Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πώς γυρίζεται μια τσόντα???

Διαβάστε περισσότερα »

Φοβούνται την επανάσταση του ίντερνετ στην Κίνα!

Μεγαλώνει η λίστα των συλλήψεων των διαδικτυακών ακτιβιστών

Φοβούνται την επανάσταση του ίντερνετ στην Κίνα!Η σύλληψη των τριών ακτιβιστών αποτελεί άλλη μιααπόδειξη για τη βούληση της κινεζικής κυβέρνησης να αποφύγει ταραχές σαν αυτές του αραβικού κόσμου. Σύμφωνα με μια ομάδα του Χονγκ Κονγκ που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι τρεις συλληφθέντες βάση τον νόμο που επιτρέπει στη κινεζική κυβέρνηση να συλλάβει οποιονδήποτε «υποσκάπτει» τις αρχές. Συγγενής μίας συλληφθείσας δήλωσε ότι το μόνο που έκανε η γυναίκα ήταν να διαδώσει στο ίντερνετ, αναρτήσεις άλλων και ότι δεν παρέβη κανέναν νόμο. Σε γενικές γραμμές πάντως στη Κίνα είναι σχεδόν αδύνατο να οργανώσει κανείς διαμαρτυρίες έστω και διαδικτυακά καθώς τα περισσότερα sites έχουν μπλοκαριστεί από τις αρχές. Ωστόσο Κινέζοι ακτιβιστές κάλεσαν τους πολίτες σε διαμαρτυρία σε 18 πόλεις μέσω ενός απαγορευμένου site, όπως αναφέρει η Daily Telegraph αν και πάνω από 100 ακτιβιστές έχουν συλληφθεί την τελευταία βδομάδα μόνο.

Διαβάστε περισσότερα »

Γραβάτα για... να περνάει η ώρα!

Γραβάτες με φουσκάλες
Για να περνάς το χρόνο σου στα βαρετά meetings


Διαβάστε περισσότερα »

Δεν ανησυχούν... για επανάσταση στην Κίνα.Άλλωστε έχουν μπλοκάρει όλη τη σχετική πληροφόρηση

Δεν ανησυχούν... για επανάσταση στην Κίνα

Η Κίνα δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο να αντιμετωπίσει το είδος των ταραχών που ανέτρεψαν κυβερνήσεις στη Μέση Ανατολή, υποστήριξε σήμερα ανώτατος κινέζος αξιωματούχος, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις να γίνει μια «επανάσταση του γιασεμιού» ως παράλογες.

Το σχόλιο έγινε από τον Ζάο Κιζένγκ, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της κινεζικής κυβέρνησης, ο οποίος ήταν και το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος που σχολίασε τις Διαδικτυακές εκκλήσεις, που προέτρεπαν σε οργάνωση διαμαρτυριών σε κινεζικές πόλεις, οι οποίες προσέλκυσαν μικρούς αριθμούς ατόμων και πολύ περισσότερη αστυνομία.

«Δεν θα υπάρξει ‘επανάσταση του γιασεμιού’ στην Κίνα» είπε ο Ζάο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wen Wei Po, που έχει την έδρα της στο Χονγκ Κονγκ αλλά ελέγχεται από το Πεκίνο.

«Η ιδέα ότι μπορεί να υπάρξει ‘επανάσταση του γιασεμιού’ στην Κίνα είναι παράλογη και ανεφάρμοστη», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά λίγοι κινέζοι είχαν ενημερωθεί για τις Διαδικτυακές προσκλήσεις για διαμαρτυρίες, οι οποίες κυκλοφόρησαν σε ιστότοπους του εξωτερικού αλλά μπλοκαρίστηκαν από την κυβέρνηση στο εσωτερικό της χώρας.

Οι αρχές είχαν πάρει μέτρα για να εμποδιστεί η διανομή της πληροφορίας και οι λέξεις «γιασεμί» και «επανάσταση του γιασεμιού», είχαν μπλοκαριστεί στις μηχανές αναζήτησης των κινεζικών ιστοτόπων.

Πρώην συνεργάτης του μεταρρυθμιστή ηγέτη Ζάο Ζιγιάνγκ, ο οποίος εκκαθαρίστηκε πριν την καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας το 1989, είπε ότι η ηγεσία της χώρας συμπεριφέρεται σαν στρουθοκάμηλος, περιορίζοντας την κάλυψη των μέσων για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

«Είναι σχεδόν σαν να μην υφίσταται ο αραβικός κόσμος», έγραψε στον ιστότοπο Radio Free Asia ο Μπάο Τονγκ, ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος που φυλακίστηκε ως συμπαθών των διαδηλωτών του 1989 και σήμερα ζει υπό στενή παρακολούθηση.

Η αρχική έκκληση για διαμαρτυρίες τύπου «γιασεμί» σε 13 κινεζικές πόλεις το προηγούμενο σαββατοκύριακο, εμφανίστηκε στον ιστότοπο Boxun, που εκφράζεται στα κινέζικα με έδρα τις ΗΠΑ, και το οποίο δημοσίευσε επιστολή που απηύθυνε έκκληση για παρόμοιες συγκεντρώσεις κάθε σαββατοκύριακο.


Διαβάστε περισσότερα »

Σαν Σήμερα: 25/02/2011




1841: Γεννιέται ο γάλλος ζωγράφος Πιερ Ογκίστ Ρενουάρ.

1873: Γεννιέται στη Νάπολη ο Ενρίκο Καρούζο, για πολλούς ο κορυφαίος τενόρος όλων των εποχών.

1883: Πεθαίνει ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, κορυφαία πολιτική προσωπικότητα του 19ου αιώνα, που χρημάτισε και πρωθυπουργός.

1901: Γεννιέται ο αμερικανός ηθοποιός Ζέπο Μαρξ, ο μικρότερος των αδελφών Μαρξ.

1943: Γεννιέται ο βρετανός κιθαρίστας και συνθέτης Τζορτζ Χάρισον, ένας από τους τέσσερις Beatles.

1953: Γεννιέται ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ Λόπεθ.

1968: Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος επανεκλέγεται πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

1970: Πεθαίνει ο Μαρκ Ρόθκο, από τους κορυφαίους εκπροσώπους του αφηρημένου εξπρεσιονισμού στη ζωγραφική.

1973: Μακελειό σε κέντρο διασκέδασης της Κατερίνης από τους αδελφούς Κοεμτζή για μια παραγγελιά. Απολογισμός: 3 νεκροί αστυνομικοί και 2 τραυματίες. Λίγο αργότερα, ο Διονύσης Σαββόπουλος εμπνέεται από το γεγονός το τραγούδι του «Μακρύ Ζεϊμπέκικο για το Νίκο».

1984: Πεθαίνει ο ηθοποιός Κούλης Στολίγκας, από τους χαρακτηριστικούς ρολίστες της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου.
Διαβάστε περισσότερα »