Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

4 εκατομμύρια ευρώ από το fimotro? Την κάτσαμε!


Το mega είναι το κανάλι που γλύφει την κυβέρνηση όσο κανένα άλλο. Υπάρχει κανείς που να διαφωνεί με αυτό? Δε νομίζω. Όταν ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας τους το είπε μες στα μούτρα δεν έδειξαν να θίχτηκαν και πολύ. Αλλά τους έπιασε ο πόνος για το fimotro το οποίο άσκησε κριτική πολύ πιο light από αυτή του βουλευτή. Μια δημοσκόπηση ήταν η αφορμή (όχι η αιτία) για την αγωγή 4 εκατομμυρίων από το κανάλι και όχι κάποια άποψη που εκφράστηκε μέσα από το εν λόγω ιστολόγιο.



Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημά τους δεν είναι η δημοσκόπηση, ούτε καν η κριτική που ασκείται από το συγκεκριμένο blog. Το πρόβλημά τους είναι οι τρομακτικές (γι'αυτούς) διαστάσεις που έχει πάρει η ανεξάρτητη διαδικτυακή ενημέρωση που εκφράζεται κυρίως μέσα από blogs. Η ενημέρωση και η ελεύθερη διατύπωση ιδεών και σκέψεων που μπορεί να προωθηθεί από τα ιστολόγια.

Μετά από όλα αυτά κάτι μου βρωμάει εμένα. Η αρχή έγινε με τη δολοφονία του Γκιόλια. Λίγο πριν με την υπόθεση του Καψαμπέλη και του pressgr. Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι δε θέλουν οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού και έντυπου συστήματος να μπλέκονται με blogs. Γιατί? Γιατί ξέρουν ότι οι δημοσιογράφοι όντας έξω από όλο αυτό το σύστημα των καναλαρχών και μεγαλοεκδοτών θα σταματήσουν να συγκαλύπτουν όλες τις παρανομίες, που βλέπουν και αποσιωπούν για χάρη των συμφερόντων των αφεντικών τους. Με υποθήκη το πλεονέκτημα της ανωνυμίας (δυστυχώς, νομίζω όχι για πολύ ακόμα) μπορούν να τα βάζουν με μεγέθη ασύγκριτα μεγαλύτερα.

Είναι φανερό ότι φοβούνται και γι' αυτό προσπαθούν να φοβίσουν. Ελπίζω όλα αυτά να μην είναι προάγγελος νέας νομοθεσίας περί ανωνυμίας των blog. Ελπίζω. Δεν το πιστεύω όμως και μακάρι να βγω ψεύτης. Τα blog είναι η μόνη αξιόπιστη, ελεύθερη και αντικειμενική πηγή ενημέρωσης που μας έχει απομείνει. Αν παραμείνουν έτσι θα είναι μια τεράστια νίκη.

ΥΓ. Δεν είμαι υπέρ του fimotro. Συνήθως διαφωνώ με τις απόψεις του. Αλλά η ελευθερία λόγου στο διαδίκτυο δεν κοστίζει 4 εκατομμύρια ευρώ όσο την κοστολόγησαν στο mega.


Η εικόνα είναι του Dr Seeng.





ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου