Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΣΟΥΠΕΡ-ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΟΣΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ


Μελέτη που έγινε σε αντισώματα ατόμων που είχαν κολλήσει τη γρίπη των χοίρων, δείχνει ότι έχουν «εμβολιαστεί» έναντι πολλών στελεχών της γρίπης, περιλαμβανομένης και της γρίπης των πτηνών (Η5Ν1), της νέας γρίπης (Η1Ν1) και της κοινής γρίπης...


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ανοσοποιητικό σύστημα αυτών των ατόμων ανέπτυξε, λόγω της μόλυνσης με τον H1N1, μία ασυνήθιστη ανταπόκριση.

«Ο τρόπος που ανταποκρίθηκε το ανοσοποιητικό σύστημα όσων πέρασαν τη γρίπη είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρος, καθώς μάς δίνει την ελπίδα παρασκευής ενός αντιγριπικού εμβολίου για στελέχη του ιού που ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί», εξηγεί ο καθηγητής ιολογίας Patrick Wilson από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Οι ειδικοί ελπίζουν πως το εμβόλιο όχι απλώς θα προστατεύει από τα στελέχη της γρίπης, αλλά θα διαρκεί τουλάχιστον μία δεκαετία, αν όχι για ολόκληρη τη ζωή.

Τα εμβόλια της γρίπης και τα φάρμακα επικεντρώνονται στις πρωτεΐνες αιμογλουτινίνη και νευραμινιδάση που οι οποίες συνδέονται σε υποδοχείς στην επιφάνεια των κυττάρων και δημιουργούν την ασθένεια.

Σίγουρα θα είναι πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου