Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Κοιτάξτε τι έκανε ο Ναδάλ ... χθες στον τελικό της Μαδρίτης!


Διαβάστε περισσότερα »

VIDEO: Κλινική χρησιμοποιεί πετρέλαιο για θεραπευτικά λουτρά!


Σε μια κλινική στην πόλη της Naftalan, 160 μίλια νότιο-δυτικά από την πρωτεύουσα Μπακού του Αζερμπαϊτζάν...
έχουν βρει μια θεραπευτική χρήση του αδιύλιστου πετρελαίου, για να αξιοποιήσουν τις άφθονες ποσότητες του αργού πετρελαίου στην περιοχή τους!Το Αζερμπαϊτζάν είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαίου στον κόσμο και στις Δυτικές πεδιάδες της χώρας ο «μαύρος χρυσός» ξεχειλίζει από το έδαφος εδώ και αιώνες. Στη διάσημη πλέον κλινική, σπεύδουν άνθρωποι από όλη την πρώην Σοβιετική Ένωση, ακόμη και από τα Εμιράτα και την Ευρώπη για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών του δέρματος, ρευματισμούς, αρθρίτιδα, ακόμη και για τα νεύρα τους, με χρήση αργού πετρελαίου. Οι τοπικοί γιατροί, λένε ότι η θαυματουργή θεραπεία τους από το πετρέλαιο χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει μέχρι 100 διαφορετικές ασθένειες.



Οι ασθενείς βυθίζουν το σώμα τους σε 35 γαλόνια αργού πετρελαίου και σε θερμοκρασία 40 βαθμών. Πολλοί από αυτούς λένε ότι η «θεραπεία», η οποία διαρκεί 10 λεπτά, τους χαλαρώνει και κάνει καλό στις αρθρώσεις τους παρόλο που στην Ευρώπη κάτι τέτοιο θεωρείται καρκινογόνο και η έκθεση του σώματος στο πετρέλαιο για πολύ ώρα μπορεί να είναι επικίνδυνη για την την υγεία τους.





siteseeing.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Το γκολ της δεκαετίας... είναι ελληνικό!


Ένα γκολ ανοιχτή πρόκληση - πρόσκληση σε κάτι τυχαίους Μέσι, Βίγια, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρούνεϊ και λοιπούς "αστέρες" του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έβαλε ο Δημήτρης Σιαλμάς του ΠΑΣ Γιάννινα σε συνεργασία με τον βιρτουόζο της μπάλας, Μανώλη Σκούφαλη.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το συγκεκριμένο τέρμα απέναντι στον Εθνικό Αστέρα, που συνδυάστηκε με νίκη που φέρνει τους Γιαννιώτες ξανά στην πρώτη κατηγορία, ίσως είναι και το γκολ της δεκαετίας, όχι τόσο για το τελείωμα αλλά για την συνολική ενέργεια και των δύο παικτών.
Ο Σκούφαλης βγήκε από τα δεξιά και αφού άδειασε τον αντίπαλο του, έβγαλε την ψηλοκρεμαστή σέντρα με στυλ "rabona" (σ.σ. σέντρα ή σουτ με το ένα πόδι να περνάει πίσω από το άλλο) και εκεί που συνήθως τέτοια φάση χάνεται και όλοι λέμε "Κρίμα γιατί ήταν ωραία προσπάθεια..." ο Δημήτρης Σιαλμάς μας διέψευσε, φροντίζοντας να την κάνει κορυφαία, τελειώνοντας την ενέργεια με ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι!
Δείτε τις μας φέρνει ο ΠΑΣ με την άνοδο του στην Superleague και μείνετε με το στόμα ανοιχτό:



Διαβάστε περισσότερα »

Ο μορφωμένος άνθρωπος κατά Σωκράτη


Όταν ρωτήθηκε ο Σωκράτης για να δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου, δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων.

 "Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς. Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;

 1. Πρώτα απ' όλους αυτούς που...
ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις , αντί να ελέγχονται από αυτές

 2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική

 3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές

 4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και αντιπαθείς ανθρώπους καλοπροαίρετα

 5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους

 6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες και τις αποτυχίες τους

 7. Τελικά, αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και τη δόξα τους"





http://www.rokakias.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 9/5/2011


1908: Φρικιαστικό έγκλημα στον Πειραιά. Η Μαρία Παπαδάκη τεμαχίζει το νόθο παιδί της κόρης της, ενώ αυτή βρίσκεται στο κρεβάτι του τοκετού, το βάζει στο τσουκάλι, το βράζει κι έπειτα το πετά.
1927: Πραγματοποιούνται οι πρώτεςΔελφικές Γιορτές, με πρωτοβουλία του ποιητή Άγγελου Σικελιανού.
1936: Η Χωροφυλακή διαλύει βίαια συγκέντρωση απεργών καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη. 12 νεκροί και 32 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των φονικών συγκρούσεων. Την ίδια εποχή, ο Γιάννης Ρίτσος γράφει το ποίημά του «Επιτάφιος», εμπνευσμένο από τους νεκρούς καπνεργάτες, το οποίο μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.
1950: Ο Ρομπέρ Σουμάν παρουσιάζει την πρότασή του για τη δημιουργία της ενωμένης Ευρώπης. Η πρότασή του αυτή, που έμεινε στην ιστορία ως «Διακήρυξη Σουμάν» θεωρείται ότι συνεισέφερε στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
1956: Μαχητικό συλλαλητήριο υπέρ της Κύπρου στην Αθήνα, καταλήγει σε αιματηρές συγκρούσεις με την αστυνομία.
2000: Ο Κώστας Καραμανλής διαγράφει από τη ΝΔ τον βουλευτή Γιώργο Καρατζαφέρη. Αφορμή, οι σκληρές δηλώσεις του τόσο για τον πρόεδρο της ΝΔ, όσο και για τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Άρη Σπηλιωτόπουλο.
  • Γεννησεις
1837: Άνταμ Όπελ, γερμανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της φερώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας. [θαν. 1895]
1860: Τζέιμς Μπάρι, ο δημιουργός του Πίτερ Παν. [θαν. 19/6/1937]
1921: Σόφι Σολ, γερμανίδα ηρωίδα της αντίστασης κατά των γερμανών («Λευκό Ρόδο»). [θαν. 22/2/1943]
  • Θανατοι
1805: Φρίντριχ Σίλερ, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. («Ωδή της Χαράς») [γεν. 10/11/1759]
1850: Γκέι Λουσάκ, γάλλος χημικός, που διακρίθηκε για τις μελέτες του στα αέρια. Το 1805 ανακάλυψε τη σχέση 2 προς 1 του υδρογόνου με το οξυγόνο που αποτελούν το νερό. [γεν. 6/12/1778]
1978: Άλντο Μόρο, ιταλός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, που διετέλεσε και πρωθυπουργός. Δολοφονήθηκε από τις «Ερυθρές Ταξιαρχίες», μετά την απαγωγή του στις 16 Μαρτίου. [γεν. 23/9/1916]
Διαβάστε περισσότερα »