Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Δικαστήριο αποφάσισε εκτέλεση σκύλου λόγω μετανσάρκωσης!


Σοκ έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο η απόφαση δικαστηρίου του Ισραήλ να καταδικάσει σε θάνατο δια λιθοβολισμού έναν... σκύλο, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι είναι η μετενσάρκωση ενός δικηγόρου που πριν από 20 χρόνια είχε βρίσει ραβίνους δικαστές. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Γιεντότ Αχρονότ», με αποτέλεσμα η είδηση να κάνει άμεσα τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μεγαλόσωμος σκύλος εισέβαλε πριν μερικές εβδομάδες σε ραβινικό δικαστήριο της Ιερουσαλήμ που ασχολείται με υποθέσεις οικονομικής αντιδικίας, κάτι που τρομοκράτησε δικαστές και υπαλλήλους. Όσο και αν προσπαθούσαν, δεν έλεγε να βγει από την αίθουσα.

Μέσα στον πανικό, ένας από τους δικαστές θυμήθηκε ότι πριν είκοσι χρόνια το δικαστήριο καθυβρίστηκε από έναν διάσημο δικηγόρο, ο οποίος ήταν... καταραμένος λίγο καιρό αργότερα πέθανε αφορισμένος. Ο δικαστής θεώρησε πως ο συγκεκριμένος μετεμψυχώθηκε στον άτακτο σκύλο που εισέβαλε στην δικαστική αίθουσα.....

Το ζώο κρίθηκε από τους δικαστές "ακάθαρτο" με βάση τους αυστηρούς εβραϊκούς θρησκευτικούς παραδοσιακούς κανόνες. Έτσι, το κάθισαν το εδώλιο του κατηγορουμένου και το καταδίκασαν σε θάνατο δια λιθοβολισμού, με την ποινή να εκτελείται την ερχόμενη εβδομάδα...



Διαβάστε περισσότερα »

Ο Αγανακτισμένος Λουκάνικος

Perierga.gr - Ο Αγανακτισμένος Λουκάνικος
Η μασκότ του κινήματος της πλατείας.
Ο Λουκάνικος είναι πιστός φίλος των Αγανακτισμένων και όποιος κατεβαίνει αυτές τις μέρες στην πλατεία Συντάγματος θα τον δει να τριγυρίζει εκεί. Είναι ο…διάδοχος του Κανέλλου, του σκύλου που ο φωτογραφικός φακός «έπιανε» σε κάθε πορεία!
Όπως κάθε φορά, έτσι και χθες, ο Λουκάνικος εθεάθη στη μεγάλη πορεία που έγινε στην πλατεία Συντάγματος, να ακολουθεί τους διαδηλωτές και να γαυγίζει κάθε φορά που οσφριζόταν τον «εχθρό». Η αγριότητά του, βέβαια, περιορίζεται μόνο στο γαύγισμα, αφού ποτέ δεν επιτίθεται σε άνθρωπο, αντίθετα στέκεται δίπλα του, άγρυπνος φρουρός σε κάθε πορεία.
Perierga.gr - Ο Αγανακτισμένος Λουκάνικος
Perierga.gr - Ο Αγανακτισμένος Λουκάνικος
Perierga.gr - Ο Αγανακτισμένος Λουκάνικος
Perierga.gr - Ο Αγανακτισμένος Λουκάνικος
Perierga.gr - Ο Αγανακτισμένος Λουκάνικος
Perierga.gr - Ο Αγανακτισμένος Λουκάνικος
Perierga.gr - Ο Αγανακτισμένος Λουκάνικος


Το Τεφτέρι 
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 18/6/2011


1812: Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο κατά της Μεγάλης Βρετανίας. (Βορειοαμερικάνικος Πόλεμος)
1815: Η Μάχη του Βατερλό. Οι ενωμένες δυνάμεις Βρετανών και Πρώσων, υπό τους στρατηγούς Ουέλλινγκτον και Μπλίχερ αντίστοιχα, συντρίβουν τις γαλλικές δυνάμεις, των οποίων ηγείται ο αυτοκράτωρ Ναπολέων Βοναπάρτης.
1873: Η σουφραζέτα Σούζαν Άντονι καταδικάζεται σε πρόστιμο 100 δολαρίων, επειδή προσπάθησε να ψηφίσει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 1872.
1932: Ιδρύεται στη Γενεύη η FIBA, η παγκόσμια ομοσπονδία του μπάσκετ. Μεταξύ των 8 ιδρυτικών μελών είναι και η Ελλάδα, που εκπροσωπείται από τους Συμεών Μαυροσκούφη και Γεώργιο Αμπατζίογλου.
1943: Η κατοχική κυβέρνηση Ράλλη ιδρύει τα Τάγματα Ασφαλείας.
1967: Ο Τζίμι Χέντριξ βάζει φωτιά στην κιθάρα του κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του Φεστιβάλ του Μόντερεϊ.
  • Γεννησεις
1929: Γιούργκεν Χάμπερμας, γερμανός κοινωνιολόγος και φιλόσοφος.
1939: Γιώργος Μαρίνος, τραγουδιστής και ηθοποιός.
1942: Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ, άγγλος τραγουδοποιός. («Beatles», «Wings»)
  • Θανατοι
741: Λέων Γ' ο Ίσαυρος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου. [γεν. 685]
1865: Ευάγγελος Ζάππας, εθνικός ευεργέτης. [γεν. 1800]
1928: Ρόαλντ Αμούντσεν, νορβηγός εξερευνητής του Νοτίου Πόλου. [γεν. 16/7/1872]
Διαβάστε περισσότερα »