Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ


Ο Έρικ Άιλσλι των Εργατικών έγινε ο πρώτος εν ενεργεία βουλευτής στη Βρετανία που καταδικάζεται για ποινικό αδίκημα, συγκεκριμένα για τρεις κατηγορίες ψευδούς λογιστικής δήλωσης που αφορούν την υπόθεση των αμφιλεγόμενων βουλευτικών δαπανών. Ο βουλευτής της...

περιφέρειας του κεντρικού Μπάρνσλεϊ της βορειοανατολικής Αγγλίας ομολόγησε ενώπιον δικαστηρίου ότι έλαβε αποζημίωση άνω των 14.000 λιρών για ψευδή έξοδα της δεύτερης κατοικίας του στο Λονδίνο.Ο κ. Άιλσλι παραδέχθηκε την ενοχή του αλλάζοντας στάση, μετά την καταδίκη σε 18 μήνες φυλάκιση του πρώην βουλευτή των Εργατικών Ντέβιντ Τσέιτορ, που αντιμετώπιζε παρόμοιες κατηγορίες.Η ποινή του κ. Άιλσλι θα απαγγελθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Τι? Κι εσείς περιμένετε να καταδικαστεί κάποιος στην Ελλάδα?

http://fimotro.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Γιατί δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια

Γιατί δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια
Διαβάστε τι γράφει στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους αυτοκινητόδρομους – «σκοτώστρες» που διαθέτει η... Ελλάδα.
Το κίνημα των πολιτών ενάντια στις αυξήσεις των διοδίων δεν είναι τυχαίο κι όλοι εκείνοι που επιλέγουν να... σηκώσουν την μπάρα και να περάσουν χωρίς να πληρώσουν, είναι διαβασμένοι.
Εκείνοι που δεν είναι ενημερωμένοι κατά πως φαίνεται, είναι οι κρατούντες που χρόνια ολόκληρα εισπράττουν τα κονδύλια της ΕΕ για την υλοποίηση υποδομών, αλλά αυτά καταλήγουν σε άλλες τσέπες!
Και η αντίδραση του κόσμου στο ζήτημα των διοδίων, φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή.
Σήμερα, το Newsday σας αποκαλύπτει αποσπάσματα από την Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με τους νόμους που έχουν ψηφίσει τα ευρωπαϊκά κράτη για ΟΛΕΣ τις χώρες κράτη-μέλη.
Φαίνεται, όμως, ότι εμείς ανήκουμε σε ένα δικό μας, ξεχωριστό κόσμο και όποτε μας συμφέρει επικαλούμαστε την ΕΕ, αν πρόκειται για εισπρακτικό μέτρο.
Στο φύλλο, λοιπόν, της Ευρωπαϊκής Εφημερίδας, αναφέρεται αναλυτικά στο τι είναι αυτοκινητόδρομος. Σημειώνεται ότι στις δεκάδες σελίδες που δεν έχει νόημα να δημοσιεύσουμε -γιατί υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με το θέμα μας- εξετάζεται η επιβολή διοδίων και τελών, στους δρόμους της ΕΕ.
Αναφέρει, λοιπόν, σε ένα από τα άρθρα, εξηγώντας τι ορίζεται ως αυτοκινητόδρομος:
"Άρθρο 2
Για τους σκοπούς της παρούσας οδηγίας νοούνται ως:
α) «αυτοκινητόδρομος»: κάθε οδός η οποία έχει μελετηθεί και κατασκευαστεί ειδικά για την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων, η οποία δεν εξυπηρετεί τις παρόδιες ιδιοκτησίες και η οποία:
i) εκτός από ορισμένα σημεία της ή εκτός από προσωρινές διευθετήσεις, διαθέτει, για τις δύο κατευθύνσεις της κυκλοφορίας, διακεκριμένα οδοστρώματα τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους είτε με διαχωριστική νησίδα που δεν προορίζεται για την κυκλοφορία, είτε, κατ’ εξαίρεση, με άλλα μέσα
ii) δεν διασταυρώνεται στο ίδιο επίπεδο με άλλη οδό, με σιδηροδρομική ή τροχιοδρομική γραμμή ή με λωρίδα για πεζούς,
iii) χαρακτηρίζεται συγκεκριμένα ως αυτοκινητόδρομος"

Μάλλον καταλάβατε ότι αυτό που στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, ονομάζουν εδώ «διεθνή αυτοκινητόδρομο», δεν ισχύει. Και είναι προφανές από τα χιλιάδες τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που έχουν συμβεί και που δυστυχώς θα εξακολουθούν να συμβαίνουν.
Πάμε τώρα στην επιβολή του τέλους των διοδίων.
Η Ευρώπη ορίζει πότε πρέπει να πληρώσει ο χρήστης του αυτοκινητόδρομου, το αντίστοιχο αντίτιμο:
"ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ
Διόδια και τέλη χρήσηs
Άρθρο 7
1. Τα κράτη μέλη μπορούν να διατηρήσουν ή να επιβάλουν διόδια ή/και τέλη χρήσης υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται κατωτέρω στις παραγράφους 2 έως 10.
2. α) Διόδια και τέλη χρήσης επιβάλλονται μόνο στους χρήστες αυτοκινητοδρόμων ή άλλων οδών με περισσότερες από μια λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όταν οι οδοί αυτές έχουν χαρακτηριστικά ανάλογα προς τα χαρακτηριστικά των αυτοκινητοδρόμων καθώς και στους χρήστες γεφυρών, σηράγγων και ορεινών διαβάσεων."

Έχετε δει στην συγκεκριμένη εθνική οδό (Κορίνθου-Πατρών), να τηρείται η ευρωπαϊκή οδηγία;
Όχι, είναι η απάντηση και γι αυτό τον λόγο αντιδρούν οι πολίτες.
Γιατί το αυτονόητο για τους υπόλοιπους ευρωπαίους, η ασφάλεια, είναι για εμάς υποχρέωση που πρέπει να την πληρώνουμε σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους υπόλοιπους.
Σύμφωνα με ένα άλλο άρθρο:
"Άρθρο 6
1. Οποιαδήποτε και αν είναι η διάρθρωση των φόρων που αναφέρονται στο άρθρο 3, τα κράτη μέλη καθορίζουν το ύψος των φόρων αυτών έτσι ώστε, για κάθε κατηγορία ή υποκατηγορία οχημάτων που αναφέρεται στο παράρτημα Ι, το ποσό του φόρου να μην είναι μικρότερο από το ελάχιστο όριο το οποίο καθορίζεται στο εν λόγω παράρτημα.
Επί δύο έτη από τη θέση της οδηγίας σε ισχύ, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία επιτρέπεται να εφαρμόζουν ποσά φόρου χαμηλότερα από τα κατώτατα όρια που ορίζονται στο παράρτημα Ι, τουλάχιστον όμως ίσα με το 65 % των ορίων αυτών."




http://24wro.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Ηλικιωμένος ετών… 11!

Ο 11χρονος Χάρι Κρόουδερ από το Γουεστ Γιορκς είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που υποφέρει από μια μορφή του Συνδρόμου Ατοπικής Πρώιμης Γήρανσης. Αυτό σημαίνει ότι μεγαλώνει πέντε φορές πιο γρήγορα από τον κανονικό άνθρωπο.

Μαθητής ακόμα του Δημοτικού, ο Χάρι πάσχει από αρθρίτιδα, το δέρμα του γεμίζει ρυτίδες και τα κόκαλα του έχουν ξεκινήσει να ατροφούν. 
Παίρνει παυσίπονα τέσσερις φορές την ημέρα, και οι γονείς του, Σάρον και Τζον, ξέρουν ότι η ζωή του μικρού Χαρι θα τελειώσει σύντομα, αφού οι γιατροί δηλώνουν αδύναμοι να κάνουν το οτιδήποτε.
Η μητέρα του δηλώνει: «Απλώς περιμένουμε. Επειδή το γονίδιο του Χάρι είναι μοναδικό στον κόσμο, οι γιατροί δεν ξέρουν τι θα συμβεί. Αλλά παρ'; όλο που μερικές φορές εξοργιζόμαστε, προσπαθούμε να έχει όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή. Πηγαίνει βόλτες με το ποδήλατο, του αρέσει το κολύμπι και παίζει μπάλα με τους φίλους του».
Η περιπέτεια του Χάρι ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 12 μηνών, όπου οι γονείς του είδαν το δέρμα του να σφίγγει και να αλλάζει σιγά σιγά το πρόσωπο του.
Τα ασυνήθιστα συμπτώματα στην αρχή μπέρδεψαν τους γενετιστές καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια και αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός που την έχει. Οι γιατροί και οι γενετιστές το κατάλαβαν μόλις στα εφτά του χρόνια μετά από συνεχείς εξετάσεις και μελέτες.
Ο μεγαλύτερος σε ηλικια άνθρωπος που έζησε με αυτήν την ασθένεια πέθανε στα 26 του χρόνια, λένε οι γενετιστές.
Ο Χάρι όμως δεν τα παρατάει και συνεχίζει. Το μοναδικό που τον ενοχλεί είναι ότι στο δρόμο, μερικοί στέκονται και τον παρατηρούν.
«Πραγματικά, με ενοχλεί που μερικοί άνθρωποι με κοιτάζουν τόσο αδιάκριτα», λέει ο Χάρι

Διαβάστε περισσότερα »

Οικολόγοι Πράσινοι υπέρ της καλλιέργειας κάνναβης

Την ανάγκη να εκσυγχρονιστεί άμεσα το νομοθετικό πλαίσιο που εμποδίζει την χώρα μας να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης, υπενθυμίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με ερώτησή τους στην Επιτροπή.

Ο ευρωβουλευτής Μιχ.Τρεμόπουλος σημειώνει ότι η συγκεκριμένη ποικιλία του φυτού δεν έχει ευφορικές ιδιότητες, παρά ταύτα παραμένει ουσιαστικά παράνομη στη χώρα μας, αν και καλλιεργείται νόμιμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης απαιτεί περιορισμένες ποσότητες νερού ή φυτοφαρμάκων ενώ βρίσκει χρήση σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων.

Ο κ.Τρεμόπουλος σημείωσε ότι «Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση μετρά ήδη πάνω από 180.000 στρέμματα τέτοιων καλλιεργειών, η καλλιέργεια ενός μη ευφορικού φυτού είναι εδώ παράνομη βάσει του? νόμου περί ναρκωτικών. Αποτελεί σκάνδαλο ότι απαγορεύεται ακόμα και η πώληση καννάβινων ρούχων και καλλυντικών, απολύτως νόμιμων σε όλη την Ευρώπη. Η κλωστική κάνναβη, με πλήθος χρήσεων υψηλής ποιότητας και με περιορισμένες επιπτώσεις στο περιβάλλον, θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική εναλλακτική επιλογή για αγροτικές εκμεταλλεύσεις και μικρές μεταποιητικές δραστηριότητες που πλήττονται από την κρίση». 

http://totefteri.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα »

ΣΟΥΠΕΡ-ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΟΣΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ


Μελέτη που έγινε σε αντισώματα ατόμων που είχαν κολλήσει τη γρίπη των χοίρων, δείχνει ότι έχουν «εμβολιαστεί» έναντι πολλών στελεχών της γρίπης, περιλαμβανομένης και της γρίπης των πτηνών (Η5Ν1), της νέας γρίπης (Η1Ν1) και της κοινής γρίπης...


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ανοσοποιητικό σύστημα αυτών των ατόμων ανέπτυξε, λόγω της μόλυνσης με τον H1N1, μία ασυνήθιστη ανταπόκριση.

«Ο τρόπος που ανταποκρίθηκε το ανοσοποιητικό σύστημα όσων πέρασαν τη γρίπη είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρος, καθώς μάς δίνει την ελπίδα παρασκευής ενός αντιγριπικού εμβολίου για στελέχη του ιού που ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί», εξηγεί ο καθηγητής ιολογίας Patrick Wilson από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Οι ειδικοί ελπίζουν πως το εμβόλιο όχι απλώς θα προστατεύει από τα στελέχη της γρίπης, αλλά θα διαρκεί τουλάχιστον μία δεκαετία, αν όχι για ολόκληρη τη ζωή.

Τα εμβόλια της γρίπης και τα φάρμακα επικεντρώνονται στις πρωτεΐνες αιμογλουτινίνη και νευραμινιδάση που οι οποίες συνδέονται σε υποδοχείς στην επιφάνεια των κυττάρων και δημιουργούν την ασθένεια.

Σίγουρα θα είναι πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων!!
Διαβάστε περισσότερα »

Γουστάρουν το διάβασμα οι νέοι στη χώρα μας!

http://www.yourkidsed.com.au/info/files/shared/iStock_000002688265XSmall_teen_reading_book.jpg Oι Έλληνες μαθητές μας κάνουν περήφανους, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης διαβάζουν περισσότερο εξωσχολικά αναγνώσματα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες χώρες του ΟΟΣΑ. Μάλιστα, το ποστοστό είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, αφού το 82,50% των μαθητών 15 ετών στην Ελλάδα δηλώνουν ότι διαβάζουν για δική τους ευχαρίστηση. Παρά το γεγονός ότι στις προτιμήσεις των μαθητών έρχονται οι εφημερίδες σε ποσοστό 42,8%, τα κόμικς σε ποσοστό 24,7%, τα λογοτεχνικά βιβλία σε ποσοστό 21,5% και τα δοκίμια σε ποσοστό 7,2% είναι εντυπωσιακό και αναμφισβήτητα αισιόδοξο που οι έφηβοι της χώρας μας διαβάζουν, αντίθετα με την άποψη που τους θέλει να είναι όλη την ώρα μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης.


Διαβάστε περισσότερα: 
http://24wro.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο


Με παλιά και αγαπημένα τραγούδια του πρίγκηπα της ροκ 

Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο

Είκοσι χρόνια πέρασαν από τότε που ο Παύλος Σιδηρόπουλος έφυγε από κοντά μας. Είκοσι χρόνια μετά φαντάζει πιο επίκαιρος από ποτέ. Στις 14 Ιανουαρίου 2011 και στο club Lazy ο Αντώνης Δανέζης και οι ΜΠΑΚ ΡΑΟΥΝΤ θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό ζωντανό αφιέρωμα.


Το live θα περιλαμβάνει μια επιλογή από γνωστά αλλά και λιγότερο γνωστά τραγούδια του, από την «Εταιρία Καλλιτεχνών» και τα «Μπουρμπούλια» μέχρι τη «Σπυριδούλα» και τους «Απροσάρμοστους», με σεβασμό στη μνήμη του Πρίγκηπα της Ελληνικής Ροκ πάνω απ' όλα.

Αντώνης Δανέζης: φωνή, Χρήστος Βάρος: κιθάρα-φωνή, Γιώργος Παπαγεωργίου: πλήκτρα-φωνή, Αλέξανδρος Σταύρακας: μπάσο, Γιώργος Καραχάλιος: ντραμς.

Είσοδος 10 ευρώ (περιλαμβάνεται κατανάλωση 5 ευρώ)

LAZY CLUB
ΛΕΩΦ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 1, ΒΡΙΛΗΣΙΑ
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν Σήμερα: 11/01/2011



532 μ.Χ: Ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη η Στάση του Νίκα. Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός την πνίγει στο αίμα, με 30.000 νεκρούς.

1801: Με εντολή του Αλή Πασά, η κυρά Φροσύνη κι άλλες 17 Γιαννιώτισσες ρίχνονται στη Λίμνη των Ιωαννίνων και πνίγονται.

1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας μεταφέρει την πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας στην Αίγινα.

1910: Γεννιέται ο ποιητής Νίκος Καββαδίας.

1915: Οι βρετανοί καλούν την Ελλάδα να πολεμήσει στο πλευρό της Αντάντ με αντάλλαγμα εδάφη στη Μικρά Ασία.

1923: Πεθαίνει εξόριστος στο Παλέρμο ο έκπτωτος βασιλιάς Κωνσταντίνος.

1930: Ο Κωστής Παλαμάς αναλαμβάνει πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.

1944: Η βρετανική RAF βομβαρδίζει τον Πειραιά.

1951: Πεθαίνει ο Γρηγόριος Ξενόπουλος, πολυγραφότατος συγγραφέας και δημιουργός της «Διάπλασης των Παίδων».

1968: Γεννιέται ο βιρτουόζος του κλαρίνου Μάνος Αχαλινοτόπουλος.
Διαβάστε περισσότερα »