Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Το trooper των Iron Maiden λίγο διαφορετικό!


Διαβάστε περισσότερα »

Τζούλιαν Ασάνζ: Το διαδίκτυο είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο κατασκοπείας


 Το διαδίκτυο θα μπορούσε να επιτρέψει μεγαλύτερη διαφάνεια στη διακυβέρνηση, παράλληλα όμως αποτελεί εργαλείο κατασκοπείας και παρέχει στις αρχές την ευκαιρία να παρακολουθούν αντιφρονούντες, υποστήριξε σε πρόσφατη ομιλία του ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ...
Ο Ασάνζ, σε ομιλία του προς σπουδαστές του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, χαρακτήρισε το Διαδίκτυο «το πιο αποτελεσματικό εργαλείο κατασκοπείας που έχει υπάρξει». Αν και παραδέχτηκε ότι το Διαδίκτυο θα μπορούσε να συμβάλλει στη διαφάνεια και στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ ακτιβιστών, τόνισε ότι παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να παρακολουθούν και να συλλαμβάνουν αντιφρονούντες.
«Ενώ το Διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τι κάνουν οι κυβερνήσεις και μας επιτρέπει να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας για να αποκαλύπτουμε τις παρανομίες κυβερνητικών στελεχών και πολυεθνικών εταιρειών, είναι ταυτόχρονα ένα τρομερό εργαλείο κατασκοπείας» είπε στους σπουδαστές, οι οποίοι περίμεναν πολλές ώρες στην ουρά για να τον ακούσουν.
«Το διαδίκτυο δεν είναι μια τεχνολογία που προάγει την ελευθερία του λόγου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αντίθετα είναι μια τεχνολογία που μπορεί να χρησιμεύσει στην εγκαθίδρυση απολυταρχικών καθεστώτων που δεν έχουμε ξαναδεί» σημείωσε, αλλά πρόσθεσε ότι στα χέρια ακτιβιστών και ανθρώπων που επιθυμούν μία διαφορετική τροχιά για τον τεχνολογικό κόσμο, μπορεί να μετατραπεί σε κάτι που όλοι θέλουμε.
Επίσης υπογράμμισε ότι ο ρόλος των κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Twitter στις εξεγέρσεις των αραβικών χωρών είναι υπερτιμημένος. «Σίγουρα έπαιξαν έναν ρόλο, αλλά όχι τόσο σημαντικό όσο το Αλ Τζαζίρα. Στην πρώτη και την τελευταία σελίδα του εγχειριδίου που συνέταξαν οι Αιγύπτιοι επαναστάτες λέει "μη χρησιμοποιείτε Facebook και Twitter" » δήλωσε. Εξηγώντας ανέφερε ότι πριν τρία χρόνια είχε γίνει στο Κάιρο μια προσπάθεια οργάνωσης διαδηλώσεων μέσω του Facebook αλλά είχε μικρή συμμετοχή, ενώ λίγο αργότερα όσοι είχαν πάρει μέρος είχαν συλληφθεί, ανακριθεί και φυλακισθεί.
Σύμφωνα με τον Ασάνζ, τα τηλεγραφήματα που αποκαλύφθηκαν από το Wikileaks διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στην υποδαύλιση των ταραχών στη Μέση Ανατολή και στην απόφαση της κυβέρνηση των ΗΠΑ να μην υποστηρίξει τον πρώην Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ. «Ως αποτέλεσμα της αποκάλυψης των τηλεγραφημάτων για το Σουλεϊμάν, [...] δεν ήταν δυνατό για το Τζόζεφ Μπάιντεν να [επαναλάβει προηγούμενη δήλωσή του ότι Μουμπάρακ δεν ήταν δικτάτορας]. Δεν ήταν δυνατό για την Χίλαρι Κλίντον να βγει δημοσίως και να υποστηρίξει το καθεστώς Μουμπάρακ», δήλωσε.
Πρόσθεσε ότι τα διπλωματικά τηλεγραφήματα που αποκαλύφθηκαν σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στο πρώην καθεστώς της Τυνησίας είχαν ενδυναμώσει τις επαναστατικές δυνάμεις στην περιοχή. «Τα τυνησιακά τηλεγραφήματα έδειξαν σαφώς ότι, εάν έφτανε η στιγμή, σε μια μάχη μεταξύ των στρατιωτικών από τη μια πλευρά και του πολιτικού καθεστώς Μπεν Αλί από την άλλη, οι ΗΠΑ πιθανότατα θα στήριζαν το στρατό», υποστήριξε.
Τέλος ο Ασάνζ κατέκρινε τους New York Times που ισχυρίστηκαν ότι είχαν «θάψει» ιστορίες για μυστική αμερικανική στρατιωτική δράση στο Αφγανιστάν και εξέφρασε συμπάθεια για το Μπράντλει Μάνινγκ, τον Αμερικανό στρατιώτη που φυλακίστηκε για δήθεν διαρροή απόρρητων πληροφοριών.
Πηγή: tvxsteam
Διαβάστε περισσότερα »

Κιβωτός αλά ελληνικά...


Ο Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και του είπε:
- Σε ένα χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη. Σε προστάζω να χτίσεις μία Κιβωτό.
Και ο Θεός παραδίδει στον Νώε τα σχέδια για την Κιβωτό. Με φόβο Κυρίου ο Νώε παίρνει τα σχέδια και συμφωνεί να φτιάξει την Κιβωτό.
- Θυμήσου, είπε ο Κύριος, πρέπει να έχεις τελειώσει την Κιβωτό και να έχεις μαζέψει όλα τα ζώα σε ένα χρόνο.
Ένα χρόνο αργότερα, αρχίζει να σχηματίζεται μια καταιγίδα και όλες οι θάλασσες της Γης έχουν φουρτούνα. Ο Θεός κοιτάει τι γίνεται και βλέπει τον Νώε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει.
- Νώε! Ανακράζει, Που είναι η Κιβωτός;
- Συγχώρεσε με Κύριε, παρακαλά ο Νώε, έκανα ό,τι μπορούσα αλλά αντιμετώπισα μεγάλα προβλήματα. Πρώτα-πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για την κατασκευή και τα σχέδια που μου έδωσες δε συμφωνούσαν με τον ισχύοντα κανονισμό. Χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό και να ξαναγίνουν τα σχέδια από την αρχή.
Μετά βρέθηκα σε διαμάχη με το Λιμενικό για το αν χρειαζόταν η Κιβωτός σύστημα πυρασφάλειας, βάρκες και σωσίβια.
Μετά μου έκανε καταγγελία ο γείτονας μου, γιατί παραβίαζα λέει τα όρια δόμησης χτίζοντας την Κιβωτό στην αυλή μου, και έτσι χρειάστηκα άδεια και από την Πολεοδομία.
Είχα πρόβλημα και να βρω ξύλα για την Κιβωτό γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόμησης για την προστασία της Πιτσιλωτής Κουκουβάγιας. Τελικά κατάφερα να πείσω την Υπηρεσία Προστασίας Δασών πως χρειαζόμουν το ξύλο για να σώσω τις κουκουβάγιες.
Αλλά όμως ο Οργανισμός Προστασίας Ζώων δεν με άφηνε να πιάσω κουκουβάγιες. Και έτσι δεν έχουμε κουκουβάγιες.
Μετά οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία, αλλά κατάφερα να έρθω σε συμφωνία με το σύλλογο τους. Τώρα έχω 16 ξυλουργούς να δουλεύουν στην Κιβωτό, αλλά δεν έχω κουκουβάγιες.
Όταν άρχισα να μαζεύω τα υπόλοιπα ζώα, μου έκανε μήνυση μία ομάδα ακτιβιστών, γιατί θα έπαιρνα μόνο δύο από κάθε είδος.
Όταν ξεμπέρδεψα με αυτή τη μήνυση με ενημέρωσαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δεν γινόταν να συνεχιστούν οι εργασίες αν δεν κάνω δήλωση για την επίδραση στο περιβάλλον του σχεδιαζόμενου κατακλυσμού. Δεν τους αρέσει η ιδέα ότι δεν έχουν αρμοδιότητα στις αποφάσεις του Δημιουργού του Σύμπαντος.
Μετά οι τοπογράφοι τους Στρατού απαίτησαν χάρτη της προτεινόμενης ροής των υδάτων του κατακλυσμού. Εγώ τους έστειλα μία υδρόγειο.
Αυτές τις μέρες προσπαθώ να λύσω ένα ζήτημα με την Επιτροπή Ισότητας, που λένε ότι κάνω διακρίσεις επειδή δεν θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα, Κύριε..
Μου έστειλαν και αυτή την ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή ότι οφείλω φόρο και πρόστιμο γιατί δεν δήλωσα την Κιβωτό ως σκάφος αναψυχής.
Τώρα η εφορία έχει παγώσει τις καταθέσεις μου γιατί πιστεύουν ότι φτιάχνω την Κιβωτό για να φύγω από την χώρα για να μην πληρώσω φόρους.
Και ακόμη δεν έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αν ο Κατακλυσμός είναι αντισυνταγματικός, αφού πρόκειται για θρησκευτική πράξη.
Πραγματικά, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσω για τουλάχιστον 5 - 6 χρόνια.

Και τότε άρχισε να καθαρίζει ο ουρανός, να λάμπει ο ήλιος και να ηρεμούν οι θάλασσες. Το ουράνιο τόξο στόλισε τον ορίζοντα.
Ο Νώε κοίταξε τον Θεό με ελπίδα.
- Κύριε, αυτό σημαίνει ότι δεν θα τα καταστρέψεις όλα;
Και απάντησε ο Θεός,
- Μπα, δε βαριέσαι. Ας το κάνει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!







http://mauripena.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Τι μας αρέσει τώρα με την κρίση...


Μ'αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά ξεραίνεται στα γέλια. Άσε που έδιωξε κανα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους.


- Μ'αρέσει που πολλοί φίλοι μου μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον, τώρα θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό. Άσε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές.

- Μ'αρεσει που ακρίβυνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη, γιατί κουνάω λιγότερο το αμάξι μου κι έτσι θα το έχω για περισσότερα χρόνια, κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ μούρη όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα με το αμάξι στην εθνική. Ασε που όταν πάμε για μπάνιο το καλοκαίρι τσοντάρουν πια όλοι για βενζίνη ενώ παλιά κάναν τον Κινέζο.

- Μαρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά. Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον.

- Μ' αρέσει που οι σερβιτόροι άρχισαν να λένε πάλι ευχαριστώ όσα λίγα και να είναι τα tips.

- Επιπλέον για τις γκόμενες, είσαι σίγουρος πια 100% ότι δε σε θέλει για τα λεφτά σου.

- Μ'αρέσει που ο κουλουρτζής έξω από τα μπουζούκια έχει πιο πολύ δουλειά από τη λουλουδού μέσα στα μπουζουκια.

- Μ'αρέσει που ο καφές που κερδίζω στο τάβλι με φιλαράκια αποτελεί το 2%του μισθού μου, το οποίο σημαίνει ότι σε 50 παρτίδες έχω βγάλει ένα μισθό.

- Μ'αρέσει που θα κόψουν τα επιδόματα. Δεν άντεχα να περιμένω σε ουρές όρθιος.

- Μ'αρέσει που το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο, γιατί σε όλους μας έλειπε λίγο πολύ η περιπέτεια στη ζωή μας.

- Μ'αρέσει που μπορώ να έχω κατάθλιψη ελεύθερα .Παλιά μου τα είχαν πρήξει όλοι και μου έλεγαν "Τι σου λείπει; Τη δουλειά σου την έχεις,το αμαξάκι σου,τι άλλο θες;'

- Μ'αρέσει που στο σούπερ μάρκετ σπάνια περιμένεις πια τον μπροστά να χτυπήσει 2 καρότσια ψώνια, και αν πέσεις σε τέτοιον, του λες να σε καλέσει και σένα στο πάρτυ.

- Μ'αρέσει που βλέπω αυτούς που αποταμιεύαν τόσα χρόνια , να χάνουν τα λεφτά τους, γιατί νιώθω καλύτερα που εγώ τα χάλαγα πάντα μέχρι τελευταίο ευρώ και τώρα από 'σπάταλος' έγινα 'προνοητικός' γιατί τουλάχιστον πρόλαβα και τα χάρηκα.

- Μ'αρέσει που γίνονται πιο πολλοί πολιτικοί γάμοι, γιατί σε αυτούς τουλάχιστον δε χρεώνουν για τους πολυέλαιους.

- Μ'αρέσει που την έχουν δει ξαφνικά όλοι οικολόγοι, και καλά ότι κάνουν οικονομία γιατί προστατεύουν το περιβάλλον.

- Μ'αρέσει που λένε ότι θα ξαναγυρίσουμε στη δραχμή, γιατί επιτέλους θα ξοδέψω τις δραχμές που είχα φυλάξει για ενθύμιο και μου έσπαγαν τα νεύρα όταν δεν είχα μία και υπολόγιζα ότι αντιστοιχούν σε 60-70 ευρώ αλλά δεν τις άλλαζε πια η τράπεζα.

- Μ'αρέσει που αν πω ότι δουλεύω 2 φορές τη βδομάδα με κοιτούν με συμπάθεια και μου λένε κουράγιο, ενώ πιο παλιά σκεφτόντουσαν 'Ρε τον τεμπέλη'..

- Μ'αρέσει που θα έχω και γω μία ιστορία πόνου και δυστυχίας να λέω στις επόμενες γενιές για το παρελθόν της χώρας,όπως εμείς ακούγαμε για χούντα και 2ο παγκόσμιο.Αλλιώς θα με πέρναγαν για πολύ φλώρο..

menslounge.gr
Διαβάστε περισσότερα »

8 πράγματα που μάθαμε λάθος στο σχολείο!


Μάλλον κάποια πράγματα δε μας τα μάθανε σωστά. Μια λίστα το περιεχόμενο της οποίας θα μας εκπλήξει...


Perierga.gr - Τα μάθαμε λάθος1) Ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής
Γενιές παιδιών μεγαλώσανε με την πεποίθηση ότι ο νομπελίστας φυσικός δεν τα κατάφερνε καλά στο σχολείο. Στην πραγματικότητα τα πήγαινε πολύ καλά, ιδιαίτερα στη φυσική και τα μαθηματικά!
Perierga.gr - Τα μάθαμε λάθος2) Στα ποντίκια αρέσει το τυρί
Στα ποντίκια αρέσουν οι τροφές που είναι πλούσιες σε σάκχαρα όπως επίσης το φυστικοβούτυρο και τα δημητριακά.
Perierga.gr - Τα μάθαμε λάθος3) Ο Ναπολέων ήταν κοντός
Στην πραγματικότητα είχε ύψος  περίπου 1,7 μέτρα, που ήταν το μέσο ύψος για την εποχή του.
Perierga.gr - Τα μάθαμε λάθος4) Ο Τόμας Έντισον ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα
Ο Έντισον ανακάλυψε πολλά πράγματα  αλλά ο ηλεκτρικός λαμπτήρας δεν είναι ένα από αυτά. Στην πραγματικότητα ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα σχεδόν ταυτόχρονα με το Βρετανό Τζόζεφ Σουάν, στον οποίο ανήκει η πατρότητα της εφεύρεσης.
Perierga.gr - Τα μάθαμε λάθος5) Ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο
Ο Δαρβίνος δεν είπε ακριβώς αυτό, αν και οι περισσότεροι αυτο του χρεώνουμε. Εκείνο που υποστήριξε ο Δαρβίνος ήταν ότι οι πίθηκοι, οι χιμπατζήδες και ο άνθρωπος είχαμε τον ίδιο πρόγονο πριν από πολλα πολλά χρόνια.
Perierga.gr - Τα μάθαμε λάθος6) Οι Βίκιγκς είχαν κράνη με κέρατα
Οι Βίκιγκς ενταφιαζόταν μεζί με τα κράνη του και τα κέρατα που χρησιμοποιούσαν για να πίνουν. Όταν ανακαλύφθηκαν οι πρώτοι τάφοι θεωρήθηκε λανθασμένα ότι είχαν κράνη με κέρατα.
Perierga.gr - Τα μάθαμε λάθος7) Ο Κολόμβος πίστευε ότι η Γη είναι επίπεδη
Μπορεί να μη γνώριζε πόσο μεγάλη είναι η Γη, αλλά σίγουρα δεν ανησυχούσε μήπως πέσει στο κενό όταν θα φτάσει στην άκρη της.
Perierga.gr - Τα μάθαμε λάθος8. Διαφορετικά σημεία της γλώσσας αναγνωρίζουν διαφορετικές γεύσεις
Πράγματι έχουμε διαφορετικούς αισθητήρες σε διαφορετικά σημεία της γλώσσας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι χωρισμένη σε διακριτές περιοχές. (Ο διαχωρισμός έγινε κυρίως για την ευκολία διδασκαλίας).


www.periergaa.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ο πιο γουρικος χωρισμος


Αυτή τη στιγμή λογικά, η 31χρονη Kerry Graves θα πρέπει να χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο! Γιατί; Επειδή με το που χώρισε τον «βαρετό» όπως τον χαρακτήριζε σύζυγο της, εκείνος κέρδισε λίγες ώρες μετά, 22 εκατομμύρια ευρώ!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: το ζευγάρι ήταν «μαζί» από μικρή ηλικία. Παντρεύτηκαν, έμειναν μαζί για 14 χρόνια αλλά ξαφνικά η Kerry αποφάσισε πως ήθελε να ζήσει μια πιο έντονη ζωή με περισσότερο σεξ.

Έτσι και έκανε λοιπόν! Παράτησε τον 37χρονο Matthew Berry και έψαξε να βρει άλλού τον έρωτα.
Ο 37χρονος που μέχρι τότε εργαζόταν ως φορτηγατζής, λίγα λεπτά μετά τον χωρισμό, αγόρασε το τυχερό κουπόνι με τοαστρονομικό ποσό των 22 εκατομμυρίων ευρώ. Χωρίς να χάσει χρόνο, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να κοιμηθεί προκειμένου να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη μέσα στο μυαλό του! Αμέσως μετά, παραιτήθηκε και από την δουλειά τουπου τόσα χρόνια τον ταλαιπωρούσε.

Θέλετε να μάθετε σήμερα την τύχη της πρώην; Ενώ ο Βerry είναι πλέον εκατομμυριούχος, εκείνη ζει με τον νέο της έρωτα σε ένα φτωχικό σπιτάκι (κάτι σαν καμαρούλα μια σταλιά 2Χ3). Έχει έναμωρό με τον νέο της σύντροφο αλλά τα οικονομικά τους πάνε από το κακό στο χειρότερο, αφού με το που άνοιξε ένα Internet Café, δεν λειτούργησε καλά και έκλεισε!

Τα ξένα Μ.Μ.Ε πάντως, την χαρακτηρίζουν ως την «πιο άτυχη γυναίκα της Αγγλίας!» και μάλλον τον κέρδισε επάξια!...







http://to-kentri24.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Δύο μωρά συζητάνε...


Απολαύστε στο βίντεο που ακολουθεί, την συνομιλία δίδυμων μωρών.. Το φοβερό είναι πως δεν διακόπτει ο ένας αδελφός τον άλλον..  Μακάρι και οι πολιτικοί μας να είχαν τέτοιο επίπεδο.. Βίντεο!







Διαβάστε περισσότερα »

Οι Άραβες λατρεύουν τον Καζαντζάκη



Το δοκίμιο του Νίκου Καζαντζάκη "Ασκητική", με είκοσι χιλιάδες αντίτυπα, διανεμήθηκε δωρεάν από τις εφημερίδες "Assafir" του Λιβάνου, "Al mada" και "Al ittihad" του Ιράκ, "Al bayan" των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, "Al kahira" της Αιγύπτου και "Al Qabass" του Κουβέιτ. Η μετάφραση είναι του Sayed Ahmad ali Bilal και κυκλοφόρησε με τίτλο "Σουφισμός-Σωτήρες του Θεού".

Ο καθηγητής φιλοσοφίας, δημοσιογράφος και συγγραφέας Iskandar Habbache, ανακοίνωσε σε εκδήλωση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) στη Βηρυτό, ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία δημοσιογράφων και συγγραφέων του αραβικού κόσμου, που λατρεύουν το έργο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους λάτρεις του έργου του Καζαντζάκη στη Βηρυτό, παρουσίασε το θέμα της ομιλίας του προέδρου της ΔΕΦΝΚ, Γιώργου Στασινάκη, που εστίασε σε δύο άγνωστες πτυχές του έργου του μεγάλου μας στοχαστή: οι σχέσεις του με τον αραβικό κόσμο και τη Γαλλία. Η εκδήλωση, που τέθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λίβανο, διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Βηρυτού και τον Σύνδεσμο Λιβανέζων Πτυχιούχων Ελληνικών Πανεπιστημίων.

«Είναι γνωστοί οι δεσμοί του Νίκου Καζαντζάκη με τον αραβικό κόσμο, χριστιανικό και μουσουλμανικό», αναφέρει από τη Γενεύη ο κ. Στασινάκης, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Βηρυτού. Και συνεχίζει: «Μέσα από τα ταξίδια και τα κείμενά του, ο Καζαντζάκης εκφράζει το βαθύ του θαυμασμό για την ιστορία, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους και τα τοπία των αραβικών χωρών. Από την πλευρά τους, πολλοί Άραβες διανοούμενοι εκδηλώνουν, εδώ και πολλά χρόνια και με διάφορους τρόπους (μεταφράσεις, διακίνηση των βιβλίων, εκδηλώσεις), το μεγάλο ενδιαφέρον τους για το έργο του μεγάλου μας Κρητικού», δήλωσε ο Στασινάκης.

Στο μεταξύ, το ενημερωτικό δελτίο της ΔΕΦΝΚ, "Synthesis", που εκδίδεται κάθε τέσσερις μήνες, στα αγγλικά, γαλλικά, ελληνικά, ισπανικά, ιταλικά, πορτογαλικά και ρωσικά, θα κυκλοφορεί στο εξής και στα αραβικά, όπως μας είπε ο κ. Στασινάκης, ώστε το ενδιαφερόμενο κοινό να μπορεί να έχει καλύτερη γνώση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη.

Κατά την παραμονή του στο Λίβανο, ο κ. Στασινάκης ενημερώθηκε ότι στα βιβλιοπωλεία της Δαμασκού και της Βηρυτού κυκλοφορούν μεταφρασμένα στα αραβικά τα βιβλία του Ν. Καζαντζάκη: "Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά", "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται", "Ο Καπετάν Μιχάλης", "Ο τελευταίος πειρασμός", "Ο φτωχούλης του Θεού", "Οι αδερφοφάδες" και "Ασκητική". Μερικά από αυτά, μάλιστα, έχουν επανεκδοθεί πρόσφατα ή έχουν μεταφραστεί ξανά από τα αγγλικά ή τα γαλλικά και διακινούνται σε μεγάλο αριθμό αντιτύπων. Η ΔΕΦΝΚ, όπως επισημαίνει ο κ. Στασινάκης, έχει μέλη στις εξής αραβικές χώρες: Αίγυπτο, Αλγερία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Ιράκ, Κατάρ, Λίβανος, Λιβύη, Μαρόκο, Μπαχρέιν, Ομάν, Σουδάν και Τυνησία, έχοντας διοργανώσει, εδώ και 22 χρόνια, δεκάδες εκδηλώσεων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα »

Εκαναν sex πάνω στην ταράτσα μπροστά σε όλους τους συμφοιτητές τους! Δείτε φωτο



Σάλος έχει ξεσπάσει σε ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου μετά τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ και έχουν γίνει ανάρπαστες και δείχνουν έναν φοιτητή και μια φοιτήτρια να κάνουν έρωτα πάνω στην ταράτσα.

'Ηδη οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου USC στην Καλιφόρνια, έχουν ξεκινήσει ΕΔΕ για να ανακαλύψουν τις ταυτότητες των δυο θερμόαιμων φοιτητών.
Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το ζευγάρι να κάνει έρωτα σε διάφορες στάσεις στην ταράτσα του 12όροφου κτιρίου!
Το κτίριο είναι το δεύτερο ψηλότερο στο πανεπιστήμιο. Δημοσιεύουμε τις πιο κόσμιες.




newsit

Διαβάστε περισσότερα »

Όταν ο κατασκευαστής είναι για κλάματα!


ΔΕΙΤΕ: Τα έργα του είναι για γέλια

Διαβάστε περισσότερα »

Δωδεκάχρονος αντικρούει τον Αϊνστάιν


Στα δώδεκα του χρόνια, ο Jacob Barnett βρίσκεται μερικές μαθηματικές εξισώσεις μακριά από το να αποδείξει ως λαθεμένη τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν,ενώ πρόκειται να επιχειρήσει να αντικρούσει και τη θεωρία του Big Bang. Από τα οκτώ του έχει ενταχθεί στο Indiana University-Purdue University Indianapolis, ενώ πρόκειται...


να αρχίσει να αμείβεται, αναλαμβάνοντας θέση ερευνητή. "Του είπαμε ότι μετά από αυτό το εξάμηνο θα κλείσουμε τα βιβλία" σημείωσε o καθηγητής Φυσικής John Ross. "Ακόμα δουλεύω πάνω σε αυτό. Έχω μία ιδέα, αλλά εξακολουθώ να εργάζομαι στις λεπτομέρειες", σημείωσε ο Jacob Barnett αναφορικά με το project του για τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν.

Ορισμένοι καθηγητές από το Institute for Advanced Study in Princeton επιβεβαιώνουν πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο ώστε να καταλήξει σε κάτι νέο. "Έχω εντυπωσιαστεί από το ενδιαφέρον και τις γνώσεις που κατέχει μέχρι στιγμής", επισήμανε ο καθηγητής Scott Tremaine που έστειλε e-mail στην οικογένεια του 12χρονου, αναφέροντας πως όποιος κατορθώσει να λύσει τα προβλήματα με τα οποία ασχολείται ο γιος τους θα είναι σίγουρα υποψήφιος για βραβείο Νομπέλ.

Ο Jacob Barnett, με δείκτη ευφυίας 170, έχει διαγνωστεί με το σύνδρομο Asperger's, αλλά από πολύ μικρή ηλικία έγινε εμφανής η κλίση του. Μπορούσε να λύνει παζλ 5.000 κομματιών από την ηλικία των τριών και στα οκτώ του χρόνια εγκατέλειψε το σχολείο και μπήκε στο πανεπιστήμιο Indiana University-Purdue University Indianapolis. Η μητέρα του Kristine Barnett του ζήτησε να παρουσιάσει σε ένα βίντεο τις μαθηματικές του δεξιότητες και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε και φυσικά να θαυμάσουμε τον Jacob.
news247
Διαβάστε περισσότερα »

Πώς καταστρέφεται μια Cayenne?

Δείτε το βίντεο...



clopyandpaste.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Ζευγάρι χορτοφάγων δικάζεται για το θάνατο της 11μηνης κόρης τους

Ένα ζευγάρι χορτοφάγων δικάζεται σήμερα στη βόρεια Γαλλία καθώς κατηγορείται ότι προκάλεσε το θάνατο της μικρής κόρης του λόγω της διατροφής που ακολουθούσε και επέβαλε και στο βρέφος, που απαγόρευε την κατανάλωση προϊόντων ζωικής προέλευσης.

Tο ζευγάρι που θεωρείται ύποπτο για τη "στέρηση μέριμνας και τροφής, η οποία προκάλεσε το θάνατο" της 11 μηνών κόρης του, δικάζεται στο κακουργιοδικείο στην Αμιένη...
Η μικρή Λουίζ πέθανε στις 25 Μαρτίου του 2008 στο σπίτι τους. Οι γονείς της ανήσυχοι για την αδυναμία του παιδιού κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία. Οι πυροσβέστες μπόρεσαν μόνο να διαπιστώσουν το θάνατο του παιδιού.

Η ωχρότητα και η εξαιρετική αδυναμία του βρέφους έκαναν τους γονείς να καλέσουν σε βοήθεια. Η μικρή είχε βάρος 5,7 κιλά έναντι οκτώ κιλών που κατά μέσο όρο ζυγίζουν τα βρέφη στην ηλικία αυτή. Η Λουίζ τρεφόταν αποκλειστικά από το γάλα της μητέρας που τότε ήταν 37 ετών.

Η νεκροψία έδειξε έλλειψη στις βιταμίνες Α και Β12, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς αυξάνει την ευαισθησία στις λοιμώξεις και φέρεται "να οφείλεται σε διατροφική ανισορροπία". "Το πρόβλημα της έλλειψης βιταμίνης Β12 μπορεί να έχει σχέση με τη διατροφή της μητέρας", σύμφωνα με την αντιεισαγγελέα της Αμιένης Αν-Λορ Σαντρετό.

Οι γονείς υιοθέτησαν αυτή τη διατροφή από τη στιγμή που είδαν μια "εκπομπή στην τηλεόραση για τη μεταφορά των ζώων στα σφαγεία", εξηγεί ο Στεφάν Ντακό, δικηγόρος της μητέρας.

Οι γονείς της Λουίζ έχουν και μια μεγαλύτερη κόρη, ηλικίας 13 ετών σήμερα, που δεν παρουσίαζε παρόμοιες ελλείψεις στον οργανισμό της εκείνη την εποχή.

Οι γονείς, ιδιαίτερα δύσπιστοι απέναντι στη συμβατική ιατρική, προτιμούσαν να φροντίζουν τα παιδιά τους με δικά τους μέσα και με συμβουλές που αντλούσαν από τα βιβλία.

"Κατά την επίσκεψη στο γιατρό, όταν η Λουίζ ήταν εννέα μηνών, οι γονείς δεν ακολούθησαν τη συμβουλή του που τούς είπε ότι η μικρούλα πρέπει να νοσηλευθεί καθώς είχε προσβληθεί από βρογχίτιδα και έχανε βάρος", σύμφωνα με τον Ντακό.

"Προτιμούσαν συνταγές με κατάπλασμα από άργιλο ή φύλλα λάχανου, σύμφωνα με όσα διάβαζαν στα βιβλία", πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Οι γονείς που παραμένουν χορτοφάγοι "έχουν πλήρη συνείδηση του λάθους τους", υπογράμμισε ο Πατρίκ Κενέλ, δικηγόρος του πατέρα.

Οι Σερζίν και Ζοέλ Λε Μοαλιγκού παρουσιάστηκαν ενώπιον του κακουργιοδικείου, του οποίου η δικαστική απόφαση αναμένεται την Παρασκευή. Κινδυνεύουν με ποινή κάθειρξης 30 ετών.





http://www.on-news.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 30/3/2011


1822: Οι Τούρκοι σφαγιάζουν τους κατοίκους της Χίου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη.

1867: Οι Ρώσοι πουλάνε την Αλάσκα στην Αμερική για 7,2 εκατομμύρια δολάρια, μην ξέροντας ότι κάτω από τους πάγους κρύβεται μαύρος χρυσός. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διασπάθισε το δημόσιο χρήμα για να αγοράσει ένα παγόβουνο.

1952: Ο Νίκος Μπελογιάννης και τρεις σύντροφοί του εκτελούνται στο Γουδί.

1961: Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, με την υπογραφή του συμφώνου σύνδεσης με την ΕΟΚ.

1981: Ο Τζον Χίνκλεϊ αποπειράται να δολοφονήσει έξω από ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον τον αμερικανό πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν. Ο αμερικανός πρόεδρος τραυματίζεται σοβαρά στο στήθος, αλλά διασώζεται.

1983: Τίθενται σε ισχύ στην Ελλάδα το πενθήμερο και οι 40 ώρες εργασίας για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα.

  • Γεννησεις

1432: Μωάμεθ Β', οθωμανός σουλτάνος, που εκπόρθησε την Κωνσταντινούπολη. [θαν. 3/4/1481]

1746: Φρανθίσκο Χοσέ ντε Γκόγια Υ Λουθιέντες, γνωστότερος ως Γκόγια, ισπανός ζωγράφος. [θαν. 16/4/1828]

1853: Βίνσεντ Βαν Γκονγκ, ολλανδός ζωγράφος. [θαν. 29/7/1890]

  • Θανατοι

1840: Τζορτζ Μπράιαν Μπράμελ, γνωστότερος ως Μπο Μπράμελ, άγγλος δανδής, που εισήγαγε τη μόδα στο ανδρικό λεξιλόγιο. [γεν. 7/6/1778]

1872: Νικόλαος Μάντζαρος, συνθέτης του εθνικού μας ύμνου. [γεν. 26/10/1795]

1896: Χαρίλαος Τρικούπης, από τους κορυφαίους έλληνες πολιτικούς. [γεν. 11/7/1832]

Διαβάστε περισσότερα »