Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Κι όμως είχε δίκιο ο Κάκος. Καλυπτόταν ο «Λύμπε»


Του Στέφανου Χάρη

Ό,τι κι αν υποστηρίζουν οι συκοφάντες αγαπητέ αναγνώστη, όταν μιλούν τα ντοκουμέντα όλα τ’ άλλα περιττεύουν. Μετά από επίπονες έρευνες η επίσημη ΑΕΚ (θεία Λουκρητία) βρήκε τη φωτογραφία που αποδεικνύει ότι ο Λυμπερόπουλος στη φάση του πρώτου γκολ δεν ήταν ακάλυπτος. Ιδού…



Όσο για τις δημοσιογραφικές υπερβολές περί ζούγκλας, τελικού της ντροπής κλπ, είναι ανάξιες σχολιασμού. Η φωτογραφία του Κώστα Μιαούλη την ώρα που περιέγραφε το ματς για λογαριασμό του NovaΣπορ Fm 94,6 μιλάει από μόνη της. Για τον ατρόμητο Κώστα ήταν απλώς μια ακόμη μέρα στη δουλειά…

Διαβάστε περισσότερα »

Το Facebook της μαμάς του Τσακ Νόρρις (Dr Seeng


Πριν προχωρήσουμε στο σημερινό μας αποκαλυπτικό θέμα, θέλω να δώσω τα εύσημα μου στη φαντασία και το χιούμορ των Ελλήνων. Το τι ατάκα έπεσε για το βασιλικό γάμο δεν περιγράφεται. Αρκετά από τα σχόλια σε Facebook και Twitter ήταν πολύ εμπνευσμένα και μπορείτε να πάρετε μια ιδέα εδώ.

Πάμε παρακάτω τώρα… Η μέρα της μητέρας δεν αργεί, αλλά ένεκα παραγγελίας που εδόθη από φίλη αναγνώστρια, ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» αποφάσισε να κάνει σήμερα μια έρευνα στο Facebook και βρήκε για εσάς αποκαλυπτικά στοιχεία -κόλαφους- ντοκουμέντα από τους διαλόγους των μανάδων των σκληρότερων αντρών του κόσμου.

Ορίστε λοιπόν το σημερινό status της μητέρας του αειθαλούς Τσακ στο προφίλ της στο ΦουΜπου:


 















http://www.drseeng.com/
Διαβάστε περισσότερα »

17 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ AYRTON SENNA


Από το : auto24.gr
Δεκαεφτά χρόνια έχουν περάσει και κανείς που ασχολείται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό, δεν έχει ξεχάσει τον Άιρτον Σένα. Το ατύχημα του Βραζιλιάνου πιλότου στη στροφή Ταμπουρέλο της Ίμολα σημάδεψε μια ολόκληρη ιστορία. Τίποτα δεν ήταν...
ίδιο από εκείνη τη χρονιά και για πάντα ύστερα από εκείνη τη στιγμή…

Ο 24χρονος, τότε, Σένα ξεκινούσε την καριέρα του στη Formula 1 με την άσημη Toleman, στη συνέχεια μετακόμισε στη Lotus, βγαίνοντας τέταρτος στο πρωτάθλημα για δύο συναπτά έτη, ενώ το 1987 πήρε την τρίτη θέση, ώσπου να πάει στη McLaren και να "απογειώσει" το όνομα και τη φήμη του.

Μόλις στην πρώτη του χρονιά με τη νέα του ομάδα κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο, το 1989 βγαίνει δεύτερος, μέχρι να επιστρέψει το 1990 και το 1991 στην κορυφή.

Το 1994 μετακόμισε στην ομάδα που έμελε να αποτελέσει την τελευταία στην καριέρα και τη… ζωή του, τη Williams. Με τη βρετανική ομάδα έτρεξε μόλις τρεις φορές, μιας και στην Ίμολα "σκηνοθετίθηκε" ο εφιάλτης όχι μόνο για την οικογένεια του, αλλά για ένα ολόκληρο έθνος.

Τα πρώτα δύο Grand Prix ήταν αποκαρδιωτικά για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, αφού δεν είχε καταφέρει να τερματίσει. Ο ίδιος, όμως, πάντα σίγουρος για τον εαυτό του είχε δηλώσει έτοιμος για την αντεπίθεσή του προς τον τίτλο.

Ο Σένα παίρνει την 65η pole position της καριέρας, αλλά κάποια συμβάντα που είχαν προηγηθεί του είχαν δημιουργήσει ιδιαίτερη αναστάτωση. Γεγονός που μαρτυρούν οι γκριμάτσες του στο παρακάτω βίντεο.

Προμήνυμα 1ο: Ο νέος τότε στην Formula 1 και συμπατριώτης Σένα, Ρούμπενς Μπαρικέλο, είχε εμπλακεί σε σοβαρό ατύχημα, το απόγευμα της Παρασκευής, γεγονός που τον απέτρεψε να συμμετάσχει στον αγώνα.

Προμήνυμα 2ο: Την επόμενη μέρα ο Αυστριακός Ρόναλντ Ράτζενμπεργκερ, σκοτώθηκε στις κατατακτήριες δοκιμές.

Άμα θέλει να γίνει…

Μετά από το δυστύχημα του Αυστριακού πιλότου, ο 34χρονος οδηγός σαν πιο έμπειρος πήρε την ευθύνη να δημιουργήσει και παράλληλα να ηγηθεί της Grand Prix Driver’s Association, με σκοπό την μεγαλύτερη ασφάλεια των οδηγών. Τελικά, όλοι οι πιλότοι συναποφάσισαν να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας, αλλά σε συνέχεια των οιωνών και των προειδοποιήσεων ο αγώνας διεκόπη λόγω ενός ατυχήματος στη γραμμή εκκίνησης.

Η καρό σημαία δεν έπεσε ποτέ

Ο αγώνας, τελικά, ξεκίνησε κανονικά, ο Σένα – όπως ήταν αναμενόμενο – είχε πολύ καλό ρυθμό, έχοντας κάνει τον καλύτερο χρόνο στον τρίτο γύρο. Ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν από πίσω του και καραδοκούσε… Ο Σένα δεν μπορούσε με τίποτα να δει τον εαυτό του να χάνει και μπήκε στη στροφή Ταμπουρέλο με 217 χλμ./ώ. Το μονοθέσιό του δεν έστριψε ποτέ και καρφώθηκε, ανάβοντας το κόκκινο φως στη ζωή του θρύλου Σένα.

Ο Σιντ Γουίτκινς μαζί με το υπόλοιπο επιτελείο της πίστας έβγαλαν τον ήδη νεκρό Σένα από τη σμπαραλιασμένη Williams. Η διακομιδή του στο νοσοκομείο της Μπολόνιας ήταν άμεση με ελικόπτερο, αλλά ήταν ήδη αργά – απλά εκεί ανακοινώθηκε ότι πέθανε ένας άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία ως κάτι παραπάνω από θρύλος.

Η είδηση του θανάτου του Σένα συγκλόνισε όλο τον κόσμο, ενώ η κυβέρνηση της Βραζιλίας έκανε λόγο για εθνική τραγωδία. Την ημέρα της… τελευταίας κούρσας 3.000.000 κόσμος βρέθηκε στους δρόμους για να δείξει την οδύνη και τη λατρεία για το πρόσωπο που τους είχε μοιράσει με περηφάνια.

Δείτε το ξεχωριστό αφιέρωμα του AUTO 24 για τα αίτια του δυστυχήματος του Σένα (εδώ).
Διαβάστε περισσότερα »

Ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ για την προστασία των ανηλίκων


Την σύσταση ειδικής ομάδας που θα ασχολείται αποκλειστικά με την προστασία ανηλίκων στις τέσσερις υποδιευθύνσεις Ασφαλείας του νησιού, ανακοίνωσαν σήμερα στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανόλης Όθωνας και ο Υποστράτηγος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Παραβολιδάκης...



Η ομάδα αυτή που θα λειτουργήσει το προσεχές διάστημα θα ασχολείται με την προστασία των ανηλίκων σε όλους τους τομείς με ένα συντονισμένο σχέδιο δράσης. Η προσπάθεια όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Όθωνας θα επικεντρωθεί στην αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου με συστηματική επιτήρηση των ζωνών που συναθροίζονται ανήλικοι, ενώ όπως σημείωσε θα γίνει εισήγηση για την βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να είναι αυστηρότερη η τιμωρία για τους παρανομούντες.

Παράλληλα, όπως ειπώθηκε θα υπάρξει διαρκής και συστηματική συνεργασία της αστυνομίας με άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και οργανισμούς ώστε να υπάρξει αποτελεσματική παρέμβαση και στο κομμάτι της πρόληψης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι υπό την προεδρεία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του υποστράτηγου γενικού αστυνομικού διευθυντή περιφέρειας Κρήτης, των αστυνομικών διευθυντών των τεσσάρων αστυνομικών διευθύνσεων και των διοικητών των υποδιευθύνσεων ασφαλείας, καθώς και της εισαγγελίας εφετών Κρήτης.



Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 1/5/2011


1776: Ο γερμανός καθηγητής Νομικής Άνταμ Βάισχαουπτ ιδρύει το «Τάγμα των Πεφωτισμένων», πιο γνωστό με τη λατινική ονομασία « Ιλλουμινάτι», που αποτέλεσε το πιο ριζοσπαστικό παρακλάδι του Διαφωτισμού.
1831: Εκδηλώνεται στρατιωτικό κίνημα κατά του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια από τον ταγματάρχη Δημήτριο Τσάμη Καρατάσο. Θα κατασταλεί στις 8 Μαΐου.
1886: Ταραχές ξεσπούν στο Σικάγο, εξαιτίας της γενικής απεργίας των εργατών που ζητούν οκτάωρο. Σε ανάμνηση της εξέγερσης του Σικάγου, καθιερώνεται ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
1908: Έπειτα από επιθυμία του βασιλιά Γεώργιου Α', απολύονται όλοι οι ηθοποιοί και το προσωπικό του Βασιλικού Θεάτρου. Ως αφορμή προβάλλεται το γεγονός ότι συχνά οι παραστάσεις δίνονταν προ «κενών εδωλίων».
1939: Ο Μπάτμαν κάνει το ντεμπούτο του ως κόμικ.
1941: Η ταινία «Πολίτης Κέιν», στην οποία πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ο Όρσον Ουέλς, κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη. Ακόμα και σήμερα θεωρείται από πολλούς η κορυφαία ταινία της 7ης τέχνης.
  • Γεννησεις
1811: Ανδρέας Λασκαράτος, σατιρικός συγγραφέας από το Ληξούρι. [θαν. 23/6/1901]
1909: Γιάννης Ρίτσος, ποιητής. [θαν. 11/11/1990]
1923: Σιμόν Πέρες, διακεκριμένος ισραηλινός πολιτικός.
  • Θανατοι
1904: Αντονίν Ντβόρζακ, τσέχος μουσουργός. (Συμφωνία αρ. 9 «του Νέου Κόσμου») [γεν. 8/9/1841]
1907: Γρηγόριος Μαρασλής, εθνικός ευεργέτης. [γεν. 1831]
1976: Αλέκος Παναγούλης, ήρωας της αντίστασης κατά της χούντας των συνταγματαρχών. Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. [γεν. 2/7/1939]
Διαβάστε περισσότερα »