Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ο Παλαιοκώστας συνεχίζει να κάνει πλάκα στην ΕΛ.ΑΣ.!

Νέο μεγάλο χτύπημα, κάτω από την μύτη των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που όργωναν τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα για τον εντοπισμό του Βασίλη Παλαιοκώστα. Η άγρια ληστεία με λεία μάλιστα 250.000 ευρώ σε τράπεζα στα Ασπρα Σπίτια είχε έντονο άρωμα του διαβόητου δραπέτη και οι αστυνομικοί είναι σχεδόν βέβαιοι ότι αυτός οργάνωσε κι εκτέλεσε το μεγάλο κόλπο.

Η «ανάληψη» ενός τόσο μεγάλου ποσού προσθέτει ακόμη έναν πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ. την ώρα που πίστευε ότι πλησιάζει όλο και περισσότερο στη... φωλιά του φαντομά.

Ενώ λοιπόν οι αρχές τον επικήρυξαν με το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ και πάνοπλοι αστυνομικοί με το χέρι στη σκανδάλη όργωναν τους ορεινούς όγκους της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας για να ξετρυπώσουν το «αγρίμι των ορέων», εκείνος δείχνει ότι ξέρει καλά τα λημέρια, αφού πλέον και οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι αυτός έκανε τη ληστεία χθες το πρωί στα Ασπρα Σπίτια....

Οπως είχε αποκαλύψει η «Espresso», οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήταν σίγουροι ότι ο 45χρονος κρυβόταν στα βουνά είτε της Βοιωτίας είτε της Φθιώτιδας και είχαν ρίξει όλο το βάρος των ερευνών τους σε δασικούς και επαρχιακούς δρόμους. Οργωναν σπιθαμή προς σπιθαμή τον ορεινό όγκο, μη λογαριάζοντας ότι το «αγρίμι» θα κατέβαινε πιο... κεντρικά!
Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ήταν πέντε λεπτά πριν από τις 8.00 χθες το πρωί όταν έξω από την τράπεζα σταμάτησε ένα άσπρο βαν μάρκας Mitsubishi, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Με αστραπιαίες κινήσεις οι δράστες, που φορούσαν στολές παραλλαγής και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με καλσόν και αποκριάτικες μάσκες, κατευθύνθηκαν προς το πίσω μέρος της τράπεζας και αφού έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλες εισέβαλαν στο εσωτερικό της. Στην τράπεζα επικράτησε πανικός. Δύο εκ των δραστών, που ήταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ, αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους άρπαξαν 100.000 από το ταμείο και 150.000 από τις κασέτες του ΑΤΜ.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο λευκό βαν και επιχείρησαν να διαφύγουν. Λίγα μέτρα πιο κάτω, όμως, το αυτοκίνητο υπέστη μηχανική βλάβη και ακινητοποιήθηκε. Τότε οι ληστές, δίχως να χάσουν την ψυχραιμία τους, κατέβηκαν από το όχημα και με την απειλή των όπλων ακινητοποίησαν ένα διερχόμενο αυτοκίνητο μάρκας FIAT Punto, στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρά κορίτσια. Αφού κατέβασαν με τη βία τις δύο γυναίκες, μπήκαν στο όχημα, ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Ηταν, όμως, ήδη πολύ αργά. Το γκρι FIAT βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα εγκαταλειμμένο στην παραλία του Διστόμου, καθώς οι δράστες προφανώς επιβιβάστηκαν σε άλλο ή άλλα αυτοκίνητα.

Τόσο το γκρι FIAT όσο και το λευκό βαν έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού που θα «προδώσει» την ταυτότητα των δραστών. Οπως διαπιστώθηκε, το βαν είχε κλαπεί πριν από μερικές ημέρες από την περιοχή του Μοσχάτου.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι πίσω από τη ληστεία βρίσκεται ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Τόσο ο τρόπος δράσης όσο και ο τόπος, αλλά και το θράσος των ληστών μαρτυρούν ότι επρόκειτο για τον μετρ των ληστειών και των αποδράσεων. Αλλωστε, κανείς, δεν μπορεί να φανταστεί ποιος άλλος θα μπορούσε να χτυπήσει σε μια περιοχή που ήταν γνωστό ότι βρισκόταν σε αστυνομικό κλοιό. Μόνο κάποιος που την ξέρει σαν την παλάμη του χεριού του και μπορεί να κρυφτεί εύκολα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον «Φαντομά».



Σχόλιο Τσογλανίου: ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!




http://apolitistosteki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου