Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Οικολόγοι Πράσινοι υπέρ της καλλιέργειας κάνναβης

Την ανάγκη να εκσυγχρονιστεί άμεσα το νομοθετικό πλαίσιο που εμποδίζει την χώρα μας να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης, υπενθυμίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με ερώτησή τους στην Επιτροπή.

Ο ευρωβουλευτής Μιχ.Τρεμόπουλος σημειώνει ότι η συγκεκριμένη ποικιλία του φυτού δεν έχει ευφορικές ιδιότητες, παρά ταύτα παραμένει ουσιαστικά παράνομη στη χώρα μας, αν και καλλιεργείται νόμιμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης απαιτεί περιορισμένες ποσότητες νερού ή φυτοφαρμάκων ενώ βρίσκει χρήση σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων.

Ο κ.Τρεμόπουλος σημείωσε ότι «Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση μετρά ήδη πάνω από 180.000 στρέμματα τέτοιων καλλιεργειών, η καλλιέργεια ενός μη ευφορικού φυτού είναι εδώ παράνομη βάσει του? νόμου περί ναρκωτικών. Αποτελεί σκάνδαλο ότι απαγορεύεται ακόμα και η πώληση καννάβινων ρούχων και καλλυντικών, απολύτως νόμιμων σε όλη την Ευρώπη. Η κλωστική κάνναβη, με πλήθος χρήσεων υψηλής ποιότητας και με περιορισμένες επιπτώσεις στο περιβάλλον, θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική εναλλακτική επιλογή για αγροτικές εκμεταλλεύσεις και μικρές μεταποιητικές δραστηριότητες που πλήττονται από την κρίση». 

http://totefteri.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου