Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

"Χτυπάνε στο ψαχνό" στη Λιβύη - Στους 200 ανέρχονται οι νεκροί


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Λιβύη, όπου μέχρι στιγμής νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών έχουν πέσει περίπου 200 άνθρωποι.

Το καθεστώς του Μοαμάρ Καντάφι καταρρέει από τη λαϊκή εξέγερση που κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα και όπως φαίνεται ξεκάθαρα...



από τα πλάνα που ανεβάζουν στο διαδίκτυο οι διαδηλωτές δεν πρόκειται να πέσει αναίμακτα, όπως άλλωστε συμβαίνει αυτές τις μέρες με όλα τα καθεστώτα του αραβικού τόξου που έρχονται αντιμέτωπα με τη λαϊκή οργή.

Στο διαδίκτυο οι διαδηλωτές από τη Βεγγάζη της Λιβύης ανεβάζουν βίντεο, με τον στρατό να έχει κατέβει με τα τανκς στους δρόμους και με πυροβόλα όπλα να στοχεύει απλούς πολίτες.
Σύμφωνα με το BBC από διάφορα περιστατικά υπερβολικής βίας από την πλευρά των δυνάμεων ασφαλείας, «άγνωστος αριθμός ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, φέρεται πως έχουν σκοτωθεί» τις τελευταίες ημέρες στη Λιβύη του Καντάφι.

Ο Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για περίπου 200 νεκρούς.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για σκηνές χάους και για ελεύθερους σκοπευτές σε σκεπές κτηρίων που πυροβολούν όποιον θεωρούν «απειλή» για το καθεστώς.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ», σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Μουγράμπι, δικηγόρο- διαδηλωτή. Ο ίδιος είπε ότι «τουλάχιστον 200 άνθρωποι» έχασαν τη ζωή τους στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και προπύργιο της αντιπολίτευσης 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, από την αρχή της διαμαρτυρίας, την Τρίτη, αλλά κανείς μέχρι στιγμής δεν μπορούσε να βρεθεί στο νοσοκομείο της πόλης για να επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό.

Η ιταλική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι δεν καταδίκασε τις βίαιες συγκρούσεις στη Λιβύη λέγοντας ότι δεν θέλει να «ενοχλήσει» τον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να σταματήσει η καταστολή των διαδηλώσεων κάλεσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, τη Λιβύη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με έναν από τους γιούς του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.





newsday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου