Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Μαζί με το πολιτικό σύστημα καταρρέει και το απεργιακό παράρτημά του

Φαίνεται ότι μαζί με το πολιτικό μοντέλο της μεταπολίτευσης τείνει να αυτοκαταστραφεί και το απεργιακό παράρτημά του.

Αυτή η μεγαλειώδης διαδήλωση, άρτια οργανωμένη από το παρωχημένο συνδικαλιστικό και παλαιοκομματικό κατεστημένο, είχε παλμό, είχε όμως και αδυναμίες. Έμοιαζε με μια σοβιετική κινηματογραφική υπερπαραγωγή, που όμως προβάλλεται σε ένα multiplex.

Γίναμε μάρτυρες γεγονότων, που έχουμε βαρεθεί, μας έχουν κουράσει, μας έχουν απογοητεύσει:

  • Η απεργία αυτή καθ’ αυτή δεν απασχολεί καθόλου το καθεστώς, δεν κομίζει κανένα όφελος στους απεργούς, παρά περισσότερο μειωμένες αποδοχές, σε ένα περιβάλλον γενικής φτώχειας.
  • Οι γνωστοί – άγνωστοι βρίσκουν πάντα τον τρόπο να προκαλέσουν τους καθιερωμένους τραμπουκισμούς και να προσφέρουν έτοιμη παπαγαλίνη για τα δελτία της επόμενης ημέρας.
  • Η πάνοπλη και πολύπειρη πλέον αστυνομία διαλύει προληπτικά την πορεία, κάνοντας άσκοπη χρήση παράνομων χημικών απέναντι σε φιλήσυχους πολίτες, που απλά διαδηλώνουν νόμιμα την ανέχειά τους.
Η χθεσινή πορεία μας γέμισε και μερικές επιπλέον απορίες:
  • Πολίτες ανέφεραν ότι οι μπαχαλάκηδες κατέφθασαν στην πλατεία παρέα με τα ΜΑΤ, πράγμα που βεβαίως όλοι το ξέρουμε εδώ και χρόνια, αλλά κανένας δεν το παραδέχεται επισήμως.
  • Ο κ. Αλαβάνος χρησιμοποιήθηκε έξυπνα από το καθεστώς, προκειμένου μια κατά τα άλλα πιθανή κατάληψη της πλατείας, να εκφυλιστεί σε χάπενινγκ μιας ολοένα και γραφικότερης αριστερά.
  • Το μπλοκ του ΠΑΜΕ, συμπεριφέρθηκε σαν εκδρομή νηπίων, με μόνο του μέλημα, μη τυχόν νομιμοποιήσει την άλλη αριστερά. Προσπέρασε τρέχοντας το σύνταγμα και χάθηκε στο βάθος.
Και όμως, αυτή τη φορά είχε κατέβει κόσμος απλός, ακομμάτιστος με γνήσια αγανάκτηση. Και αντί να βρει εκεί στους δρόμους συναγωνιστές, βρήκε το alter ego του καθεστώτος, βρήκε ένα σύστημα που είναι καταδικασμένο να χαθεί στη λήθη. Ήρθε αντιμέτωπος με τα πλακάτ των επαγγελματιών συνδικαλιστών και με τα χημικά των προστατών του πολίτη. Αντιμέτωπος με τη μυρωδιά της φορμόλης ενός υποταγμένου συστήματος και με τον αυταρχισμό μιας κυβέρνησης έτοιμης να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που θα παρατείνει την ήδη απονομιμοποιημένη εξουσία της.


Αυτή ήταν μάλλον η τελευταία πορεία της μεταπολίτευσης, γιατί τώρα:
  • Έχουμε την εμπειρία των αυτοοργανωμένων κινημάτων που ανέτρεψαν τους τυράννους τους.
  • Ξέρουμε πια ότι οι απεργίες δεν πτοούν το καθεστώς, το συνθλίβουν όμως κινήματα βάσης, όπως το "δεν πληρώνω".
  • Απέχουμε συνειδητά από τα βραδινά δελτία.
  • Ενημερωνόμαστε εναλλακτικά από το διαδίκτυο.
  • Αυτοοργανωνόμαστε φιλικά, χωρίς σωτήρες, κομματάρχες και κομισάριους.
  • Επιλέγουμε ειρηνικές δράσεις που τσακίζουν τα νεύρα του καθεστώτος.
  • Στόχος μας να φύγει η επικίνδυνη κυβέρνηση και να ανακτήσουμε τα κλεμμένα, την αξιοπρέπεια και την πόλη μας.
Δεν απογοητευόμαστε από τη χθεσινή παράσταση. Το πλήθος του κόσμου έστειλε το μήνυμα που έπρεπε, όπως θα το έκανε μια δυσμενής δημοσκόπηση. Αυτό είναι μια πρώτη νίκη.

Πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα που θα πάμε στην πλατεία, χωρίς συνδικαλιστικά, παλαιοκομματικά και αναρχικά βαρίδια. Έχουμε το βάρος των αριθμών και τη δύναμη της ηθικής. Έχουμε απέναντί μας τη δράκα των συνδικαλιστών, τους επαγγελματίες αριστερούς και την ελίτ των τραπεζιτών. Είναι αυτονόητο ότι θα νικήσουμε.

Μείνετε συντονισμένοι.
Κακοφωνίξ

apneagr.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Ήχοι ρεμπέτικου τραγουδιού στην όπερα του Σίδνεϊ


Ήχοι ρεμπέτικου τραγουδιού στην όπερα του Σίδνεϊ
Το έργο «Καφέ-Ρεμπέτικα» είναι μία δραματική ιστορία στο περιθώριο των αστικών πόλεων της...
δεκαετίας του '30, όπου αναπτύχθηκε το ρεμπέτικο τραγούδι. Η μουσική, το θέατρο και ο χορός ενώνονται επί σκηνής, με κοινό σημείο αναφοράς την υποκουλτούρα που ενυπάρχει στα ρεμπέτικα.

Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκονται ο Σταύρακας, που τον υποδύεται ο βραβευμένος ηθοποιός Αντώνης Νικαλακόπουλος και η Αρετή που την ενσαρκώνει η Jenny Vuletic. Καθώς η σχέση τους περνά διάφορα στάδια δοκιμασίας και αντοχής, ο Σταύρακας καλείται να ξεπεράσει την ηθική κρίση αλλά και τους περιορισμούς που υπάρχουν στην ζωή του.

Στο έργο παίζουν ακόμη οι: Lucy Najm, Κατερίνα Κοτσώνη, Στηβ Μουζάκη, Θωμάς Παπαθανασίου και Πήτερ Στεφάνου. Η μουσική αποδίδεται από το συγκρότημα «Rebetiki» με τους Αχιλλέα Γιανγκούλλη, Tony Iliou, Τάκη Δημητρίου και Αργύρη Αργυρόπουλο.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Stephen Lloyd Helper, ο οποίος έχει συγγράψει το έργο μαζί με τον Θωμά Παπαθανασίου, ενώ συνέδραμαν και τα στελέχη τους συγκροτήματος «Rebetiki». Ο φωτισμός και τα σκηνικά γίνονται από ομάδα με επικεφαλής τον βραβευμένο με διάκριση «Tony Award» Nigel Levings. Η παράσταση είναι στα αγγλικά, ενώ τα τραγούδια είναι στα ελληνικά, και συνοδεύονται από αγγλικούς υπότιτλους.

Το έργο θα ανεβεί από τις 5 έως τις 8 Μαΐου 2011 στο Όπερα Χάουζ.


24wro.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Πόσο πληρώνεις στα διόδια με άλογο?

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Έγινε και αυτό! Ένας Πατρινός πήγε στα διόδια του Ρίου καβάλα σε άλογο και ζήτησε να περάσει.

Με αυτοκίνητο πληρώνεις για την ώρα 3,10 με δίκυκλο 2,20... αλλά με άλογο; Δεν πληρώνεις...
Το απέδειξε ο τηλεοπτικός παραγωγός Γιάγκος Ραυτόπουλος, που πήγε στα διόδια του Ρίου... με άλογο! Στάθηκε μπροστά στο ταμείο και ζήτησε να μάθει το αντίτιμο για να πληρώσει. Μετά την αρχική αμηχανία, η υπάλληλος έκλεισε το τζάμι και ο Γιάγκος Ραυτόπουλος, έμεινε μπροστά από τη μπάρα να... λέει τα δικά του.

Τελικά, όταν έφτασαν κι άλλα αυτοκίνητα, πέρασε δίχως να πληρώσει και συνέχισε τη διαδρομή του, που όπως είπε έχει τελική κατάληξη την Αθήνα.



Διαβάστε περισσότερα »

Γ. Παπανδρέου: "Θα ήθελα κι εγώ κάποιες φορές να είμαι διαδηλωτής"


ΟΧΙ ΡΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ - ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ!

Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε ότι η Ελλάδα έχει πάρει ήδη το 4/5 των αποφάσεων που ήταν απαραίτητες για τη βελτίωση της οικονομίας.

"Ορισμένες φορές θα ήθελα κι εγώ να είμαι με τους διαδηλωτές γιατί δεν είμαι χαρούμενος με αυτά που συμβαίνουν, αλλά η διαμαρτυρία δεν είναι αρκετή", δήλωσε...



ο πρωθυποιυργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και όπως μετέδωσε το Dow Jones Newswires o πρωθυπουργός δείχνει την κατανόησή του για τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Αθήνα.

Ο έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στη Φινλανδία προκειμένου να βρει υποστηρικτές εν όψει της συνάντησης κορυφής στις 24 και 25 Μαρτίου όπου θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για το πακέτο ανταγωνιστικότητας για την ευρωζώνη.

Και σε αυτή την επίσκεψή του ο κ. Παπανδρέου όπως και στη Γερμανία θέλησε να καθησυχάσει τους πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών πως η Ελλάδα θα αποπληρώσει με τόκο τα χρέη της. Έτσι καθησύχασε και τους φινλανδούς πολίτες πως δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα »

Το μικρότερο ενυδρείο του κόσμου

Ο Ρώσος δημιουργός μινιατούρων, Anatoly Konenko, ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο για 30 χρόνια και έχει ανακαλύψει έναν δικό του τρόπο γραφής πάνω σε κόκκους ρυζιού, σουσάμι, ακόμη και σε ανθρώπινα μαλλιά. Πρόσφατα δημιούργησε το μικρότερο ενυδρείο του κόσμου με αληθινά ψάρια!


Η μικροσκοπική δεξαμενή του είναι φτιαγμένη από fibreglass και υπάρχουν πραγματικά φύκη στον πάτο της. Υπάρχουν ακόμα και αληθινά ψάρια που ζουν μέσα στο ενυδρείο, το μήκος των οποίων δεν ξεπερνά τα 4 χιλιοστά. Το μέγεθος της δεξαμενής είναι 30X24X14 χιλιοστά και ο όγκος του 10 ml, που ισούται με 2 κουταλάκια του γλυκού.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η κατασκευή της δεξαμενής μινιατούρας χρειάστηκε 3 εβδομάδες, και αυτό που δυσκόλεψε περισσότερο τον Anatoly ήταν το να κατασκευάσει έναν μικροσκοπικό συμπιεστή αέρα.


Διαβάστε περισσότερα »

Συνέλαβαν 11χρονο για ένα... σκίτσο!


Ένα 11χρονο αγόρι συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στην Arvada του Colorado των Ηνωμένων Πολιτειών...ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
επειδή ζωγράφισε σε χαρτί μια φιγούρα να κρατάει ένα όπλο και να σημαδεύει τέσσερις άλλες φιγούρες, γράφοντας από πάνω «οι δάσκαλοι πρέπει να πεθάνουν».

Οι άνδρες της αστυνομίας πήγαν στο σπίτι του μικρού, του φόρεσαν χειροπέδες, τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου του έβγαλαν φωτογραφία, του πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα και στη συνέχεια τον έβαλαν σε κελί.

Ο ανήλικος που πάσχει από μια ανωμαλία που του προκαλεί προβλήματα στον χαρακτήρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία ανάρμοστης συμπεριφοράς μεταξύ μαθητών και καθηγητών.

Ο θεραπευτής που τον παρακολουθεί του είχε ζητήσει να κάνει σκίτσα κάθε φορά που αισθάνεται εκνευρισμένος, αντί να ενοχλεί την τάξη του. Όταν ζωγράφισε αυτό το σκίτσο σε ένα χαρτί αισθάνθηκε πολύ καλύτερα και το πέταξε στα σκουπίδια. Ένας δάσκαλός του όμως το μάζεψε και το πήγε στο γραφείο του διευθυντή.



Αν και το σχολείο γνώριζε καλά το πρόβλημα του παιδιού και τον έστειλε πίσω στην τάξη ενημερώνοντας φυσικά τους γονείς, το ίδιο βράδυ η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του και τον συνέλαβε χωρίς καν να επιτρέψει στους αναστατωμένους γονείς να τον συνοδέψουν μέχρι το τμήμα.

Αφότου το αγόρι ομολόγησε πως έκανε αυτή τη ζωγραφιά μόνο και μόνο για να διώξει τον θυμό του και πως δεν είχε σκοπό να βλάψει κανέναν από τους δασκάλους του, τότε τον άφησαν να επιστρέψει σπίτι του. «Φοβήθηκα ότι θα με βάλουν φυλακή και δεν θα πήγαινα ποτέ ξανά σπίτι μου» είπε έντρομος ο μικρός στους γονείς του.

Ο 11χρονος αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος με αναστολή και αν όλα πάνε καλά οι κατηγορίες θα αποσυρθούν σύντομα, λένε από την αστυνομία.

Πηγή: Daily Mail
Διαβάστε περισσότερα »

Ποδοσφαιρική ομάδα αποκλειστικά από νάνους!

Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα του λαού, δεν γνωρίζει από διακρίσεις! Δείτε μια ομάδα από νάνους στην προετοιμασία, αλλά και κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα...














Πηγή: otherside.gr

Το είδαμε εδώ http://clopyandpaste.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν Σήμερα: 24/02/2011



391 μ.Χ: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α’ απαγορεύει την ειδωλολατρία. Στο πλαίσιο αυτό παύει και η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων που είχαν ξεκινήσει το 776 π.Χ.

1786: Γεννιέται ο γερμανός συγγραφέας Βίλχελμ Καρλ Γκριμ, γνωστός από το έργο του «Τα παραμύθια του Γριμ».

1821: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κηρύσσει στο Ιάσιο την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα.

1934: Γεννιέται ο πρώτος σοσιαλιστής πρωθυπουργός της μεταπολεμικής Ιταλίας, Μπετίνο Κράξι, που πέθανε το 2000 εξόριστος στην Τυνησία, θύμα της επιχείρησης καθαρά χέρια του δικαστή Αντόνιο Ντι Πιέτρο.

1946: Ο Χουάν Περόν εκλέγεται πρόεδρος της Αργεντινής.

1973: Η Χούντα των συνταγματαρχών καταστέλλει την εξέγερση των φοιτητών στη Νομική.

1979: Το συγκρότημα των Police κυκλοφορεί τη μεγάλη επιτυχία «Roxanne».

1981: Ο Εγκέλαδος χτυπά τις Αλκυονίδες με 6,6 Ρίχτερ, αφήνοντας πίσω του 14 θύματα και τους Αθηναίους να περνούν αρκετά βράδια στα πάρκα και τις πλατείες της πόλης.

1981: Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναγγέλλουν τους αρραβώνες του πρίγκιπα Κάρολου με τη Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ.

1983: Πεθαίνει ο αμερικανός θεατρικός συγγραφέας και ποιητής Τένεσι Ουίλιαμς.
Διαβάστε περισσότερα »