Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τρελή ιδέα κατέβασε ο Τσόγλανος!

Με βαριά πρόστιμα θα επιβαρυνθούν όσοι δεν απογραφούν κατά τη διάρκεια της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών, που θα διεξαχθεί κατά το χρονικό διάστημα από...
τις 10 έως τις 24 Μαΐου. Σύμφωνα με δηλώσεις της γενικής διευθύντριας Στατιστικών Ερευνών της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Αθανασίας Ξενάκη, προβλέπονται χρηματικές κυρώσεις από 1.000 έως 50.000 ευρώ, για όσους πολίτες αρνηθούν την απογραφή και από 10.000 έως 200.000 ευρώ για όσους απογραφείς παραβιάσουν την εμπιστευτικότητα των στοιχείων.

Οι απογραφείς θα φορούν κονκάρδα με το ειδικό σήμερα της Αρχής και το όνομά τους, καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη τους. Οι πολίτες θα απαντούν σε απλές ερωτήσεις σχετικά με την κατοικία τους, τα άτομα που διαμένουν σε αυτήν, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση απασχόλησής τους. Η διάρκεια της συνέντευξης δεν θα ξεπερνά τα 20 με 25 λεπτά.





http://www.trelokouneli.gr






καλά όλα αυτά... Δε θα ήταν τέλειο να κάνουμε την απογραφή μπουρδέλο? Όλοι με πανεπιστημιακή μόρφωση, όλοι με μηνιαίο εισόδημα 4-5 χιλιάδων ευρώ... Τα αποτελέσματα της απογραφής θα κάνουν τους ευρωπαίους γατάκια! ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ? ΤΩΡΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!
Διαβάστε περισσότερα »

ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ....

  • Κατά τη συντήρηση του Ηρωδείου το 2006, οι αρχαιολόγοι αφαίρεσαν 27 κιλά τσίχλες, που ήταν κολλημένες στα μαρμάρινα καθίσματα των διαζωμάτων, ακόμη και στις σειρές των επισήμων!
  • Τουλάχιστον άλλοι 9.000.000 άνθρωποι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα με εσένα.
  • Πάνω από 2.500 αριστερόχειρες σκοτώνονται κατά τη διάρκεια ενός έτους από τη χρήση προϊόντων για δεξιόχειρες!
  • Για την κατασκευή του Empire State Building χρειάστηκαν πάνω από 10.000.000 τούβλα!
  • Η ηλεκτρική καρέκλα ανακαλύφθηκε από έναν οδοντίατρο!
  • Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κοιμόντουσαν με πέτρινα μαξιλάρια!
  • Ο Τόμας Έντισον, ο εφευρέτης της ηλεκτρικής λάμπας, φοβόταν το σκοτάδι!
  • Ο Mel Blanc (η φωνή του Μπαγκς Μπάνι) ήταν αλλεργικός στα καρότα.
  • Οι αρχαίοι κινέζοι ζωγράφοι μπορούσαν ελεύθερα να ζωγραφίζουν γυμνές γυναίκες και ερωτικές περιπτύξεις. Ποτέ τους, όμως, δεν ζωγράφισαν μια γυμνή γυναικεία πατούσα!
  • Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.
  • Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια.
  • Οι HΠA αγόρασαν την Aλάσκα από την Ρωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Μανχάταν από τους Ινδιάνους με 24 δολάρια.
  • Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους 185.000 χλμ. Τεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου.
  • Οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια: οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο, οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.
  • Στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι μεγαλύτερο αριθμό γεννήσεων έχουμε κατά τη διάρκεια της χάσης του φεγγαριού, παρά κατά το γέμισμά του.

Διαβάστε περισσότερα »

Περί κομματόσκυλων ο λόγος...

Πέρασε ενάμισης χρόνος από την ώρα που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας (όλε!)... Πέρασε και κανα τρίμηνο από το παιχνίδι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός με τις γνωστές ομορφιές... Πέρασε και καμιά βδομάδα από τον τελικό κυπέλλου. Κοινό όλων των προαναφερθέντων η βία. Πολλή βία αναγνώστη μου! Δεν παλεύεται άλλο!

Τώρα έρχονται φοιτητικές εκλογές! Επιτέλους... Κάτι για να ξεφύγουμε! Είναι υπέροχο που ο ανθός της νεολαίας μας (εξαιρούνται κάτι 30χρονοι που για βιοποριστικούς λόγους είναι φοιτητές- το πιάσατε το υπονοούμενο ε?) συμμετέχει σε δημοκρατικές (χαχαχα) διαδικασίες για την καλυτέρευση του πανεπιστημίου του. Είναι επίσης ωραίο να βλέπεις τους φοιτητές να λειτουργούν τελείως διαφορετικά από τα πολιτικά κόμματα. Εμένα με συναρπάζει πάντως.

Ναι ρε αναγνώστη μου εννοείται ότι σε δουλεύω! Τους έχεις δει? Μαζεύονται τα κομματόσκυλα και λειτουργούν σαν ένα κράμα ποδοσφαιρικού και πολιτικού φανατισμού... Ομορφιές παντού! Ξύλο, κλοπή κάλπης, ξύλο, τσακωμοί, ξύλο και πολύ ξύλο! Πώς διάολο γίνεται, νέα παιδιά, να μπαίνουν τόσο βαθιά μέσα στα σκατά?


Αλλά ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι πολιτικές τους δράσεις. Clubs, μπουζούκια, εκδρομές στη Μύκονο... Όλα σε εξεφτελιστικές τιμές με τη χορηγία του ΚΟΜΜΑΤΟΣ... Ποδοσφαιρική λογική κι εκεί αναγνώστη μου... Ο πρόεδρος του κόμματος - ομάδα φτιάχνει τις ακαδημίες με σκοπό στο μέλλον να βγει κερδισμένη η παράταξη από την εξέλιξη των νεαρών. Στην πολιτική, όταν μεγαλώσουν θα γίνουν πιστά κομματόσκυλα της παράταξης τους και στο ποδόσφαιρο θα προσφέρουν μέχρι να πουληθούν στο εξωτερικό... 


Γι' αυτό σου λέω πασά μου ψήφισε ό.τι θες... Αλλά μη γίνεις κομματόσκυλο. Υπερασπίσου τον εαυτό σου... Υπερασπίσου και μια ομάδα ατόμων, θεμιτό είναι κι αυτό...... Αλλά όχι με τη βοήθεια κομμάτων. Μην το δεχτείς. 


ΑΝ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...




Φιδάκια...
ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα »

Το μεγαλύτερο πούρο στον κόσμο!

Perierga.gr - Το μεγαλύτερο πούρο στον κόσμο

Κουβανός παρασκευαστής πούρων έσπασε το προηγούμενο δικό του ρεκόρ, κατασκευάζοντας πούρο μήκους 81,80 μέτρων! Ο Jose «Cueto» Castelar σχεδόν διπλασίασε το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες που ήταν … μόλις 43,38 μέτρα.
Ο ίδιος δηλώνει με υπερηφάνεια ότι η Κούβα έχει την καλύτερη ποιότητα καπνού και όσο ζει δεν πρόκειται να χαθεί το ρεκόρ για τη χώρα. Επόμενος στόχος του είναι ένα πούρο μήκους εκατό μέτρων.
Για την κατασκευή του πούρου χρείαστηκε μια εβδομάδα εντατικής εργασίας και 94 κιλά καπνό άριστης ποιότητας.
Perierga.gr - Το μεγαλύτερο πούρο στον κόσμο
Perierga.gr - Το μεγαλύτερο πούρο στον κόσμο
Perierga.gr - Το μεγαλύτερο πούρο στον κόσμο



Διαβάστε περισσότερα »

«Σβήνει» το Χαμόγελο του παιδιού

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Το χαμόγελο του παιδιού», καθώς σύμφωνα με το σημερινό αποθεματικό, θα μπορέσει να λειτουργήσει μόλις ενάμιση μήνα ακόμη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης, Κώστα Γιαννόπουλο παρατηρείται αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών από παιδιά, καθώς και αύξηση της πορνείας και της επαιτείας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ο κ. Γιαννόπουλος καταγγέλλει την ανυπαρξία προγράμματος παιδικής προστασίας στην Ελλάδα.

Στο Χαμόγελο του παιδιού φιλοξενούνται 275 παιδιά, θύματα κακοποίησης που κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς σπίτι, 2.360 ιατρικές μονάδες, ενώ κάθε μήνα στηρίζονται περισσότερα από 3.000 παιδιά και οι οικογένειές τους, που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.







http://www.on-news.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τανζανία: "Αυτονόητες" οι μαζικές δολοφονίες αλμπίνων


“Ένα άτομο που έχει αλμπινισμό, είναι καταραμένο. Είναι από το διάβολο, δεν είναι άνθρωπος, δεν πεθαίνει, απλά εξαφανίζεται”. Αυτή η αντίληψη επικρατεί στην Τανζανία και βάσει αυτής, εκατοντάδες αλμίνοι δολοφονούνται, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το αίμα τους ή μέρος των σορών τους σε τελετές μαύρης μαγείας, ενώ κορίτσια με την ίδια πάθηση, βιάζονται, καθώς πιστεύεται ότι έτσι θα θεραπευθεί το AIDS..



Σύμφωνα με την καναδική Μη Κυβερνητική Οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, “Under The Same Sun” (UTSS), τουλάχιστον 63 αλμπίνοι, περιλαμβανομένων παιδιών, είναι γνωστό ότι έχουν δολοφονηθεί, κυρίως στο απομακρυσμένο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

“Πιστεύουμε ότι υπάρχουν εκατοντάδες κι εκατοντάδες δολοφονίες στην Τανζανία. αλλά μόνο ένας μικρός αριθμός τους αναφέρεται στην αστυνομία”, δήλωσε ο Πίτερ Ας, ιδρυτής και διευθυντής της οργάνωσης στο Reuters.

“Υπάρχει η πεποίθηση ότι, αν έχεις σχέση με ένα κορίτσι που πάσχει από αλμπινισμό, θεραπεύεσαι από το AIDS. Κι έτσι πολλά κορίτσια με αλμπινισμό βιάζονται σε αυτή τη χώρα εξαιτίας αυτής της πεποίθησης, που είναι μια ψευδής πεποίθηση”.

Περίπου 1,4 εκατ. Τανζανοί, επί του συνόλου των 40,7 εκατ. πολιτών, είναι φορείς του ιού HIV, που προκαλεί το AIDS.

Οι κυνηγοί αλμπίνων σκοτώνουν τα θύματά τους και συλλέγουν το αίμα τους, τα μαλλιά τους, τα γεννητικά τους όργανα κ.λ.π. για την παρασκευή μαγικών φίλτρων, που μάγοι - γιατροί υποστηρίζουν, ότι φέρνουν τύχη στην αγάπη, τη ζωή και την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο Έρνεστ Κιμάγια, επικεφαλής της Ένωσης Αλμπίνων της Τανζανίας, που πάσχει από λευκοπάθεια, την εκ γενετής πάθηση που οφείλεται στην έλλειψη μελανίνης, δήλωσε ότι ο κοινωνικός στιγματισμός αποτρέπει πολλά κορίτσια από το να καταγγέλλουν τους βιασμούς που υφίστανται, γεγονός που καθιστά δύσκολο το να εκτιμηθεί πόσα υφίστανται κακοποίηση.

“Αυτά τα πράγματα γίνονται υπογείως. Ακόμα και οι δολοφονίες αλμπίνων άρχισαν σιωπηρά, πριν οι ακρότητες επιτέλους εκτεθούν δημόσια”, δήλωσε ο Κιμάγια.

Ακτιβιστές ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι στη βόρεια Τανζανία είχαν δολοφονηθεί τρεις έφηβοι που έπασχαν από αλμπινισμό, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας. Οι τρεις είχαν δηλητηριαστεί και αργότερα τα οστά τους εκλάπησαν από τους τάφους τους.

Η κυβέρνηση της Τανζανίας δηλώνει, ότι είναι αποφασισμένη να θέσει ένα τέλος στις μακάβριες δολοφονίες, αλλά επικρίνεται για την αδράνειά της από πολλές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμούς.





http://apolitistosteki.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 5/5/2011


553: Αρχίζει τις εργασίες της στην Κωνσταντινούπολη η 5η Οικουμενική Σύνοδος, με θέμα την αίρεση του μονοφυσιτισμού.
1789: Συνέρχεται στις Βερσαλλίες το Συμβούλιο των Γενικών Τάξεων, που θα οδηγήσει στη Γαλλική Επανάσταση.
1977: Οι έλληνες μισθωτοί εμφανίζονται στις δηλώσεις εισοδήματος πιο πλούσιοι από τους βιομηχάνους.
1980: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλήςεκλέγεται για πρώτη φορά πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
2002: Ο Παναθηναϊκός νικά με 89-83 την Κίντερ Μπολόνια και ανακηρύσσεται πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη φορά στην ιστορία του.
2004: Ο πίνακας «Αγόρι με πίπα» του Πάμπλο Πικάσο πωλείται προς 104.168.000 δολάρια και γίνεται το ακριβότερο έργο που έχει ποτέ κατακυρωθεί σε δημοπρασία.
  • Γεννησεις
1813: Σόρεν Κίρκεγκαρντ, δανός φιλόσοφος, θεμελιωτής του ρεύματος του υπαρξισμού. [θαν. 11/11/1855]
1818: Καρλ Μαρξ, γερμανός φιλόσοφος, εισηγητής της κομμουνιστικής θεωρίας. Το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» που έγραψε μαζί με τον Φρίντριχ Έγκελς, μόνο με τη Βίβλο συναγωνίζεται σε πωλήσεις παγκοσμίως. [θαν.14/3/1883]
1919: Γεώργιος Παπαδόπουλος, στρατιωτικός και ιθύνων νους τουπραξικοπήματος της 21ης Απριλίου. [θαν. 27/6/1999]
  • Θανατοι
1821: Ναπολέων Βοναπάρτης, αυτοκράτορας της Γαλλίας. Πέθανε εξόριστος στο νησί της Αγίας Ελένης. [γεν. 15/8/1769]
1965: Νίκος Γούναρης, τροβαδούρος του ελαφρού τραγουδιού. [γεν.1915]
1999: Βασίλης Διαμαντόπουλος, ηθοποιός. [γεν. 1920]
Διαβάστε περισσότερα »