Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Βρέθηκε χάρτης ηλικίας 120.000 ετών!!!

Bρέθηκε στην περιοχή του Bashkir θαμμένος ένας πέτρινος χαραγμένος χάρτης (μέρος μεγαλύτερου μάλλον που πρέπει να χαρτογραφεί όλη την Γη και υποθέτουν ότι έχει κομματιαστεί και θαφτεί στην περιοχή) ο οποίος δείχνει την περιοχή των Ουραλίων και χρονολογείται (από δύο οστρακα που βρέθηκαν στην επιφάνεια του) ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου 120.000 ετών!

Αν και η χρονολόγησή του δεν είναι σίγουρη (μπορεί τα όστρακα να είχαν εγκλωβιστεί στην πέτρα πολύ πριν χαρακτεί ο χάρτης), είναι σίγουρα αρχαίος και σίγουρα δεν συμβαδίζει με τις γνώσεις και την τεχνολογία καμιάς εποχής του παρελθόντος!

Ο χάρτης είναι τρισδιάστατος, δηλαδή χωρίζεται σε τρία μέρη από διαφορετικά υλικά που δίνουν μια τρισδιάτατη εικόνα της περιοχής με τα βουνά, τα ποτάμια, τα φαράγγια κλπ.

Τέτοιος χάρτης είναι αδύνατον, σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες που τον μελετούν, να γίνει ακόμα και σήμερα και χρειάζεται βοήθεια από αεροφωτογραφίες ή δορυφόρους και μοντέρνα τεχνολογία (Οι Aμερικάνοι φτιάχνουν έναν τέτοιο τρισδιάστατο χάρτη της γης που θα είναι έτοιμος το 2012!)

Οι ακτίνες Χ έδειξαν ότι η χάραξη δεν έγινε από κάποιον χαρτογράφο με συμβατικά μέσα (και μάλιστα πρωτόγονα), αλλά ότι είναι φτιαγμένη με τεχνητό τρόπο και ...
μάλιστα με εργαλεία ακριβείας. Γι' αυτό τον λόγο και τον κατασκευαστή του χάρτη τον ονομάζουν "The creator" (o δημιουργός).

Η πέτρα της Ντάσκα (Dashka's stone) όπως την ονομάζουν, έχει άγνωστη γραφή (σημειώσεις) πάνω της και στην αρχή νόμιζαν ότι είναι αρχαία κινέζικα σύμβολα γραφής, αλλά δεν είναι και αν και δεν έχουν ακόμα μεταφράσει αυτήν την άγνωστη γλώσσα, πιστεύουν ότι είναι ιερογλυφικοί-συλλαβικοί χαρακτήρες.

Όσο μελετούν τον χάρτη, τόσα νέα μυστήρια ανακαλύπτουν.

Στον χάρτη υπάρχει ένα γιγανταίο αρδευτικό σύστημα, μαζί με τους δύο υπάρχοντες φυσικούς ποταμούς, υπάρχουν 2 τεχνητά αρδευτικά κανάλια 500 μέτρων, 12 δεξαμενές μεγέθους 300-500 μέτρων, σχεδόν 10 χιλιόμετρα μήκος και 3 χιλιόμετρα βάθος η καθεμία.

Σε σχέση με αυτά, το κανάλι του Βόλγα σήμερα φαίνεται αστείο. Ένας φυσικός, ο Alexandr Chuvyrov υποθέτει ότι και σήμερα οι άνθρωποι θα μπορούσαν να φτιάξουν μόνο ένα μικρό μερός όσων περιγράφονται στον χάρτη. Επίσης, σύμφωνα με τον χάρτη ο ποταμός Belaya έχει τεχνητές όχθες. Και άλλο ένα μυστήριο είναι ότι στον χάρτη δεν υπάρχουν καθόλου δρόμοι!!!

Ενας τέτοιος χάρτης, λένε, δεν μπορεί παρά να φτιάχτηκε για ανάγκες πλοήγησης, άρα υποθέτουν ότι οι κατασκευαστές του ήταν θαλασσοπόροι (για να μην πουν αεροπόροι) και πιθανόν να μην είναι ντόπιοι, αλλά να έχουν έρθει από άλλο μέρος θέλοντας ίσως να φτιάξουν μια αποικία σε αυτό το μέρος.

Μερικοί από τους επιστήμονες πιστεύουν ότι ο χάρτης ανήκει σε έναν εξαφανισμένο αρχαίο ανώτερο πολιτισμό...

Οι επιστήμονες του Bashkir έχουν κάνει επίσημες ανακοινώσεις στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για το εύρημά τους και σε λίγο και ξένοι επιστήμονες θα μπουν στην έρευνα για την επιβεβαίωση ή όχι αυτού του περίεργου ευρήματος το οποίο ανατρέπει (αν επιβεβαιωθούν οι απόψεις) την Παγκόσμια Ιστορία.

diodos.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Τα 10 δημοφιλέστερα ελληνικά τραγούδια του 2010


Πρωτιά για την επιτυχία του Rous, «Εξαιρέσεις»

Τα 10 δημοφιλέστερα τραγούδια του 2010Το «Εξαιρέσεις» είναι το τραγούδι που μονοπώλησε τον ραδιοφωνικό αέρα το 2010, σύμφωνα με τον επίσημο δείκτη μετρήσεων «Music Control», καθώς ακούστηκε πάνω από 17.985 φορές.

Ακολούθησαν το «Κρυφά» από το συγκρότημα Μέλισσες (17.724 μεταδόσεις) και το «Σαν Έρθει Η Μέρα» των Stavento με την Ήβη Αδάμου (14.862 μεταδόσεις). Το «Last Summer» του Νίκου Γκάνου βρέθηκε στην 4η θέση, το «Σπάσε Τον Χρόνο» του Σάκη Ρουβά στην 5η, το «Τέρμα Η Ιστορία» του Αντώνη Ρέμου στην 6η και το «The End» των Reckless στην 7η.

Το top10 των μεταδόσεων του 2010 συμπληρώνουν: οι C:Real με το «Ό,τι Αξίζει», ο Μιχάλης Χατζηγιάννης με «Το Καλοκαίρι Μου» και ο Γιώργος Μαζωνάκης με το «Η Καρδιά Μου».
Διαβάστε περισσότερα »

Internet: Βασική πηγή ενημέρωσης


Internet: Βασική πηγή ενημέρωσης
Το internet αποτελεί την πρωταρχική πηγή ενημέρωσης για τα νεανικά κοινά στις ΗΠΑ, με δεύτερη την τηλεόραση. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του αμερικανικού κέντρου ερευνών Pew, το 2010 το 65% των νέων ηλικίας 18 – 29 ετών δηλώνουν ότι το Internet είναι το μέσο το οποίο επιλέγουν για την ενημέρωσή τους.
Στο σύνολο το ποσοστό των αμερικανών που δηλώνουν ότι ενημερώνονται κυρίως από το Internet έφτασε το 41%, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 17% από το 2007. Αντίθετα το ποσοστό που δηλώνει ότι η τηλεόραση αποτελεί το πρωταρχικό μέσο για την ενημέρωσή τους φτάνει το 66%, ενώ το 2007 το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχονταν σε 74%.
Στην ηλικιακή ομάδα των 30 έως 59 ετών το ποσοστό που δηλώνει ότι ενημερώνεται από το Διαδίκτυο ανέρχεται σε 48% (32% το 2007), ενώ το ποσοστό όσων επιμένουν στην τηλεόραση από το 71% το 2007 έπεσε στο 63% το 2010.

http://www.newsday.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν Σήμερα: 08/01/2011




1324: Πεθαίνει ο βενετός έμπορος και εξερευνητής Μάρκο Πόλο.


1642: Πεθαίνει ο ιταλός αστρονόμος και φυσικός Γκαλιλέο Γκαλιλέι, που εξαγρίωσε το Βατικανό με τη φράση «...κι όμως κινείται».

1935: Γεννιέται ο «βασιλιάς» του rock ‘n’ roll Έλβις Πρίσλει και ο δίδυμος αδελφός του Τζέσε.

1937: Γεννιέται η αμερικανίδα τραγουδίστρια Σίρλεϊ Μπάσεϊ.

1941: Πεθαίνει ο ιδρυτής του προσκοπισμού Ρόμπερτ Μπέιντεν Πάουελ. 

1947: Γεννιέται ο βρετανός ρόκερ Ντέιβιντ Μπάουι. 

1951: Γεννιέται ο στιχουργός Πάνος Φαλάρας. 

1974: Η Νέσι, το τέρας του Λοχ Νες, «συλλαμβάνεται» από τον φωτογραφικό φακό.   

1992: Οι Σέρβοι της Βοσνίας κηρύσσουν την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας τους, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση Κροατών και Μουσουλμάνων να ζητήσουν αναγνώριση από την ΕΟΚ. 

1993: Πεθαίνει σε ηλικία 54 ετών από AIDS ο ρώσος Ρούλντολφ Νουρέγιεφ, που θεωρείται ο μεγαλύτερος χορευτής του 20ού αιώνα.

1996: Πεθαίνει, σε ηλικία 79 ετών, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν.
Διαβάστε περισσότερα »