Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Φοβούνται εξέγερση στις 23/02 στη χώρα μας;


Οι πληροφορίες που τρόμαξαν το Μαξίμου και το σχέδιο για να μη γίνει Αίγυπτος η Αθήνα...
ΤΟ ΠΑΡΟΝ, και πιθανόν το μέλλον, πολιτικοί παρατη­ρητές και δημοσκοπήσεις προαναγγέλλουν ότι θα είναι γεμάτο φωτιές. Γιατί η Ελλάδα των 2.000.000 νεόπτω­χων του κατοχικού Μνημονίου να αποτελέσει εξαίρε­ση; Μετά τους φόβους που ήδη εκφράζονται και στην Αθήνα για μιμητικές παρενέργειες στο υπόστρωμα των πεινασμένων (ιθαγενών και ξένων) από τις λαϊκές εξε­γέρσεις στην Αίγυπτο, στην Τυνησία, στην Αλβανία και μερικές χώρες του αραβικού κόσμου που βράζουν, οι επόμενοι φόβοι έχουν εστιαστεί (σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το αστυνομικό και το δικαστικό ρε­πορτάζ) στις επερχόμενες λαϊκές κινητοποιήσεις που αναμένονται πολυμετωπικές μεν αλλά ογκώδεις και, εν πολλοίς, ετερόκλητες.

Από πληροφορίες που υπάρχουν, ηγετικοί κύκλοι της Αστυνομίας έχουν εκφράσει -εδώ και καιρό- στην πολιτική ηγεσία τον προβληματισμό τους ότι τα ΜΑΤ, η ευέλικτη ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και οι ομάδες ΔΕΛΤΑ δεν επαρκούν και δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν σε μαζι­κή βία μέσα σε πόλη και σε αστικό πληθυσμό, εάν (παρ’ ελπίδα) υπάρξουν γενικευμένες εξεγέρσεις. Αρα η εξου­σία -και κάθε μορφής εξουσία- γνωρίζει καλά πώς θα προστατευτεί και φαίνεται να είναι ενημερωμένη από καιρό για το χειρότερο σενάριο.


Το επόμενο τεστ για την «ασπίδα» του καθεστώτος είναι η γενική απεργία των συνδικάτων σης 22 και ης 23 Φεβρουαρίου. Η κινητοποίηση των εργαζομένων αναμένεται εντυπωσιακή και το ραντεβού δίνεται πά­ντα ειρηνικά στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους που όμως μυρίζουν μπαρούτι. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, το συνδικάτο των καθηγητών, οι απεργοί των αστικών συγκοινωνι­ών, οι γιατροί και πιθανόν οι αγρότες που μαρσάρουν τα τρακτέρ έχουν αποφασίσει να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Κανείς δεν θέλει άθλιοι προβοκάτορες να κηλιδώ­σουν τη φωνή του εργάτη και του ανέργου με μια νέα Marfin. Το καθεστώς όμως τρέμει. Το αποδεικνύουν τα τελευταία γεγονότα στην Κερατέα με τις οδομαχίες μέσα στον οικισμό. Αρχίζουν να βγαίνουν τα όπλα.

Προτεταμένο όπλο.

Η φωτογραφία του θερμοκέφαλου αστυνομικού με το προτεταμένο υπηρεσιακό όπλο να απειλεί τους κα­τοίκους της Λαυρεωτικής επιβεβαιώνει την αστυνο­μική θεώρηση ότι οι καταπονημένοι ένστολοι μόνοι τους «δεν θα τα βγάλουν πέρα» σε ακόμη πιο δύσκο­λες καταστάσεις.
Ακόμα και με την περιπολία της αστυνομικής αύ­ρας, που αγοράστηκε το 2004 (εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων), αλλά έκανε το ντεμπούτο της στα, οδοφράγ­ματα της Κερατέας μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η κυβέρνηση -παρά τις διαψεύσεις του ΓΕΣ- οφείλει μια απάντηση. Φοβάται κάτι στις 22 και τις 23 Φεβρουαρίου; Οταν ο λαός θα πνίξει το Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή;

Υποψιάζεται και αφήνει να διαρρεύσουν εικό­νες στρατιωτικής εμπλοκής της ομάδας «Νατοϊκής Κα­ταστολής» για να ανακόψει -έστω και με προσομείωση συγκρούσεων- την οργή του κόσμου;


eglimatikotita.blogspot.com 

Διαβάστε περισσότερα »

Σαν Σήμερα: 11/02/2011



1650: Πεθαίνει ο γάλλος φιλόσοφος και μαθηματικός Ρενέ Ντεκάρτ, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Καρτέσιος. Έμεινε στην ιστορία και για τη ρήση του «σκέφτομαι, άρα υπάρχω».

1776: Γεννιέται στην Κέρκυρα ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας.

1847: Γεννιέται ο Τόμας Έντισον, αμερικανός επιχειρηματίας και εφευρέτης με 1093 πατέντες στο ενεργητικό του. Μεταξύ άλλων ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα, το γραμμόφωνο και τον τηλέγραφο.

1934: Σε κλίμα πολιτικής οξύτητας, διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές στην Αθήνα. Νικητής αναδεικνύεται ο υποστηριζόμενος από την κυβέρνηση υποψήφιος Κωνσταντίνος Κοτζιάς.

1948: Πεθαίνει, σε ηλικία 50 ετών, ο ρώσος πρωτοποριακός σκηνοθέτης Σεργκέι Αϊζενστάιν.

1959: Υπογράφεται στη Ζυρίχη η συνθήκη, με την οποία η Κύπρος καθίσταται ανεξάρτητο κράτος.

1961: Δολοφονείται ο Πατρίς Λουμούμπα, πρώτος πρωθυπουργός του Κονγκό και ηγετική μορφή του αφρικανικού αντιαποικιοκρατικού αγώνα.

1963: Αυτοκτονεί, σε ηλικία 30 ετών, η αγγλίδα ποιήτρια Σίλβια Πλαθ.

1969: Γεννιέται η ελληνο-αμερικανίδα ηθοποιός Τζένιφερ Άνιστον, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Τζένιφερ Αναστασάκη.

1975: Η Μάργκαρετ Θάτσερ γίνεται η πρώτη γυναίκα αρχηγός των άγγλων Συντηρητικών.

1978: Διαλύεται στην Κύπρο η ΕΟΚΑ Β’.
Διαβάστε περισσότερα »