Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Εξελίξεις στην Κερατέα

Την προσωρινή διακοπή των έργων κατασκευής του Χώρουτ Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στο Οβριόκαστρο της Κερατέας, αποφάσισε πριν από λιγο το Ειρηνοδικείο Λαυρίου επικυρώνοντας την αρχική του απόφαση, εναντίον της οποίας είχε προσφύγει το ελληνικό Δημόσιο.... Η πρώτη απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου απαγόρευσε την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας στην επίμαχη περιοχή μέχρι

α)να συντελεσθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση της εκτάσεως για την εκτέλεση της Α΄ φάσης του Χ.Υ.Τ.Α. Κερατέας,
β) να εκπονηθούν οι μελέτες που προβλέπονται από την εργολαβική σύμβαση, βάσει της οποίας κατέστησαν οι καθ’ων ανάδοχοι αυτού του έργου,
γ) να αποφανθούν οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες περί της μη υπάρξεως αρχαιολογικών ευρημάτων στο χώρο αυτό και
δ) να εκδοθούν οι σχετικές πολεοδομικές άδειες για την εκτέλεση των εργασιών της εργολαβίας

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Κερατέας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ και κάθε βράδυ δίνουν ραντεβού στο μπλόκο της Λ. Λαυρίου.

newsport.gr
Διαβάστε περισσότερα »

To facebook της Ελένης Μενεγάκη... από τον DR SEENG

Διαβάστε περισσότερα »

Χαρίζει λεφτά η Ισπανική κυβέρνηση στη Ρεάλ


Η κυβέρνηση Θαπατέρο προσφέρει 3,3 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης προκειμένου να προωθήσει τον τουρισμό της Μαδρίτης. Οργισμένη αντίδραση από τον Τύπο της Καταλονίας…
Οι "μερένχες" θα λάβουν το παραπάνω χρηματικό ποσό το 2013 έπειτα από συμφωνία με την κυβέρνηση του Χοσέ Λουίθ Θαπατέρο.

Στη φανέλα της "βασίλισσας" θα αναγράφεται το σλόγκαν: "Επισκεφθείτε την Ισπανία, επισκεφθείτε τη Μαδρίτη".
Οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης θα λανσάρει τη συγκεκριμένη φανέλα στα τουρνουά προετοιμασίας που λάβουν μέρος σε ΗΠΑ και Ασία.

Τα τελευταία νέα εξόργισαν τον Τύπο της Καταλωνίας που πρόσκειται στη Μπαρτσελόνα.

"Η Ρεάλ παίρνει ένα δώρο αξίας 3 εκατ. ευρώ. Γιατί αυτά τα χρήματα δεν δίδονται στην Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Σεβίλλη, την Βαλένθια ή την Μπαρτσελόνα προκειμένου να διαφημίσουν τον τουρισμό της ισπανικής πρωτεύουσας σε όλο τον κόσμο.

Εξάλλου η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς οπαδούς παντού, σε κάθε σημείο του πλανήτη" ήταν το σχόλιο της Sport.

Από την πλευρά της η El Mundo Deportivo έγραψε: "Η Ρεάλ είναι η ομάδα της κυβέρνησης. Το συγκεκριμένο συμβόλαιο δείχνει την πολιτική επιρροή που ασκεί ο πρόεδρος της Φλορεντίνο Πέρεθ".

Sport24.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Το ξυπνητήρι ΤΥΡΑΝΝΟΣ

Το χειρότερο ξυπνητήρι

Παίρνει τηλέφωνο τις επαφές σας στο κινητό!

Τα πιο βασανιστικά ξυπνητήρια κάνουν ενοχλητικούς θορύβους και χτυπάνε διαρκώς μέχρι να τα κλείσετε. Ωστόσο, το ξυπνητήρι- τύραννος(The Tyrant Clock) κάνει τα εκνευριστικά ξυπνητήρια να φαίνονται συμπαθητικά. Το συγκεκριμένο ξυπνητήρι, σχεδιασμένο από την Alice Wang, συγχρονίζεται με το κινητό σας και έχει πρόσβαση στη λίστα επαφών σας.

Εάν δεν το κλείσετε καλεί διαφορετικό άτομο κάθε τρία λεπτά μέχρι τη στιγμή που θα σηκωθείτε από το κρεβάτι. Μάλιστα, εμφανίζει σε μεγάλο μέγεθος το όνομα του ανθρώπου που καλεί και φυσικά δεν θέλετε να καλέσει το αφεντικό σας ή κάποιο πρώην αγαπημένο σας πρόσωπο!
Διαβάστε περισσότερα »

Δικάζονται μαθητές για καταλήψεις σχολείων

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν στις 24 Μαρτίου μαθητές που φοιτούσαν τη σχολική περίοδο 2008 - 2009 στο Παγκύπριο Διδακτήριο Βόλου και είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου τους...Τότε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Βόλου είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος συγκεκριμένων μαθητών που συμμετείχαν στα 15μελή συμβούλια των Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς φέρονται ότι του επιτέθηκαν όταν εκείνος προσπάθησε να λύσει την κατάληψη.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Βόλου καταγγέλλει σε ψήφισμά του την πράξη αυτή και δηλώνει πως θα βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών που κατηγορούνται άδικα.

Στο προσκήνιο επανέρχεται η υπόθεση της κατάληψης των 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Βόλου το 2008. Μαθητές και των δύο σχολείων θα δικαστούν στις 24 Μαρτίου στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, λόγω της έγγραφης αναφοράς στην Εισαγγελική Αρχή Βόλου του τότε προέδρου του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Βόλου κατά το σχολικό έτος 2008-2009. Τη μηνυτήρια αναφορά, όπως σημειώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Βόλου, συνυπέγραψαν ένα ακόμη μέλος, η γραμματέας του Συλλόγου, τέσσερις γονείς και η τότε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου.
Στόχος τους ήταν η διακοπή της κατάληψης από τους μαθητές των δύο
συστεγαζόμενων σχολείων στο Παγκύπριο Διδακτήριο.

zougla.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ετοιμάζουν μαζί σατιρική εκπομπή Μητσικώστας και Καλυβάτσης


Οι δυο πρώην παρουσιαστές του «Fatus Olus» ενώνουν τις δυνάμεις τους για να…… τους φάνε όλους!

Ο Γιώργος Μητσικώστας και ο Σωτήρης Καλυβάτσης καταστρώνουν με μαεστρία την επαναφορά τους στην tv...



Και είναι σίγουρο όχι μόνο ότι το εκρηκτικό δίδυμο θα καταφέρει να βρει τηλεοπτική στέγη αλλά και ότι δεν θα γλιτώσει κανείς από την σάτιρα και τις μιμήσεις.

Οι δυο άντρες συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε γνωστή καφετέρια του Αμαρουσίου και ανέλυσαν τα πάντα για το επόμενο τηλεοπτικό τους βήμα.

Συζήτησαν για το concept της σατιρικής εκπομπής τους αλλά και το ραντεβού που πρόκειται να έχουν με μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας.


Διαβάστε περισσότερα »

Ζευγάρι γυναικών ζητούν διατροφή από τον δωρητή σπέρματος!

Ζευγάρι γυναικών ζητούν διατροφή από τον δωρητή σπέρματος!



Ένα ζευγάρι γυναικών στη Γερμανία που τεκνοποίησαν πριν από τέσσερα χρόνια με τη βοήθεια ενός δωρητή σπέρματος, τώρα του ζητούν διατροφή.

Ο «άτυχος» δότης είναι ο 52χρονος καθηγητής Κλάους Σρέντερ που διαμένει στην περιοχή Παλατινάτου (νοτιοδυτική Γερμανία) και πριν πέντε χρόνια είχε δωρίσει σπέρμα σε ένα ζευγάρι λεσβιών, το οποίο είχε δημοσιεύσει αγγελία σε εφημερίδα.
Τότε οι δύο γυναίκες είχαν δεσμευθεί πως δεν επρόκειτο να διεκδικήσουν οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια για το παιδί, τονίζεται στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Μετά, όμως, τη γέννηση του παιδιού, ο Σρέντερ που είναι άτεκνος, ανέλαβε το ρόλο του «βοηθητικού πατέρα» και μία φορά το μήνα έβλεπε το μικρό Ντάβιντ, αναλαμβάνοντας επίσης τα έξοδα της βάπτισής του, τονίζει το Σπίγκελ.

Σήμερα οι δύο γυναίκες διεκδικούν διατροφή για τον γιο τους, που αυτόν τον μήνα γίνεται 4 ετών.
Μάλιστα ο νομοθέτης φαίνεται να τάσσεται στο πλευρό των δύο γυναικών, καθώς οι προφορικές συμφωνίες που ενδεχομένως υπήρξαν δεν ισχύουν για το γερμανικό οικογενειακό δίκαιο, του οποίου πρώτιστη πρόνοια είναι η ευημερία του παιδιού.
Έτσι, ο πατέρας υποχρεούται να καλύπτει τις ανάγκες του απογόνου από τη στιγμή που μπορεί να αποδειχθεί η πατρότητα.



Διαβάστε περισσότερα »

Σαν Σήμερα: 01/03/2011



1810: Γεννιέται ο πολωνός συνθέτης Φρεντερίκ Σοπέν.

1896: Γεννιέται ο διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης Δημήτρης Μητρόπουλος.

1904: Γεννιέται ο αμερικανός μπαντλίντερ Γκλεν Μίλερ.

1922: Γεννιέται ο δολοφονηθείς πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιτζάκ Ραμπιν.

1927: Γεννιέται ο αμερικανός τραγουδιστής Χάρι Μπελαφόντε.

1952: Το Στρατοδικείο καταδικάζει σε θάνατο τον Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους του.

1959: Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος επιστρέφει στην Κύπρο έπειτα από τρία χρόνια εξορίας στις Σεϋχέλλες.

1992: Μουσουλμάνοι και Κροάτες στη Βοσνία ψηφίζουν υπέρ της ανεξαρτησίας τους από τη Γιουγκοσλαβία, εξοργίζοντας τους σέρβους εθνικιστές.

2003: Πεθαίνει, σε ηλικία 67 ετών, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μίμης Κουγιουμτζής
Διαβάστε περισσότερα »