Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Βατοπέδι: Οριστική παραγραφή των αδικημάτων για τα πολιτικά πρόσωπα


Την γλιτώσατε λαμόγια ... ε ΛΑΜΟΓΙΑ του κερατά!!!!


Επίλογο με παραγραφή για τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν παραπεμφθεί για την υπόθεση του Βατοπεδίου έγραψε το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ομόφωνα και οι πέντε ανώτατοι δικαστές που το συγκροτούν αποφάσισαν ότι τα αδικήματα...

για τα οποία έχουν παραπεμφθεί οι Π. Δούκας, Απ. Κοντός και Ευ. Μπασιάκος, για την υπόθεση του Βατοπεδίου είναι παραγεγραμμένα.

Κατά συνέπεια, η υπόθεση για τα πολιτικά πρόσωπα τελειώνει εδώ και δεν πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Απόφαση που δημιουργεί νομολογιακά δεδομένα και για ενδεχόμενη παραπομπή πρώην υπουργών και για άλλες εκκρεμείς υποθέσεις ,όπως η Siemens.

Κατά πλειοψηφία μάλιστα το συμβούλιο αποφάσισε ότι η δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί πίσω στην εφέτη- ειδική ανακρίτρια Ειρήνη καλού για να συνεχίσει την έρευνα ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τα μέλη γνωμοδοτικών συμβουλίων, του νομικού συμβουλίου του κράτους, συμβολαιογράφους, ορκωτούς εκτιμητές, τον ηγούμενο Εφραίμ, το μοναχό Αρσένιο, αλλά και τον πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Αγγέλου.

http://okitkort.blogspot.com

Σχόλιο Τσογλανίου:
Μπράβο στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Ελληνική δικαιοσύνη. Ο κόσμος έχει αηδιάσει και θα σας πάρει με τις πέτρες! (Όοοοοοταν ξυπνήσει)
Διαβάστε περισσότερα »

Τι μου έμαθε η φυλακή...

Photo: Μαρία Μαράκη
ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Από όλα τα παιδικά παραμύθια εμένα μου άρεσαν εκείνα με τους βασιλιάδες που ντυνόντουσαν ζητιάνοι για να μάθουν πώς ζουν οι απλοί άνθρωποι. Στις εκλογές του 2004 είχα ρωτήσει δημοσίως, από τηλεοράσεως δηλαδή, τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου αν έχουν νιώσει ποτέ την ανάγκη να κυκλοφορήσουν μεταμφιεσμένοι ανάμεσα στον κόσμο. Και οι δύο σχεδόν με αποπήραν λέγοντας πως ξέρουν πώς είναι η ζωή. Εγώ αντεπετέθηκα και τους είπα ότι δεν μαθαίνεις τη ζωή από τους συμβούλους. Ούτε από επιθεωρήσεις του τύπου «περιοδεία του αρχηγού στο χωριό σας». Το πόσο τελικά ήξερε ο Καραμανλής την πραγματικότητα το καταλάβαμε, το πληρώσαμε και θα το πληρώνουμε για πολύ ακόμη. Το πόσο ξέρει ο Παπανδρέου τι γίνεται στη κοινωνία μένει ακόμη αδιευκρίνιστο. Η αλήθεια είναι ότι μας έχει μπερδέψει. Τη μια μέρα επιλέγει τον Καμίνη και τον Μπουτάρη κόντρα και στο ίδιο του το κόμμα και κερδίζει, ερμηνεύοντας σωστά το αίτημα για ανανέωση. Και την «επομένη» αναβαθμίζει αποτυχημένους υπουργούς και εμφανίζεται δέσμιος παλιοπασοκικών στερεοτύπων. Αλλά αυτά τα έχουμε ξαναπεί, σημασία έχει τώρα τι κάνουμε.


Βγαίνοντας από τη γυναικεία φυλακή Θηβών λίγο πριν απ' την πρωτοχρονιά ένιωσα ότι είχα αποφοιτήσει από άλλο ένα σχολείο. Από αυτά τα ειδικά σχολεία που μέσα σε 2-3 μέρες μπορούν να σου μάθουν όσα δεν σου έμαθαν δέκα βιβλία και τριάντα διαλέξεις. Ο κόσμος μας λοιπόν έχει πολύ αδικία. Δεν θα σας πω ότι στη φυλακή ανακάλυψα αθώες και άλλα τέτοια κλαψιάρικα. Θα σας πω όμως ότι στην φυλακή βρήκα γυναίκες με 5 -10- 15 χρόνια στην πλάτη τους επειδή έπιναν χασίς ή ηρωίνη και έσπρωχναν και μια δόση στο διπλανό τους πρεζάκι. Ορισμένοι δικαστές από ό,τι φαίνεται ερμηνεύουν τους νόμους όχι με βάση τα ισχύοντα στη κοινωνία αλλά με τις ιδεοληψίες τους και τις αγκυλώσεις τους. Πρόσφατα το δικαστήριο του Αιγαίου έριξε ισόβια σε μια γυναίκα που είχε 2 γραμμάρια χασίς και πούλησε 10 και 12 γραμμάρια ηρωίνης σε δυο συγκατηγορούμενες της. Η ίδια λέει ότι δεν ήταν δική της η ηρωίνη αλλά εγώ σας λέω ότι ας πούμε ότι ήταν. Είναι δυνατόν 20-30 γραμμάρια ουσιών να σημαίνουν ισόβια; Σε ποια ήπειρο ζούμε; Και μετά είναι η αδικία με τις αλλοδαπές. Είναι σαφές ότι φυλακίζονται πιο εύκολα και με μεγαλύτερες ποινές από τις Ελληνίδες καθότι στις περισσότερες φορές εμφανίζονται μόνες και απροστάτευτες στα δικαστήρια. Στη πτέρυγα με τις μωρομάνες βρήκα Αφγανή μητέρα με τρία παιδιά επειδή μπήκε παράνομα στη χώρα! Όπα! Μην τρελαθούμε δηλαδή και εντελώς.Από τους 128.000 μετανάστες που πέρασαν στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά εμείς βρήκαμε να φυλακίσουμε μια μάνα με 3 παιδιά! Ανάλογες αδικίες έχουμε και με τις τσιγγάνες οι οποίες επίσης υπερεκπροσωπούνται στη φυλακή. Και αν υπήρχε ένα αληθινά αριστερό ή τέλος πάντων κοινωνικά ευαισθητοποιημένο κίνημα με αυτά θα έπρεπε να ασχοληθεί και όχι με την προάσπιση των κεκτημένων διαφόρων συντεχνιών. Η ανισότητα που κυριαρχεί στην κοινωνία μας, το «μέσον», οι γνωριμίες, η εξουσία του χρήματος, τα λαδώματα, όλα αυτά που συζητάμε δηλαδή θα είχαν για τους πολιτικούς μας ένα αληθινό πεδίο μελέτης – και δράσης – αν ήθελαν «να λερώσουν λίγο τα χέρια τους». Αντί λοιπόν να παρακολουθούν τα καλοκαίρια ταχύρυθμα μαθήματα στο Κολούμπια ή στην …Κούβα να βρουν ένα τρόπο να μπουν 2-3 μέρες στη φυλακή. Περισσότερα θα μάθουν. Αφήστε που στο διάδρομο μπορεί να ακούσουν ξώφαλτσα και καμιά συμβουλή.
- Να ακούς διπλά και να μιλάς μονά.
- Να μην κρίνεις αν δεν τα γνωρίζεις όλα.Και αν είναι τυχεροί θα γνώριζαν και την Ιωάννα που θα τους διδάξει τι σημαίνει επανάσταση αλλά και τι σημαίνει συμμετοχή. Η πιο αντάρτισσα ίσως της φυλακής αυτή που μου είπε «να τις γκρεμίσουμε» ήταν η ίδια που συμμετείχε παθιασμένα - και παρότρυνε και τις άλλες κρατούμενες να συμμετέχουν - στον ετήσιο χορό της φυλακής. Η διάθεση της δηλαδή να γκρεμίσει αυτό που την καταπίεζε δεν την εμπόδισε να απολαμβάνει και να βελτιώνει αυτό που ζούσε. Γιαυτό σας λέω πολιτικοί μου, βρείτε τρόπο να μπείτε μέσα και μην φοβάστε, δεν θα σας κρατήσουν.

Διαβάστε περισσότερα »

Θεσσαλονίκη: Θα μαζευτούν τα σκουπίδια από απορριματοφόρα του στρατού.

Η κατάσταση είναι αδιέξοδη και το πρόβληµα επιδεινώνεται κάθε µέρα που περνάει. Ο στρατός θα προσφέρει την βοήθειά του για να καθαρίσει η πόλη.

Η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης προτίθεται να ζητήσει τη βοήθεια του στρατού για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τα σκουπίδια.

Όπως αποφασίστηκε χτες σε έκτακτη σύσκεψη, η διοίκηση θα ζητήσει από το υπουργείο Εθνικής Άµυνας να χρησιµοποιηθούν απορριµµατοφόρα του στρατού για την αποκοµιδή των σκουπιδιών αφού σε ορισμένες περιοχές της πόλης τα σκουπίδια μαζεύονται ακόμα και για μία εβδομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως χτες µπόρεσαν να βγουν για αποκοµιδή µόλις 7 απορριµµατοφόρα σε ολόκληρη την συμπρωτεύουσα. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει και η εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" από το στρατό θα ζητηθούν μόνο οχήματα και όχι στρατιώτες.

Διαβάστε περισσότερα »

Σαν Σήμερα: 19/01/2011

570: Γεννιέται στη Μέκκα ο προφήτης των Μουσουλμάνων, Μωάμεθ.

1809: Γεννιέται ο αμερικανός συγγραφέας και ποιητής Έντγκαρ Άλαν Πόε.

1829: Κάνει πρεμιέρα ο «Φάουστ» του Γκέτε.

1942: Γεννιέται ο συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος.

1943: Γεννιέται η διάσημη τραγουδίστρια των μπλουζ και ροκ, Τζάνις Τζόπλιν.

1946: Γεννιέται η μεγάλη κυρία της κάντρι Ντόλι Πάρτον.

1953: Οι Ελληνίδες ψηφίζουν για πρώτη φορά στις εκλογές της Θεσσαλονίκης.

1966: Η Ίντιρα Γκάντι ορκίζεται για πρώτη φορά πρωθυπουργός.

1969: Γεννιέται η ηθοποιός και μοντέλο Βίκυ Κουλιανού.

2000: Πεθαίνει εξόριστος στην Τυνησία ο ιταλός πρωθυπουργός Μπετίνο Κράξι. Στην μακρόχρονη πολιτική καριέρα του διετέλεσε πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος της Ιταλίας και πρωθυπουργός. Έπεσε θύμα της επιχείρησης κατά της διαφθοράς «Καθαρά Χέρια», στην οποία ηγείτο ο δικαστής Αντόνιο ντι Πιέτρο.
Διαβάστε περισσότερα »