Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ: Φωτογραφίες δευτερόλεπτα πριν τον θάνατο!!



Ως εκ τούτου, θα πρέπει να οπλιστούμε με τις φωτογραφικές μηχανές μας και να περιμένουμε για μια πετυχημένη τελευταία φωτογραφία! . ..Υ.Γ. Φυσικά, θα πρέπει να...
έχουμε μελετήσει και ποιος θα εμφανίσει αυτές τις φωτογραφίες..Δείτε μερικές τέτοιες φωτογραφίες της τελευταίας στιγμής!

































dinatos.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Ο Παλαιοκώστας συνεχίζει να κάνει πλάκα στην ΕΛ.ΑΣ.!

Νέο μεγάλο χτύπημα, κάτω από την μύτη των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που όργωναν τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα για τον εντοπισμό του Βασίλη Παλαιοκώστα. Η άγρια ληστεία με λεία μάλιστα 250.000 ευρώ σε τράπεζα στα Ασπρα Σπίτια είχε έντονο άρωμα του διαβόητου δραπέτη και οι αστυνομικοί είναι σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός οργάνωσε κι εκτέλεσε το μεγάλο κόλπο.

Η «ανάληψη» ενός τόσο μεγάλου ποσού προσθέτει ακόμη έναν πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ. την ώρα που πίστευε ότι πλησιάζει όλο και περισσότερο στη... φωλιά του φαντομά.

Ενώ λοιπόν οι αρχές τον επικήρυξαν με το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ και πάνοπλοι αστυνομικοί με το χέρι στη σκανδάλη όργωναν τους ορεινούς όγκους της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας για να ξετρυπώσουν το «αγρίμι των ορέων», εκείνος δείχνει ότι ξέρει καλά τα λημέρια, αφού πλέον και οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι αυτός έκανε τη ληστεία χθες το πρωί στα Ασπρα Σπίτια....

Οπως είχε αποκαλύψει η «Espresso», οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήταν σίγουροι ότι ο 45χρονος κρυβόταν στα βουνά είτε της Βοιωτίας είτε της Φθιώτιδας και είχαν ρίξει όλο το βάρος των ερευνών τους σε δασικούς και επαρχιακούς δρόμους. Οργωναν σπιθαμή προς σπιθαμή τον ορεινό όγκο, μη λογαριάζοντας ότι το «αγρίμι» θα κατέβαινε πιο... κεντρικά!
Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ήταν πέντε λεπτά πριν από τις 8.00 χθες το πρωί όταν έξω από την τράπεζα σταμάτησε ένα άσπρο βαν μάρκας Mitsubishi, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Με αστραπιαίες κινήσεις οι δράστες, που φορούσαν στολές παραλλαγής και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με καλσόν και αποκριάτικες μάσκες, κατευθύνθηκαν προς το πίσω μέρος της τράπεζας και αφού έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλες εισέβαλαν στο εσωτερικό της. Στην τράπεζα επικράτησε πανικός. Δύο εκ των δραστών, που ήταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ, αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους άρπαξαν 100.000 από το ταμείο και 150.000 από τις κασέτες του ΑΤΜ.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο λευκό βαν και επιχείρησαν να διαφύγουν. Λίγα μέτρα πιο κάτω, όμως, το αυτοκίνητο υπέστη μηχανική βλάβη και ακινητοποιήθηκε. Τότε οι ληστές, δίχως να χάσουν την ψυχραιμία τους, κατέβηκαν από το όχημα και με την απειλή των όπλων ακινητοποίησαν ένα διερχόμενο αυτοκίνητο μάρκας FIAT Punto, στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρά κορίτσια. Αφού κατέβασαν με τη βία τις δύο γυναίκες, μπήκαν στο όχημα, ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Ηταν, όμως, ήδη πολύ αργά. Το γκρι FIAT βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα εγκαταλειμμένο στην παραλία του Διστόμου, καθώς οι δράστες προφανώς επιβιβάστηκαν σε άλλο ή άλλα αυτοκίνητα.

Τόσο το γκρι FIAT όσο και το λευκό βαν έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού που θα «προδώσει» την ταυτότητα των δραστών. Οπως διαπιστώθηκε, το βαν είχε κλαπεί πριν από μερικές ημέρες από την περιοχή του Μοσχάτου.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι πίσω από τη ληστεία βρίσκεται ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Τόσο ο τρόπος δράσης όσο και ο τόπος, αλλά και το θράσος των ληστών μαρτυρούν ότι επρόκειτο για τον μετρ των ληστειών και των αποδράσεων. Αλλωστε, κανείς, δεν μπορεί να φανταστεί ποιος άλλος θα μπορούσε να χτυπήσει σε μια περιοχή που ήταν γνωστό ότι βρισκόταν σε αστυνομικό κλοιό. Μόνο κάποιος που την ξέρει σαν την παλάμη του χεριού του και μπορεί να κρυφτεί εύκολα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον «Φαντομά».



Σχόλιο Τσογλανίου: ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!




http://apolitistosteki.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Η Αθήνα θέλει ποδήλατα

Η Αθήνα θέλει ποδήλατα

Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να ικανοποιήσει το αίτημα των πολιτών

Η παράταξη «Επιμένουμε Αθήνα» του Γιώργου Αμυρά, κατέθεσε τη δική της πρόταση για τη δημιουργία δύο ποδηλατοδρόμων και δημοτικού συστήματος ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Αθήνα.

Οι δύο διαδρομές που προτείνονται είναι η σύνδεση της Ακαδημίας Πλάτωνος, μέσω των οδών Μοναστηρίου και του πεζόδρομου της οδού Σαλαμίνος, με την Τεχνόπολη στο Γκάζι και το Ζάππειο, μέσω των πεζόδρομων Ερμού, Αποστόλου Παύλου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σχηματίζοντας μια κυκλική διαδρομή 7,8 χλμ.

Επίσης η σύνδεση του Πάρκου της πρώην Χωροφυλακής στη Μεσογείων, απέναντι από το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, μέσω της Μιχαλακοπούλου με το πάρκο Ριζαρείου στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, σχηματίζοντας επίσης κυκλική διαδρομή 2,5 χλμ. που περνάει μέσα από αλσύλλια του δήμου.

Θετικός είναι ο δήμαρχος Αθηναίων και στην άλλη πρόταση που κατέθεσε η παράταξη «Επιμένουμε Αθήνα», που αφορά στην ενοικίαση ποδηλάτων προς τους τουρίστες της πόλης, σύμφωνα με τα πρότυπα που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Συγκεκριμένα προτείνεται δωρεάν χρήση για δημότες, που κατοικούν εντός του ιστορικού κέντρου, ως κίνητρο για την κατοίκηση του, κυρίως από νέους και την ενοικίαση έναντι συμβολικού τιμήματος για όσους κατοικούν εκτός.
Μία ακόμη πρόταση της παράταξης «Επιμένουμε Αθήνα», που ετοιμάζεται να προωθήσει ο δήμος Αθηναίων είναι η χρήση ποδηλάτων από την δημοτική αστυνομία 
.
Διαβάστε περισσότερα »

Πάτρα: Καλούσε σε βοήθεια γιατί ήθελε παρέα!


troktiko    Πάτρα: Καλούσε σε βοήθεια γιατί ήθελε παρέα!
Την Αστυνομία κάλεσαν οι γείτονες μιας ηλικιωμένης όταν άκουσαν τις εκκλήσεις της για βοήθεια…
Ωστόσο όπως αποδείχθηκε η γιαγιά δεν … βρισκόταν σε κίνδυνο αλλά ένιωθε απλώς μοναξιά..
Σύμφωνα με το dete.gr το περιστατικό συνέβη γύρω στις δύο το πρωί. Οπλισμένοι αστυνομικοί που επάνδρωναν δύο περιπολικά έσπευσαν στην οδό Πανεπιστημίου, λίγο μετά την Αρέθα, μετά από τηλεφώνημα κατοίκου της περιοχής που κατήγγειλε πως μια ηλικιωμένη καλούσε δυνατά σε βοήθεια.
Οι γείτονες φοβήθηκαν πως η γιαγιά είχε πέσει θύμα διάρρηξης και πως βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο.
Ο εκφωνητής του κέντρου έδωσε το σήμα προς τα περιπολικά και ζήτησε η επιχείρηση με προσοχή καθώς υπήρχε φόβος ότι ίσως οι δράστες ήταν ακόμα και οπλισμένοι. Γι’ αυτό το λόγο στο σημείο σπευσαν δύο αυτοκίνητα της άμεσης δράσης με τέσσερις αστυνομικούς.
Οι αστυνομικοί με τα όπλα παρατεταμένα πλησίασαν στο σπίτι απ’ όπου ακούγονταν οι κραυγές για βοήθεια και εισέβαλαν για να πιάσουν επ’ αυτοφώρω τους δράστες!
Οι άνδρες της Αστυνομίας δεν βρήκαν παραβιασμένη την πόρτα και θεώρησαν πως ίσως οι διαρρήκτες να είχαν εισβάλει από κάποιο παράθυρο της πίσω πλευράς του σπιτιού. Έτσι αποφάσισαν να κάνουν έφοδο, σπάζοντας την πόρτα.
Μπαίνοντας στο σπίτι αντίκρισαν την ηλικιωμένη γυναίκα να είναι μόνη στο κρεβάτι της. «Γιαγιά, που είναι οι διαρρήκτες;», τη ρώτησε ο επικεφαλής αστυνομικός. «Ποιοι διαρρήκτες, παιδί μου; Μόνη μου είμαι…», ήταν η απάντηση της μοναχικής γυναίκας.
Η ηλικιωμένη εξήγησε στους αστυνομικούς ότι δεν άντεχε μόνη της και ήθελε παρέα. Οι αστυνομικοί τής έδωσαν νερό, της έφτιαξαν γάλα και κάθισαν μαζί της για μισή ώρα περίπου, κρατώντας της συντροφιά μέχρι να ηρεμήσει και να κοιμηθεί.

Διαβάστε περισσότερα »

Σαν Σήμερα: 12/02/2011



1804: Πεθαίνει ο γερμανός φιλόσοφος Ιμάνουελ Καντ, ιδρυτής του κριτικού ιδεαλισμού.

1809: Γεννιέται ο Κάρολος Δαρβίνος (Τσαρλς Ντάργουιν), «πατέρας» της θεωρίας περί της εξέλιξης των ειδών και της φυσικής επιλογής.

1873: Πεθαίνει ο ιστορικός και πολιτικός Σπυρίδων Τρικούπης.

1922: Δημοσιεύεται το «Δημοκρατικό Μανιφέστο» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

1923: Γεννιέται ο Φράνκο Τζεφιρέλι, από τους πιο γνωστούς σκηνοθέτες του ιταλικού κινηματογράφου, θεάτρου και όπερας.

1933: Γεννιέται στην Ηραία Αρκαδίας ο σκηνοθέτης του «Ζήτα» Κώστας Γαβράς.

1935: Γεννιέται ο κιμπορντίστας των Doors, Ρέι Μάνζαρεκ.

1945: Υπογράφεται η Συμφωνία της Βάρκιζας, με την οποία οι εκπρόσωποι του ΕΑΜ δέχονται να διαλυθεί ο ΕΛΑΣ και οι μαχητές του να παραδώσουν τα όπλα τους στη νόμιμη κυβέρνηση του Γεώργιου Παπανδρέου.

1950: Γεννιέται ο ιταλός τροβαδούρος Άντζελο Μπραντουάρντι.

1980: Πεθαίνει, σε ηλικία 83 ετών, η ηθοποιός Γεωργία Βασιλειάδου.

1984: Πεθαίνει ο αργεντινός συγγραφέας Χούλιο Κορτάσαρ, από τις σημαντικότερες πένες της Λατινικής Αμερικής.
Διαβάστε περισσότερα »