Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Η περιγραφή της πολιτικής κατάστασης...

Διαβάστε περισσότερα »

Σοκαριστικές διαφημίσεις - Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα




Προκειμένου να περάσουν μηνύματα και να αφυπνίσουν τον κόσμο, κάποιες οργανώσεις κατέφυγαν σε ακραίες διαφημιστικές καμπάνιες.



Καμπάνια κατά του αλκοολισμού


Καμπάνια κατά της σύγχρονης δουλείας στις ασιατικές χώρες


Καμπάνια ενάντια στα πειράματα καλλυντικών που γίνονται πάνω σε ζώα


Καμπάνια ενάντια στο κυνήγι των ζώων για την γούνα τους


Καμπάνια ενάντια στην παιδική επιστράτευση σε χώρες της Αφρικής


Καμπάνια ενάντια στα Κολομβιανά καρτέλ κοκαΐνης


Καμπάνια ενάντια στην κακοποίηση γυναικών

Διαβάστε περισσότερα »

Oι 10 πιο παράξενες παθήσεις του κόσμου!


Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο όπου καταγράφονται οι πιο παράξενες, ασυνήθιστες και περίεργες παθήσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ στον κόσμο...

Η γυναίκα με τους 200 ημερήσιους οργασμούς


Άλλες δεν μπορούν αν έχουν ούτε έναν σε ολόκληρη τη ζωή τους και μια άλλη έχει τόσους που μπορεί να χαρίσει τους μισούς και πάλι να υπερέχει. Η Σάρα Κάρμεν από τη Μ. Βρετανία πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, λόγω της οποίας ερεθίζεται πάρα μα πάρα πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να τελειώνει και χωρίς να την ακουμπήσει καν κάποιος. Έχει δηλώσει πως για να «ξεσκάσει» επιδιώκει να κάνει όσο περισσότερο σεξ μπορεί, αλλά και πάλι, πολλές φορές βρίσκει τον εαυτό της να συνεχίζει τα αχ και βαχ ακόμα και μετά το τέλος της πράξης. Μέσα σε έξι μήνες έφτασε να έχει μέχρι και 150 οργασμούς την ημέρα και πλέον δηλώνει ότι μερικές ημέρες φτάνει τους 200. Ε, σόρι κιόλας, αλλά δεν καταντάει λίγο κουραστικό;

Ο άντρας που δεν μπορεί να παχύνει



Είναι το όνειρο κάθε παχουλού ανθρώπου πάνω στη γη. Ο κ. Πέρι μπορεί να καταναλώνει όσα μπέργκερ θέλει, να καταβροχθίσει ένα ολόκληρο γουρουνόπουλο και πάλι να μην πάρει ούτε ένα γραμμάριο! Το ειρωνικό είναι ότι στην παιδική του ηλικία ήταν ένα ευτραφές παιδί αλλά όταν έγινε 12 ετών, όλο το πάχος εξαφανίστηκε, σχεδόν δια μαγείας! Μετά από μια δεκαετία εξετάσεων και μελετών, αυτό που αποδείχθηκε είναι ότι πάσχει από μια πάθηση κατά την οποία το σώμα του παράγει έξι φορές περισσότερη ινσουλίνη από το κανονικό. Έτσι, όσο κι αν φάει ο κ. Πέρι, το σώμα του καίει σε χρόνο dt το λίπος!

Η γυναίκα που είναι αλλεργική στην τεχνολογία



Μπορεί όλος ο υπόλοιπος κόσμος να μιλάει καθημερινά στο κινητό και να ζεσταίνει το φαγητό του στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά αν η Ντέμπι Μπερντ κάνει κάποιο από τα δύο, θέτει σε κίνδυνο την υγεία της! Η 40χρονη γυναίκα είναι πάρα πολύ ευαίσθητη στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούνται από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και τους φούρνους μικροκυμάτων, ώστε σχεδόν δεν μπορεί να τα πλησιάσει! Το δέρμα της κοκκινίζει και ερεθίζεται, ενώ ακόμα και μερικοί τύποι αυτοκινήτων μπορεί να της «ενεργοποιήσουν» αυτήν την αλλεργία!

Ο άντρας που δεν αισθάνεται το κρύο



Ο ολλανδός Βιμ Χοφ είναι ουσιαστικά ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Μπορεί να κολυμπήσει γυμνός στα παγωμένα νερά της Αρκτικής, να μείνει για αρκετή ώρα μέσα σε ένα βαρέλι γεμάτο με παγάκια και να μην αισθανθεί καθόλου το κρύο. Ο ίδιος έχει καταλάβει την ιδιαιτερότητά του και δεν σταματάει μπροστά σε νέες προκλήσεις με στόχο να κατακτήσει παγκόσμια ρεκόρ. Ο Iceman, όπως τον αποκαλούν, παραμένει μυστήριο για την επιστήμη, αφού μπορεί να επιβιώσει σε θερμοκρασίες που θα ήταν θανάσιμες σε οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο.

Η γυναίκα που δεν μπορεί να ξεχάσει 

Η γυναίκα με το κωδικό όνομα AJ, είναι μια 40χρονη παντρεμένη Αμερικανίδα που κυριολεκτικά δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει το οτιδήποτε. Οι επιστήμονες την έχουν χαρακτηρίσει ως ένα άτομο που έχει «μια μνήμη ανεξέλεγκτη, αυτόματη και ατέρμονη» κι αυτό χωρίς καμία υπερβολή. Αν ρωτήσεις στην τύχη την AJ για μια οποιαδήποτε ημέρα των τελευταίων 25 ετών, εκείνη θα μπορέσει να σου πει όλα όσα έλαβαν χώρα τη συγκεκριμένη ημερομηνία, με λεπτομέρειες που φτάνουν μέχρι και τη θερμοκρασία!

Το αγόρι που δεν μπορούσε να κοιμηθεί


Μια από τις βασικές «διαταγές» που δίνουν όλοι οι νέοι γονείς στα παιδιά τους είναι να πάνε για ύπνο. Τι γίνεται όμως αν αυτό που τους ζητάνε είναι πρακτικά αδύνατον; Ο Ρετ Λαμπ, ένα τρίχρονο παιδάκι, ταλαιπωρούσε πολύ τους γονείς του για αυτόν ακριβώς το λόγο. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί, λόγω μιας σπάνιας πάθησης. Αυτή η κατάσταση ίσχυε για τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του, όπου έμενε ξύπνιος 24 ώρες το 24ωρο, με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιο νευρικός και κακότροπος. Οι γονείς του δήλωναν ότι μερικές φορές έφτανε στο σημείο να τους δαγκώνει από τον εκνευρισμό του. Ευτυχώς για αυτόν –και κυρίως του γονείς του- τελικά «θεραπεύτηκε» και μπόρεσε να κοιμηθεί ξανά.

Το κορίτσι που είναι αλλεργικό στο νερό


Η 19χρονη Άσλεϊ Μόρις από την Αυστραλία δεν μπορεί να πάει για κολύμπι, να πιεί νερό ούτε καν να κάνει ένα ντους όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι. Είναι αλλεργική στο νερό, αφού πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια δερματική πάθηση που λέγεται Aquagenic Urticaria. Το πρόβλημα της είναι τόσο σοβαρό, αφού ακόμα και μια στάλα ιδρώτα μπορεί να την κάνει να υποφέρει για όλη την ημέρα.

Το κορίτσι που πέφτει κάτω κάθε φορά που γελάει



Η Κέι Άντεργουντ πάσχει από μια ασθένεια που λέγεται cataplexy και λόγω αυτής, κάθε δυνατό συναίσθημα όπως ο φόβος, η χαρά ή συγκίνηση χαλαρώνουν τους μύες της! Ακόμα και ο θυμός ή μια απλή έκπληξη μπορούν να την κάνουν σχεδόν να πέσει κυριολεκτικά ξερή! Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η Άντεργουντ σωριάζεται κάτω πάνω από 40 φορές σε μια ημέρα, ενώ πάσχει και από μια άλλη ασθένεια που σχετίζεται με το cataplexy, και μπορεί να την πάρει ο ύπνος κυριολεκτικά εκεί που κάθεται, χωρίς προειδοποίηση.

Το κορίτσι που τρώει μόνο καραμέλες


Η 17χρονη Νάταλι Κούπερ έχει μια μυστηριώδη ασθένεια και για αυτόν το λόγο ότι και να φάει αρρωσταίνει. Το παράδοξο στην ιστορία της είναι ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να φάει και να μην της φέρει πυρετό και εμετούς είναι οι καραμέλες Tic Tac. Οι γιατροί δεν έχουν βρει το λόγο για τον οποίο οι συγκεκριμένες καραμέλες δεν την ενοχλούν, ενώ η ίδια η κοπέλα αναγκάζεται να παίρνει την υπόλοιπη τροφή που έχει ανάγκη ο οργανισμός της από σωληνάκι.

Ο μουσικός που δεν μπορεί να σταματήσει το λόξυγκα


Ο Κρις Σαντς έχει λόξυγκα τόσο συχνά ώστε ως τραγουδιστής δεν έχει μπορέσει να ολοκληρώσει μια συναυλία παραπάνω από 4 φορές στη ζωή του! Ο ίδιος πίστευε μέχρι πρόσφατα ότι το πρόβλημα του προέρχεται από μια χαλασμένη βαλβίδα στο στομάχι του, η οποία τον αναγκάζει να έχει λόξυγκα συνεχώς! Μερικές φορές, ο λόξυγκας δεν τον αφήνει ούτε καν να κοιμηθεί, ενώ τον ταλαιπωρούσε κάθε δύο δευτερόλεπτα! Τελικά, το πρόβλημά του τού έσωσε τη ζωή. Όταν εγχειρίστηκε, οι γιατροί βρήκαν ότι είχε όγκο, ο οποίος πίεζε τα νεύρα που ελέγχουν την αναπνοή! Τώρα ο λόξυγκας του έχει σταματήσει, αφού οι γιατροί του αφαίρεσαν τον όγκο, και ζει μια φυσιολογική ζωή.
24wro.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο μετανάστης είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ!


Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος 
Εδώ και χρόνια η ελληνική κοινωνία στέκει με βήμα μετέωρο, προβληματίζεται και αγχώνεται για το "μεταναστευτικό".
Πέρα από τις τεχνοκρατικές και οικονομικές διαστάσεις του θέματος (αριθμός μεταναστών, χρηματοδότηση ένταξης κλπ) όλο αυτό το διάστημα η «σιωπηλή πλειοψηφία» μοιάζει παγιδευμένη μεταξύ σφύρας και άκμονα.
Από τη μια μεριά οι επαγγελματίες του «εθνικοπατριωτισμού» ( έτοιμοι πάντα να υποταχθούν στη Δύση αλλά και να φύγουν με το αλογάκι της φαντασία τους κατακτητές για τα Σούσα και τη καθ υμάς Ανατολή) με προτάσεις για μεγαλεπήβολα «τείχη» και οργισμένα πογκρόμ, να εντάσσουν  τους μετανάστες στη κατηγορία των υπανθρώπων, φορείς μιας σκοταδιστικής αντίληψης που δαιμονοποιεί και απανθρωποποιεί το μετανάστη.
Και από την άλλη οι επαγγελματίες του «προοδευτισμού», των «ανοιχτών συνόρων», της «παγκοσμιοποίησης» και της «πολυπολιτισμικότητας» έτοιμοι να ανυψώσουν το μετανάστη λόγω φτώχειας, κατατρεγμού, προσφυγιάς στην κατηγορία του Αγίου, απανθρωποποιώντας τον..... επίσης, «χαϊδεύοντας» ή παραβλέποντας σκοταδιστικές αντιλήψεις που μπορεί να κουβαλάει από τη χώρα καταγωγής του( περί κατωτερότητας της γυναίκας, υπερίσχυσης του θρησκευτικού δικαίου, άρνησης της κριτικής επί θρησκευτικών δογμάτων, τυφλής υπακοής στις προσταγές των «εκπρόσωπων του Θεού» κλπ) καταλήγοντας δηλαδή από τον πολύ «προοδευτισμό» να υπερασπίζονται ένα βαθύτατα μεσαιωνικό και μισαλλόδοξο σκοταδισμό.
Όμως ο μετανάστης δεν είναι ούτε διάβολος ούτε άγιος είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Κι ως Άνθρωπος μπορεί κάλλιστα να ζήσει, να σπουδάσει, να εργαστεί και να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία, όπως όμως επίσης και ως Άνθρωπος είναι φορέας αξίων που έχουμε κάθε δικαίωμα (στη δική μας κοινωνία) να κρίνουμε, να αντιπαρατεθούμε με  τον τρόπο ζωής του, να αμφισβητήσουμε δογματικές και σκοταδιστικές του αντιλήψεις, να επιχειρηματολογήσουμε ενάντια σε ιδέες και  συμπεριφορές  του, γιατί αυτό γίνεται με όλους τους Ανθρώπους που ζουν σε αυτή τη χώρα από τη εποχή του Διαφωτισμού και μετά (αρχαιοελληνικού και ευρωπαϊκού), και γιατί αυτό απαιτεί και κατοχυρώνει ο δημοκρατικός τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας μας.
Ως εκ τούτου ο μετανάστης δεν είναι σε καμία περίπτωση Διάβολος και σίγουρα δεν είναι και Άγιος, είναι όμως  ένας άνθρωπος που σε αυτή τη χώρα  τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του απορρέουν από τη Πολιτεία κι όχι από «ιερά» βιβλία, που κρίνει και κρίνεται.
Αυτή και μονό αυτή μπορεί να είναι η βάση της κοινής μας (και καθόσον φαίνεται αναπότρεπτης) συμβίωσης.



ΥΓ Για να το πούμε απλά αν οι πιστοί του (υπό σκέψη) τεμένους (μπορούν να) προσέλθουν σε αυτό κατά το πρότυπο του Διαφωτισμού περιορίζοντας τη θρησκεία στα του οίκου της ή όπως εύστοχα το συμπυκνώνει και ο λαός μας κατά τη ρήση «ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς» κανένα πρόβλημα. Διαφορετικά  διακινώντας το σκοταδισμό μιας θρησκείας που επιδιώκει να  οργανώνει το σύνολο της ζωής τους( με ιερείς που  είναι και δικαστές και αστυνομικοί και λογοκριτές και πολιτικοί), αμφισβητώντας το δημοκρατικό κεκτημένο της άσκησης κριτικής επί των δογμάτων της ( ακόμη και το προφήτη ή το θεό της ) και τις αρχές της κοινωνίας μας περί διάκρισης των θεσμών,  θα βρουν πολλούς από εμάς απέναντι τους, κι όχι επειδή είναι μετανάστες.
Σε αυτή τη χώρα «κι αν είσαι και (χριστιανός ή μουσουλμάνος ) παπάς με την αράδα σου θα πας».- Νικολόπουλος Βασίλης 
Διαβάστε περισσότερα »

Την Κυριακή δεν πληρώνει κανένας! Ελεύθερη η διέλευση των οχημάτων!



Διευρύνεται με αστραπιαίους ρυθμούς το κίνημα πολιτών και φορέων που διαμαρτύρονται για την πληρωμή αντιτίμου στα διόδια. Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στις 15:00, η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια καλεί όλους τους πολίτες να μεταβούν στους σταθμούς του αυτοκινητόδρομου από την Ασέα μέχρι την Κόρινθο και να συμμετάσχουν σε μία ακόμη κινητοποίηση.

Προγραμματίζουν να ανοίξουν τα διόδια της γέφυρας Μάναρη στην Ασέα, τα διόδια της Νεστάνης και τα διόδια του Σπαθοβουνίου.

Η κίνηση αυτή προγραμματίστηκε στο πλαίσιο πανελλαδικής αντίδρασης που γίνεται την ίδια μέρα σε όλη την Ελλάδα απ' όλες τις επιτροπές, ανοίγοντας όλους τους σταθμούς διοδίων από τη Θεσσαλονίκη ως την Καλαμάτα, «ξεκινώντας ένα νέο κύκλο αγώνων απέναντι σε όσους θέλουν να ξεπουλήσουν τη χώρα, τη ζωή και το μέλλον μας» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια
.
Διαβάστε περισσότερα »

Ελεύθερος ο 66χρονος σάτυρος! Μπράβο ελληνική δικαιοσύνη!!


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ κυκλοφορεί από σήμερα ο ...66χρονος συνταξιούχος, ο οποίος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς συνελήφθη από αστυνομικούς, λίγο πριν το μοιραίο, ενώ ήταν έτοιμος να βιάσει το 12χρονο κοριτσάκι που εξέδιδε η μάνα - τέρας.

Ο 66χρονος απολογήθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας, καταθέτοντας απολογητικό υπόμνημα, καθώς λόγω της τραχειοτομής που έχει δεν μπορεί να μιλήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 66χρονος επέμεινε πως διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την 23χρονη αδελφή του κοριτσιού, με την οποία συνευρισκόταν έναντι αμοιβής... σε χρήμα και σε είδος, καθώς συχνά – πυκνά μητέρα και κόρη έδιναν στον ηλικιωμένο μία λίστα με ψώνια, τα οποία έκανε ο συνταξιούχος.

Όσο για το 12χρονο κορίτσι, ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι έπαιζε το ρόλο... του μεταφορέα των αντικειμένων, που αγόραζε για τις Βουλγάρες, εξηγώντας παράλληλα και γιατί στο αυτοκίνητο βρέθηκαν τσιγάρα, σποράκια και ποτά. Ωστόσο δεν μπόρεσε να εξηγήσει... γιατί βρέθηκε με κατεβασμένο παντελόνι τόσο κοντά στο παιδί...

Λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα του αδικήματος για το οποίο κατηγορείται (ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του) ο 66χρονος παιδόφιλος αφέθηκε ελεύθερος μεν, φέροντας το στίγμα του παιδεραστή, δε.

Τα «μαντάτα» για την πράξη του 66χρονου, άλλωστε, έχουν φθάσει ήδη στη γειτονιά του, με τους φίλους και τους γνωστούς του να έχουν πέσει από τα σύννεφα, καθώς ο ηλικιωμένος έχει εγγόνια στην ηλικία του 12χρονου κοριτσιού!

Όσο η 48χρονη μητέρα - τέρας του 12χρονου κοριτσιού, ισχυρίστηκε ότι μάλλον η 12χρονη διέφυγε της προσοχής της, καθώς έχει εννέα (!) παιδιά. Επέμεινε μάλιστα ότι η ίδια δε γνωρίζει καν τον 66χρονο. Η μητέρα πάντως, που κατηγορείται για μαστροπεία σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Η 23χρονη αδελφή του κοριτσιού, η οποία απολογήθηκε χθες και αφέθηκε ελεύθερη, φέρεται να έχει τέσσερα παιδιά, κάποια από τα οποία μάλιστα αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Η 12χρονη έχει ήδη απομακρυνθεί από το οικογενειακό της περιβάλλον και φιλοξενείται σε ίδρυμα. Το εισαγγελικό βούλευμα θα αποφασίσει προφανώς να αφαιρεθεί από τη μητέρα η κηδεμονία.

Καταπέλτης η κατάθεση της 12χρονης

Η «βιτρίνα» του… φιλήσυχου παππού καταρρέει με βάση τη δικογραφία και την προανακριτική κατάθεση της 12χρονης Galia. Την κατάθεση αυτή έδωσε το παιδί τις πρώτες ώρες παρουσία παιδοψυχολόγου.
Στους αστυνομικούς της Ασφάλειας αναφέρει ότι ο «κυρ-Νίκος» την οδήγησε σε ένα χωράφι. «Μου είπε να κάνουμε σεξ και τότε εγώ του είπα ότι δεν ξέρω τι θα πει αυτό και για να μου εξηγήσει, μου έδειξε με τα δάκτυλα των χεριών του. 

Εγώ του είπα ότι δεν θέλω να κάνουμε σεξ. Μου είπε να κατεβάσω το παντελόνι και το εσώρουχο μου αλλά αρνήθηκα. Μετά μου είπε να με φιλήσει στο στόμα αλλά του είπα όχι. Με φίλησε στο μάγουλο, με χάιδεψε στο στήθος και με αγκάλιασε», περιγράφει η 12χρονη για μία από τις συναντήσεις της με τον ηλικιωμένο.

Την νύχτα που έγιναν οι συλλήψεις, ανέφερε: «Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και μου είπε να πάμε να μου αγοράσει πράγματα. Πήγαμε σε ένα σούπερ-μάρκετ και μου αγόρασε τσιγάρα, σπόρια, βότκα. Μετά με έφερε στο πάρκινγκ του νοσοκομείου. Μου είπε να κατεβάσω το παντελόνι μου αλλά εγώ του είπα ότι κρυώνω. Τότε έσκυψε να με φιλήσει στο στόμα αλλά εγώ γύρισα το κεφάλι μου». Την στιγμή εκείνη έγινε η έφοδος των αστυνομικών.

Το ιστορικό της σύλληψης

Η 12χρονη Βουλγάρα σώθηκε χάρη στην ευαισθησία και την οξυδέρκεια ενός αστυνομικού της Τροχαίας, γείτονα της οικογένειας, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. Η περίεργη «κινητικότητα» των τελευταίων ημερών τον ώθησε να παρακολουθήσει με το αυτοκίνητό του τον 66χρονο.

«Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είδα το φορτηγάκι (του 66χρονου) να παρκάρει κάτω από το σπίτι μου και αντιλήφθηκα τον οδηγό να παίρνει τηλέφωνο από το κινητό του. Συγχρόνως είδα από το παράθυρο της οικίας του ανήλικου κοριτσιού να βγάζει η μάνα του το κεφάλι της έξω, να κοιτάζει προς το μέρος που ήταν παρκαρισμένο το φορτηγάκι και σε διάστημα δύο λεπτών, είδα το ανήλικο να έρχεται προς το αυτοκίνητο. 

Αμέσως κατέβηκα και μπήκα στο αυτοκίνητο μου με σκοπό να τους παρακολουθήσω. Τους ακολούθησα και κατά την πορεία τους, αυτός σταμάτησε σε ένα οπωροπωλείο και αγόρασε κάποια πράγματα. Επίσης σταμάτησε και σε ένα σούπερ-μάρκετ. Στην συνέχεια μπήκαν στο πάρκινγκ του Βενιζελείου. Πάρκαρε το φορτηγάκι στο τέρμα του χώρου. Ήταν ερημικός με πλήρες σκοτάδι. 

Τότε κάλεσα μέσω του κέντρου Άμεσης Δράσης το περιπολικό της Ασφάλειας. Μαζί με τους συναδέλφους μου πλησιάσαμε το όχημα. Ο οδηγός του φορτηγού μόλις είδε τα φώτα των οχημάτων μας, έβαλε αμέσως μπροστά το φορτηγάκι του και προσπάθησε να φύγει. Τότε τον μπλοκάραμε με τα αυτοκίνητα μας. 

Κατεβήκαμε φωνάζοντας «Αστυνομία». Ανοίξαμε την πόρτα του οδηγού και κατεβάσαμε τον οδηγό τραβώντας τον κάτω. Διαπιστώσαμε ότι τα παντελόνι του ήταν ξεκούμπωτο καθώς μόλις βγήκε, έπεσε στους αστραγάλους του. Αυτός αμέσως δήλωσε ότι θα είναι συνεργάσιμος, ότι «θα μας τα πει όλα» και συγχρόνως μούντζωνε το πρόσωπο του. 

Το κοριτσάκι αναστατώθηκε και έβαλε τα κλάματα. Το άτομο αυτό έχει κάνει τραχειοτομή αλλά καταλάβαμε αμέσως τι έλεγε», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2011/01/66.html#ixzz1A9hM8Y85
Διαβάστε περισσότερα »

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ...

Απορίες ενός εργάτη που διαβάζει
Ποιός έχτισε τη Θήβα την επτάπυλη;
Στα βιβλία δε βρίσκεις παρά μόνο βασιλιάδων ονόματα.
Οι βασιλιάδες είχανε τις πέτρες κουβαλήσει;
Και τη Βαβυλώνα που την κατέστρεψαν
πολλές φορές,
ποιός, τόσο πολλές φορές την έχτισε πάλι;
Της χρυσόλαμπρης Λίμα οι οικοδόμοι,
σε ποιά σπίτια κατοικούσαν;
Σε ποιό μέρος γύρισαν το βράδυ,
που το Σινικό τείχος έτοιμο ήταν,
οι χτίστες;

Η μεγάλη Ρώμη γεμάτη ήταν
από αψίδες θριάμβων.
Ποιοί τις είχανε υψώσει;

Πάνω σε ποιούς θριάμβευσαν οι Καίσαρες;
Το ξακουστό Βυζάντιο είχε για τους
κατοίκους του παλάτια μόνο;
Ακόμη και στη μυθική Ατλαντίδα,
τη νυχτιά που καταποντιζόταν,
τους σκλάβους τους φωνάζαν οι πνιγμένοι.

Ο νεαρός Αλέξανδρος κατέκτησε τις Ινδίες.
Μόνος αυτός;
Ο Καίσαρ τους Γαλάτες κατενίκησε.
Δεν είχε ουτ’ ένα μάγειρο μαζί του;

Ο Φίλιππος της Ισπανίας έκλαψε,
όταν ο στόλος του βυθίστηκε.
Δεν έκλαψε άλλος κανείς;
Ο Φρειδερίκος ο Β΄ νίκησε στον επταετή Πόλεμο.
Και ποιός άλλος νίκησε, εκτός από αυτόν;

Κάθε σελίδα και μιά νίκη.
Ποιός ετοίμαζε τα επινίκεια φαγοπότια;
Κάθε δέκα χρόνια κι ένας μεγάλος άντρας.
Ποιός πλήρωνε τα έξοδά του;

Πόσα πολλά ιστορήματα!
Πόσα πολλά ερωτήματα!
Μπέρτολτ Μπρέχτ: Ερωτήσεις ενός εργάτη που διαβάζει», 1935, 
Διαβάστε περισσότερα »