Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Η μεγάλη των Ελλήνων μπάτσων σχολή...


Μπράβο μας. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Είδαμε την ανοχή του κράτους που δίνει δικαίωμα στον κάθε εγκληματία να σκοτώνει στα καλά καθούμενα για μία κάμερα. Είδαμε ακροδεξιά στοιχεία να σκοτώνουν ένα (λαθρο;)μετανάστη για αντίποινα. Είδαμε τους γνωστούς μπαχαλάκηδες να πιάνουν την ευκαιρία από τα μαλλιά για να τα κάνουν όλα λίμπα. Είδαμε και «όργανα της τάξης» να σακατεύουν ένα φουκαρά (που δεν έχει σημασία αν είναι μπαχαλάκης ή απλός διαδηλωτής - Ο συγκεκριμένος είναι κάτοχος ενός πολύ ωραίουblog).

Είδα δεξιά και αριστερά τον ένα να επιρρίπτει ευθύνες στον άλλο και δεν μπορώ να δώσω δίκιο ή άδικο σε κανέναν. Είδα και μία πολιτεία που «τρέφει» ένα φαινόμενο σαν το σημερινό χάλι. Μια πολιτεία όμως που δε βγήκε από το σωλήνα, αλλά που ψηφίστηκε από εμάς.

Είδαμε έναν υπουργό που κερδίζει επάξια τη θέση του διαδόχου των προηγούμενων άχρηστων. Και μια Αστυνομία που βγάζει στη βιτρίνα της το πιο ανίκανο κομμάτι της:














http://www.drseeng.com
Διαβάστε περισσότερα »

Πήγαν στο γήπεδο και η κάμερα έδειχνε αυτούς παρά τον αγώνα


Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδύασε φίλαθλος στο Μεξικό.
Προφανώς δεν μπορούσε να αποφασίσει αν θα πήγαινε γήπεδο για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του από κοντά, ή αν θα έμενε με την κοπέλα του και θα περνούσαν χρόνο μαζί. Επέλεξε λοιπόν... να την πάρει μαζί του και έτσι κατάφερε να συνδυάσει τον αγώνα Μονάρκας – Άτλας, με… τρυφερές αγκαλιές.
 
 
 




Διαβάστε περισσότερα »

Αθώος ο Σωκράτης...


Όπου κι αν βρίσκεται τώρα ο Σωκράτης θα πρέπει να αισθάνεται μεγάλη ανακούφιση. Έπρεπε να περάσουν 2.420 χρόνια ώστε να αθωωθεί και να απαλλαχθεί των κατηγοριών του και μάλιστα από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της... Νέας Υόρκης.
Το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, αποφάσισε δίχως καμία λογική... να μεταφέρει τη δίκη (2.420 χρόνια μετά, είναι αυτό που λένε κάλιο αργά παρά ποτέ) στην Αμερική και τη Νέα Υόρκη. Μάλιστα η δίκη έγινε με τη συμμετοχή κορυφαίων δικαστών και δικηγόρων της νεοϋορκέζικης νομικής. Όλοι τους μεγάλα ονόματα του χώρου.
Στη δίκη εξετάστηκαν όλες οι... κατηγορίες που βάρυναν το Σωκράτη το 399 π.Χ. όπως ασέβεια προς τους Θεούς και... διαφθορά των νέων. Με την απόφαση του δικαστηρίου συμφώνησαν 185 ένορκοι ενώ (όχι που δεν θα υπήρχαν και... γνήσιοι Αμερικανοί με μυαλό μύγας) διαφώνησαν 29.
Με λίγα λόγια Νεοέλληνα μου, θα πρέπει να ξέρεις πως η δίκη για την υπόθεση της... Siemens, του Βατοπεδίου και των λοιπών πολιτικών σκανδάλων (όχι τόσο... σοβαρών όσο του Σωκράτη)  θα ολοκληρωθεί (ελπίζουμε όχι με αθώωση) περίπου το 4431 μχ.


Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 14/5/2011


1865: Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Διήρκεσαν έως τις 17 Μαΐου, με νικήτρια την παράταξη του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου.
1900: Β' Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, με τη συμμετοχή 995 αθλητών και για πρώτη αθλητριών από 28 χώρες, που διαγωνίσθηκαν σε 19 αθλήματα. Διήρκεσαν έως τις 28 Οκτωβρίου.
1928: Ιδρύεται η Τράπεζα της Ελλάδας. Πρώτος διοικητής αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Διομήδης.
1937: Ο Ντιουκ Έλινγκτον και η μπάντα του ηχογραφούν το περίφημο «Caravan».
1948: Το Ισραήλ κηρύσσει την ανεξαρτησία του στα εδάφη του που βρίσκονταν υπό βρετανική εντολή.
1957: Η Εθνική Ελλάδος στο Βόλεϊ δίνει τον πρώτο της διεθνή μεταπολεμικό αγώνα και ηττάται με 3-0 σετ από τη Ρουμανία στο γήπεδο του Πανελληνίου. Με την εθνική αγωνίζεται και ο Κάρολος Παπούλιας, αθλητής του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου τότε και σημερινός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
  • Γεννησεις
1885: Ότο Κλέμπερερ, γερμανός διευθυντής ορχήστρας, από τους κορυφαίους μαέστρους του 20ου αιώνα. [θαν. 6/7/1973]
1944: Τζορτζ Λούκας, αμερικανός σκηνοθέτης. («Ο πόλεμος των άστρων»)
1952: Ντέιβιντ Μπερν, αμερικανός ρόκερ, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Talking Heads».
  • Θανατοι
346: Άγιος Παχώμιος, ιδρυτής του μοναχισμού. [γεν. 292]
1879: Επαμεινώνδας Δεληγεώργης, έλληνας πολιτικός. [γεν. 1829]
1998: Φρανκ Σινάτρα, αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός. [γεν. 12/12/1915]
Διαβάστε περισσότερα »