Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Τα καλύτερα καμουφλάζ

O καθηγητής «βιολογικής» φωτογραφίας του Πανεπιστημίου του Νότινγκαμ , Άλεξ Χάιντ, με τις συγκεκριμένες φωτογραφίες αποκαλύπτει το μυστηριώδη κόσμο των πλασμάτων που μπορούν να κρύβονται τόσο καλά… ώστε σχεδόν να μη φαίνονται.

Φωτογράφησε χαμαιλέοντες και άλλα πλάσματα σε διάφορα μέρη (από τη Μαδαγασκάρη μέχρι τον κήπο του στο Ντέρμπισαϊρ) και με διάφορα καμουφλάζ.

O ίδιος δήλωσε «Μου φαίνεται απίστευτα αποτελεσματικός ο τρόπος που βρίσκουν αυτά τα πλάσματα να καμουφλάρονται». Φυσικά όλα τα καμουφλάζ που εμείς τα βλέπουμε από «καλλιτεχνική» σκοπιά έχουν και ένα τεράστιο νόημα στην επιβίωση των συγκεκριμένων πλασμάτων αφού κρίνεται απαραίτητο να κρύβονται από τους κυνηγούς τους αλλά και να μη φαίνονται πριν «γραπώσουν» τα θύματά τους.

Απολαύστε τις φωτογραφίες…



Σχεδόν αόρατο ανάμεσα σε ένα φυτό ένα Μαλαισιανό Orchid Mantis.



Ένα είδος σαύρας στο εθνικό πάρκο Masoala Peninsula στα βόρεια της Μαδαγασκάρης.



Σκόρος στο κήπο του Άλεξ Χάιντ.



Εξαιρετικό καμουφλάζ από το Violin Mantis ανάμεσα σε φύλλα.



Ο βάτραχος Platypelis στο εθνικό πάρκο Masoala Peninsula.



Στο νησί Skye ένας σκορπιός καμουφλάρεται γύρω από τις πέτρες.





http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα »

ΦΟΝΙΚΟ ΟΠΛΟ...ΕΝΑ ΨΑΡΙ



Δύο νεαροί που ψάρευαν στην παγωμένη λίμνη Black Lakeστο Μίσιγκαν των ΗΠΑ κατήγγειλαν στην αστυνομία μία γυναίκα, που είχε το ίδιο με αυτούς χόμπι, ότι τους επιτέθηκε άνευ λόγου και τους χτύπησε με όπλο τα ψάρια της. Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα δήλωσε η αστυνομία στην εφημερίδα Muskegon Chronicle, ενώ οι δύο 20χρονοι άνδρες ψάρευαν, η 29χρονη κοπέλα... 
τους πλησίασε και τους ζήτησε να γυρίσουν από την άλλη, καθώς έπρεπε να... κάνει μία σωματική της ανάγκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, όσο είχαν γυρίσει και δεν την κοιτούσαν, χτύπησε τον ένα στο πίσω μέρος του κεφαλιού με ένα ψάρι και τον άλλον επίσης με ένα ψάρι στο πρόσωπο.
Αφού λογομάχησαν, η κοπέλα επέστρεψε στη σκηνή που είχε στήσει στη λίμνη. Όπως είπε στους αστυνομικούς, τους χτύπησε επειδή είχαν στήσει τη δική τους σκηνή πάρα πολύ κοντά στη δική της, ενώ επιμένει ότι δεν τους χτύπησε απευθείας με τα ψάρια, απλά τους τα πέταξε και αστόχησε.
Πάντως, οι δύο νεαροί δεν υπέβαλλαν μήνυση


http://fimotro.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Δαγκωτό στην πολυγαμία οι Τούρκοι!


Περίπου 187.000 Τουρκάλες «μοιράζονται» τον άντρα τους με άλλες συζύγους...
σε μια χώρα όπου υπάρχουν κάπου 7 εκατ. παντρεμένα ζευγάρια και όπου οι γυναίκες που παντρεύτηκαν νωρίτερα από τα 18 τους χρόνια υπολογίζονται σε 5.5 εκατ..

Τα στοιχεία αυτά έγιναν γνωστά στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών για Άντρες και Γυναίκες, όπου δύο Τούρκοι ακαδημαϊκοί έκαναν πάταγο με την αποκάλυψή τους, καθώς επισήμως η πολυγαμία απαγορεύεται στην Τουρκία, ενώ και η ΕΕ αξιολογεί ιδιαίτερα αυστηρά θέματα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πάραυτα, η πολυγαμία είναι ευρέως διαδεδομένη και κατά κύριο λόγο στα ανατολικά της χώρας. Οι δεύτεροι γάμοι είναι συνήθως θρησκευτικοί και οι γυναίκες εμπλέκονται σε πολυγαμικές καταστάσεις υπό την πίεση της οικογένειας ή των θρησκευτικών πεποιθήσεών τους, σημειώνει σχετικά η «Hurriet».

Οι δύο ερευνητές εξέτασαν σε βάθος τους παράγοντες πίεσης που ασκούνται στις γυναίκες - όπως είναι οι πρόωροι γάμοι σε πολύ νεαρή ηλικία, το ύψος της προίκας, η πρόταξη του γιου έναντι της κόρης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι προίκα «ζητήθηκε» να καταβληθεί για 2 εκατ. γυναίκες, ενώ οι γάμοι σε πολύ νεαρή ηλικία οδηγούν τις γυναίκες στη διακοπή της σχολικής τους εκπαίδευσης και σε περιορισμένες επαγγελματικές επιλογές, ενώ υπόκεινται σε μεγάλη ψυχολογική πίεση ή και βία, που συχνά επηρεάζει την υγεία τους ή την υγεία των παιδιών τους.

Κατά την έκθεση επίσης, κάπου 450.000 γυναίκες έχουν παντρευτεί σε μη δεσμευτικές νομικά θρησκευτικές τελετές, προέρχονται δε κατά κύριο λόγο από χαμηλού μορφωτικού επιπέδου κοινωνικά στρώματα.

Τέλος, κάπου 7 εκατ. γάμοι έγιναν με απόφαση των γονιών, το 12.4% των γάμων έγιναν ανάμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού, ενώ η προίκα ζητήθηκε στο 50% των γάμων στην κεντρο - ανατολική Τουρκία, στο 47% της βορειο-ανατολικής και στο 32% της νοτιο-ανατολικής Τουρκίας.





http://24wro.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν Σήμερα: 24/01/2011




41 μ.Χ: Δολοφονείται στα 28 του χρόνια ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Γάιος Κέσαρ Γερμανικός, γνωστότερος ως Καλιγούλας.

1924: Η ρωσική πόλη Αγία Πετρούπολη μετονομάζεται σε Λένινγκραντ.

1960: Γεννιέται η γερμανίδα ηθοποιός Ναστάζια Κίνσκι, κατά κόσμο Ναστάζια Νιξίνσκι.

1965: Πεθαίνει ο Γουίνστον Τσόρτσιλ, πρωθυπουργός της Βρετανίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, επονομαζόμενος και «πατέρας της νίκης», λόγω της αποφασιστικής συμβολής του στην ήττα του ναζισμού.

1984: Η εταιρία «Apple Computer» κυκλοφορεί τους προσωπικούς υπολογιστές Macintosh.

1986: Πεθαίνει ο ιδρυτής της σαϊεντολογίας Ρον Χάμπαρντ.

1993: Πεθαίνει ο Θέργκουντ Μάρσαλ, ο πρώτος μαύρος που χρημάτισε μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

1994: Ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Μιχάλης Βρανόπουλος δολοφονείται από τη «17 Νοέμβρη».
Διαβάστε περισσότερα »