Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ήταν ο γερο Θόδωρος “Τεό”; (Άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη)


Του έλληνος ο τράχηλος ως γνωστόν, ζυγό δεν υπομένει. Τώρα τι το ιδιαίτερο έχει ο τράχηλος μας και δεν υπομένει, δεν μπορώ να το φανταστώ. Άσε που όταν λένε δεν υπομένει, προφανώς εννοούν πως δεν υπομένει πάνω από 400 χρόνια. Γιατί τόσα υπομέναμε τους Τούρκους. Υπήρξαν βέβαια και Βενετσιάνοι, και Ισπανοί, και Αγαρηνοί και χίλιοι δυό ακόμη που μας κάθησαν στον τράχηλο αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. Μέχρι τώρα το εθνικό μας δόγμα λοιπόν είχε να κάνει με τραχήλους. Να όμως που επεκτάθηκε και στους κώλους.
Οι έλληνες όχι μόνο είναι ανδρείοι, ανυπότακτοι, ανίκητοι -με έναν πιάσιμο έστω στον σβέρκο τον μη υπομένοντα- αλλά δεν είναι και gay. Σύσσωμα τα εθνικά μπλογκς, τα πατριωτικά sites, απαντούν επί δύο μέρες, στο αν ο Γέρος του Μωριά «το μάζευε το χαμομήλι». Αιτία ,ένα αστείο του Πέτρου Τατσόπουλου στο facebook, ο οποίος απαντώντας σε χιουμοριστικό σχόλιο φίλου του για τη σειρά του 1821 που προβάλλεται στο ΣΚΑΙ (έλεγε “μην μας βγάλετε και τον Κολοκοτρώνη gay”), έγραψε πως ήταν και αρραβωνιασμένος gay. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβεις πως είναι αστείο, αλλά χρειάζεται το ελάχιστο έστω, για να αντιληφθείς πως η Ιστορία δεν γράφεται με ό,τι έχει ο καθένας στο μυαλό του.
Και έτσι ξεκίνησε η νέα μάχη του Δράμαλη. Παρά τους συνειρμούς που δημιουργεί το όνομα του Κολοκοτρώνη, όχι, δεν ήταν gay. Αλλά έχουν ενδιαφέρον τα «εθνικά» επιχειρήματα της υπεράσπισης του μπρουτάλ χαρακτήρα του Κολοκοτρώνη. Κατ’ αρχήν θεωρείται δεδομένο πως όποιος είναι ήρωας δεν είναι gay. Αυτό δεν απαντάται με επιχειρήματα, θεωρείται αξίωμα. Επίσης ο Κολοκοτρώνης δεν είναι gay, γιατί έσφαξε Τούρκους. Είναι βέβαιο πως για να σφάξει κάποιος χρειάζονται χέρια και ένα σπαθί, αλλά μάλλον δεν πρέπει να είναι και gay, γιατί το σπαθί στομώνει. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως πρέπει να απελευθερωθούν από τις φυλακές όλου του κόσμου, όσοι gay κρατούνται ως δολοφόνοι. Προφανώς δεν το έχουν διαπράξει αυτοί.
Ο Κολοκοτρώνης επίσης ήταν σκληρός άντρας άρα αποκλείει το να ήταν gay. Δεν νομίζω πως υπάρχουν στην ιστορία της ανθρωπότητας άνθρωποι σκληροί όσο ο Έντγκαρ Χούβερ, ο επί πενήντα χρόνια αρχηγός του FBI. Έριξε την Αμερική στη δίνη του Μακαρθισμού και εξόντωσε χιλιάδες δημοκράτες αμερικανούς. Το βράδυ βέβαια,όπως αποκαλύπτει ο εραστής του και υποδιοικητής του FBI , φόραγε φουστίτσα και έβγαινε τσάρκα.
Όπως και να έχει το πράγμα, οι δικοί μας ήρωες απ ό,τι φαίνεται για κάποιο λόγο δεν είναι gay. Αυτό το έχουμε λήξει από την εποχή που ο Όλιβερ Στόουν, παρουσίασε τον Μέγα Αλέξανδρο gay. Οι καταγραφές από τον Πλούταρχο και τον Κούρτιο που υποστηρίζουν πως ο Μέγας Αλέξανδρος είχε σχέσεις με τον ευνούχο Μπαγκόα (και όχι μόνο), φιλιόταν μαζί του μέσα στο στάδιο της Τροίας και αργότερα σκότωσε τον Σατράπη Ορσίνη γιατί δεν δέχθηκε να προσκυνήσει «την αρσενική πόρνη του βασιλιά», μάλλον είναι κατασκευάσματα.
Η ιστορία μπορεί να γράφεται και με λάθη, και με πάθη, αλλά όχι η δική μας. Η δική μας γράφεται από ήρωες βαρβάτους και μόνο. Που εκτός από το σπαθί και το όπλο στο χέρι, κράταγαν και το άλλο σύμβολο του έθνους. Προφανώς δεν αναφέρομαι στη σημαία.
Όσοι το υποστηρίζουν αυτό, απέναντι στην ιστορία, έχουν την ίδια σοβαρότητα που έχουν και αυτοί που ενδεχομένως να υποστηρίξουν πως ο γερο Θόδωρος ήταν gay γιατί φόραγε άσπρη φούστα. Την φουστανέλα
ΥΓ1. Αυτά για να πούμε για ένα πραγματικό ήρωα ,τον γερο Θόδωρο. Γιατί η ιστορία μας έχει και πολλούς ακόμη Θόδωρους…
ΥΓ2 Μπράβο στον Πέτρο Τατσόπουλο όχι μόνο για τη δουλειά του αλλά και για το θάρρος του


Διαβάστε περισσότερα »

Το πιο αντρικό σούπερ μάρκετ του κόσμου!

Γιατί η καλή μπριζόλα θέλει την μπύρα της...


Πηγή: ClopYPastE.gr - ClopYandPastE.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

"Κύμα μετανάστευσης" νέων Ελλήνων για εργασία το 2010




Στις πρώτες θέσεις κατάταξης των ευρωπαίων που αναζητούν εξάσκηση ή εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό βρίσκονται οι `Ελληνες. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατατάσσεται ένατη σε απόλυτο αριθμό χρηστών με 48.811 συμπληρωμένα βιογραφικά στην ευρωπαϊκή πύλη Europass.

Ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα υψηλός αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό της Ελλάδας σε σύγκριση με αυτόν άλλων χωρών που προηγούνται σε αριθμό χρηστών...



όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Πολωνία. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της επιτρόπου για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας κα. Αν. Βασιλείου έπειτα από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Σημειώνεται ότι το Europass αποτελεί την πλέον διαδεδομένη ευρωπαϊκή πύλη αναζήτησης εργασίας όπου από το 2005 και έπειτα έχουν συμπληρωθεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια βιογραφικά σημειώματα, από τα οποία τα 3,5 εκατ. το 2010. Το 70% των χρηστών του ήταν ηλικίας κάτω των 30 ετών και ειδικότερα: το 13% ήταν κάτω των 20, το 34% ήταν μεταξύ 20 και 25 και το 24% μεταξύ 25 και 30 ετών.

Το ένα τρίτο των χρηστών του Europass CV δεν είχαν καμία επαγγελματική πείρα και ένα ακόμη τρίτο είχε επαγγελματική πείρα μικρότερη των 5 ετών.

Aν και δεν υπάρχουν ακριβή στατιστικά στοιχεία για άλλα μέσα του Europass, πρέπει να σημειωθεί ότι η «Κινητικότητα Europass» χρησιμοποιείται από τους ενδιαφερόμενους στο στάδιο της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης ή από νέους πτυχιούχους για τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: "Γνωρίζουμε ότι η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερους `Ελληνες να αναζητήσουν διεξόδους στο εξωτερικό. Όλα τα στοιχεία από κάθε κατεύθυνση εδώ και καιρό αυτό δείχνουν. Χρειάζονται πολιτικές συγκράτησης, ευκαιριών και επένδυσης του ειδκευμένου δυμανικού της χώρας. Πολιτικές που θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον".





http://apolitistosteki.blogspot.com/2011/02/2010_03.html
Διαβάστε περισσότερα »

Έκλεισαν το www.thegreekz.com - Χειροπέδες στους υπεύθυνους της ιστοσελίδας!



Η ιστοσελίδα έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάζουν παράνομα από ταινίες μέχρι τραγούδια και παιχνίδια...




Οι 5 διαχειριστές της ιστοσελίδας www.thegreekz.com, που ανέβαζαν και διαμοίραζαν παράνομα στο διαδίκτυο, ψηφιακό υλικό όπως τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια αλλά και ερασιτεχνικά βίντεο με προσωπικές ερωτικές στιγμές ανυποψίαστων πολιτών, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης και κατηγορούνται για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω ίντερνετ.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών προσήλθε εκπρόσωπος της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.Ε.» και υπέβαλε μήνυση, κατά των διαχειριστών της ιστοσελίδας. Την περασμένη Τετάρτη, πραγματοποίησαν ταυτόχρονα με Εισαγγελικούς λειτουργούς, κατ’ οίκον έρευνες όπου διαπιστώθηκε ότι οι 5 συλληφθέντες συνδέονταν στην ιστοσελίδα www.thegreekz.com  ως διαχειριστές και προέβαιναν στον διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων.

Όπως διαπιστώθηκε η ιστοσελίδα είχε εκατοντάδες χιλιάδες  μέλη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το σύνολο των ιστοσελίδων οι οποίες συνδιαχειρίζοντο από τους κατηγορουμένους, καθημερινά δεχόταν περίπου 15.000.000 επισκέψεις. Η ιστοσελίδα ήταν  ένα από τα  δημοφιλέστερα  Ελληνικά site παράνομου διαμοιρασμού  κινηματογραφικών ταινιών,   μουσικών  κομματιών, λογισμικού, παιχνιδιών κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρίες αλλά και φοροδιαφυγή.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν συνολικά 25 σκληροί δίσκοι,  5 φορητοί υπολογιστές ,πλήθος οπτικών ψηφιακών δίσκων και πλήθος έγγραφων αποδείξεων από χρηματικά ποσά που εισέπρατταν, από διαφημίσεις στις ιστοσελίδες και από συνδρομές μελών, συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς...





http://www.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Λες και τους είχαν χωρίσει στην γέννα!!



Γιώργος Βαρδινογιάννης - Μάσιμο Μοράτι (πρόεδρος Ίντερ)



Αλέξανδρος Γιωτόπουλος - Παναγής Βουρλούμης


Άλφρεντ Χίτσκοκ - Παύλος Χαϊκάλης


Πέτρος Κόκκαλης - Κέβιν Σπέισι


Μήτσος Κωστόπουλός (πολιτικός) - Ρόμπερτ ντε Νίρο


Νίκος Καλογερόπουλος - Γιώργος Κουρής


Νίκος Παπάζογλου - Μάρκος Λεζές


Γιώργος Μητσικώστας - Τιμούρ Κετσπάγια


Μοχάμεντ Άλι - Στέλιος Καζαντζίδης


Αλέκα Παπαρήγα- Σωτηρία Μπέλου


Κώστας Παπασταμάτης (διαιτητής) - Μπίλι Μπόμπ Θόρτον


Μάρεϊ Περάχια (πιανίστας) - Κώστας Σημίτης


Διονύσης Ψωμιάδης (αδερφός Παναγιώτη Ψωμιάδη) - Πέτρος Θεοδωρίδης (πρόεδρος Πανσερραϊκού)


Στράτος Λασκαρίδης (τραγουδιστής) - Νίκος Σαργκάνης


Μιχάλης Τρεμόπουλος - Πατ Μορίτα


Θοδωρής Ζαγοράκης - Χιου Τζάκμαν



http://24wro.blogspot.com/

Διαβάστε περισσότερα »

Σαν Σήμερα: 03/02/2011



1809: Γεννιέται ο γερμανός συνθέτης Φέλιξ Μέντελσον - Μπαρτόλντι.

1913: Πεθαίνει σε ηλικία 25 ετών ο ολυμπιονίκης Κώστας Τσικλητήρας, ο οποίος προσβλήθηκε από οξεία μηνιγγίτιδα, ενώ υπηρετούσε στο στρατό ως λοχίας.

1916: Ο Τριστάν Τζαρά εκδίδει στη Ζυρίχη το Ντανταϊστικό Μανιφέστο.

1939: Γεννιέται ο αμερικανός σκηνοθέτης του κινηματογράφου Μάικλ Τσιμίνο.

1947: Γεννιέται ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Πολ Όστερ.

1956: Γεννιέται ο συνθέτης, ηθοποιός και διασκεδαστής Γιάννης Ζουγανέλης.

1962: Ο αμερικανός πρόεδρος Κένεντι επιβάλλει εμπάργκο στην Κούβα, που κρατάει μέχρι σήμερα.

1964: Οι Beatles λαμβάνουν τον πρώτο χρυσό δίσκο για το τραγούδι τους «I want to hold your hand».

1971: Γεννιέται η αυτόχειρας αγγλίδα θεατρική συγγραφέας Σάρα Κέιν.

1993: Βαρύτατα πρόστιμα προβλέπουν τα νέα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Αττική, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης και των κατοίκων.
Διαβάστε περισσότερα »