Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Το facebook του Μεϊμαράκη (dr Seeng)


Σήμερα η στήλη κάνει ένα διάλειμμα από το lifestyle και περνάει για λίγο στην πολιτική. Αφορμή κάποιες «όμορφες» κουβέντες που ακούστηκαν από βουλευτές μέσα στην εβδομάδα. Την αρχή την έκανε ο Μεϊμαράκης με το περίφημο «Έλα έξω να σε γαμήσω ρε πούστη» (κάπως έτσι δηλαδή) που είπε σε ένα βουλευτή του ΛΑΟΣ. Τη σκυτάλη στη συνέχεια την πήρε ο Καμμένος που χαρακτήρισε «broker» τον Παπανδρέου (μη με ρωτήσετε τι σημαίνει, δεν έχω ιδέα) και το κλείσιμο το έκανε ο Ρέππας με ακόμα πιο βαριά έκφραση: «Στο υπουργείο υπάρχει ένας τζιτζιφιόγκος».

Όπως καταλαβαίνετε, ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» έκανε και σήμερα το καθήκον του κι έψαξε το προφίλ του… νταλικέρη Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Facebook. Σας προειδοποιώ πως πέφτει αρκετό μπινελίκι (και αρκετό clopy-paste για να πω την αμαρτία μου).

Ιδού λοιπόν τι έγραψε ο Βαγγέλας στο τελευταίο του status στο Facebook:





http://www.drseeng.com
Διαβάστε περισσότερα »

Απαγορεύστε τις απαγορεύσεις!


Αρχές Μάη σε 320 πόλεις σε όλο τον κόσμο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους με το σύνθημα «Απαγορεύστε τις απαγορεύσεις» και ζητούν να μην αντιμετωπίζεται η χρήση ή η εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα. Στην Αθήνα το 7ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος στο Πάρκο Ηρώων στον Ταύρο (Ρουφ). Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ομιλίες, ανοιχτό εργαστήρι ινδικού τραγουδιού και χορευτικού διαλογισμού, έκθεση κανναβικών σκίτσων, ακροβάτες, ζογκλέρ, θεατρικά, εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες συγκροτημάτων και βιντεοπροβολές.
Ο Ανδρέας Βασιλείου συμμετέχει στο αυτόνομο δίκτυο πληροφόρησης και δραστηριοποίησης νέων «Ηλιόσποροι» που πρωτοστατεί στην διοργάνωση του Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ. Συμμετέχει επίσης στη Συμμαχία «Αλλάξτε Πολιτική για τα Ναρκωτικά» που με την επιστολή της στον Πρωθυπουργό ζήτησε να κάνει πράξη την αποποινικοποίηση των ουσιών που ο ίδιος πρότεινε πριν από χρόνια. Γεννήθηκε το 1975, μεγάλωσε στην Εύβοια, σπούδασε ιστορία και απασχολείται στον τουρισμό.
Πότε ξεκίνησε το φεστιβάλ;
Το 2005. Ξεκίνησε γύρω στις 3.000 άτομα και σταδιακά τώρα έχει φτάσει τις 25.000. Το αντιαπαγορευτικό κίνημα βέβαια μετράει τρεις δεκαετίες ζωής στην Ελλάδα, με πρωτοπόρους ψυχιάτρους όπως ο Γιώργος Οικονομόπουλος και ο Κλεάνθης Γρίβας.

Ποιοι είναι οι διοργανωτές;
Είναι μια σειρά από συλλογικότητες. Οι πιο ενεργοί είναι οι «Ηλιόσποροι» (iliosporoi.net). Άλλοι υποστηρικτές είναι ο «Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης, ΕΛΕΥ.ΣΥΝ.Α», οι Οικολόγοι-Πράσινοι, ο Συνασπισμός, η Δημοκρατική Αριστερά, η Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά, η Φιλελεύθερη Συμμαχία και άλλοι.

Πώς ασχολήθηκες εσύ με αυτή την ιστορία;
Στο πανεπιστήμιο ήμουν στα ΕΑΚ, την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, και μετά από τις συζητήσεις που είχαμε, συνηθίζαμε να καθόμαστε χαλαρά με το τσιγαράκι και να ξανακουβεντιάζαμε τα ίδια θέματα. Την επόμενη μέρα κατεβαίναμε με αίτημα να αλλάξει η απόφαση. Μια, δυο, τρεις, ένας σύντροφος, κάποια στιγμή μου λέει «Αντρέα το κίνημα είναι σε κρίσιμη φάση. Η προσωπική σου ζωή μας θέτει σε κινδύνους, πρέπει να επιλέξεις ή το χόρτο ή την παράταξη». Του λέω «από τη στιγμή που τίθεται δίλημμα, δίλημμα δεν υπάρχει». «Ωραία», μου λέει, «περιμένω την παραίτησή σου για προσωπικούς λόγους, αναρτημένη τη Δευτέρα και σε περίπτωση που ποτέ το χρησιμοποιήσεις αυτό πολιτικά, εμείς θα αναγκαστούμε να πούμε στην κοινωνία της Κέρκυρας για ποιο λόγο βρίσκεσαι εκτός». Τότε είδα για πρώτη φορά πως μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την απαγόρευση με έναν τόσο χυδαίο τρόπο.

Παρόλα αυτά υπάρχει μια ανοχή, υποτίθεται, της αριστεράς  στις ουσίες.
Από κάποια τμήματα. Αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος πόλεμος ενάντια στο φεστιβάλ γίνεται από το ΚΚΕ. Και έχει ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα με τη Χρυσή Αυγή -ότι θέλουμε την αποποινικοποίηση για να μαστουριάζει η νεολαία ενώ αυτοί τους θέλουν αγωνιστές.

Είναι κοινό μυστικό πάντως ότι στο φεστιβάλ καπνίζουν.
Πες μου εσύ μια συναυλία, ένα μαζικό μουσικό γεγονός, που δεν καπνίζουν.

Η προσωπική σου στάση απέναντι στις ουσίες ποια είναι;
Είναι πολύ πιο χαλαρή απ’ ότι ήταν στο παρελθόν. Διακριτική, περιστασιακή, περιμένω και παιδιά πια, δίδυμα.

Τώρα που θα κάνεις παιδιά όπως λες, τι πιστεύεις ότι πρέπει να λέμε στους νέους για το χασίς;
Το πρώτο είναι να μιλάς με τη γλώσσα της αλήθειας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απαγόρευση και η έλλειψη αντικειμενικής πληροφόρησης. Ο άλλος δοκιμάζει ένα τσιγάρο, είναι εύκολο, το βρίσκει παντού. Αλλά αφού πλέον το σύστημα έχει πάψει να είναι αξιόπιστο στα μάτια του, μετά δε πιστεύει και τους κινδύνους. Γιατί σου λέει, και με το χασίς μου έλεγες θα πεθάνω, δεν έπαθα τίποτα, θα δοκιμάσω και μια πρέζα. Και από τη στιγμή που είναι και τα δύο παράνομα και περνάνε από τα ίδια χέρια είναι εύκολο να γίνει αυτή η μετάβαση. Ο έμπορος φυσικά έχει μεγάλο όφελος να σου πει «πάρε την πρέζα», γιατί με την πρέζα θα εθιστείς και θα είσαι κάθε μέρα εκεί να ακουμπάς το τριαντάρι – πενηντάρι.

Ο διαχωρισμός πιστεύεις ότι θα μειώσει τους χρήστες της πρέζας;
Σαφέστατα, είναι τεράστια η διαφορά. Όμως, αυτό που εμείς ζητάμε και στις δύο περιπτώσεις -και στα μαλακά και στα σκληρά- είναι να καταργηθεί η εμπορία. Για τα σκληρά, ζητάμε την ελεγχόμενη κρατική χορήγηση. Εγώ έχω μεγαλώσει σε χωριό και έχω δει άπειρες φορές την ιστορία του παιδιού που φεύγει για να σπουδάσει ή να δουλέψει στην Αθήνα, μπλέκει με την πρέζα, γυρίζει στο χωριό -είτε κυνηγημένος από τους ντίλερς είτε επειδή τον μαζεύει πίσω η οικογένεια- και μετά από λίγο καιρό βλέπεις τα φιλαράκια του, έξι–επτά άτομα, να έχουν κολλήσει με την πρέζα γιατί αυτός χρειάζεται από κάπου να χρηματοδοτήσει τη χρήση του.  Ενώ με κρατική χορήγηση μέσα σε υγειονομικούς χώρους γλιτώνεις από το βαποράκια που είναι οι μεγαλύτεροι «διαφημιστές – εξαπλωτές».



Διαβάστε περισσότερα »

Γιατί πονάει τόσο πολύ το κόψιμο από χαρτί;

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/df599cf1b3a2c13cb93b9dc73a5d5459_M.jpg?t=1304586048Τα δάχτυλα μας είναι εξαιρετικά ευαίσθητα...
Στηριζόμαστε στα δάχτυλά μας για να εξερευνήσουμε το περιβάλλον, για να καθορίσουμε το ζεστό ή το κρύο, τι είναι λείο ή κοφτερό. Έτσι το δέρμα στην περιοχή αυτή πρέπει να είναι πολύ ευαίσθητο, πολύ οξυδερκές.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο εγκέφαλος αφιερώνει τουλάχιστον 10 φορές περισσότερη προσοχή στην αφή στα χέρια από ό,τι κάνει στα χέρια ή στα πόδια. Τα δάχτυλα μας περιλαμβάνουν υψηλή πυκνότητα αλγοϋποδοχέων, δηλαδή νευρικών ινών που σηματοδοτούν το επίπεδο πόνου στην επιφάνεια.

Μπορεί επίσης να φταίει και το χαρτί, το οποίο κάνει οδοντωτό σκίσιμο στο δέρμα, που ερεθίζει περισσότερο τις νευρικές ίνες του πόνου από ό,τι ένα καθαρό κόψιμο.

Επίσης, ένας ξαφνικός τραυματισμός που σας «πιάνει» απροετοίμαστους, προκαλεί συνήθως μεγαλύτερο πόνο.

Βέβαια, η αντιμετώπιση ενός τέτοιου κοψίματος από χαρτί είναι τόσο εύκολη όσο και το να βρείτε ένα χαρτί. Απλά ξεπλύνετε το κόψιμο με σαπούνι και νερό, στη συνέχεια, τυλίξτε το με έναν επίδεσμο. Η έκθεση της πληγής στον αέρα πολλαπλασιάζει τον πόνο, για υτό και είναι καλό να την καλύπτετε. Η πληγή θα έχει θεραπευτεί μέσα σε μια ημέρα ή δύο το πολύ.

queen
Διαβάστε περισσότερα »

Η ταινία "Attenberg" διάδοχος του "Κυνόδοντα" στα επόμενα Όσκαρ

Η τελετή απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2011 έγινε χθές βράδυ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Μαχαιροβγάλτης» να αποσπά τις περισσότερες διακρίσεις, ενώ η ταινία «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη είναι η πρόταση της Ακαδημίας για τη συμμετοχή της Ελλάδας στα επόμενα Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

«Παρά την γενικευμένη απαισιοδοξία, να σκεφτόμαστε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, στον λόγο του προς την κινηματογραφική κοινότητα κατά τη διάρκεια της τελετής.....

Πέρσι, στα πρώτα βραβεία της Ακαδημίας, το καλωσόρισμα στον θεσμό είχε κάνει ο Θανάσης Βέγγος. Φέτος η είδηση του θανάτου του επισκίασε την εκδήλωση. Δεν ήταν ο μόνος. Μέσα στη χρονιά έφυγαν από τη ζωή πολλοί και σημαντικοί: ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλης, ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης, ο σκηνογράφος Τάσος Ζωγράφος, ο κριτικός και διανομέας Γιώργος Τζιώτζιος, ο ντοκυμαντερίστας Γιώργος Κολόζης , ο σκηνοθέτης Γιάννης Λάμπρου.

Οι υποψηφιότητες φέτος ήταν 17 ταινίες μυθοπλασίας, 6 ντοκυμαντέρ και 25 ταινίες μικρού μήκους. Aναλυτικά οι νικητές ήταν οι εξής:

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Βραβείο Ειδικών Εφφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας πήραν: ο Νίκος Μούτσελος για την ταινία Η Υπογραφή και ο Ντίνος Θεοδοσίου για την ταινία Τα Σκυλιά.


Βραβείο Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου, για την ταινία «Χώρα Προέλευσης».


Βραβείο Ήχου: Ντίνος Κίττου και Κώστας Φυλακτίδης, για την ταινία «Μαχαιροβγάλτης».


Βραβείο Ενδυματολογίας: Γιώργος Γεωργίου για την ταινία «Ταξίδι» στη Μυτιλήνη.


Βραβείο Σκηνογραφίας : Ιουλία Σταυρίδου για την ταινία «Μαχαιροβγάλτης».


Βραβείο Μοντάζ : Ιωάννα Σπηλιοπούλου, για την ταινία «Απ’τα Κόκαλα Βγαλμένα», Γιάννης Χαλκιαδάκης για την ταινία Μαχαιροβγάλτης και Πάνος Βουτσαράς για την ταινία «Χώρα Προέλευσης».


Βραβείο Φωτογραφίας: Δημήτρης Κατσαϊτης, για την ταινία Μαχαιροβγάλτης.


Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής: Drog_A_Tek για την ταινία Χώρα Προέλευσης.


Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου : Ιωάννα Τσιριγκούλη για την ταινία Χώρα Προέλευσης.


Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου: Δημήτρης Ήμελλος για την ταινία Απ’τα Κόκαλα Βγαλμένα.


Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου: Ariane Labed για την ταινία Attenberg.


Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου: Αργύρης Ξάφης για την ταινία Απ’τα Κόκαλα Βγαλμένα.


Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους: Γιώργος Ζώης για ην ταινία Casus Belli.


Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη :Σύλλας Τζουμέρκας για την ταινία Χώρα Προέλευσης.


Βραβείο Σεναρίου: Γιάννης Οικονομίδης και Δώρης Αυγερινόπουλος για την ταινία Μαχαιροβγάλτης.


Βραβείο Σκηνοθεσίας : Γιάννης Οικονομίδης, για την ταινία Μαχαιροβγάλης.


Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Τεκμηρίωσης: Ρέα Αποστολίδου και Γιούρι Αβερώφ για την ταινία Τα Παιδία Παίζει.


Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας: Πάνος Παπαχατζής για την ταινία Μαχαιροβγάλτης.





http://apolitistosteki.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 8/5/2011


1821: Η μάχη της Γραβιάς. Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος νικά τις τουρκικές δυνάμεις υπό τον Ομέρ Βρυώνη.
1831: Καταστέλλεται το στρατιωτικό κίνημα υπό τον ταγματάρχη Δημήτριο Τσάμη Καρατάσο κατά του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.
1886: Το φαρμακείο Τζάκομπς πουλά το πρώτο μπουκάλι Coca Cola ως σιρόπι για φαρμακευτικούς λόγους. Στην πρώτη του αυτή εμφάνιση, το μετέπειτα διάσημο αναψυκτικό περιέχει και ποσότητα κοκαΐνης.
1970: Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το τελευταίο άλμπουμ των Beatles υπό τον τίτλο «Let it Be».
1980: O Γεώργιος Ράλλης εκλέγεται νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με 88 ψήφους, έναντι 84 του Ευάγγελου Αβέρωφ. Ο κερκυραίος πολιτικός θα διαδεχτεί στην πρωθυπουργία τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που έχει εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας.
1989: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του πρώην υπουργού Γιώργου Πέτσου από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», με έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι του στη Φιλοθέη.
  • Γεννησεις
1828: Ερρίκος Ντινάν, ελβετός επιχειρηματίας και ανθρωπιστής, ιδρυτής του Ερυθρού Σταυρού. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1901. [θαν. 30/10/1910]
1884: Χάρι Τρούμαν, 33ος πρόεδρος των ΗΠΑ. [θαν. 26/12/1972]
1906: Ρομπέρτο Ροσελίνι, ιταλός σκηνοθέτης. [θαν. 3/6/1977]
  • Θανατοι
1794: Αντουάν Λοράν Λαβουαζιέ, γάλλος χημικός. Ο «πατέρας» της μοντέρνας χημείας εκτελέστηκε δια απαγχονισμού. [γεν. 26/8/1743]
1903: Πολ Γκογκέν, γάλλος μεταϊμπρεσιονιστής ζωγράφος. [γεν. 7/6/1848]
1990: Λουίτζι Νόνο, ιταλός συνθέτης πρωτοποριακής μουσικής. [γεν. 29/1/1924]
Διαβάστε περισσότερα »