Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Όταν μια γιαγιά πάει να μεταλάβει.... (DR SEENG)


Η σημερινή ανάρτηση είναι προέκταση αυτής εδώτης εικόνας. Πρόκειται για ένα θέμα με το οποίο πάντα ήθελα να καταπιαστώ, αλλά μόλις σήμερα μού δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω: το μαρτύριο που τραβάμε όλοι όσοι πηγαίνουμε στην εκκλησία να μεταλάβουμε και στριμωχνόμαστε από τις γιαγιάδες!

Έχω στριμωχτεί σε club, έχω στριμωχτεί από θαυμάστριες, έχω στριμωχτεί στην Τούμπα, έχω στριμωχτεί και σε ουρές σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, αλλά πουθενά δεν έφαγα κλωτσιά ή αγκωνιά, ούτε απειλήθηκε η ζωή μου από καμία υπερηλικιωμένη τσαμπουκαλού με μπαστούνι! Πας να κοινωνήσεις και φεύγεις επίδοξος δολοφόνος!

Αυτά τα πλάσματα κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Το παρουσιαστικό τους είναι παραπλανητικό κι αυτό τους δίνει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Ιδού λοιπόν τι συμβαίνει όταν μια μέση Ελληνίδα γιαγιά πηγαίνει στην εκκλησία για να μεταλάβει:
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......





Δεν πειράζει αν δεν γνωρίζετε τις ορολογίες του μπάσκετ. Ούτε ο Ομπράντοβιτς δε θα μπορούσε να τα καταλάβει έτσι όπως τα έγραψα...













http://www.drseeng.com
Διαβάστε περισσότερα »

Γερμανοί ξαναστήνουν τον Κολοσσό της Ρόδου!

Ο Κολοσσός της Ρόδου, έχει «στηθεί» μόνο που εμείς δεν έχουμε πάρει χαμπάρι! Την ώρα που εμείς είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε μία τόσο σημαντική κληρονομιά, υπάρχουν άλλοι που το κάνουν για λογαριασμό μας. Σε έκθεση πράγματι που γίνεται στη Γερμανία, αυτή την περίοδο, παρουσιάζεται ο Κολοσσός της Ρόδου, μαζί με...


το άγαλμα της Ελευθερίας, σε μία ενότητα που ονομάζεται "η εξύμνηση του ανθρώπου".

Και μόνο αυτό το γεγονός δείχνει πόσο ''μετρά'' σε παγκόσμιο επίπεδο ο Κολοσσός και πόσο θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί αυτό το νησί της Ρόδου για προβολή και διαφήμιση. Δυστυχώς όμως, το γεγονός ότι κατά καιρούς υπήρχαν ενδιαφέρουσες ιδέες και προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή, έμειναν μόνο σε θεωρητικό επίπεδο και τίποτα περισσότερο. Έστω και τώρα πάντως, υπάρχουν τα περιθώρια να δούμε ως τοπική κοινωνία το θέμα σοβαρά και να ασχοληθούμε με αυτό, όπως πρέπει.

Η έκθεση

Το Γκαζομέτερ στο Ομπερχάουζεν είναι κάτι αντίστοιχο με την Τεχνόπολη στο Γκάζι. Στο παλιό εργοστάσιο διανομής γκαζιού, μπορεί κανείς σήμερα να θαυμάσει τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα και τις πιο μαγευτικές στιγμές της φύσης, όπως τα απaθανάτισαν με το φωτογραφικό τους φακό οι καλύτεροι φωτογράφοι του κόσμου.

Μπαίνοντας στον εκθεσιακό χώρο πρέπει πρώτα να συνηθίσεις στο χαμηλό φωτισμό και την ψύχρα. Στην ύψους 117 μέτρων αίθουσα νιώθεις μικρός και αδύναμος, έτοιμος να υποταχθείς στις δυνάμεις της φύσης που απεικονίζονται στις τεράστιες φωτογραφίες γύρω σου: Εκρήξεις ηφαιστείων, κεραυνοί, παλιρρoϊακά κύματα -η δύναμη της φύσης σε καθηλώνει. Στον άλλο όροφο η φύση δίνει τη θέση της στην ανθρώπινη τέχνη. Τα εκθέματα εκεί είναι χωρισμένα σε θεματικές ενότητες. Έτσι παρουσιάζονται μαζί η Χρυσή Γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο, ο Πύργος του Άιφελ, το Κολοσσαίο, το Σινικό Τείχος και ο Φάρος της Αλεξάνδρειας στην ενότητα «Αγγίζοντας τον ουρανό». Ενώ το Άγαλμα της Ελευθερίας και ο Κολοσσός της Ρόδου φέρουν στην έκθεση τον τίτλο «Η εξύμνηση του ανθρώπου».
rodiaki.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Αεροπλάνα στο δρόμο μαζί με αυτοκίνητα!


Αεροπλάνα στο δρόμο μαζί με αυτοκίνητα!


Αν ταξιδεύετε από το Γιβραλτάρ προς την Ισπανία με αυτοκίνητο και σταματήσετε σε φανάρι μην περιμένετε να δείτε αυτοκίνητα να διασχίζουν τον δρόμο μπροστά σας.


Όσο και να σας φανεί παράξενο, αυτό που θα δείτε να ξεκινάει με πράσινο θα είναι ένα αεροπλάνο που θα απογειώνεται.

Το αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ είναι ένα πραγματικά ασυνήθιστο αεροδρόμιο. Βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από το κέντρο του Γιβραλτάρ, και έχει τη διάκριση του πιο κοντινού αεροδρομίου στην πόλη που εξυπηρετεί.

Το Βρετανικό Γιβραλτάρ δεν έχει μεγάλη έκταση, και ο διάδρομος του αεροδρομίου καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της γης.

Όταν ένα αεροπλάνο πρέπει να απογειωθεί ή να προσγειωθεί η κυκλοφορία στον δρόμο διακόπτεται.
Πηγή:dinfo
Διαβάστε περισσότερα »

Θ.Πάγκαλος: Φέρνει τροπολογία για τα blogs

ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ

Φέρνει νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες ημέρες για την ανωνυμία στα blogs. Θα περάσει τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς. Είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει γιατί λειτουργεί ως αερόσακος.

Είναι καμμένο χαρτί, δηλαδή στην κριτική. Δεν ξέρουμε εάν αποτελεί "λαγό" του Παπανδρέου,...
ο Πάγκαλος πάντως έχει προετοιμάσει με το γραφείο του όλο το νομοθετικό πλαίσιο για να υπάρξει επώνυμος διαχειριστής.

Τεχνικά, δεν μπορεί να γίνει αυτό. Επειδή όμως βολεύει αρκετούς στην κυβέρνηση τέτοια εξέλιξη η λύση θα βρεθεί με τo ηλεκτρονικό ίχνος (ip). Και όποιον πάρει ο χάρος...

Σ.Σ. Ο κύριος Παπανδρέου που εμφανιζόταν ως υπέρμαχος της ελευθερίας του διαδικτύου γνωρίζει την τροπολογία που έρχεται;

fimotro
Διαβάστε περισσότερα »

Η Κρίσταλ Πάλας στηρίζει… Πανιώνιο!


Έναν… απρόσμενο σύμμαχο στη μάχη που δίνει για την εξασφάλιση της αδειοδότησης βρήκε ο Πανιώνιος!



Συγκεκριμένα, στον αγώνα της Κρίσταλ Πάλας με τη Λιντς στο «Σέλχαστ Παρκ» υπήρχε πανό που έγραφε : «121 χρόνια ιστορίας απαιτούν σεβασμό. Δικαιοσύνη για τον Πανιώνιο»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων είναι αδερφοποιημένοι, εξ ου φυσικά και η συμπαράσταση.


www.sportdog.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 26/4/2011


1821: Οι έλληνες επαναστάτες, υπό τον Δήμο Αντωνίου, καταλαμβάνουν την Αθήνα, έπειτα από 366 χρόνια σκλαβιάς.
1831: Δημοσιεύεται ο πρώτος νόμος περί τύπου στην Ελλάδα, που εγείρει θύελλα διαμαρτυριών κατά του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.
1877: Ανακαλύπτεται στην Ολυμπία από γερμανούς αρχαιολόγους ο Ερμής του Πραξιτέλη.
1937: Η γερμανική πολεμική αεροπορίαβομβαρδίζει και καταστρέφει τη βασκική πόλη της Γκουέρνικα (Γκερνίκα) στην Ισπανία. Από αυτό το τραγικό γεγονός, ο Πάμπλο Πικάσο εμπνέεται τον πίνακά του «Η καταστροφή της Γκουέρνικα».
1944: Έλληνες αντάρτες και Βρετανοί κομάντος απαγάγουν στην Κρήτη το διοικητή της φρουράς του νησιού, Γερμανό στρατηγό Κράιπε, και τον μεταφέρουν στη Μέση Ανατολή.
1986: Πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ της Σοβιετικής Ένωσης (Ουκρανία), το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
  • Γεννησεις
121: Μάρκος Αυρήλιος, στωικός φιλόσοφος και αυτοκράτορας της Ρώμης (161-180). [θαν. 17/3/180]
1798: Ευγένιος Ντελακρουά, γάλλος ρομαντικός ζωγράφος. Το αριστούργημά του θεωρείται ο πίνακας «Η σφαγή της Χίου», εμπνευσμένο από τους αγώνες των Ελλήνων κατά των Τούρκων. [θαν. 13/8/1863]
1889: Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν, αυστριακός φιλόσοφος, με σπουδαίο έργο στους τομείς της λογικής και της φιλοσοφίας της γλώσσας. («Tractatus logico philosophicus») [θαν. 29/4/1951]
  • Θανατοι
1861: Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράυερ, αυστριακός περιηγητής, δημοσιογράφος, πολιτικός και ιστορικός, περισσότερο γνωστός για τις θεωρίες του σχετικά με τη φυλετική καταγωγή των Νεοελλήνων. [γεν. 10/12/1790]
1938: Έντμουντ Χούσερλ, γερμανός φιλόσοφος, εισηγητής του ρεύματος της φαινομενολογίας. [γεν. 8/4/1859]
1981: Τάκης Σινόπουλος, γιατρός, ποιητής και ζωγράφος. [γεν. 17/3/1917]
Διαβάστε περισσότερα »