Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Αθώος ο Σωκράτης...


Όπου κι αν βρίσκεται τώρα ο Σωκράτης θα πρέπει να αισθάνεται μεγάλη ανακούφιση. Έπρεπε να περάσουν 2.420 χρόνια ώστε να αθωωθεί και να απαλλαχθεί των κατηγοριών του και μάλιστα από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της... Νέας Υόρκης.
Το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, αποφάσισε δίχως καμία λογική... να μεταφέρει τη δίκη (2.420 χρόνια μετά, είναι αυτό που λένε κάλιο αργά παρά ποτέ) στην Αμερική και τη Νέα Υόρκη. Μάλιστα η δίκη έγινε με τη συμμετοχή κορυφαίων δικαστών και δικηγόρων της νεοϋορκέζικης νομικής. Όλοι τους μεγάλα ονόματα του χώρου.
Στη δίκη εξετάστηκαν όλες οι... κατηγορίες που βάρυναν το Σωκράτη το 399 π.Χ. όπως ασέβεια προς τους Θεούς και... διαφθορά των νέων. Με την απόφαση του δικαστηρίου συμφώνησαν 185 ένορκοι ενώ (όχι που δεν θα υπήρχαν και... γνήσιοι Αμερικανοί με μυαλό μύγας) διαφώνησαν 29.
Με λίγα λόγια Νεοέλληνα μου, θα πρέπει να ξέρεις πως η δίκη για την υπόθεση της... Siemens, του Βατοπεδίου και των λοιπών πολιτικών σκανδάλων (όχι τόσο... σοβαρών όσο του Σωκράτη)  θα ολοκληρωθεί (ελπίζουμε όχι με αθώωση) περίπου το 4431 μχ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου