Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Όσο εύκολα ανοίγει η TV τόσο εύκολα κλείνει...


Το παραδέχομαι... Είμαι βιτσιόζος... Σήμερα έκατσα να δω τηλεόραση (χειροκρότημα). Λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο, το ίδιο και στη Λιβύη... Και οι δημοσιογράφοι φάνταζαν υποστηρικτές της έκφρασης της λαϊκής βούλησης. Ναι αλήθεια!!! Έβλεπα την Τρέμη και νόμιζα ότι είναι η Παπαρήγα! Ο Χατζηνικολάου φτυστός ο Τσίπρας! Και ξαφνικά μεταξύ φραπέ (είμαστε κατά της freddoκρατούμενης Ελλάδας!!) και σιμιγδαλένιου χαλβά κάτι με παραξένεψε. Ρε αυτοί δεν είναι που σε κάθε απεργία φορούν τον κυβερνητικό μανδύα και αφορίζουν οτιδήποτε πάει κόντρα στα "αφεντικά"??? Κι όμως αυτοί είναι... Όταν η εξέγερση είναι μακριά είναι καλοδεχούμενη (μην το προβάλλουμε και πολύ όμως) αλλά όταν πλησιάζει παίρνουμε τα μέτρα μας. Στις διαδηλώσεις των ξένων, δεν υπάρχουν ούτε μολότοφ, ούτε απεργίες, ούτε αναρχικοί. Μόνο δίκαια αιτήματα κατατρεγμένων ανθρώπων. Όταν γίνονται στην Ελλάδα αυτά γιατί έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση κύριοι συνάδελφοι (εδώ γελάμε)? Γιατί βγάζετε στα παράθυρα διαδηλωτές για να τους αντιμετωπίσετε με την γνωστή λογική των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης: "Θα μιλάς όταν θέλω εγώ και αν δε λες αυτά που θέλω σε κόβω"? Είναι τόσο δημοκρατικοί όλοι όταν ξέρουν ότι δεν θα θιγούν τα συμφέροντα τους. Τα Μ.Μ.Ε. σε αυτή τη χώρα είχαν πάντα το ρόλο του καθοδηγητή των πολιτών. Τρανό παράδειγμα είναι η τελευταία περίπτωση με τις διαδηλώσεις των πολιτών στην Κερατέα έναντι της δημιουργίας του ΧΥΤΑ. Δεν έχει προβληθεί ούτε στο ελάχιστο από τα κανάλια. Έχω δει σχετικό θέμα μόνο στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου ο οποίος βέβαια δεν κατονόμασε αυτόν που όλοι ξέρουμε ότι βρίσκεται πίσω από όλα αυτά, αλλά έβαλε με τρόπο τους διαδηλωτές να πουν το όνομα (Μπόμπολας Μπόμπολας Μπόμπολας-εμείς δε φοβόμαστε!) για να μην έχει και μπλεξίματα.
Έτσι λοιπόν φτάνω στο συμπέρασμα ότι όπως οι τρεις εξουσίες δεν διαχωρίζονται καθόλου σε αυτό που λέμε "χώρα μας", έτσι και η τέταρτη (και πιο ισχυρή κατά τη γνώμη μου) προσκολλώντας στις υπόλοιπες ουσιαστικά εξυπηρετεί την εκάστοτε κυβέρνηση. Διαχωρισμός των εξουσιών είναι η λύση κύριοι! Κανείς να μην εξαρτάται από κανέναν για να υπάρχει αντικειμενικότητα σε όλους τους τομείς. Στην κρίση των δικαστών, στην κρίση των δημοσιογράφων και στις αποφάσεις των βουλευτών και των κυβερνήσεων. Μόνο έτσι θα υπάρξει ελεύθερο πεδίο για να σταματήσει ο (σκεπτόμενος) κόσμος να απαξιώνει τις εξουσίες και τους θεσμούς... Περαστικά μας!

ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα »

Σατανική τεχνολογική σύμπτωση... (ή μήπως όχι;)


Επιτέλους το μυστήριο λύθηκε!!!!!
Είναι γνωστό ότι τα ελληνικά τού πρωθυπουργού μας είναι φτωχά· γι αυτό χρησιμοποιεί το«Google Translate».
Όταν λοιπόν, κάποιος από τούς σοφούς του συμβούλους, τού προέτεινε να χρησιμοποιήσει ως σύνθημα στο προεκλογικό debate τον πολυσυζητημένο ισχυρισμό του για ύπαρξη χρημάτων, πήγε στον μεταφραστή τού Google να δει τι σημαίνει στη μητρική του γλώσσα.
Ας ακολουθήσουμε τα βήματά του..:

1. Πήγαινε στο «Google Translate»
2. Επίλεξε «from Greek To English»
3. Γράψε «υπαρχουν χρηματα» (έτσι όπως το βλέπεις, με μικρά γράμματα και χωρίς τόνους)
4. Πάτα «translate»
5. Διάβασε τη μετάφραση στα δεξιά...

Διαβάστε περισσότερα »

"Χτυπάνε στο ψαχνό" στη Λιβύη - Στους 200 ανέρχονται οι νεκροί


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Λιβύη, όπου μέχρι στιγμής νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών έχουν πέσει περίπου 200 άνθρωποι.

Το καθεστώς του Μοαμάρ Καντάφι καταρρέει από τη λαϊκή εξέγερση που κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα και όπως φαίνεται ξεκάθαρα...



από τα πλάνα που ανεβάζουν στο διαδίκτυο οι διαδηλωτές δεν πρόκειται να πέσει αναίμακτα, όπως άλλωστε συμβαίνει αυτές τις μέρες με όλα τα καθεστώτα του αραβικού τόξου που έρχονται αντιμέτωπα με τη λαϊκή οργή.

Στο διαδίκτυο οι διαδηλωτές από τη Βεγγάζη της Λιβύης ανεβάζουν βίντεο, με τον στρατό να έχει κατέβει με τα τανκς στους δρόμους και με πυροβόλα όπλα να στοχεύει απλούς πολίτες.
Σύμφωνα με το BBC από διάφορα περιστατικά υπερβολικής βίας από την πλευρά των δυνάμεων ασφαλείας, «άγνωστος αριθμός ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, φέρεται πως έχουν σκοτωθεί» τις τελευταίες ημέρες στη Λιβύη του Καντάφι.

Ο Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για περίπου 200 νεκρούς.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για σκηνές χάους και για ελεύθερους σκοπευτές σε σκεπές κτηρίων που πυροβολούν όποιον θεωρούν «απειλή» για το καθεστώς.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ», σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Μουγράμπι, δικηγόρο- διαδηλωτή. Ο ίδιος είπε ότι «τουλάχιστον 200 άνθρωποι» έχασαν τη ζωή τους στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και προπύργιο της αντιπολίτευσης 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, από την αρχή της διαμαρτυρίας, την Τρίτη, αλλά κανείς μέχρι στιγμής δεν μπορούσε να βρεθεί στο νοσοκομείο της πόλης για να επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό.

Η ιταλική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι δεν καταδίκασε τις βίαιες συγκρούσεις στη Λιβύη λέγοντας ότι δεν θέλει να «ενοχλήσει» τον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να σταματήσει η καταστολή των διαδηλώσεων κάλεσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, τη Λιβύη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με έναν από τους γιούς του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.





newsday.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Χασισοφυτεία… σαλονιού στη Ρόδο



Μια ολόκληρη χασισοφυτεία καλλιεργούσε στο… σαλόνι του σπιτιού του στην Ρόδο ένας 40χρονος μαζί με την 31χρονη αρραβωνιαστικιά του! Για να μην ορατά απ’ έξω τα δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, είχαν χρησιμοποιήσει την μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας (Skunk) φωτίζοντας και θερμαίνοντας τα φυτά με τεχνητά μέσα!

Οι αστυνομικοί έμειναν άφωνοι όταν αντίκρισαν τα 12 δενδρύλλια ύψους από 0,30 έως 1,60 μέτρα που είχε φυτέψει το ζευγάρι μέσα σε πήλινες γλάστρες! Στην κατοχή τους βρέθηκε και μία συσκευασία η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 11 γραμμαρίων. Ο 40χρονος υποστήριξε ότι δεν είναι έμπορος ναρκωτικών, αλλά εξαρτημένος χρήστης χασίς και χρειάζεται συγκεκριμένες ποσότητες! Γι’ αυτό προτίμησε να τα καλλιεργεί ο ίδιος και προορίζονταν αποκλειστικά για δική του χρήση, πράγμα που επιβεβαίωσε και η 31χρονη.

Διαβάστε περισσότερα »

Πολλά για το παρελθόν, καθόλου για το μέλλον

Γιώργος Καρελιάς Του Γιώργου Καρελιά

Αυτή η χώρα καταναλώνει πολύ παρελθόν. Με

αποτέλεσμα άλλοτε να τρέφεται με μύθους,

άλλοτε να χάνει το παρόν και σχεδόν μονίμως να παραμελεί το μέλλον της. Ελάχιστες φορές τα παθήματα του παρελθόντος

της έγιναν μαθήματα κι έκανε απόπειρες να σχεδιάσει κάτι γι’ αυτό το μέλλον.

Το λάθος επαναλαμβάνεται και σήμερα. Η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση και οι πολιτικές δυνάμεις της -σημασία εν προκειμένω έχει η στάση των δυο κομμάτων εξουσίας- αντιπαρατίθενται για το παρελθόν. Δεκάδες φορές ως τώρα ο πρωθυπουργός και υπουργοί του έχουν μιλήσει για τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση Καραμανλή για τη σημερινή κατάσταση. Ευθύνες αυταπόδεικτες, τις οποίες, άλλωστε, καταλόγισε το εκλογικό σώμα, στις εκλογές του 2009, καταποντίζοντας τη ΝΔ.

Στην προσπάθειά του να αμυνθεί, ο Αντώνης Σαμαράς καταφεύγει στις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, φτάνοντας ως και τη δεκαετία του ’80!

Η συζήτηση αυτή έχει εξαντληθεί. ‘Η, εν πάση περιπτώσει, δεν αποφέρει κάτι εποικοδομητικό στη σημερινή συγκυρία, καθώς κυριαρχούν οι κοκορομαχίες για το παρελθόν, την ώρα που το ζοφερό παρόν απειλεί το μέλλον της χώρας και των πολιτών της. Γι’ αυτό το μέλλον θα γίνει κάποιος σοβαρός σχεδιασμός;

Το ερώτημα μπορεί να φαίνεται εξωπραγματικό, όταν τα δεδομένα αλλάζουν με ταχύτητα και ουδείς γνωρίζει τι ξημερώνει. Όμως, αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος. Όλοι γνωρίζουν ότι η χώρα απειλείται από μια μακροχρόνια παραμονή σε ένα τούνελ ασφυξίας: Δέκα ή 15 χρόνια, κατά τον αποβιώσαντα σύμβουλο του πρωθυπουργού Τομάζο Σκιόπα. Επομένως, οι πολιτικοί, οι οικονομολόγοι οι επιχειρηματίες, οι συνδικαλιστές της γνωρίζουν πάνω-κάτω τι θα συμβεί στα επόμενα πολλά χρόνια.

Σε μια σοβαρή χώρα όλοι αυτοί θα μπορούσαν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι (με πρωτοβουλία, ίσως του Προέδρου της Δημοκρατίας), να αναλύσουν όλα τα δεδομένα και να αναζητήσουν διεξόδους. Αν οι λέξεις δεν είχαν χάσει το νόημά τους από την επί χρόνια διαστρεβλωτική χρήση τους, σήμερα παρά ποτέ είναι η κατάλληλη στιγμή να αναζητηθεί μια εθνική και κοινωνική συμφωνία για το πού θα πάει η χώρα και τι θα παραδώσουν οι σημερινοί στα παιδιά τους σε δέκα χρόνια.

Το παρελθόν δείχνει ότι κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο. Όμως, αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα: Η υπέρβαση του παρελθόντος. Ποτέ δεν είναι αργά.


http://www.aixmi.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη 23-2-2011 το Τσογλάνι θα είναι στην πορεία και θα γυρίσει με φωτο. Εσυ?

Ελπίζω αυτοί που θίγονται σε αυτή τη χώρα να καταφέρουν να νικήσουν την βαρεμάρα και τη βλακεία... Και ελπίζω να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί. Να χέσω και τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Καταφέρνουν μόνο να χωρίζουν τον κόσμο! Μου φαίνεται αδιανόητο ότι ξεσηκώθηκαν 2.000 άτομα και πήγαν έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για την τηλεοπτική μετάδοση ενός αγώνα. Οι ίδιο άνθρωποι είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν διαδηλώσει για κανέναν άλλον σκοπό. Ούτε για απολύσεις, ούτε για μειώσεις μισθών. Αυτοί είμαστε τελικά. Χθες ο Στρος Καν δήλωσε ότι όταν ο ΓΑΠ μας έλεγε πως υπάρχουν λεφτά τον είχε στην άλλη γραμμή ζητώντας του με τρόπο να ξεκινήσει η διαδικασία για την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ. Αλλά με τα τόσο "σημαντικά" γεγονότα που συνέβησαν στο γήπεδο Καραϊσκακή αυτό πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Ποιον συμφέρει αυτό? Περαστικά μας...

ΥΓ. Το τραγουδάκι είναι της Kenny Arkana και περιγράφει πλήρως το παγκόσμιο κοινωινικο-πολιτικο-οικονομικο σύστημα. Με ελληνική μετάφραση. Υπέροχο...
Διαβάστε περισσότερα »

Ανήσυχη η κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις του Στρος Καν


Ο επικεφαλής του ΔΝΤ αποκάλυψε το παρασκήνιο των κινήσεων Παπανδρέου

Μουδιασμένη η κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις Στρος ΚανΈνταση στο πολιτικό σκηνικό έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009 την παρέμβαση του ΔΝΤ.

Η ένταση παίρνει διαστάσεις γιατί την ίδια περίοδο ο πρωθυπουργός δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Από την μια πλευρά είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία κατηγορούν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά ότι δεν έδωσε την μάχη να αντιμετωπιστεί εντός της Ε.Ε. το πρόβλημα και από την άλλη οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία παρακολουθούν μουδιασμένα τις αποκαλύψεις.

Οι εξηγήσεις που έδωσε χθες ο κ. Πεταλωτής δεν ικανοποίησαν κανέναν και μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο όπου το κλίμα είναι βαρύ.

Η συνέντευξη του κ. Στρος Καν έχει παραχωρηθεί στο γαλλικό κανάλι Canal+ και θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα. Τα βασικά όμως σημεία της συνέντευξης αποκάλυψε η Καθημερινή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο κ. Στρος Καν υποστηρίζει ότι όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός του έθεσε πριν από 14 μήνες την ιδέα προσφυγής στο ΔΝΤ, εκείνος απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του ταμείου σε μια χώρα της Ευρωζώνης.

«Το ντοκιμαντέρ του Canal+ αναμένεται σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, να ταράξει το πολιτικό σκηνικό και στη Γαλλία, καθώς ο κ. Στρος-Καν προχωρεί σε αποκαλύψεις και για τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Ενόψει προεδρικών εκλογών, ο Σοσιαλιστής επικεφαλής του ΔΝΤ προβάλλει ως ο ισχυρότερος αντίπαλος του κ. Σαρκοζί. Ο κ. Στρος-Καν φέρεται να σχεδιάζει την επιστροφή στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας μέσω. Ελλάδας, δρέποντας τις δάφνες της διάσωσης των αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης. Όσο για τον κ. Σαρκοζί, δεν σκοπεύει να αφήσει το μονοπώλιο της διάσωσης του ευρώ στο ΔΝΤ και τον πολιτικό του αντίπαλο. Υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να ερμηνευθεί η προσέγγισή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο για την προστασία της Ευρωζώνης».
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν Σήμερα: 21/02/2011



1677: Πεθαίνει ο ολλανδο-εβραίος φιλόσοφος Μπαρούχ Σπινόζα.

1835: Πεθαίνει ο αγωνιστής του '21 Στάικος Σταϊκόπουλος.

1848: Οι Μαρξ και Ένγκελς δημοσιεύουν το «Κομουνιστικό Μανιφέστο», τη «Βίβλο» του Κομουνισμού.

1878: Εκδίδεται ο πρώτος τηλεφωνικός κατάλογος στις ΗΠΑ. Οι σελίδες του περιλαμβάνουν 50 ονόματα.

1893: Γεννιέται ο ισπανός κλασσικός κιθαρίστας Αντρέ Σεγκόβια.

1925: Γεννιέται ο αμερικανός σκηνοθέτης του κινηματογράφου Σαμ Πέκινπα.

1927: Γεννιέται ο γνωστός γάλλος σχεδιαστής μόδας Ιμπέρ Ντε Ζιβανσί.

1932: Η ΕΣΣΔ αφαιρεί τη ρωσική υπηκοότητα από τον Λέον Τρότσκι, έναν από τους ηγέτες της Οκτωβριανής Επανάστασης.

1933: Γεννιέται η «ιέρεια» της τζαζ και της σόουλ Νίνα Σιμόν, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Γιουνίς Κάθλιν Γουέιμον.

1994: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της αθλητικής εφημερίδας Sportime. Το σχήμα της σε ταμπλόιντ δημιουργεί νέα δεδομένα στο χώρο του αθλητικού τύπου. Καινοτομία της νέα εφημερίδας αποτελεί το δισέλιδο των πολιτικών ειδήσεων.
Διαβάστε περισσότερα »