Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Συνεργασία ΛΑ.Ο.Σ. - Χρυσής Αυγής!

Επικοινωνία ΛΑ.Ο.Σ. - Χρυσής Αυγής

Θα διερευνηθούν πιθανές προθέσεις συνεργασίας

Έκπληξη επικρατεί στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. στην οδό Καλλιρόης από την άνοδο της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις. 

Μια άνοδος που φθάνει να δίνει στο ακροδεξιό κόμμα 1% όμως με τάσεις ανόδου. Ήδη εκπρόσωπος του Γιώργου Καρατζαφέρη μέσα στις επόμενες ημέρες θα διερευνήσει τις προθέσεις συνεργασίας με το ακραίο κόμμα αν και όλα δείχνουν πως η άνοδος της Χρυσής Αυγής διευκολύνει το ΛΑ.Ο.Σ. να κινηθεί πιο πολύ προς τα δεξιά αφού στα πιο άκρα υπάρχει άλλος πολιτικός φορέας.


Διαβάστε περισσότερα »

"Οδηγός" 6 ετών βγήκε στους δρόμους επειδή πεινούσε!


Επικίνδυνα “τολμηρό” ήταν ένα 6χρονο αγοράκι από το Ορεγκόν των ΗΠΑ, αφού έκανε μια “κούρσα τρόμου” με το αυτοκίνητο των γονιών του χωρίς να το ξέρουν, καταστρέφοντας γραμματοκιβώτια και καταλήγοντας πάνω σε ένα φορτηγάκι, την Κυριακή.

Το αγοράκι ήταν μόνο του στο αυτοκίνητο των γονιών του, όταν ένιωσε μια λιγούρα και...



αποφάσισε να πάει να πάρει κάτι να φάει. Έτσι, πήγε στο σπίτι του και πήρε λίγα χρήματα ώστε να πεταχτεί μέχρι το κοντινότερο φούρνο, όπως δήλωσε αργότερα στους αστυνομικούς.

Αφού διέλυσε μερικά γραμματοκιβώτια που βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου, κατέληξε στη Λεωφόρο Μπρίστολ, πέφτοντας πάνω σε ένα φορτηγάκι Dodge Dakota το οποίο οδηγούσε ο 29χρονος Τάμυ Μπελό, το πρωί της Κυριακής (17.04).

Οι αρχές ενημερώθηκαν αμέσως για το περιστατικό και έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος. Για καλή του τύχη ο 29χρονος δεν είχε σοβαρά τραύματα, ενώ ο μικρός "οδηγός" δεν είχε ούτε γρατζουνιά.

Το όνομα του “άτακτου” παιδιού δεν έγινε γνωστό, αφού οι έρευνες του αρμόδιου τμήματος Ανθρώπινων Υπηρεσιών στο Όρεγκον αλλά και του Τμήματος Παιδικής Πρόνοιας συνεχίζονται εξονυχιστικά.





http://apolitistosteki.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

G8 των μπλόγκερς συγκαλεί ο Σαρκοζί


Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ούτε η σημερινή κατάντια μας, ούτε οι λόγοι για τους οποίους οδηγηθήκαμε ως εδώ. Την ώρα που στην Ελλάδα οι πάσης φύσεως αρμόδιοι κοιμούνται με τα τσαρούχια, ακολουθώντας την προσφιλή τακτική του στρουθοκαμηλισμού
– προκειμένου να διατηρήσουν κάποια από τα οικονομικά και επιρροής επί της κοινής γνώμης προνόμιά τους – ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αποφάσισε να βρεθεί ένα βήμα μπροστά και σ’ αυτόν τον τομέα.

Ο Σαρκοζί, λοιπόν, τον οποίο το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο αντιμετωπίζει με ένα αφ’ υψηλού στυλ – ο κοντός, ο σύζυγος της Κάρλα Μπρούνι κλπ – αποφάσισε να βρεθεί και πάλι ένα βήμα μπροστά. Και συγκάλεσε για τις 24 και 25 Μαΐου αυτό που ήδη ονομάζουν G8 του Διαδικτύου. Με θέματα συζήτησης όπως η ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τα πνευματικά δικαιώματα και η χρηματοδότηση του πολιτισμού, η προστασία της ιδιωτικής ζωής και με υψηλούς προσκεκλημένους:

Ερικ Σμιτ της Google, Τζίμι Γουέιλς της Wikipedia, Τζακ Μα (Alibaba), Μπιλ Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος (Amazon), Μαρκ Τσούκερμπεργκ (Facebook). Μαζί τους και τα μεγαλύτερα γαλλικά ονόματα του Διαδικτύου.

Οι σχέσεις του Γάλλου Προέδρου με το Διαδίκτυο δεν ήταν ποτέ ειδυλλιακές. Έχει υποστεί αναρίθμητες επιθέσεις από διάφορους διαδικτυακούς τόπους και έχει γνωρίσει στο πετσί του τι σημαίνει «ελεύθερη κριτική», δηλαδή κριτική ελεύθερη από τους γνωστούς περιορισμούς διαπλοκής του υπόλοιπου Τύπου.

Προσπάθησε και ο Σαρκοζί στην αρχή να απαξιώσει την ταχύτητα διάδοσης των πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου. Γρήγορα κατάλαβε, όμως, πως δεν μπορούσε να επικρατήσει. Και ως γνωστόν, χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, το γλείφεις.

Στο Μέγαρο των Ηλυσίων υπάρχει μια ομάδα που ασχολείται μόνο με τις νέες τεχνολογίες. Και πριν από δύο μήνες, ο Σαρκοζί έκανε το τραπέζι σε μια ομάδα μπλόγκερς, για να τους πει ότι το Διαδίκτυο δεν μπορεί να παραμείνει «ουδέτερο έδαφος» και πως απαιτείται μια νέα «παγκόσμια διακυβέρνηση».

Αυτές τις μέρες μάλιστα, ο υπουργός Ερίκ Μπεσσόν ταξίδεψε ως την Σίλικον Βάλλεϊ και επισκέφθηκε τα γραφεία των Twitter, Facebook, Google και Intel.

Προς το παρόν, ο κόσμος του Διαδικτύου αντιμετωπίζει με επιφύλαξη τέτοιου είδους πολιτικές πρωτοβουλίες. Στην Ελλάδα, όμως, αυτή η δύσκολη σχέση είναι αμφίδρομη – με επιφύλαξη δηλαδή αντιμετωπίζουν τον κόσμο του Διαδικτύου και οι πολιτικοί, βλέποντας τις εξελίξεις να ξεπερνούν τη γενιά τους.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα »

Αποχωρούν τα ΜΑΤ από την Κερατέα!

Αποχωρούν τα ΜΑΤ απο τη Λ. Λαυρίου μετά από συνάντηση και συμφωνία που είχαν σήμερα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Παπουτσής, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Λεβαντής και ο Μητροπολίτης Λαυρεωτικής και Μεσογείας κ.κ. Νικόλαος.
Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση, τα μηχανήματα για τη δημιουργία ΧΥΤΥ θαπαραμείνουν στην περιοχή με ευθύνη του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, η οποία θα υποβάλλει πρόταση στην πολιτεία, για να αποφασισθεί τι θα γίνει στη συνέχεια.  

Πηγή: www.blog.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 18/4/2011


1506: Τίθεται ο θεμέλιος λίθος της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.
1902: Η Δανία είναι η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί τα δακτυλικά αποτυπώματα ως αποδεικτικό μέσο.
1906: Καταστρεπτικός σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, πλήττει το Σαν Φρανσίσκο. Οι νεκροί υπολογίζονται από 3000 και οι άστεγοι σε 300.000.
1932: Η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για τη διάσωση της δραχμής.
1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και οι τρεις χώρες της BENELUX (Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο) υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), που αποτέλεσε προπομπό της ΕΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
1956: Η κερκυραία Μαρία Δεσύλλα είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται δήμαρχος.
  • Γεννησεις
1480: Λουκρητία Βοργία, νόθα κόρη του πάπα Αλέξανδρου VI. [θαν. 24/6/1519]
1917: Φρειδερίκη, βασίλισσα της Ελλάδας. [θαν. 12/2/1981]
1927: Σάμουελ Χάντινγκτον, αμερικανός πολιτικός επιστήμονας. («Η σύγκρουση των πολιτισμών και ο ανασχηματισμός της παγκόσμιας τάξης»)
  • Θανατοι
1935: Πανάιτ Ιστράτι (Παναγής Βαλσάμης το πραγματικό του όνομα), ο επονομαζόμενος και Γκόργκι των Βαλκανίων, ελληνικής καταγωγής ρουμάνος συγγραφέας. («Κυρά Κυραλίνα») [γεν. 10/8/1884]
1941: Αλέξανδρος Κορυζής, πρωθυπουργός. Αυτοκτόνησε υπό το βάρος της διαγραφόμενης γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα. [γεν. 1885]
1955: Άλμπερτ Αϊνστάιν, γερμανός φυσικός, «πατέρας» της θεωρίας της σχετικότητας, για την οποία βραβεύτηκε με Νόμπελ το 1921. [γεν. 14/3/1879]
Διαβάστε περισσότερα »