Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

H παλαιότερη Bentley στον κόσμο - δημοπρατήθηκε φθάνοντας στην τιμή των 962.500 δολαρίων


Δημοπρατήθηκε φθάνοντας στην τιμή των 962.500 δολαρίων η μεγαλύτερη σε ηλικία Bentley που κυκλοφορεί σήμερα, μια 3-litre του 1921.

Πριν 90 χρόνια, ο πρώτος πελάτης της Bentley, ο Noel Van Raalte, Βρετανός κοσμοπολίτης και οδηγός αγώνων, παρέλαβε το...
τρίτο αυτοκίνητο (ταξινομήθηκε στη Μ. Βρετανία με πινακίδα AX 3827) που κατασκεύασε η νεοσύστατη τότε Bentley, αντί 1.150 λιρών.

Το ίδιο αυτό αυτοκίνητο έφτασε στην τιμή των 962.500 λιρών στην πρόσφατη δημοπρασία του Οίκου «Gooding & Co.» στο Pebble Beach της Καλιφόρνια.

Η Bentley Chassis No. 3 είναι ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο, σε πλήρη βέβαια λειτουργία, με το αυθεντικό του αλουμινένιο αμάξωμα και τα εξίσου αυθεντικά του μπρούτζινα διακοσμητικά ανέπαφα.

Η αληθινή απόδειξη της μηχανικής ιδιοφυίας του W.O. Bentley και των εξαιρετικών ικανοτήτων της 3-litre ήρθε με τις νίκες στον διάσημο 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans το 1924 και το 1927, αρχή της επικής σειράς των πέντε νικών της Bentley σε οχτώ χρόνια. Ο μύθος είχε γεννηθεί, μέσα σε λίγα μόνο χρόνια από την ίδρυση της μάρκας το 1919.

Την ημέρα της δημοπρασίας στο Pebble Beach, η Bentley πραγματοποίησε επίσης την ανεπίσημη παρουσίαση ενός νέου μοντέλου της. Η νέα ανοιχτή Continental GTC θα παρουσιαστεί επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο. Η Coupé εκδοχή της νέας Continental κοσμεί ήδη την έκθεση της Bentley Athens στο Μαρούσι.





http://www.on-news.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τα εξυπνότερα ζώα του πλανήτη!



Είναι από τα πλέον γνωστά ζώα και κάποια ιδιαίτερα αγαπητά στον άνθρωπο. Οι επιστήμονες παρακολουθώντας τη συμπεριφορά και την ανάπτυξή τους κατέγραψαν το δείκτη νοημοσύνης και τις ξεχωριστές ικανότητες που έχει το καθένα.

Ακολουθούν τα εξυπνότερα ζώα της Γης...

Ελέφαντες

Ο ελέφαντας κρύβει ταλέντα και ευαισθησίες που δεν φαντάζεστε. Είναι ένα από τα ζώα που εκφράζονται καλλιτεχνικά, όπως έχει παρατηρηθεί οι ελέφαντες μπορούν να ζωγραφίσουν πίνακες και να παίξουν μουσική.

Η πιο ισχυρή τους αίσθηση μάλιστα είναι η ακοή. Λόγω των ευαίσθητων ήχων που πιάνουν έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους από μεγάλες αποστάσεις.

Συγκαταλέγονται στα πιο ευαίσθητα ζώα και από τις αντιδράσεις τους φαίνεται ότι βιώνουν έντονα τη χαρά και τη θλίψη.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι η δυνατότητα τους να θυμούνται. Ακριβώς όπως και ο άνθρωπος θυμούνται τους τόπους που έχουν επισκεφτεί και τους ανθρώπους που έχουν συναντήσει.

Πίθηκοι

Ο πίθηκος κατατάσσεται δεύτερος στη λίστα των πιο ευφυών πλασμάτων. Η νοητική του ανάπτυξη είναι όμοια με αυτή του ανθρώπου μέχρι να φτάσει τα τρία του χρόνια. Στην ηλικία αυτή όμως η νοημοσύνη του παραμένει στάσιμη.

Ωστόσο έχει οργανωμένη σκέψη, μπορεί να λύνει προβλήματα και να χειρίζεται τον υπολογιστή!

Επίσης είναι πρότυπο συμβίωσης, φτιάχνει κανονικές κοινωνίες με γλώσσα και συγκεκριμένους κανόνες που όλοι σέβονται και ακολουθούν.

Παπαγάλοι

Το εξυπνότερο πουλί είναι ο παπαγάλος. Αντιγράφει την ανθρώπινη ομιλία αναπαράγοντας φωνές και ήχους ενώ μπορεί να συνδέσει τα λόγια με το νόημα τους και να συντάξει μικρές προτάσεις.

Η όραση τους είναι χαρακτηριστική αφού αντιλαμβάνονται χρώματα και καταλαβαίνουν τη διαφορά του μεγέθους των πραγμάτων.

Δελφίνια

Σύμφωνα με τις έρευνες των επιστημόνων οι εγκέφαλοι των δελφινιών είναι μεγαλύτεροι από τους δικούς μας. Είναι τα ζώα με τον πιο ανεπτυγμένο συναισθηματικό κόσμο, για το λόγο αυτό δένονται με τον άνθρωπο και αναπτύσσουν ιδιαίτερη σχέση με τους εκπαιδευτές τους. Απόδειξη της εξυπνάδας τους είναι οι ασκήσεις που μαθαίνουν.

Κόλεϊ

Τα κόλεϊ είναι η πιο έξυπνη ράτσα σκυλιών! Τα χαρίσματα είναι πολλά, διακρίνονται σε αθλητικούς διαγωνισμούς για σκύλους και έχουν ταλέντο στο… χορό.
Λόγω της δυνατής τους όσφρησης τα προτιμά η αστυνομία στις ειδικές επιχειρήσεις που κάνει για την ανίχνευση ναρκωτικών και χημικών ουσιών. Επίσης λόγω της αντίληψης του η Πυροσβεστική τα χρησιμοποιεί για εύρεση αγνοουμένων στα ερείπια των σεισμών.

Χταπόδια

Μεγάλη νοητική ικανότητα έχει το χταπόδι, που θεωρείται ο εξυπνότερος ασπόνδυλος οργανισμός. Το μεγάλο ατού του είναι το νευρικό του σύστημα. Τέλος ξεχωρίζει για τη δυνατότητα του να αναπαριστά τις κινήσεις άλλων θαλάσσιων οργανισμών και να ξεφεύγει σε πολύ γρήγορο χρόνο.


Πηγή: newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 26/8/2011


1920: Με τη 19η τροπολογία, που ενσωματώνεται στο Αμερικάνικο Σύνταγμα, δίδεται το δικαίωμα ψήφου στις Αμερικανίδες.
1940: Η RAF βομβαρδίζει το Βερολίνο σε αντίποινα των αεροπορικών επιθέσεων της ναζιστικής Γερμανίας στο Λονδίνο.
1949: Η 9η Μεραρχία Πεζικού υπερκεράζει τη γραμμή άμυνας των ανταρτών, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου και εισχωρεί στο μετόπισθεν κατά μήκος των αλβανικών συνόρων.
1959: Η British Motor Corpration παρουσιάζει το αυτοκίνητο Mini Cooper, που σχεδίασε ο ελληνικής καταγωγής βρετανός Άλεκ Ισιγκόνις.
1978: Ο καρδινάλιος Αλμπίνο Λουτσιάνι εκλέγεται Πάπας με το όνομα Ιωάννης-Παύλος Α'. Θα παραμείνει στο «τιμόνι» του Βατικανού μόνο 33 μέρες, καθώς θα πεθάνει από καρδιακή προσβολή στης 28 Σεπτεμβρίου.
2004: Η εθνική της υδατοσφαίρισης γυναικών κατακτά το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
  • Γεννησεις
1910: Άγκνες Γκόντσα Μπογιατζίου, αλβανικής καταγωγής καθολική μοναχή, που ως Μητέρα Τερέζα άφησε εποχή για το φιλανθρωπικό έργο της στην Ινδία.
1943: Δάκης, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Βρασίδα Χαραλαπίδη, ποπ τραγουδιστής.
1980: Μακόλεϊ Κάλκιν, αμερικανός ηθοποιός.
  • Θανατοι
1975: Χαϊλέ Σελασιέ, αυτοκράτορας της Αιθιοπίας.
Διαβάστε περισσότερα »