Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ένας βόρειος στην Αθήνα....

Αφορμή για το σημερινό post, στάθηκε μια απορία μου που ανάρτησα στο Facebook:
- Ρε Αθηναίοι, αφού μας κοροϊδεύετε που τη φέτα την λέμε τυρί, εσείς γιατί την τυρόπιτα δεν την λέτε φετόπιτα;
Περιττό να πω, πως στο status μου έγινε ένας μικρός χαμός. Παραθέτω λοιπόν με εικόνες, τις σημαντικότερες διαφορές μας σε δύο «πικάντικα» θέματα.
Μπουγάτσες και σουβλάκια.
Τα «σου, μου, του» κτλ. ίσως το πιάσουμε κάποια άλλη φορά. Προς το παρόν, δε μου νοιάζει. Τέλος… να πω πως δεν έχω καταλάβει τι εννοούν οι Αθηναίοι λεμονίτα και τι λεμονάδα…










DR SEENG
Διαβάστε περισσότερα »

Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο ΚΕΝ Κορίνθου για εθνικιστικά τραγούδια

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι μόνο η αποφασιστική αμφισβήτηση και ο συλλογικός αγώνας των φαντάρων μπορεί να υπερασπίσει τα δικαιώματα όλων...


και να βάλει φραγμό στις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες αξιωματικών και διοικητών.
Kάθε μάχη του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το επιβεβαιώνει. Κάθε φορά που συνάδελφος ή συνάδελφοι βγαίνουν στην Αναφορά Παραπονούμενοι όλοι καταλαβαίνουν ότι ο καθημερινός Συνδικαλιστικός αγώνας είναι Παρών, κοιτά κατάματα την ιεραρχία, την ελέγχει, την κρίνει και απαιτεί λύσεις. Οι φαντάροι δεν είναι άβουλα πρόβατα, δεν είναι κρέας στα κανόνια τους, δεν είναι οι χακί Ματατζήδες που υπάκουα θα συμμετέχουν στην Καταστολή Πλήθους.
Κάθε δημόσια καταγγελία και δημοσίευση, κάθε παρέμβαση των γονιών, προκαλεί ανησυχία σε όλα τα κλιμάκια της στρατιωτικής ηγεσίας που καλούνται να παρέμβουν άμεσα.
Η συμβολή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων είναι καθοριστική. Αυτό αποδεικνύει και η βιαιότητα που οι διοικητές των στρατοπέδων αλλά και οι Αστυνομικές Αρχές δείχνουν απέναντι της. Μόνο στην Κόρινθο, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων οδηγήθηκαν τέσσερις (4) φορές σε αστυνομικά τμήματα για εξακρίβωση στοιχείων, ενώ κάθε φορά σχεδόν που ενημερώνουν τους φαντάρους και τους γονείς για τα δικαιώματα των στρατευμένων, η αστυνομία παράνομα και καταπατώντας το Σύνταγμα προβαίνει σε έρευνα!
Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πεζικού στην Κόρινθο έγινε ζήτημα με τα εθνικιστικά τραγουδάκια που υποχρεώνονταν να λένε οι φαντάροι κατά τη διάρκεια των παρελάσεων, όταν συνάδελφοι βγήκαν στην Αναφορά Παραπονούμενοι και ακολούθησαν σχετικές δημοσιεύσεις επιστολών-καταγγελίας. Μέχρι πρόσφατα, όλοι οι αξιωματικοί του κέντρου κάλυπταν το γεγονός είτε ανοιχτά είτε κάνοντας ότι δεν ακούνε. Κάτι που πλέον έχει ανατραπεί.
Είναι φανερό ότι πλέον το ΓΕΣ δε θέλει να εκτίθεται δημόσια για αντιλήψεις και πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές. Για αυτό και διατάχθηκε αμέσως Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Το αποτέλεσμα δικαιώνει πλήρως τις προσπάθειες των φαντάρων. Από επίσημα χείλη αξιωματικού σε πρωινή αναφορά έγινε λόγος για το blog του Δικτύου Σπάρτακος, ενώ δόθηκε σαφής διαταγή για τα συνθήματα που επιτρέπονται :
1] ηθικόν ακμαιότατον
2]. λόχος δύναμη
3] αντοχή ατελείωτη
Τέρμα πια στις ανοησίες για την Αγιά Σοφιά, για το αίμα των εχθρών κ.τ.λ που αναπαράγουν μίσος, εθνικισμό και φανατισμό.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο αυτό το κεκτημένο. Να παραπονεθούν στους εκπαιδευτές, που θα ξανατολμήσουν να προβούν σε τέτοιες ενέργειες. Να τους υπενθυμίσουν ότι το ΓΕΣ δεν τους στηρίζει.
Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι οι αυθαιρεσίες καταρρέουν μόνο στο φως της δημοσιότητας. Τα κεκτημένα κερδίζονται με επίμονους αγώνες.
Συνεχίζουμε τις μάχες ενάντια στα καψώνια, τα βίσματα, τις υπηρεσίες, τις παράνομες μεταθέσεις, τις συνθήκες των στρατοπέδων διευρύνοντας διαρκώς τα δικαιώματα των στρατευμένων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
http://www.diktiospartakos.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό ρεκόρ από Τζαβέλλα! (video)

Δεν ήταν απλώς το πρώτο γκολ της Άιντραχτ μετά από σχεδόν 800 «άσφαιρα» λεπτά στο πρωτάθλημα αυτό του Γιώργου Τζαβέλλα απέναντι στη Σάλκε. Μπορεί να μην είχε βαθμολογικό αντίκρισμα για την ομάδα της Φρανκφούρτης, που έχασε με 2-1, αλλά χάρισε στον διεθνή αριστερό μπακ ένα ιστορικό ρεκόρ. Αυτό του γκολ που σημειώνεται από τη μεγαλύτερη απόσταση στην ιστορία της Bundesliga, καθώς με τη βοήθεια της τύχης ο 24χρονος άσος σκόραρε από 73 μέτρα.


Ο πρώην άσος του Πανιωνίου επιχείρησε αρκετά πίσω από τη σέντρα μια βαθιά μπαλιά για τον Φάνη Γκέκα. Ο Λαρισαίος φορ παρενέβη στη φάση, αλλά δεν ακούμπησε την μπάλα. Αυτό, ωστόσο, αρκούσε για να ξεγελαστεί ο Μάνουελ Νόιερ και να ισοφαρίσει η Άιντραχτ.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Κλάους Άλοφς, ο οποίος το 1986 είχε σκοράρει στον αγώνα της Κολωνίας με τη Λεβερκούζεν από τα 70 μέτρα.



http://www.protothema.gr/
Διαβάστε περισσότερα »

Πέθανε ο Μανώλης Ρασούλης

Ο διάσημος και ιδιαίτερα αγαπητός λαϊκός τραγουδιστής, στιχουργός, ποιητής, συγγραφέας, αρθρογράφος και αγωνιστής της αριστεράς Μανώλης Ρασούλης βρέθηκε σήμερα το πρωί νεκρός στο σπίτι του στην Θεσσαλονίκη σε ηλικία 66 ετών.

Μέχρι στιγμής τα αίτια του θανάτου παραμένουν αδιευκρίνιστα. Το τελευταίο διάστημα ο Μανώλης Ρασούλης ζούσε απομονωμένος.

Το καλλιτεχνικό και συγγραφικό του έργο εξαιρετικά μεγάλο και πολυσχιδές, με πολύ πλούσια δισκογραφία (βλ παρακάτω λίστα) και πολλές εκδόσεις βιβλίων (πχ Οι «Εβραίοι είναι Έλληνες-Κρήτες», «Εδώ είναι του Ρασούλη», «Τι είδε ο Βουκεφάλας 15 χρόνια Σαλονίκη» κ.α.).

Πολλές φορές ο Ρασούλης διαφώνησε με το λεγόμενο "μουσικό καθεστώς", όπως και με τις δισκογραφικές εταιρείες και δεν δίστασε να αποχωρήσει, εκφράζοντας ελεύθερα τις απόψεις του. Θεωρήθηκε "αιρετικός" και "εκκεντρικός" και τα τελευταία χρόνια σχεδόν αποσύρθηκε από τα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Ο Μανόλης Ρασούλης γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1945 στο Ηράκλειο της Κρήτης .
Γιός ενός χρυσοχόου, στα παιδικά του χρόνια έψαλε στον Πολιούχο 'Αγιο Μηνά. Σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία τραγουδώντας ερασιτεχνικά στην Πλάκα, ενώ παράλληλα δούλευε στην εφημερίδα της αριστεράς "Δημοκρατική Αλλαγή".
Στην διάρκεια της δικτατορίας φεύγει για το Λονδίνο, όπου και θα παραμείνει 6 χρόνια. Οργανώνεται στο Τροτσκιστικό κίνημα όπου και γνωρίζεται με την Βανέσα Ρεντγκρεϊβ με την οποία δυο φορές συνεργάστηκε σε πολιτικές παραστάσεις. Στο Λονδίνο έγινε και συνεκδότης της εφημερίδας Σοσιαλιστική Αλλαγή. Τον Μαϊο του ‘68 πήρε μέρος στην εξέγερση των φοιτητών στο Παρίσι.
Λίγο μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου έρχεται στην Ελλάδα και η μεταπολίτευση θα τον βρει εργαζόμενο στα ναυπηγεία του Ανδρεάδη. Τότε είναι που τον καλεί και ο Μάνος Λοϊζος και τραγουδούν μαζί τα "Νέγρικα" με την Μαρία Φαραντούρη.
Η συνεργασία του με το Νίκο Ξυδάκη στα "Δήθεν" είναι που θα τον καθιερώσει ως έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς της γενιάς του, με επιτυχίες όπως "Αχ Ελλάδα", "Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια", " Πότε Βούδας, πότε Κούδας", " Το κοτλέ παντελονάκι", " Τίποτα δεν πάει χαμένο".
Τα τραγούδια του έγιναν γνωστά σε Ισραήλ, Τουρκία, Σερβία μέχρι και την μακρινή Ιαπωνία.


Διαβάστε περισσότερα »

Οι νόμοι της … γκαντεμιάς !

troktiko    Οι νόμοι της ... γκαντεμιάς !

* Νόμος της μηχανικής επισκευής – Αφού τα χέρια σας καλυφθούν εξ ολοκλήρου με γράσο, τότε θα αρχίσει να σας …τρώει η μύτη σας ή θα θέλετε να πάτε στην τουαλέτα.

* Νόμος της βαρύτητας – Οποιοδήποτε εργαλείο ή βίδα, όταν πέσει, θα… κυλήσει προς τη λιγότερο προσβάσιμη γωνία.

* Νόμος των πιθανοτήτων – Η πιθανότητα του να σας παρακολουθούν είναι ανάλογη της ηλιθιότητας της πράξης σας.

* Νόμος των Τυχαίων Αριθμών – Αν καλέσετε λάθος αριθμό, η γραμμή ποτέ δεν είναι κατειλημμένη και κάποιος πάντα θα απαντήσει.

* Νόμος του Άλλοθι – Αν πείτε στον προϊστάμενό σας ότι καθυστερήσατε να πάτε στη δουλειά γιατί έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου σας, την επομένη όντως θα σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου σας.

* Νόμος των Αλλαγών – Όταν αλλάζετε λωρίδα κυκλοφορίας στο δρόμο, η λωρίδα που μόλις αφήσατε θα αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα από εκείνη στην οποία μετακινηθήκατε.

* Νόμος του Μπάνιου – Με το που βυθίζετε το σώμα σας στην μπανιέρα, είναι βέβαιο ότι το τηλέφωνο θα χτυπήσει.

* Νόμος των Συναντήσεων – Η πιθανότητα να συναντήσετε τυχαία κάποιον που γνωρίζετε αυξάνεται άρδην όταν βρίσκεστε με άτομο που δε θέλετε να σας δουν μαζί.

* Νόμος του αποτελέσματος – Όταν προσπαθήσετε να αποδείξετε σε κάποιον ότι ένα μηχάνημα δε δουλεύει, εκείνη τη στιγμή θα δουλέψει.

* Νόμος της Βιομηχανικής – Η ένταση της φαγούρας είναι ανάλογη του βαθμού δυσκολίας στο να ξύσετε το συγκεκριμένο σημείο.

* Νόμος θεάτρου, σινεμά – Τα άτομα των οποίων οι θέσεις απέχουν περισσότερο από το διάδρομο θα φτάσουν τελευταία και είναι πάντα εκείνα που θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους αρκετές φορές για να πάρουν ένα σνακ, κάτι να πιουν ή να πάνε στην τουαλέτα και που θα φύγουν πριν από το τέλος της παράστασης ή της προβολής. Εκείνοι που κάθονται δίπλα στο διάδρομο ουδέποτε μετακινούνται, έχουν πολύ μακριά πόδια ή μεγάλες κοιλιές και πάντα περιμένουν μέχρι να αδειάσει η αίθουσα για να σηκωθούν.

* Νόμος του Καφέ – Με το που καθίσετε να απολαύσετε ένα ζεστό καφέ στη δουλειά, ο προϊστάμενός σας θα σας ζητήσει να κάνετε κάτι που θα διαρκέσει έως ότου να κρυώσει ο καφές σας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον φραπέ το καλοκαίρι (σ.σ.: φραπές όχι φρέντο, φραπές!) που θα βράζει μέχρι να επιστρέψετε σε αυτόν.

* Νόμος των Αποδυτηρίων – Εάν υπάρχουν μόλις δύο άτομα σε αποδυτήρια, θα έχουν γειτονικά ντουλαπάκια.

* Νόμος Φυσικών Επιφανειών – Η πιθανότητα μιας φέτας ψωμί με μαρμελάδα να προσγειωθεί με την πλευρά της μαρμελάδας στο χαλί είναι ανάλογη του πόσο καινούριο και ακριβό είναι αυτό το χαλί.

* Νόμος των Λογικών Επιχειρημάτων – Τα πάντα είναι δυνατά όταν δεν έχετε ιδέα για τι μιλάτε.

* Νόμος της Ενδυματολογικής Εμφάνισης – Αν τα ρούχα σας κάνουν, δεν είναι ωραία.

* Νόμος του Εμπορικού Μάρκετινγκ – Μόλις ανακαλύψετε ένα προϊόν που σας αρέσει πάρα μα πάρα πολύ, θα σταματήσουν την παραγωγή του.

* Νόμος των Ιατρών – Εάν δεν αισθάνεστε καλά και κλείσετε ραντεβού με τον ιατρό σας, μέχρι να φτάσετε θα αισθάνεστε καλύτερα. Αν δεν κλείσετε ραντεβού θα παραμείνετε άρρωστοι.

* Νόμος επιστροφής από super market – Έχεις όλες τις σακούλες με τα ψώνια στο ένα χέρι ώστε με το άλλο να ανοίξεις την πόρτα της πολυκατοικίας σου και τα κλειδιά βρίσκονται στην ίδια πλευρά που κρατάς τα ψώνια.

Διαβάστε περισσότερα »

Σαν Σήμερα: 13/03/2011




1912: Νικητής των ελληνικών βουλευτικών εκλογών είναι και πάλι ο Ελευθέριος Βενιζέλος και το Κόμμα των Φιλελευθέρων.

1922: Η Άγκυρα απορρίπτει το σχέδιο της ανακωχής, πριν η Ελλάδα εκκενώσει τη Σμύρνη και τη Θράκη.

1935: Πρωτοεισάγονται στη Μεγάλη Βρετανία οι εξετάσεις για τη χορήγηση άδειας οδήγησης ΙΧ.

1969: Το διαστημόπλοιο «Apollo 9» επιστρέφει στη Γη.

1974: Εγκαινιάζεται το αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» του Παρισιού.

1975: Πεθαίνει ο βραβευμένος με Νόμπελ (1961) γιουγκοσλάβος συγγραφέας Ίβο Αντριτς.

1976: Η Ευρώπη «δημιουργεί» το πρώτο (λογιστικό) νόμισμά της. Ονομάζεται ECU (Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα), δεν κυκλοφορεί στη φυσική του μορφή, αλλά αποτελεί τον πρόδρομο το Ευρώ.

1992: Ο Εγκέλαδος χτυπά την Τουρκία με 6,2 Ρίχτερ, σκοτώνοντας 570 άτομα.
Διαβάστε περισσότερα »