Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

«Μία 11άδα που θα γ... τα πρέκια»!


Ο Νικόλας Αλέφαντος επέλεξε την καλύτερη 11άδα στην ιστορία του Ολυμπιακού, ενώ θυμάται και μία παλιά ιστορία από όταν ήταν προπονητής στον Ηρακλή...
• Διάβασα σε ρεπορτάζ ότι πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ πήγε ο Μαρινάκης και είπε στους παίκτες του Ολυμπιακού μια ιστορία για τον Αστέρα Εξαρχείων. Αυτά που έλεγα εγώ δηλαδή και με έλεγαν γραφικό...
• Ο Μαρινάκης είπε στους παίκτες να δώσουν την ψυχή τους, ότι ο κόσμος θα το εκτιμήσει, και τους διηγήθηκε μια ιστορία με τον Αστέρα Εξαρχείων που παρ’ ότι υποβιβάστηκε, επειδή οι παίκτες τα είχαν δώσει όλα, 2.500 οπαδοί τους χειροκρότησαν. Παρ’ ότι ήταν παιδιά των Εξαρχείων. Τα ξέρω τα Εξάρχεια, είμαι γέννημα θρέμμα των Εξαρχείων και του Αστέρα, έζησα τόσα πράγματα εκεί με τον μακαρίτη τον Λώλο.
• Δεν φτάνει μόνο η καλή προπόνηση και οι καλοί παίκτες. Το ποδόσφαιρο θέλει ψυχάρα, θέλει δύναμη. Ούτε φτάνει μόνο η ψυχή. Θέλει και τακτική, θέλει καλή προπόνηση. Εγώ προσπαθούσα να συνδυάζω και τα δύο. Πήγαινα στο εξωτερικό να βλέπω πώς προπονούν οι μεγάλοι προπονητές, αλλά δεν ήθελα στις ομάδες μου φλόρικα πράγματα.
• Μου ζητάει ο Σινάνογλου να πω καμία ιστορία. Θυμάμαι μια φορά στον Ηρακλή που είχαμε κάνει εκπληκτική σεζόν, είχαμε βγει τρίτοι, είχαμε ρίξει 3-1 στον Παναθηναϊκό και 3-0 στον Ολυμπιακό, τους έκλεινα στο δωμάτιο και τους έλεγα ιστορίες από τους πολέμους της Ελλάδας. Είχαν πωρωθεί τόσο τα παιδιά που μου έλεγαν «κυρ Νίκο άσε να βγούμε τώρα να παίξουμε, να βγούμε τώρα», δεν κρατιόντουσαν. Ο Βακαλόπουλος μόνο που δεν έβγαζε αφρούς από το στόμα. «Πού γεννήθηκες εσύ» του έλεγα και μου απαντούσε σε μια πόλη του Βορρά- δεν θυμάμαι ποια ήταν. «Ρε πάνε ρώτα τη μάνα σου και τον πατέρα σου πού έχουν καταγωγή» τον ρώταγα, «πρέπει να έχεις ρίζα από τη Σπάρτη εσύ! Τέτοια σωματική κατασκευή και τέτοιο κρανίο μόνο η Σπάρτη έβγαζε με τους πολεμιστές που πολεμούσαν 24 ώρες χωρίς φαϊ, μόνο με νερό, εσύ είσαι ο Σπαρτιάτης πολεμιστής του Ηρακλέως».
• Σήμερα θα ολοκληρώσω την καλύτερη 11άδα όλων των εποχών του Ολυμπιακού- κατά τη γνώμη μου. Στο αρχείο δεξιά υπάρχει ο καλύτερος τερματοφύλακας, η καλύτερη άμυνα και τα καλύτερα χαφ για εμένα. Έχοντας και επιλογές για αναπληρωματικούς σε κάθε θέση. Πάμε τώρα στην μπροστινή γραμμή:
• Έξω αριστερά Τζόρτζεβιτς. Τον έχετε προλάβει, τα πρώτα χρόνια ήταν παίκτης ορχήστρα. Δεύτερη επιλογή θα βάλω τον Μποτίνο, φοβερός παίκτης. Γρήγορος, άλμα στο ταβάνι, θεαματικός, δυνατός. Και μετά θα βάλω τον Καστίγιο όταν ήταν στα ντουζένια του ή τον Μπάμπη τον Δρόσο.
• Δεξιά Δαρίβας. Παικταράς ήταν, «Λορέντζι» τον έλεγαν, απίθανος, γρήγορος, ντριμπλέρ, γκολτζής, ήταν το κάτι άλλο. Πίσω από τον Δαρίβα θα βάλω τον Γκαλέτι. Και τρίτη επιλογή τον Λοσάντα.
• Πάμε τώρα στους σέντερ φορ. Μου λένε κάτι φίλοι ότι θα δυσκολευτώ εδώ. Καμία δυσκολία, ούτε να το συζητάτε, Τζιοβάνι! Τι να περιγράψω τώρα, τον Τζιοβάνι; Αυτός ο παίκτης αν ήταν γρήγορος, δεν θα έπαιζε μόνο στην Μπαρτσελόνα, θα ήταν στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης μόνιμα.
• Πίσω από τον Τζιοβάνι βάζω τον Σιδέρη. Δεν ήξερε πολλή μπάλα, αλλά ήταν οδοστρωτήρας. Γρήγορος, πολύ δυνατό παιδί, όταν έφευγε δεν μπορούσε αμυντικός να τον αντιμετωπίσει. Θυμάμαι μια εποχή ο πιο ταύρος σέντερ μπακ, ο πιο παιδαράς, ήταν ο Τάκης ο Παπουλίδης που έπαιζε στον Πανιώνιο και μετά πήγε στον Παναθηναϊκό. Ε, σε αυτόν ο Σιδέρης σ’ ένα ματς στο Καραϊσκάκη του είχε βάλει 4 γκολ μόνος του!
• Πίσω απ’ τον Σιδέρη βάζω τον Υφαντή. Αυτός ήταν δαντελένιος, μπαλαδόρος, γρήγορος, φαντεζί, ντριμπλέρ, σουτέρ φοβερός, είχε και ωραίο κεφάλι , μεγάλος παίκτης. Ήταν άτυχος όμως, του έσπασαν ξανά και ξανά τα πόδια. Θυμάμαι τον είχε αναλάβει ο Τάκης ο Βεντίκος που ήταν τότε πρωταθλητής στίβου στα 100 μέτρα, του τον είχαν δώσει οι Χέλμηδες και ενώ τον παρέλαβε να κάνει τα 100 μέτρα σε 12 δευτερόλεπτα, τον κατέβασε σε 11,1! Μεγάλη επίδοση τότε. Πίσω από τον Υφαντή θα βάλω και Αναστόπουλο ο οποίος ήταν μεγάλος γκολτζής, γρήγορος, ντριμπλέρ, πονηρός. Αυτά είναι τα καλύτερα σέντερ φορ στην ιστορία του Ολυμπιακού για εμένα. Ο Υβ; Έλα ρε, πολύ πίσω από αυτούς.
• Καταλήγουμε λοιπόν. Τις επιλογές στον πάγκο μπορείτε να τις δείτε στις προηγούμενες 2 στήλες στο αρχείο μαζί με τη σημερινή. Για τους δεύτερους και τρίτους παίκτες σε κάθε θέση. Η 11άδα όμως είναι: Κελεσίδης, Ρωσίδης, Μουράτης, Στεφανάκος, Νοβοσέλατς, Καρεμπέ, Μπέμπης, Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Δαρίβας. Πω- πω να την είχα αυτήν την 11άδα και 25άδα με αυτούς στα νιάτα τους προσαρμοσμένους σήμερα με την ανάλογη προπόνηση και διατροφή. Θα τους γ…..ε ο Ολυμπιακός τα πρέκια στην Ευρώπη!


katimagiko.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Αυξάνονται τα πρόστιμα στο νέο ΚΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το υπουργείο έχει ήδη ετοιμάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα αντικαταστήσει των Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας του 2007, το οποίο θα είναι πολύ αυστηρότερο σε σχέση με το υφιστάμενο, ιδιαίτερα όσον αφορά συγκεκριμένες παραβάσεις.

Έτσι, αυξάνεται κατά 60% το πρόστιμο για τη στάθμευση σε ράμπα εισόδου/εξόδου και από 150 ευρώ εκτινάσσεται στα 325 ευρώ, για τη στάθμευση σε πεζοδρόμιο από 80 ευρώ θα πάει σε 120 ευρώ.

Μεγαλύτερα πρόστιμα προβλέπονται και για το διπλοπαρκάρισμα και από 40 ευρώ που κοστίζει σήμερα αυξάνεται στα 60 ευρώ. Ανάλογες αυξήσεις προβλέπονται για την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας του τραμ, από 150 ευρώ στα 225. Αλλάζουν και τα δεδομένα στις κόντρες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Έτσι, στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.050 ευρώ από 700 που ισχύει σήμερα.

Αμείλικτος όμως θα είναι ο νέος ΚΟΚ όσον αφορά στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, όπου από 700 ευρώ το πρόστιμο αυξάνεται σε 1.050 ευρώ, την οδήγηση σε κατάσταση μέθης από 1.200 ευρώ σε 2.000 ευρώ και την παραβίαση STOP, όπου το πρόστιμο αυξάνεται σε 900 ευρώ από 700 που ισχύει σήμερα



Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 25/3/2011


1306: Ο Ρόμπερτ Μπρους γίνεται βασιλιάς της Σκοτίας. Τον ενσάρκωσε στη μεγάλη οθόνη ο Μελ Γκίμπσον, στην ταινία «Μπρέιβχερτ».

1807: Ο Γεώργιος Κάνινγκ, από τους ένθερμους υποστηρικτές της ελληνικής ανεξαρτησίας, γίνεται υπουργός Εξωτερικών στην Αγγλία. Προς τιμήν του υπάρχει η πλατεία Κάνιγγος.

1821: Η συμβατική ημερομηνία έναρξης της Ελληνικής Επανάσταση κατά των Οθωμανών.

1884: Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το μεγαλύτερο θεραπευτήριο των Βαλκανίων, ο «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου». Η πρώτη εισαγωγή ασθενούς θα γίνει στις 13 Απριλίου.

1896: Αρχίζουν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα.

1914: Ιδρύεται ο αθλητικός σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης, από διαφωνούντα μέλη του Ηρακλή.

  • Γεννησεις

1886: Αθηναγόρας, κατά κόσμον Αριστοκλής Σπύρου, 268ος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως (1948-1972). [θαν. 7/7/1972]

1887: Μπέλα Μπάρτοκ, ούγγρος συνθέτης. [θαν. 26/9/1945]

1908: Ντέιβιντ Λιν, βρετανός σκηνοθέτης. («Ο Λόρενς της Αραβίας») [θαν. 16/4/1991]

  • Θανατοι

1833: Αδαμάντιος Κοραής, γιατρός, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού. [γεν. 27/4/1748]

1857: Γουίλιαμ Κολγκέιτ, αγγλος επιχειρηματίας, ιδρυτής της γνωστής εταιρίας ειδών ατομικής υγιεινής. [γεν. 25/1/1783]

1917: Σπύρος Σαμάρας, κερκυραίος συνθέτης, συνθέτης του Ολυμπιακού Ύμνου. [γεν. 1861]

Διαβάστε περισσότερα »