Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Video games σε δημόσιες τουαλέτες

http://www.star.gr/uploads/images_resize/2011/01/76006_1812.jpgΗλεκτρονικά παιχνίδια θα τοποθετηθούν στις δημόσιες τουαλέτες της Ιαπωνίας, την ώρα που στις περισσότερες χώρες του κόσμου τα δημόσια ουρητήρια ούτε... χαρτί υγείας ή σαπούνι για να πλύνεις τα χέρια σου δεν υπάρχει.

Γνωστή εταιρεία με video games, πήρε την έγκριση και στις τουαλέτες τεσσάρων σταθμών του μετρό στο Τόκιο, θα τοποθετηθούν παιχνιδομηχανές.


Θα αποτελούνται από μια οθόνη η οποία θα βρίσκεται πάνω από το καζανάκι και ένα τηλεχειριστήριο το οποίο θα είναι μέσα στη λεκάνη. Το παιχνίδι θα γίνεται με τα …ούρα τα οποία θα διαμορφώνουν και τις εξελίξεις στην οθόνη.

http://24wro.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

ΑΤΑΚΕΣ ΒΓΑΛΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΑΛΑ!

Σοφές... αμπελοφιλοσοφίες

  • Πάντοτε να αφήνεις τους άλλους να κανονίζουν τις εκδρομές και τα ταξίδια. Μετά μπορείς άνετα να τους βρίζεις.
  • Γεννιόμαστε γυμνοί, υγροί και πεινασμένοι. Μετά τα πράγματα χειροτερεύουν.
  • Πουριτανισμός: Ο τρομερός φόβος ότι κάποιος άλλος, κάπου αλλού, μπορεί να είναι ευτυχισμένος
  • Συνείδηση: Εκείνο το ενοχλητικό πράγμα ανάμεσα σε δυο υπνάκους
  • Να είσαστε ευγενικοί με τα παιδιά σας. Αυτά θα διαλέξουν το γηροκομείο σας
  • Υπάρχουν 3 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν να μετράνε και αυτοί που δεν ξέρουν
  • Εαν δεν πετύχεις, κατέστρεψε όλα τα στοιχεία ότι προσπάθησες
  • Συμπέρασμα είναι το μέρος όπου σταματάμε όταν κουραστούμε να σκεφτόμαστε
  • Εμπειρία είναι κάτι που δεν το έχουμε όταν το χρειαζόμαστε και το έχουμε όταν πια δεν το χρειαζόμαστε
  • Αυτός που διστάζει, πιθανώς να έχει δίκιο.
  • Η επιτυχία πάντα συμβαίνει όταν είσαι μόνος σου και η αποτυχία όταν σε βλέπουν όλοι.
  • Η προσπάθεια είναι το πρώτο βήμα προς την αποτυχία.
  • Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να ψαρεύεις και το να στέκεις στην ακτή σαν ηλίθιος. Αυτή η λεπτή γραμμή λέγεται και... πετονιά!
Διαβάστε περισσότερα »

53 δισ. επισκέπτες κατεβάζουν παράνομα


Πάνω από 53 δισεκατομμύρια επισκέψεις το χρόνο δέχονται συνολικά τα sites διαμοιρασμού αρχείων , όπως “αποκάλυψε” γνωστή εταιρεία σε έρευνα που έκανε για την διαδικτυακή πειρατεία.

Φαίνεται πως το φαινόμενο του παράνομου downloading είναι παγκόσμιο και τείνει να γίνει ως και κίνημα.


Δεν εξηγείται αλλιώς τόσο “στρίμωγμα” στα τρία δημοφιλέστερα sites διαμοιρασμού αρχείων.

Rapidshare, Megavideo και Megaupload συγκεντρώνουν μόνα τους περί τους 21 δισεκατομμύρια επισκέπτες από όλον τον κόσμο!

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Mark Monitor, Τσάρλι Άμπραχαμς, διευκρίνισε πως τα 53 δισεκατομμύρια αφορούν ένα πολύ μικρό δείγμα από τα εν λόγω sites, άρα ο αριθμός σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Όπως εξηγεί ο Άμπραχαμς, ο λεγόμενος “πόλεμος κατά της πειρατείας” στο διαδίκτυο μάλλον είναι δύσκολος ως και ακατόρθωτος, αφού μπορεί οι δισκογραφικές και οι κινηματογραφικές εταιρείες να κλείνουν sites όπως το piratebay ή να αναγκάζουν για παράδειγμα το rapidshare να φιλτράρει τα αρχεία που διαμοιράζονται, κάθε τόσο όμως θα βγαίνουν καινούρια, γιατί ο ελεύθερος διαμοιρασμός αρχείων είναι ζωτικής σημασίας για το διαδίκτυο.


http://okitkort.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Banksy... o μάγος των σπρευ...

Σήμερα θα κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα στον καλλιτέχνη που επιμελήθηκε (εν αγνοία του) την εικόνα του blog. To όνομα αυτού Banksy. Το πραγματικό του όνομα είναι Robert Banks. Τα έργα του είναι συνήθως σατιρικά, σχολιάζοντας ζητήματα πολιτικής και κουλτούρας, με συχνή χρήση του στένσιλ. Αν και έδρα του είναι το Λονδίνο, η τέχνη του συναντάται επίσης σε πόλεις εκτός της Βρετανίας.
    ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site

Αυτά είναι μερικά από τα πιο γνωστά έργα του Banksy. Μπορείτε επίσης να βρείτε αρκετά βίντεο στο youtube όπου υπάρχουν δημιουργίες του ντυμένες με μουσική.

ΑΡΧΙΤΣΟΓΛΑΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα »

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!!

 

Για διάστημα ενός χρόνου θα διατηρούνται τα δεδομένα από τηλεφωνικές ή διαδικτυακές υπηρεσίες και κάμερες σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και συνυπογράφουν έξι υπουργοί...
Στα στοιχεία που καταγράφονται συμπεριλαμβάνονται και οι συνομιλίες μέσω email αλλά και οι αναπάντητες κλήσεις. Οι εταιρείες και οι πάροχοι των παραπάνω υπηρεσιών θα υποχρεούνται πλέον να διατηρούν τα δεδομένα, χωρίς όμως να καταγράφουν το περιεχόμενο. Τα στοιχεία θα διατηρούνται ώστε οι αρμόδιες αρχές να μπορούν να τα επεξεργάζονται "στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της οργανωμένης εγκληματικότητας".

Όπως αναφέρεται στο κείμενο που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και ενσωματώνει κοινοτική οδηγία, τα δεδομένα θα διατηρούνται για διάστημα ενός χρόνου και στη συνέχεια θα καταστρέφονται.

Στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις θα καταγράφεται οι αριθμοί τηλεφώνου, τα ονοματεπώνυμα και οι διευθύνσεις των συνδρομητών αλλά και στοιχεία όπως κλήσεις που προωθούνται και αναπάντητες κλήσεις. Όσον αφορά στις ηλεκτρονικές συνομιλίες, θα καταγράφονται ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του συνδρομητή, η διεύθυνση IP αλλά και ο πάροχος.

Αρμόδιες για τον έλεγχο των εταιρειών θα είναι η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Η τελευταία θα οφείλει να υποβάλει κάθε χρόνο και στατιστικά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης, στα οποία θα καταγράφονται μεταξύ άλλων οι περιπτώσεις στις οποίες παρασχέθηκαν πληροφορίες στις αρμόδιες αρχές, το χρονικό διάστημα μεταξύ της ημερομηνίας έναρξης διατήρησης των δεδομένων και της ημερομηνίας υποβολής του αιτήματος από την αρμόδια αρχή για τη διαβίβαση των δεδομένων και οι περιπτώσεις στις οποίες δεν κατέστη δυνατό να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για τη χορήγηση δεδομένων.

Σε περίπτωση παραβίασης των υποχρεώσεων αλλά και περιπτώσεων παραβίασης δεδομένων θα προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Για παράδειγμα σε περιπτώσεις διαρροής των εν λόγω δεδομένων, σε όσους τα χρησιμοποιούν και διακρίβωσης σκόπιμης παραβίασης του νόμου, οι υπεύθυνοι απορρήτου επικοινωνιών θα έρχονται αντμέτωποι με ποινές φυλάκισης 2-10 ετών.

Όσον αφορά στις κάμερες, τονίζεται πως θα μπορούν να καταγράφουν ήχο και εικόνα. Θα τοποθετούνται σε όλους τους δημόσιους χώρους (π.χ. στάσεις λεοφωρείων), σε περιπτώσεις όπου η χρήση τους κρίνεται αναγκαία. Αυτές είναι: η διαφύλαξη της εθνικής άμυνας, της κρατικής ασφάλειας, η αποτροπή και καταστολή σοβαρών αξιόποινων πράξεων και η διαχείριση της κυκλοφορίας.

Διαβάστε περισσότερα »

Ο Απόστολος Γκλέτσος ανέτρεψε την κυβέρνηση


Πέρασε απαρατήρητο αλλά η κίνησή του Απόστολου Γκλέτσου να αφαιρέσει τις πλευρικές μπάρες του αυτοκινητόδρομου -για να περνούν οι 
μόνιμοι κάτοικοι- ανέδειξε το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας και έστειλε την κυβέρνηση στα σκουπίδια.



Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο Απόστολος Γκλέτσος είναι ο νέος δήμαρχος Στυλίδας. Αποφασίζει να ανοίξει τον παράδρομο της εθνικής οδού, ώστε να περνούν οι δημότες του δήμου Στυλίδας και να πηγαίνουν στα χωράφια τους ή στις δουλειές τους, χωρίς να πληρώνουν διόδια – οι κάρτες ελεύθερης διέλευσης για τους κατοίκους της Στυλίδας δεν έχουν ανανεωθεί μετά το τέλος του έτους και οι δημότες είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν διόδια, για να μετακινηθούν μέσα στα όρια του δήμου.
Ο Απόστολος Γκλέτσος γνώριζε πως η κίνησή του να αφαιρέσει τις μπάρες δεν είναι νόμιμη – αν και ήξερε πως είναι λογική και «δίκαιη» για τους δημότες. Επίσης, γνώριζε ότι θα συλληφθεί. Αν δεν το ξέρει, θα ήθελα να τον ενημερώσω πως δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα - το δικαστήριο δεν μπορεί να τον καταδικάσει και θα αφεθεί ελεύθερος.
Αμέσως μετά τη σύλληψη του Απόστολου Γκλέτσου, το υπουργείο Υποδομών ανακοινώνει πως εξασφάλισε τα κονδύλια για να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις για τους παράπλευρους δρόμους, ενώ, παράλληλα, ανακοινώνει πως συμφώνησε με την κατασκευάστρια κοινοπραξία για την έκδοση-ανανέωση χιλίων καρτών, ώστε να περνούν ελεύθερα οι κάτοικοι της περιοχής από τα διόδια.
Γιατί υπήρξε τόση πρεμούρα από την κυβέρνηση να λυθεί το πρόβλημα αμέσως μετά τη σύλληψη του Απόστολου Γκλέτσου; Μα είναι απλό: επειδή ξέρουν πως το δικαστήριο δεν μπορεί να τον καταδικάσει. Στην Ελλάδα του 2010, δεν μπορεί να καταδικαστεί σχεδόν κανείς.
Φαντάζεται κάποιος να επιβληθεί χρηματική ποινή ή ποινή φυλάκισης στον Απόστολο Γκλέτσο ή σε κάποιον άλλο δήμαρχο που παίρνει το νόμο στα χέρια του και κάνει το αυτονόητο για τους δημότες του; Θα μπορούσε να συμβεί, αλλά όχι σε μια χώρα που χρεοκόπησε και κανείς δεν δικάστηκε για τη χρεοκοπία της. Όταν οδηγείς έναν λαό στην εξαθλίωση -χωρίς κανείς να έχει βρεθεί στη φυλακή-, δεν μπορείς να καταδικάσεις έναν δήμαρχο που αφαίρεσε τις μπάρες, για να περνούν οι δημότες. Δεν γίνεται να κόβουν βόλτες ανενόχλητοι ο Καραμανλής και ο Σημίτης, και να φυλακίσεις τον Γκλέτσο. Θα ξεσηκωθούν και οι τοίχοι. Δεν θέλει και πολύ μυαλό.
Η ασυλία που έχουν οι πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν ασυλία όλοι. Μπροστά στη χρεοκοπία της χώρας, όλα τα άλλα αδικήματα μοιάζουν με πταίσματα και παιδικές ζαβολιές. Ουσιαστικά, η Δικαιοσύνη έχει απονομιμοποιηθεί. Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται μόνο με έναν τρόπο: με το να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη εκείνοι οι πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και –φυσικά- να απομακρυνθούν από την πολιτική σκηνή. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να χρεοκόπησε και να συνέχισαν την πολιτική τους καριέρα αυτοί που την χρεοκόπησαν.
Τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια μας βομβαρδίζουν καθημερινά με λίστες γιατρών που φοροδιαφεύγουν, καταστηματαρχών που δεν κόβουν αποδείξεις και διάφορων άλλων, για να μας πείσουν πως θα βασιλεύσει η νομιμότητα. Είναι έξυπνο να πετάς την μπάλα στην εξέδρα, αλλά η χώρα έχει χρεοκοπήσει και μεγάλο τμήμα του πληθυσμού οδηγείται στην εξαθλίωση, οπότε η πρώτη σκέψη που κάνουν πια οι πολίτες είναι πως μέσα σε αυτές τις λίστες δεν υπάρχουν λίστες με ονόματα πολιτικών, καναλαρχών, εκδοτών, μεγαλοεπιχειρηματιών και τηλεδημοσιογράφων.
Ο Θόδωρος Πάγκαλος δήλωσε πως «μαζί τα φάγαμε» και κάποιοι πολιτικοί νόμισαν πως το θέμα έληξε εκεί – νόμισαν πως η δίκη για τη χρεοκοπία της χώρας έγινε από τον κ. Πάγκαλο και εκδόθηκε μάλιστα και ετυμηγορία. Όμως, ο κ. Πάγκαλος δεν είναι δικαστής – μάλλον είναι κατηγορούμενος και οι κατηγορούμενοι δεν είναι στην έδρα αλλά στο εδώλιο. Αν ο κ. Πάγκαλος μπορεί να βγάζει δικαστικές αποφάσεις, τότε μπορεί να το κάνει αυτό και ο Γκλέτσος, κι εσείς, κι εγώ. Κι αν ο κ. Πάγκαλος έχει βουλευτική ασυλία, τότε έχουμε ασυλία όλοι. Αφού «μαζί τα φάγαμε». Άρα, ένοχοι όλοι – και βέβαια, αθώοι όλοι.
Όταν ο κ. Πάγκαλος δήλωσε πως «μαζί τα φάγαμε» παραδέχτηκε δημοσίως πως «έφαγε». Περιέργως, κανένας εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιήθηκε από αυτή του τη δήλωση και δεν παρενέβη. Εκτός, αν στο «μαζί τα φάγαμε» περιλαμβάνονται και οι δικαστικοί. Για να μην υπάρξει καμία αντίδραση από το δικαστικό σώμα, μπορούμε να υποθέσουμε πως μάλλον έτσι θα είναι.
Δεν ξέρω αν ήταν στις προθέσεις του Απόστολου Γκλέτσου να αφαιρέσει τις μπάρες για να δείξει πως στη χώρα δεν υπάρχει Δικαιοσύνη -και πως δεν μπορεί να υπάρξει με αυτούς τους πολιτικούς-, αλλά το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.
Ζούμε σε μια χώρα, όπου, επειδή οι πολιτικοί έχουν αποφασίσει πως πρέπει να μένουν ατιμώρητοι, ουσιαστικά δεν υπάρχουν νόμοι, δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη και δεν τιμωρείται σχεδόν κανένας. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Η ατιμωρησία των πολιτικών επιβάλλει ατιμωρησία για όλους – προπαντός ισότητα. Σύντομα θα αντιληφθούν όλοι πόσο επικίνδυνο είναι αυτό.
Η χρεοκοπία ήταν το πρώτο έγκλημα. Η απόλυτη ανομία είναι το δεύτερο. Κι αν για τη χρεοκοπία η δικαιολογία των κυβερνώντων είναι πως «μαζί τα φάγαμε», για τον εξευτελισμό και την κατάργηση της Ελληνικής Δικαιοσύνης ο λογαριασμός θα έχει πάνω μόνο τα δικά τους ονόματα.
(Εκτός από την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης για την ικανοποίηση των αιτημάτων των δημοτών της Στυλίδας αμέσως μετά τη σύλληψη του δημάρχου τους, δεν είναι τυχαίο και το γεγονός πως η απόφαση του Απόστολου Γκλέτσου να πάρει το νόμο στα χέρια του και να αφαιρέσει τις μπάρες δεν προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα ΜΜΕ. Πολιτικοί, καναλάρχες και τηλεδημοσιογράφοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και τρέμουν στην ιδέα της αυτοδικίας – γι’ αυτό κυκλοφορούν με δέκα μπράβους ο καθένας. Αν ο Απόστολος Γκλέτσος συνεχίσει να δίνει το κακό παράδειγμα στους πολίτες, θα προσπαθήσουν να τον λοιδορήσουν και να τον παρουσιάσουν ως γραφικό. Σε αυτή τους την προσπάθεια, θα βρουν συμμάχους αρκετούς πολίτες που έχουν πιάσει τους καναπέδες και ακυρώνουν συστηματικά όποιον προσπαθεί να κάνει κάτι – είναι γνωστό πως η χώρα μας κατοικείται αποκλειστικά από παρεξηγημένες μεγαλοφυίες.)
Διαβάστε περισσότερα »

Έβγαλε τη σφαίρα με ένα ...φτέρνισμα!


Μια απίστευτη ιστορία συνέβη στην Ιταλία, όπου ένας άντρας, 28 ετών, κατάφερε να αποβάλλει τη σφαίρα που του είχε καρφωθεί στο κεφάλι...με ένα φτέρνισμα!

Ο Darco Sangermano, είχε τραυματιστεί, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, από πυροβολισμό, με αποτέλεσμα η σφαίρα να εισέλθει στο κρανίο του από τη δεξιά πλευρά, πίσω από την κόγχη του ματιού και συγκεκριμένα στη ρινική κοιλότητα. Προς μεγάλη έκπληξη όμως των ιατρών, η σφαίρα δεν προκάλεσε σοβαρή ζημιά στον 28χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, με αιμορραγία.
Καθώς περίμενε να τον εξετάσουν οι γιατροί, ο νεαρός άντρας φτερνίστηκε και εξαιτίας της ισχυρής πίεσης, η σφαίρα πετάχτηκε από το δεξί του ρουθούνι!
''Η σφαίρα έσπασε το κόκκαλο του κροτάφου του, και από τη σύγκρουση η ορμή της μειώθηκε με αποτέλεσμα να μην ''χτυπήσει'' το μάτι, απλά να το ακουμπήσει.'' δήλωσε ο Δρ. Guglielmo Ramieri, που εξέτασε τον νεαρό.
Ο Sangermano, υπεβλήθη σε επέμβαση ώστε να απομακρυνθούν τα θραύσματα της σφαίρας και ευτυχώς πλέον η υγεία του δεν κινδυνεύει, ενώ η όρασή του θα αποκατασταθεί πλήρως

Διαβάστε περισσότερα »

Σαν Σήμερα: 12/01/2011


1628: Γεννιέται ο γάλλος παραμυθάς Σαρλ Περό.

1913: Ο ρώσος επαναστάτης Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, ένας από τους εκδότες της εφημερίδας «Πράβντα», σε επιστολή του προς το περιοδικό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, υπογράφει για πρώτη φορά ως «Στάλιν» (ατσάλινος άνθρωπος).

1931: Επεισόδια από τους καπνεργάτες του Πειραιά, επειδή στις καπναποθήκες προσλήφθηκαν γυναίκες αντί για άνδρες.

1936: Γεννιέται η ηθοποιός Τζένη Καρέζη, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ευγενίας Καρπούζη.

1943: Γεννιέται ο οργανίστας των «Doors» Ρέι Μάνζαρεκ.

1948: Εγκαινιάζεται το πρώτο σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ.

1956: Γεννιέται ο ποιητής, στιχουργός και ηθοποιός Θοδωρής Γκόνης.

1970: Κάνει την παρθενική πτήση του το Boeing 747.

1973: Θεμελιώνονται τα νέα κτίρια της Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη.

1976: Πεθαίνει η αγγλίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Άγκαθα Κρίστι.
Διαβάστε περισσότερα »

Έχει ξεφύγει το ΕΣΡ

Ο ξεπεσμός του περίφημου Ε.Σ.Ρ. δεν έχει όρια...
Αυτή τη φορά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξέδωσε πρόστιμο για το Καφέ της Χαράς!
Συγκεκριμένα επιβλήθηκαν 15.000 στον ΑΝΤ1 για την εκπομπή «Καφέ της Χαράς» (5/10/2010), με αιτιολογικό την ανάγκη διαφύλαξης της ποιότητας της ελληνικής γλώσσας και της.....

τήρησης της νομοθεσίας περί προστασίας ανηλίκων.

Φαίνεται ότι όσα ακούγονται καθημερινά στην τηλεόραση δεν είναι τόσο μεμπτά όσο η ατάκες του Φατσέα στο Καφέ της Χαράς...

Ο ξεπεσμός της ελληνικής τηλεόρασης έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε Big Brother και Κολοκοτρωνήτσι να είναι ο πρώτος στόχος του Νομοθέτη...

http://mpalakia.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »