Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Το “μανιφέστο φάντασμα” της Puerta del Sol


Παρακολουθώντας αυτό που συμβαίνει σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Ισπανίας έπεσα πάνω σεαυτό το δημοσίευμα της El Pais. Ο τίτλος του είναι “Το μανιφέστο φάντασμα των αγανακτισμένων της Puerta del Sol” και στο εσωτερικό του κειμένου υπάρχει ένα λινκ που οδηγεί στο Manifesto Plural : Puntos de acuerdo del manifiesto plural redactado durante la madrugada del 18 de mayo en la Puerta del Sol .
Μιας και έχουμε στρέψει τα μάτια προς την Ισπανία και ενώ το Μανιφέστο για την Πραγματική Δημοκρατία στην Ισπανία έχει ήδη μεταφραστεί ΕΔΩ όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από  την ιστοσελίδα των διοργανωτών http://democraciarealya.es  , ακολουθεί θεωρώντας ότι είναι εξίσου διαφωτιστική και η μετάφραση του Μανιφέστου Φαντάσματος.
Όποιες ενστάσεις και διορθώσεις από όποιον γνωρίζει Ισπανικά είναι ευπρόσδεκτες.
Οι φωτογραφίες είναι επίσης από την El Pais. Μου αρέσει ιδιαίτερα αυτή του νέου με την κίτρινη μπλούζα που γράφει : Νεολαία χωρίς μέλλον, χωρίς σπίτι , χωρίς ασφάλιση, χωρίς σύνταξη. Χωρίς Φόβο.
Jaquou Utopie

Σημεία συμφωνίας του μανιφέστου των πολλών που συντάχθηκε το ξημέρωμα της 18ης Μάη στην Puerta del Sol.

Οι συγκεντρωμένοι στην Puerta del Sol , με πλήρη συνείδηση ότι αυτή είναι μια δράση εξελισσόμενη και αντίστασης, συμφωνήσαμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:
  1. Μετά από πολλά χρόνια απάθειας, μία ομάδα πολιτών διαφορετικών ηλικιών και κοινωνικής προέλευσης (σπουδαστές, καθηγητές, βιβλιοθηκάριοι, άνεργοι, εργαζόμενοι…) ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ από την αποτυχία αντιπροσώπευσης και τις προδοσίες που συμβαίνουν στο όνομα της δημοκρατίας, ενωθήκαμε στην Puerta del Sol επιστρέφοντας στην ιδέα της Πραγματικής Δημοκρατίας.
  2. Η Πραγματική Δημοκρατία εναντιώνεται στην βαθμιαία απώλεια του κύρους των θεσμών που θέλουν να αντιπροσωπεύουν τους πολίτες, ενώ έχουν μετατραπεί σε παράγοντες διοίκησης και διαχείρησης, στην υπηρεσία των δυνάμεων της διεθνούς οικονομικής ισχύος.
  3. Η δημοκρατία που προέρχεται από τους διεφθαρμένους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς είναι απλά ένας συνδυασμός άκακων εκλογικών πρακτικών, όπου οι πολίτες έχουν μηδενική συμμετοχή.
  4. Η αναξιοπιστία της πολιτικής έφερε μαζί της την κατάσχεση των λέξεων από αυτούς που έχουν την εξουσία. Οφείλουμε να επανακτήσουμε τις λέξεις, να τις επανανοηματοδοτήσουμε για να μην μας χειρίζονται με τη γλώσσα και να μην αφηνόμαστε ως πολίτες ανυπεράσπιστοι και ανίκανοι για  δράση με συνοχή.
  5. Τα παραδείγματα χειρισμού και ουσιαστικά κατάσχεσης της γλώσσας είναι πολυάριθμα και αποτελούν εργαλεία ελέγχου και παραπληροφόρησης.
  6. Η Πραγματική Δημοκρατία σημαίνει να δίνεις τα πραγματικά ονόματα στην αρρωστημένη κατάσταση που ζούμε: Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ΝΑΤΟ, Ε.Ε., οι οίκοι αξιολόγησης όπως η Moody’s και η Standard and Poors, το Λαϊκό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), όμως υπάρχουν πολλά περισσότερα και είναι υποχρέωσή μας να τα κατονομάσουμε.
  7. Είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε έναν πολιτικό διάλογο ικανό να δημιουργήσει έναν νέο κοινωνικό ιστό, τώρα συστηματικά τραυματισμένος για χρόνια από τα ψέματα και τη διαφθορά. Οι πολίτες έχουμε χάσει την σεβασμό μας στα πολιτικά κόμματα της πλειοψηφίας, όμως αυτό δεν ισοδυναμεί με απώλεια της κριτικής μας ικανότητας. Το αντίθετο, δεν φοβόμαστε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Το να παίρνεις τον λόγο είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Το να ψάχνεις εναλλακτικές για τη συμμετοχή του πολίτη είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ. (σ.μ. εδώ η λέξη politica μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως το ουσιαστικό πολιτική, όπως και ως το επίθετο πολιτικό. Θεώρησα πιο κοντά στο πνεύμα του κειμένου τη χρήση του επιθέτου)
  8. Μία από τις βασικές προϋποθέσεις που θέτουμε είναι η μεταρρύθμιση του Εκλογικού Νόμου που αποδίδει στη Δημοκρατία την πραγματική της έννοια : μια διακυβέρνηση των πολιτών. Μία συμμετοχική δημοκρατία. Και με τη σειρά του, απαιτούμε έναν κώδικα δεοντολογίας για τους πολιτικούς που θα διασφαλίζει την σωστή πρακτική τους.
  9. Υπογραμμίζουμε ότι οι πολίτες που συγκεντρωθήκαμε εδώ αποτελούμε ένα κίνημα που διαπερνά πολλές γενιές, γιατί ανήκουμε σε διαφορετικές γενιές καταδικασμένες σε μια μη ανεκτή απώλεια συμμετοχής στις πολιτικές αποφάσεις που αφορούν την καθημερινή ζωή και το μέλλον μας.
  10. Δεν καλούμε σε αποχή, απαιτούμε η ψήφος μας να έχει πραγματική επιρροή στη ζωή μας.
  11. Τώρα δεν είμαστε εδώ για να απαιτήσουμε απλά την πρόσβασή μας σε υποθήκες ή για να διαμαρτυρηθούμε για τις ανεπάρκειες της αγοράς εργασίας. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΒΑΝ. Και ως τέτοιο, ένα γεγονός ικανό για να κληροδοτήσει νέα νοήματα στις πράξεις μας και τον λόγο μας. Γεννήθηκε από την ΟΡΓΗ. Αλλά η ΟΡΓΗ μας είναι φαντασία, δύναμη, εξουσία του πολίτη.
http://wp.me/p1pa1c-a9X



Διαβάστε περισσότερα »

Τα πιο περίεργα ναρκωτικά στον κόσμο




Τα ναρκωτικά στη χώρα μας είναι απαγορευμένα. Το αν συμφωνείς με τον νόμο ή όχι, δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που λείπει από τη χώρα μας είναι η φαντασία. Γιατί αν διαβάσεις τους παρακάτω τρόπους που χρησιμοποιούν στο εξωτερικό οι άνθρωποι για να την «ακούσουν» φθηνά και υπεύθυνα, θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό.

Προειδοποιώ από τώρα ότι οι παρακάτω μέθοδοι είναι απλά προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κάποιος να τους μιμηθεί, γιατί θα βρεθεί την ίδια στιγμή στο πλησιέστερο νοσοκομείο.



Το δηλητήριο του βατράχου

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος δηλητηριώδους βατράχου στο Colorado, του οποίου το δηλητήριο, αν αποξηραθεί, προκαλεί παραισθήσεις χάρη στην ουσία Μπουφοτενίνη που περιέχει.

Πάνω απ’ τις καβαλίνες

Όπως περιέγραψε ένα δημοσιογράφος των New York Times, οι πιτσιρικάδες στη Ζάμπια, εισπνέουν τη μυρωδιά ανθρώπινων κοπράνων για να κάνουν κεφάλι. Μια σκέτη αηδία τα τυπάκια.

Ψαρωτικό ναρκωτικό

Το 2006 στη νότια Γαλλία, δύο άντρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αφού είχαν καταναλώσει ένα ψάρι που ονομάζεται Sarpa Salpa. Λέγεται ότι το κεφάλι του ψαριού έχει ψυχοτροπικές επιρροές σε αυτόν που θα το καταναλώσει, με αποτέλεσμα οι δύο άντρες να έχουν παραισθήσεις για πάνω από 36 ώρες.

Αλήθεια, το μοσχοκάρυδο;

Κάποιοι νέοι στις ΗΠΑ πειραματίστηκαν με το μοσχοκάρυδο, ένα κατά τα άλλα ευγενές καρύκευμα σε μια προσπάθειά τους να την «ακούσουν» νόμιμα. Επιστήμονες αναφέρουν ότι η μεγάλη ποσότητα τριμμένου μοσχοκάρυδου, αν δεν προκαλέσει ναυτία και εμετό, μπορεί και να δημιουργήσει παραισθήσεις.

Το βρωμότυρο

Το τυρί Stilton έχει ονομαστεί ως ένα από τα βρωμερότερα τυριά στον κόσμο. Μια έρευνα ύπνου που διενεργήθηκε επί βρετανικού εδάφους έδειξε ότι όσοι είχαν καταναλώσει μερικά γραμμάρια Stilton cheese, είδαν πολύ περίεργα όνειρα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Aftershave και εις υγείαν

Η δραματική αύξηση των τιμών των αλκοολούχων στη Ρωσία, έχει οδηγήσει τους φτωχούς Ρώσους να ψάχνουν αλλού το αλκοόλ για να κάνουν κεφάλι. Έχουν καταμετρηθεί αμέτρητα περιστατικά με νεαρούς (κυρίως άστεγους) οι οποίοι εισέρχονται στο νοσοκομείο έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα aftershave, κολόνιας και άλλων αλκοολούχων σκευασμάτων.

Σκέτο μαζούτ

Δεν τα διαβάζουν καλά τα ταμπελάκια εκεί στην Κένυα. Πετρέλαιο για αεροπλάνα λέει το ταμπελάκι, μαγικό ζωμό διαβάζουν αυτοί. Στο εθνικό κοκτέιλ των Κενυατών που ονομάζεται Changaa, οι νέοι της χώρας προσθέτουν σκέτο μαζούτ για να αυξήσουν τις επιδόσεις του. Ντίρλα οι Κενυάτες.

Το ναρκωτικό των φυλακών

Σε πολλά σωφρονιστικά ιδρύματα του κόσμου, τα σάπια φρούτα είναι επικηρυγμένα. Ο συνδυασμός λέει σάπιου φρούτου με ζάχαρη και κέτσαπ, δημιουργεί ένα μείγμα που προκαλεί μεν παραισθήσεις, προκαλεί δε και φρικτούς στομαχικούς πόνους.


Και για το τέλος κράτησα το καλύτερο…


Η κατάντια του Εσκιμώου

Άκουσον, άκουσον. Έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά στη Σιβηρία, κατά τα οποία μερικοί Εσκιμώοι πίνουν τα ούρα εκείνων οι οποίοι έχουν καταναλώσει κάποια τοπικά μανιτάρια σε ωμή μορφή. Ήμαρτον ρε παιδιά, αυτοί την έχουν ακούσει από το κρύο και πίνουν κάτουρα!





men24.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η Audi παίζει ποδόσφαιρο

Πριν λίγες μέρες, η Audi, παρουσίασε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Βαρκελώνης την ξεχωριστή έκδοση του Α1 προς τιμήν της πρωταθλήτριας της Primera Division, Μπαρτσελόνα. 

Η Audi, έχοντας ξεκινήσει να απλώνει τα δίχτυα της στο ποδόσφαιρο, έχει καταφέρει να συνεργαστεί με κορυφαίες ομάδες παγκοσμίως.

Το τελευταίο της δημιούργημα είναι το A1 ντυμένο στα χρώματα της Μπαρτσελόνα. Στο αυτοκίνητο ξεχωρίζουν οι έντονα βαμμένες μπλε και ασημί ζάντες, το σήμα των "μπλαουγκράνα", ενώ είναι γραμμένη και η φράση-σήμα κατατεθέν του συλλόγου: "mes que un club".

Αναφορικά με τα μηχανικά χαρακτηριστικά του, το μοντέλο της Μπαρτσελόνα, εφοδιάζεται με τον αξιόπιστο κινητήρα της εταιρίας TFSi 1.4 των 122 hp.









Πηγή: auto24.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Οι άθεοι κάνουν καλύτερο σεξ!


Νέα έρευνα κατέδειξε ότι αυτοί που δεν πιστεύουν στο Θεό, κάνουν καλύτερο σεξ, καθώς το απολαμβάνουν χωρίς ενοχές!

Πανεπιστήμιο του Κάνσας, διεξήγαγε έρευνα, που διενεργήθηκε σε 14.500 άτομα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της, οι άθεοι απολαμβάνουν πολύ περισσότερο τη σεξουαλική τους ζωή...



σε σχέση με όσους κατακλύζονται από ενοχές κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά και για εβδομάδες αργότερα.

Όπως κατέδειξε η μελέτη, όσοι δεν πιστεύουν στον Θεό είναι πιο πρόθυμοι να συζητήσουν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις και εμφανίζονται πιο ικανοποιημένοι με τις εμπειρίες τους.

Και οι δύο ομάδες ατόμων, δηλαδή οι άθεοι αλλά και αυτοί που πιστεύουν στο Θεό, παραδέχτηκαν ότι είχαν τις ίδιες σεξουαλικές δραστηριότητες, όπως ο αυνανισμός, η παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού, το στοματικό σεξ και οι εξωσυζυγικές σχέσεις.

Όμως, όσοι ακολουθούσαν κάποια θρησκεία δεν απολάμβαναν τόσο τις εμπειρίες τους εξαιτίας των ενοχών, που τους δημιουργούσαν τα πιστεύω τους.

Μάλιστα, η σεξουαλική πράξη τους δημιουργούσε έντονα αισθήματα μεταμέλειας και ενοχής ακόμα και αμέσως μετά τον οργασμό ή κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Το παράδοξο στην υπόθεση είναι ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην έρευνα είχαν περίπου ίδιο αριθμό ερωτικών επαφών κάθε εβδομάδα, ενώ είχαν γίνει και σεξουαλικά ενεργοί περίπου στην ίδια ηλικία.

Δηλαδή, αυτοί που ακολουθούσαν κάποια θρησκεία δεν διαμόρφωναν τη σεξουαλική ζωή τους σύμφωνα με τις επιταγές της, αλλά είχαν ενοχές που δεν τις ακολουθούσαν.







http://apolitistosteki.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Αύριο το τέλος του κόσμου!


Αυτό ήταν. Ό,τι ζήσαμε , ζήσαμε. Γιατί το τέλος του κόσμου είναι εδώ και θα το δούμε live στις 21 Μαϊου - όσο προλάβουμε δηλαδή.'Tο τέλος του κόσμου φτάνει στις 21 Μαίου του 2011 αλλά οι Αυστραλοί αδιαφορούν…''

Γέμισε η Αυστραλία με τεράστιες αφίσες του Αμερικανού ιεροκήρυκα Χάρολντ Κάμπινγκ που ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι η Δεύτερη Έλευση του Κυρίου, θα γίνει στις 21 Μαΐου.

Όμως, παρά τη διαφημιστική εκστρατεία κανείς δεν «συγκινείται», ενώ οι εκπρόσωποι των χριστιανικών εκκλησιών αρνούνται ακόμα και να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Μόνο ένας Καθολικός επίσκοπος δήλωσε πως "αυτά είναι αστειότητες".

Σύμφωνα με τον 89χρονο Αμερικανό ιεροκήρυκα Χάρολντ Κάμπινγκ, στις 6 το απόγευμα ώρα Καλιφόρνιας ( ώρα Ελλάδας 4 τα ξημερώματα) της 21 Μαΐου, περίπου το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού θα «ανέβει» στον παράδεισο, ενώ οι υπόλοιποι θα πάνε κατευθείαν στην κόλαση!

Σε... δόσεις η καταστροφή

Όλα θα ξεκινήσουν από τη Νέα Ζηλανδία, εκεί όπου στις 21 Μαϊου θα γίνει ένας τεράστιος σεισμός, ο οποίος και θα αρχίσει μέσα από τη θεωρία του ντόμινο να πλήττει την Ασία και μετά την Ευρώπη.

Λίγο μετά, ο σεισμός θα κατευθυνθεί προς Αφρική, μέχρι τον τελευταίο του προορισμό την Αμερική!

Το δυστύχημα είναι ότι όσοι γλιτώσουν, τους περιμένει χειρότερη μοίρα. Και αυτό γιατι ο Θεός, στις 21 Οκτωβρίου όσοι δει και ζουν ακόμα θα τους ρίξει μπάλες φωτιάς και θα τους κάψει!
Και μπορεί η θεωρία του κ. Κάμπινγκ να φαίνεται απίστευτη έως.. αστεία, ωστόσο, ο καλιφορνέζος ιεροκήρυκας έχει καταφέρει να πείσει πολύ κόσμο μέσω του δικτύου ραδιοφωνικών σταθμών που κατέχει, το Family Radio Network, το οποίο εκπέμπει σε 48 γλώσσες.

Πρόκειται για ένα θρησκευτικό δίκτυο που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από δωρεές ακροατών, ενώ μόνο στις ΗΠΑ διαθέτει 66 σταθμούς.
Την ίδια ώρα, περισσότερες από 2.000 διαφημιστικές πινακίδες με καταστροφολογικά σλόγκαν έχουν αναρτηθεί σε εκατοντάδες δρόμους των ΗΠΑ.

Αφού πέρασε 70 ολόκληρα χρόνια μελετώντας τη Βίβλο, ο Κάμπινγκ, ισχυρίζεται σήμερα κατάφερε να βρει την ημέρα που ο κόσμος θα καταστραφεί μέσω ενός συστήματος μαθηματικών πράξεων που ανέπτυξε.

Σύμφωνα με τη θεωρία του, ο κόσμος θα καταστραφεί στις 21 Μαΐου του 2011, δηλαδή 722.500 ημέρες από την 1η Απριλίου του 33 μ.Χ., την ημέρα που ο ίδιος πιστεύει ότι σταυρώθηκε ο Χριστός.

Ο αριθμός 722.500 προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό τριών «ιερών» αριθμών (5,10,17) δύο φορές μεταξύ τους.

«Όταν το ανακάλυψα, τρελάθηκε», είπε ο 89χρονος αναφερόμενος στην «ανακάλυψή» του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κάμπινγκ είχε προβλέψει ξανά το τέλος του κόσμου στις 6 Σεπτεμβρίου του 1944. Εκατοντάδες ακροατές του είχαν συγκεντρωθεί σε ένα στάδιο στην Αλαμέντα, περιμένοντας την επιστροφή του Ιησού Χριστού. Μάταια όμως...





http://totefteri.blogspot.com



Διαβάστε περισσότερα »

Θα καούν οι άπληστοι που όρισαν τις τύχες μας


Φίλιππος ΠλιάτσικαςΕίναι, βέβαιο, πλέον ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα οτιδήποτε και οποιοσδήποτε είχε σχέση με την εξουσία τα τελευταία 30 χρόνια θα καεί και θα αποτεφρωθεί, ελπίζω όχι κυριολεκτικά (αν και πολύ το φοβάμαι, δυστυχώς) αλλά μεταφορικά.
Με πολύ βίαιο τρόπο, ακόμα και οι απλοί άνθρωποι, θα προσπαθήσουν να αποκαθηλώσουν  όλα αυτά και όλους αυτούς που θεωρούν ότι εδώ και πολλά χρόνια, με άπληστο τρόπο, έπαιξαν με τις ζωές τους.
Ακούγοντας με προσοχή κουβέντες δεξιά και αριστερά αποφάσισα να καταγράψω όσα μπορώ να θυμηθώ από τις κατηγορίες που καταλογίζει ο κόσμος σε όλους αυτούς που όρισαν την τύχη του μέχρι σήμερα και που, στο δικό μου μυαλό, ηχούν σωστές .
Χωρίς να έχω, φυσικά, μεγαλύτερη ενημέρωση από οποιοδήποτε άλλο πολίτη αυτής της χώρας και με κύριο γνώμονα το ένστικτο μου , παραθέτω μερικά απ’τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα απόψεων και συζητήσεων στα οποία έτυχε να είμαι παρών.
Πριν αρχίσω την καταγραφή θα ήθελα ως προσωπικό συμπέρασμα να πω ότι η οργή οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους: ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.
1. «Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να υπογράφει μια συμφωνία (νομίζω το Δουβλίνο 2 ) που να δέχεται ότι όποιος παράνομος μετανάστης συλληφθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης και δηλώσει ότι ήρθε από την Ελλάδα , η Ελλάδα να είναι υποχρεωμένη με δικά της έξοδα να τον δεχθεί πίσω, χωρίς  να  έχει θέσει ως προϋπόθεση για να ισχύσει αυτό  να συμβαίνει το ίδιο  και με τις χώρες που συνορεύει; Δηλαδή, ως το σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δέχεται την πίεση από την Ευρώπη  προς τη μεριά της, χωρίς να έχει εξασφαλίσει ότι η Τουρκία ή οποιαδήποτε  άλλη πύλη μεταναστών θα είναι υποχρεωμένη να κάνει το ίδιο! Για να δεχθεί οποιοσδήποτε Έλληνας να υπογράψει  κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει τρομερά μεγάλο προσωπικό συμφέρον ή να είναι βλάκας. Το δεύτερο είναι πιο επικίνδυνο από το πρώτο.
Όλη αυτή η ηλιθιότητα έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί σε μία χώρα με τόσα προβλήματα κάποια εκατομμύρια φτωχοί και πεινασμένοι άνθρωποι  επιπλέον, που έχουν βιώσει πολέμους, βία και εξαθλίωση αλλά δεν διαφέρουν οι περισσότεροι σε τίποτα  από μας με αποτέλεσμα να είμαστε έτοιμοι να κατασπαράξουμε ο ένας τον άλλον. Το παλικάρι στην 3η Σεπτεμβρίου δεν το έφαγαν μόνο αυτοί που κρατούσαν το στιλέτο , αλλά και ο κρετίνος που υπέγραψε αυτή την συμφωνία.»
2 . «Στα Τέμπη βλέπεις δεξιά και αριστερά στο δρόμο μικρά εικονοστάσια που έχουν φτιάξει οι συγγενείς  για να θυμούνται όλους αυτούς  που σκοτώθηκαν σ’αυτή την καρμανιόλα. Ειδικά όταν βλέπεις το σημείο που έφυγαν αυτά τα μικρά παιδιά σε πιάνει τρέλα. Κι όμως στα 30-40 αυτά χιλιόμετρα μέχρι το Λιτόχωρο και για ένα δρόμο που δεν έχει ποτέ φτιαχτεί υπάρχουν 3-4 διόδια  που πρέπει να πληρώσει κανείς 10euro για να περάσει. Αν ήσουν γονιός ενός απ’αυτά τα παιδιά που σκοτώθηκαν εκεί χωρίς να φταίνε, δεν θα ‘θελες να τους βάλεις φωτιά
Πολύ θράσος ρε φίλε…
Το ίδιο ισχύει για τον περίφημο δρόμο Κορίνθου-Πατρών  όπου για να γνωρίσεις τον ορισμό του ‘’δρόμου καρμανιόλας ‘’ πρέπει να πληρώσεις 3.10 euro.»
3 . «Μας ξεζουμίζουν από παντού για να πληρώσουμε – λέει – τις υποχρεώσεις μας. Εντάξει, να το δεχτώ. Αλλά όταν έχεις ένα χρέος πρέπει να ξέρεις από πού προήλθε. Για ποιο λόγο χρωστάς. Εδώ έχουν φτάσει ακόμα και σε δικαστήρια υποθέσεις που ο δανεισμός της χώρας έγινε με απίστευτες λαμογιές και εξαπατήσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις ακόμα και το πιο απλό μυαλό λέει ότι δεν χρωστάς αυτά που θέλει αυθαίρετα ο άλλος να χρωστάς , αλλά αυτά που πραγματικά είναι το χρέος σου. Γιατί δεν γίνεται συζήτηση πολύ γι’αυτό και γίνεται μόνο για το τι θα εισπράξουν. Κι όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά κι από όλη την αντιπολίτευση δεν βλέπω ιδιαίτερο ζήλο πάνω σ’αυτό το θέμα. Οπότε πρέπει να έχει πέσει πολύ μάσα σε πάρα πολλά επίπεδα απ’αυτές τις λαμογιές.»
4 . «Δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλουν από κανένα υπουργό τίποτα στη φόρα.Μόλις πάνε να πλησιάσουν κάποιον, βγαίνει απροκάλυπτα και απειλεί τους υπόλοιπους. Αυτοί μεταξύ τους ξέρουν τα πάντα ο ένας για τον άλλον. Οι παλιότεροι μάλιστα, που είναι και πιο ‘’παλιές πουτάνες’’ πρέπει  να έχουν καταγράψει τους υπόλοιπους  σε κασετοφωνάκια ή κρυφές κάμερες για να είναι καλυμμένοι. Οπότε τους λένε, αν με βουλιάξετε θα πνιγείτε κι εσείς μαζί μου. Πάλι η μάσα στη μέση.»
5 . «Πολύ λίγα από τα δανεικά που μας λένε ότι χρωστάμε έμειναν στην Ελλάδα. Τα περισσότερα μας τα ξαναπήραν κυρίως Γερμανικές , Γαλλικές και Αμερικάνικες εταιρίες οι οποίες δωροδοκώντας Έλληνες πολιτικούς έκαναν αισχροκερδείς συμφωνίες 5 και 6 φορές πάνω από την πραγματική τιμή σε οτιδήποτε μας πουλούσαν. Αλλά στην δωροδοκία υπάρχουν 2 πλευρές. Η πλευρά των διεφθαρμένων Ελλήνων πολιτικών που ξέρουμε ότι είναι λαμόγια, αλλά και η πλευρά αυτών που δωροδοκούν, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει στην αναξιοπρέπεια και στην φτήνια. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε».
6 . «Αν ισχύει ότι έχουν πολλά Ελληνικά ομόλογα Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες, τότε αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει θα κινδυνεύσουν κι αυτές οι χώρες με πολύ άσχημα παρατράγουδα. Αυτό δεν είναι ένα διαπραγματευτικό όπλο; Κι αν ναι, γιατί δεν το παίζουμε; Το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό όπλο του απελπισμένου είναι ότι δεν έχει να χάσει τίποτα. Εκτός κι αν έχει… Είναι απορίας άξιον που ακόμα και Έλληνες δημοσιογράφοι,  όταν υπήρξε η παραπληροφόρηση για την επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή,  χτυπιόντουσαν  με επιχειρήματα όχι για το πόσο καταστροφικό θα είναι κάτι τέτοιο για την Ελλάδα , αλλά με το πόσο καταστροφικό θα είναι για τις μεγάλες χώρες τις Ευρώπης . Ζούμε το θέατρο του παραλόγου».
7 . «Η Ελλάδα έχει πολύ πλούσιους φυσικούς πόρους . Πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Γι’αυτό θέλουν να την εξαθλιώσουν οικονομικά για να τους αγοράσουν και να τους εκμεταλλευτούν τζάμπα. Κι αν είναι έτσι, υπάρχουν πολιτικοί που ενώ το ξέρουν αυτό δεν κάνουν τίποτα; Το αφήνουν στην τύχη; Πόσα ακόμα θέλουν να φάνε; Τι υπόγειες συμφωνίες έκαναν πάλι με πολυεθνικές εταιρίες; Δεν θα έπρεπε τώρα να ψάξουν να βρουν κάποιους τρόπους να εκμεταλλευτούν για όφελος μιας χώρας που παραπαίει έναν πλούτο που θα της έλυνε τα προβλήματα μέσα σε λίγα χρόνια;»
Θα μπορούσα να συνεχίσω γεμίζοντας βιβλία μ’αυτά που λέει ο κόσμος αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του τρόπου που σκέφτονται, πλέον, οι Έλληνες. Το μόνο που θα θελα να συμπληρώσω είναι ότι όλοι αυτοί που κατηγορεί ο κόσμος ότι ευθύνονται για την τωρινή κατάσταση είναι οι πολιτικοί,  τους οποίους οι ίδιοι ψηφίζαμε και εμπιστευόμασταν εδώ και 30 χρόνια. Και, μάλιστα, το κάναμε οι περισσότεροι έχοντας γνώση για το τι συνέβαινε αλλά προσπαθώντας να εξυπηρετήσουμε τους μικρούς και ιδιοτελείς σκοπούς μας.
Ο καθένας από μας που θα τα διαβάσει θα εκτιμήσει αν συμφωνεί σε όλα, σ’ένα μέρος τους ή καθόλου. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι αν υπάρχει δίκιο  σ’όλα αυτά, τότε η αντίδραση και η οργή θα είναι πολύ μεγάλη και βίαιη.


Άρθρο του Φίλιππου Πλιάτσικα στο http://www.aixmi.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 20/5/2011


325: Συνέρχεται στη Νίκαια της Μικράς Ασίας η πρώτη οικουμενική σύνοδος για να καταδικάσει τον Αρειανισμό.
1609: Εκδίδονται στο Λονδίνο τα Σονέτα του Σαίξπηρ.
1825: Ο Ιμπραήμ νικάει τους Έλληνες στο Μανιάκι της Μεσσηνίας.
1874: Ο Λιβάι Στρος κυκλοφορεί το πρώτοτζιν με κόπιτσες, στην τιμή των 13 δολαρίων η δωδεκάδα.
1941: Αρχίζει η Μάχη της Κρήτης, με την κατά κύματα ρίψη γερμανών αλεξιπτωτιστών, για την κατάληψη της Μεγαλονήσου. (Επιχείρηση Ερμής)
1978: Κεντρώο άνοιγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με τις προσχωρήσεις στη Νέα Δημοκρατία των Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Παύλου Βαρδινογιάννη και Αθανάσιου Κανελλόπουλου.
  • Γεννησεις
1769: Ανδρέας Μιαούλης, στρατιωτικός και πολιτικός, ναύαρχος του ελληνικού στόλου κατά τη διάρκεια του '21. [θαν. 11/6/1835]
1799: Ονορέ ντε Μπαλζάκ, γάλλος μυθιστοριογράφος, φιλολογικό ψευδώνυμο του Ονορέ Μπαλσά. [θαν. 18/8/1850]
1851: Έμιλ Μπέρλινερ, γερμανός εφευρέτης του δίσκου γραμμοφώνου. [θαν. 3/8/1929]
  • Θανατοι
1506: Χριστόφορος Κολόμβος, ισπανός εξερευνητής, ο άνθρωπος που ανακάλυψε την Αμερική. [γεν. 1451]
1825: Παπαφλέσσας (Γρηγόριος Δικαίος Φλέσσας), από τις ηρωικές μορφές της ελληνικής επανάστασης. Έπεσε ηρωικά, πολεμώντας κατά του Ιμπραήμ στοΜανιάκι της Μεσσηνίας. [γεν. 1776]
1875: Αμαλία, Βασίλισσα των Ελλήνων, σύζυγος του Όθωνα. [γεν. 21/12/1818]
Διαβάστε περισσότερα »

Η επανάσταση ξεκίνησε στην Ισπανία



Η πλατεία είναι γεμάτη με τον κόσμο που απαιτεί να μπει τέλος. Τέλος στα διεφθαρμένα αλλά και στα ανίκανα υπάρχοντα κόμματα. Ξημερώνει μία άλλη μέρα για την Ισπανία;



Άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, φοιτητές, όλοι μία γροθιά. Συνεννοήθηκαν μέσα από το διαδίκτυο, σε συζητήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις. Και κατέβηκαν όλοι στην πλατεία. Είναι το κίνημα των εξοργισμένων.
Ματαίως η δημοτική αρχή της Μαδρίτης προσπάθησε να απαγορεύσει την ολονύκτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους, επικαλούμενη την προεκλογική περίοδο. Ακόμα και η αστυνομία προχώρησε σε πολύ ήπιες προειδοποιήσεις και άφησε ουσιαστικά τους διαμαρτυρόμενους πολίτες να συγκεντρωθούν στην Πουέρτα ντελ Σολ, την "πλατεία Ταχρίρ" της Μαδρίτης, όπως αποκαλείται πλέον, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα "ανίκανα και διεφθαρμένα" πολιτικά κόμματα.
Κόντρα στην αντιλαϊκή διαχείριση της οικονομικής κρίσης από αυτά.
Οι συγκεντρωμένοι σκοπεύουν να μείνουν στην "πύλη του ήλιου" από σήμερα μέχρι και την λήξη των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, το βράδυ της Κυριακής.
Γιατί όμως αυτό; Μόνο επειδή τα κόμματα είναι διεφθαρμένα, ακόμα και ανίκανα;
Όχι. Ο μεγαλύτερος στόχος είναι να επιτύχουν κάποτε την "democracia real ya", την πραγματική δημοκρατία τώρα, αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη, που τους έχουν "κλέψει" οι Ισπανοί πολιτικοί της δεξιάς και της αριστεράς, μαζί με τους τραπεζίτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Η απόφαση της εκλογικής επιτροπής για απαγόρευση της συγκέντρωσης είχε όπως φαίνεται το αντίθετο αποτέλεσμα: οργίλα μηνύματα στο Facebook και του Twitter, αλλά και μέσω κινητών τηλεφώνων καλούσαν όλη μέρα τους πολίτες σε αντίσταση.
Εκατοντάδες αστυνομικοί παρατάχθηκαν γύρω από την πλατεία, όμως προς τιμήν τους δεν παρενέβησαν.
Άλλωστε ο ίδιος ο Ισπανός πρωθυπουργός τόνισε πως "βλέπει δίκαιους λόγους" πίσω από το κίνημα διαμαρτυρίας των νεολαίων, παρά το ότι στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στην πολιτική λιτότητας του κόμματος του.
Αντίστοιχες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των "indignados" πραγματοποιούνται από την Τρίτη, μέρα και νύχτα στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ισπανίας, τη Βαρκελώνη, τη Σεβίλλη, το Βίγκο και τη Βαλένθια.
Έμπνευσή τους οι " αραβικές εξεγέρσεις και οι θερμές λαϊκές αντιδράσεις στην Ελλάδα και την Ισλανδία".



Διαβάστε περισσότερα »