Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Έργα τέχνης!

Γκράφιτι στους τοίχους του Λονδίνου

ΔΕΙΤΕ: Πραγματικά έργα σύγχρονης τέχνης






















Διαβάστε περισσότερα »

Οι Flintstones ξανά στη μικρή οθόνη!


Ξανά στην τηλεόραση θα δούμε τους Flintstones, την αγαπημένη σειρά κινουμένων σχεδίων που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους! Ο …
Seth MacFarlane, δημιουργός του εξίσου επιτυχημένου «Family Guy» αποφάσισε να ασχοληθεί με τη σειρά αναπροσαρμόζοντάς την στον 21ο αιώνα.

«Ο πρώτος χαρακτήρας που σχεδίασα όταν ήμουν δυο ετών ήταν ο Fred Flintstone», είπε ο Seth MacFarlane, που θα μας συστήσει εκ νέου τον Fred και τη γυναίκα του, Wilma, όπως επίσης και τους γείτονές τους, Barney and Betty Rubble.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2011 και θα βγει στον αέρα πιθανότατα το 2013.





http://www.on-news.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Υποτονική η προσέλευση των φοιτητών στις εκλογές


Γυρίζουν την πλάτη στις εκλογές οι φοιτητές

Με αργούς ρυθμούς γίνεται η προσέλευση των φοιτητών σήμερα στις κάλπες, ενώ σε ορισμένες σχολές παρατηρήθηκαν μικροπροβλήματα, με αποτέλεσμα να αρχίσει η ψηφοφορία γύρω στις 09:30.
Ωστόσο, μέχρι αργά το μεσημέρι, οι παρατάξεις δεν αναμένουν μεγάλη προσέλευση, καθώς η πλειονότητα των φοιτητών και των σπουδαστών προτιμά να ψηφίζει τις απογευματινές ώρες.

Όλες οι φοιτητικές παρατάξεις εμφανίζονται αισιόδοξες για την άνοδο των ποσοστών τους και προσδοκούν αύξηση της συμμετοχής, κάτι που είχε σημειωθεί και πέρυσι κατά 5% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Πάντως, για άλλη μία χρονιά φαίνεται αδύνατη η έκδοση κοινώς αποδεκτών αποτελεσμάτων, ενώ οι παρατάξεις δηλώνουν ότι το βράδυ θα αρχίσουν να ανακοινώνουν τα δικά τους αποτελέσματα.
zougla
Διαβάστε περισσότερα »

Ο πραγματικός ροζ πάνθηρας

http://news247.gr/kosmos/paraksena/article865481.ece/ALTERNATES/w620/cat1.jpgΠρόκειται για το πιο χαριτωμένο …
γατάκι που έχετε δει. Μία βουτιά στο τσιμέντο ήταν αρκετή για να γίνει ροζ. Οι ειδικοί δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το χρώμα του

Τέσσερα αξιολάτρευτα γατάκια βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα και ταλαιπωρημένα σε ένα εργοστάσιο παρασκευής σκυροδέματος στο Redruth της Κορνουάλης.
Τα γατάκια ήταν αδύναμα, πεινασμένα και ροζ!Το τρίχωμα τους είχε πάρει μία ροζ απόχρωση, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στο προσωπικό της φιλοζωικής οργάνωσης που τα περισυνέλεξε.
Αφού τα καθάρισαν και τα περιποιήθηκαν, συνειδητοποίησαν έκπληκτοι πως το ροζ χρώμα είχε παραμείνει στο τρίχωμα του ενός.
Η μικρή γάτα είναι πολύ πιθανό να είχε έρθει σε επαφή με τσιμέντο, το οποίο ευθύνεται και για την ασυνήθιστη αλλαγή στην απόχρωσή της.

 Οι ειδικοί που την εξέτασαν πιστεύουν πως το χρώμα θα φύγει διαδοχικά όσο μακραίνει το τρίχωμά της, μία διαδικασία που μπορεί να κρατήσει αρκετούς μήνες ώστε να επανέλθει στα φυσιολογικά της.
Κανείς δεν ξέρει τι θα αποκαλυφθεί, όταν το ροζ φύγει τελείως από το χαριτωμένο τετράποδο. Με ανοικτό μπεζ χρώμα, κάποια στιγμή στο μέλλον, θα κυκλοφορεί χωρίς να το ''καρφώνουν '' τα αδιάκριτα βλέμματα.

 Τα νεογέννητα γατάκια θα παραμείνουν για λίγο καιρό στη φιλοζωική, μέχρι να αναρρώσουν πλήρως και να βρεθεί για αυτά μία οικογένεια να τα υιοθετήσει. Είναι σίγουρο πάντως ότι ο "ροζ πάνθηρας", όπως ονομάστηκε, θα κλέψει τις καρδιές μικρών και μεγάλων.


 24ωρο
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 18/5/2011


1821: Νίκη του Νικηταρά επί των Τούρκων στα Δολιανά Κυνουρίας.
1828: Η μάχη στο ΦραγκοκάστελλοΧανίων μεταξύ Οθωμανών και Κρητών επαναστατών. («Δροσουλίτες»)
1897: Το μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ«Δράκουλας» κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία του Λονδίνου.
1913: Με τη συνθήκη του Λονδίνου, λήγει ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος. Μεγάλη κερδισμένη η Ελλάδα που κερδίζει την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και η Αλβανία που γίνεται ανεξάρτητο κράτος.
1960: Η Ρεάλ Μαδρίτης νικά την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 7-3 και κατακτά το 5ο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης στο ποδόσφαιρο. Τον αγώνα, που διεξάγεται στη Γλασκόβη, παρακολουθούν 127.621 θεατές.
1974: Η Ινδία μπαίνει στο πυρηνικό κλαμπ και γίνεται η 6η χώρα που κατέχει πυρηνική βόμβα.
  • Γεννησεις
1048: Ομάρ Καγιάμ, πέρσης μαθηματικός και αστρονόμος, γνωστός για το έργο του «Ρουμπαγιάτ». [θαν. 4/12/1131]
1883: Βάλτερ Γκρόπιους, γερμανός αρχιτέκτονας. Έργο του, η Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα. [θαν. 5/7/1969]
1920: Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, κατά κόσμον Κάρολος Βοϊτίλα. [θαν. 2/4/2005]
  • Θανατοι
1909: Ισαάκ Αλμπένιθ, ισπανός μουσουργός. Έγραψε έργα για πιάνο που βασίζονται στην ισπανική λαϊκή παράδοση. [γεν. 29/5/1860]
1911: Γκούσταβ Μάλερ, αυστριακός μουσουργός και διευθυντής ορχήστρας. («Συμφωνία αρ.1», «Τιτάν») [γεν. 7/7/1860]
1980: Ίαν Κέρτις, μέλος του συγκροτήματος «Joy Division». (αυτοκτόνησε) («Love will tear us apart») [γεν. 15/7/1956]
Διαβάστε περισσότερα »