Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Τόνοι γραβιέρας σε άπορους


Πάνω από τετρακόσιους τόνους γραβιέρας θα διαθέσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Ρεθύμνου, σε άπορους και δικαιούχους όλης της χώρας.
Η ΕΑΣ Ρεθύμνου ήταν η μοναδική Ένωση που μειοδότησε στο διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη του φορέα εκτέλεσης του έργου "Δωρεάν Διανομή Τυριού Γραβιέρα Κρήτης" από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και...

 Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων).


Χρόνια τώρα, η ΕΑΣ Ρεθύμνου έχοντας επίγνωση -μεταξύ άλλων- του κοινωνικού της ρόλου, συμμετέχει ενεργά στις πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σε κοινωνικά θέματα, στηρίζοντας ιδρύματα και φορείς που προσφέρουν κοινωφελές έργο.


Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ρεθύμνου Νίκος Μπιρλιράκης, η διανομή θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2011 και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου. «Η γραβιέρες θα τεμαχιστούν σε τεμάχια του ενός κιλού, θα συσκευασθούν και θα παραδοθούν σύμφωνα με τους πίνακες απόρων, αλλά και άλλων δικαιούχων (π.χ. πολύτεκνοι) στους ανά νομούς υπεύθυνους φορείς διανομής, όπως Μητροπόλεις, σύλλογοι ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι, Ιδρύματα Απόρων κ.ά.», σημείωσε.


Για το τυπικό της παραλαβής και της διάθεσης αρμόδια υπηρεσία θα είναι η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης των Περιφερειών

kritinea.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η Ελλάδα δεύτερη στο κόσμο στην εισαγωγή παικτών!

Ποδοσφαιριστές χωρίς πατρίδα


Μεγάλη έρευνα για τη μετανάστευση των ποδοσφαιριστών που πραγματοποιήθηκε από το Παρατηρητήριο των Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών και δημοσιεύεται από την εφημερίδα «Ομάδα», αποκαλύπτει τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Απ’ ότι δείχνει η έρευνα, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη μόλις θέση στην εισαγωγή παικτών από το εξωτερικό με 205 παίκτες! Στη κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η Κύπρος με 219 παίκτες. Ακόμη χειρότερα όμως, η Ελλάδα «διώχνει» και τους γηγενείς παίκτες της στην πιο παραγωγική τους ηλικία, αυτή των 24,88 κατά μέσο όρο. Έτσι, το ισοζύγιο μεταξύ ξένων και ελλήνων παικτών είναι θετικό, με 40 περισσότερους ξένους! 

Όπως είναι αναμενόμενο, οι δύο πρώτες χώρες παγκοσμίως στην εξαγωγή παικτών είναι η Βραζιλία και η Αργεντινή. Μάλιστα στη λίστα με τις χώρες-αποδέκτες των παικτών από τη Βραζιλία, η χώρα μας έρχεται έβδομη, ενώ πρώτη είναι η Πορτογαλία.

Δείτε αναλυτικά τις σχετικές λίστες: 

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Βραζιλία 283
Αργεντινή 215
Σερβία 150
Ουρουγουάη 96
Γαλλία 77
Ισπανία 77
Κολομβία 71
Πορτογαλία 57
Κροατία 57
Ολλανδία 51
Σλοβακία 51
Αγγλία 50
FYROM 49
Τσεχία 44
Παραγουάη 43
Βοσνία και Εζεργοβ. 39
Ιταλία 36
Γερμανία 34
Γεωργία 34
Ρουμανία 33
Σκωτία 33

ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥΣ ΤΟ 2010
Πορτογαλία 95
Ν. Κορέα 15
Ιαπωνία 14
Ιράν 12
Ρουμανία 11
Ουκρανία 10
Ελλάδα 9
Ιταλία 9
Σουηδία 8
Αζερμπαϊτζάν 7
Ισπανία 7

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟ 2010

Κύπρος 219
Ελλάδα 205
Πορτογαλία 182
Αγγλία 143
Τουρκία 135
Ρωσία 125
Ουγγαρία 123
Ρουμανία 117
Ισπανία 117
ΗΠΑ/Καναδάς 


Διαβάστε περισσότερα »

Mε τα ΜΑΤ η περιφορά των επιτάφιων για τα γιαουρτώματα των πολτικών!



Φοβούμενοι ότι στις ανοικτές περιφορές επιτάφιων στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, θα προσέλθουν "αναρχικοί-Συριζαίοι" να γιαουρτώσουν τους θεοπαίκτες πολιτικούς που θα πάνε να αγρεύουν ψήφους από τους θεούσους και θεούσες, αρχιεπισκοπή και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιστράτευσαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που θα φυλάνε των σκληρό πυρήνα των επισήμων.

papatzides.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Επιτάφιος για φίλημα (Dr Seeng)


Όταν ανοίγει μία θρησκευτική συζήτηση, αρχίζω κι επιθυμώ τις ποδοσφαιρικές. Φυσικά και τα δύο είδη έχουν την ίδια κατάληξη: αδιέξοδο. Όχι μόνο λόγω της αδιαλλαξίας του καθενός που εκφέρει άποψη, αλλά και λόγω του φανατισμού που επικρατεί σε τέτοιες περιπτώσεις.

Από τη μία βλέπω άθρησκους ανθρώπους να ωρύονται και να χλευάζουν με πολύ άσχημο τρόπο τα πιστεύω των υπολοίπων και στον αντίποδα αντικρίζω δήθεν πιστούς (γιατί περί δήθεν πρόκειται) να υπερασπίζονται τις αξίες της θρησκείας τους με τα… αντίθετα υλικά: μίσος, παραφροσύνη κτλ.

Προσωπικά, ποτέ δεν ήμουν υπόδειγμα καλού Χριστιανού (δεν είμαι υπερήφανος που το λέω), αλλά για να ευλογήσω λίγο τα γένια μου, δεν ήμουν και δεν είμαι ούτε υποκριτής, όπως κάποιοι… «Χριστιαναράδες»:



























http://www.drseeng.com
Διαβάστε περισσότερα »

Έτσι εκδικούνται οι γιαγιάδες... Καταπληκτικό βίντεο!

Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 22/4/2011


1500: Ο πορτογάλος εξερευνητής Πέδρο Αδράλες Καμπράλ γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που φτάνει στη Βραζιλία.
1827: Τραυματίζεται από σφαίρα στο Φάληρο ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, από τις ηγετικές μορφές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Υπόνοιες για δολοφονική απόπειρα από τους πολιτικούς αντιπάλους του.
1912: Η «Πράβδα», το επίσημο όργανο του ΚΚΣΕ, αρχίζει να εκδίδεται στην Αγία Πετρούπολη.
1915: Χημικά όπλα χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά στο πεδίο της μάχης. Στη Μάχη του Υπρ, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, γερμανικές δυνάμεις εκτοξεύουν κυλίνδρους με αέρια χλωρίου, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 5.000 γάλλοι στρατιώτες.
1928: Σφοδρότατος σεισμός σημειώνεται στις 8:15 μ.μ. στην Κορινθία, με αποτέλεσμα 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 3000 σπίτια να καταστραφούν. Στη Νέα Κόρινθο καταρρέει το κτίριο των φυλακών, με αποτέλεσμα πολλοί κρατούμενοι να δραπετεύσουν.
1978: Διοργανώνεται το One Love Peace Concert στην Τζαμάικα, με πρωτοβουλία του Μπομπ Μάρλεϊ, για την καταλλαγή των πολιτικών παθών στη χώρα.
  • Γεννησεις
1724: Ιμάνουελ Καντ, γερμανός φιλόσοφος και ιδρυτής του κριτικού ιδεαλισμού. («Η κριτική του καθαρού λόγου») [θαν. 12/2/1804]
1904: Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, γερμανικής καταγωγής αμερικανός φυσικός, ο κύριος κατασκευαστής της πρώτης ατομικής βόμβας. [θαν. 18/2/1967]
1922: Τσαρλς Μίνγκους, αμερικανός σολίστας του μπάσου, από τους κορυφαίους τζαζίστες όλων των εποχών. [θαν. 5/1/1979]
  • Θανατοι
1833: Ρίτσαρντ Τρέβιθικ, άγγλος μηχανικός, που κατασκεύασε την πρώτη ατμομηχανή το 1803. [γεν. 13/4/1771]
1892: Εντουάρ Λαλό, γάλλος συνθέτης λόγιας μουσικής. [γεν. 27/1/1823]
1894: Κώστας Κρυστάλλης, πεζογράφος και ποιητής. («Ο τραγουδιστής του βουνού και της στάνης») [γεν. 1868]
Διαβάστε περισσότερα »