Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Κόμμα blogger???

Όλοι στα blogs μιλάμε για αλλαγές και αλλαγές και πάλι αλλαγές. Διψάμε γι’ αυτές και το δείχνουμε σε κάθε μας ανάρτηση. Οι αλλαγές όμως στα πολιτικά πράγματα και στη ζωή γύρω μας γίνονται μέσω τηςβουλής. Ούτε μέσω καταγγελιών ούτε μέσω σάτιρας και αποκαλύψεων, καθώς τα δελτία ειδήσεων, για παράδειγμα, δεν μπορούν να χτυπηθούν. Βλέπουμε χρόνια και χρόνια γύρω μας το πόσο επηρεάζουν τον κόσμο και τις κάλπες.

Πολλά blog έχουν χιλιάδες αναγνώστες την ημέρα που φτάνουν να ξεπερνάνε ακόμη και παραδοσιακά ενημερωτικά site συγκεντρώνοντας μεγάλη δύναμη στα χέρια τους. Η πιο απλή ερώτηση που έρχεται στο μυαλό κάποιου είναι η εξής : Ποτέ κανείς δεν σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα κόμμα των ''bloggers''; Και η ερώτηση είναι απλή γιατί το όριο εισόδου στη βουλή π.χ. είναι 180.000 ψήφοι, νούμερο πολύ μικρότερο της ημερήσιας επισκεψιμότητας αθροιστικά των μεγάλων ελληνικών blog.

Υπάρχει βέβαια ένα πρόβλημα : τα κομματικά blog. Αλλά και αυτά ακόμη θα αλλάξουν άποψη όταν πιστέψουν ότι η δυναμική τους είναι τεράστια και δεν χρειάζεται να υπηρετούν κανέναν άλλο πέρα από τον εαυτό τους. Όταν νιώσουν την δίψα του κόσμου για κάτι καινούριο και άφθαρτο που θα το πιστέψουν και θα το στηρίξουν βυθισμένοι στην απόγνωση και στην ανυπαρξία εναλλακτικών λύσεων.

180 χιλιάδες ψήφοι στέλνουν 10 bloggers στη βουλή. Αλλά και λιγότεροι να είναι οι ψήφοι η πρώτη γροθιά στο στομάχι της σκληροπυρηνικής επαγγελματικής πολιτικής θα έχει πέσει. 
Διαβάστε περισσότερα »

Τον συνέλαβαν για κατοχή… γκλίτσας!



Η τυπολατρία μερικές φορές είναι για… γέλια και για κλάματα! Αστυνομικοί του τμήματος ΤΑΕ Μεσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης συνέλαβαν έναν 29χρονο από τις Μοίρες, ο οποίος έκανε το λάθος να έχει στο αυτοκίνητό του μια ποιμενική ράβδο, λίγο μεγαλύτερη από όσο ο νόμος ... δικαιολογεί!

Σε έλεγχο που έκαναν στο φορτηγό αυτοκίνητό του εντόπισαν ανάμεσα στα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού, μια μαγκούρα, μήκους περίπου 1.5 μέτρου, γεγονός που αντιβαίνει στη νομοθεσία περί όπλων και έτσι ο νεαρός άνδρας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν Σήμερα: 06/01/2011

1412: Γεννιέται η εθνική ηρωίδα της Γαλλίας και Αγία της καθολικής εκκλησίας Ζαν Ντ’ Αρκ (Ιωάννα της Λορένης).

1681: Ο πρώτος καταγεγραμμένος αγώνας μποξ διεξάγεται στην Αγγλία, μεταξύ του ιππποκόμου και του χασάπη του Δούκα του Όλμπερμαρλ, με νικητή τον δεύτερο.

1822: Γεννιέται ο γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλίμαν.

1828: Φτάνει στο Ναύπλιο ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας.

1838: Ο Σάμιουελ Μορς κάνει την πρώτη δημόσια επίδειξη του τηλεγράφου.

1884: Πεθαίνει ο αυστριακός μονάχος Γκρέγκορ Μέντελ, που ανακάλυψε τους νόμους της κληρονομικότητας.

1919: Πεθαίνει, σε ηλικία 60 ετών, ο 26ος αμερικανός πρόεδρος Θίοντορ Ρούζβελτ.

1949: Πεθαίνει ο αμερικανός σκηνοθέτης Βίκτωρ Φλέμινγκ.

1955: Γεννιέται ο άγγλος κωμικός Ρόουαν Άτκινσον, ο «Mr Bean» της μικρής και μεγάλης οθόνης.

1964: Οι Rolling Stones ξεκινούν την πρώτη περιοδεία τους ως πρώτο όνομα. Τις συναυλίες τους ανοίγουν οι «Ronettes».

Γιορτάζουν: Φώτης, Φωτεινή
Διαβάστε περισσότερα »

Γιατρός θήλασε το στήθος νεαρής ασθενούς του!

Και το πλήρωσε κυριολεκτικά αφού καταδικάστηκε σε πρόστιμο 1200 ευρώ
Ένας γιατρός στη Φιλανδία, όχι μόνο θήλασε το στήθος μιας νεαρής ασθενούς του, αλλά είχε και το θράσος να υποστηρίξει ότι το έκανε για διαγνωστικούς λόγους!Ο ίδιος καταδικάσθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, την Τετάρτη (05/01), για ηθική βλάβη, ενώ του επεβλήθη πρόστιμο 1.200 ευρώ για ”σεξουαλικού περιεχομένου πράξη”.Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο προηγούμενες αποφάσεις, σε χαμηλότερο βαθμό, είχαν κρίνει πως ο γιατρός με τις…”πρωτότυπες” μεθόδους, δεν είχε παραβιάσει κάποιον νόμο.Παρ’ όλα αυτά το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως επρόκειτο για μία σεξουαλικού περιεχομένου πράξη.Ο γιατρός, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι θήλασε το στήθος της 20χρονης ασθενούς του, προκειμένου να εξάγει διάγνωση για κάποια πιθανή ασθένεια, χρησιμοποιώντας έναν πατροπαράδοτο πρακτικό τρόπο και πως για να το πράξει είχε εξασφαλίσει την συγκατάθεση της ασθενούς.Όπως τόνισε ο ίδιος, η νεαρή κοπέλα είχε μεταβεί στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν, επειδή είχε τρέξει υγρό από το στήθος της.Αυτός εν συνεχεία, προέβη στη συγκεκριμένη πράξη, προκειμένου να εξάγει διάγνωση για το υγρό αυτό.Το θύμα αξίωνε από τον γιατρό 3.000 ευρώ για ηθική βλάβη.Πηγή: Cosmo.gr
Διαβάστε περισσότερα »