Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Γιατί δεν πρέπει να μεθάμε με παρέα

Στο τσακίρ κέφι θα πιούμε κανα ποτηράκι παραπάνω. Αλλά προσέξτε καλά με ποιούς θα μεθύσετε..





http://www.facebookfails.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Αυτοκόλλητα λακούβες για να μειώσουν την ταχύτητα στους δρόμους



Άρχισαν να κολλάνε αυτοκόλλητες "λακούβες" στον Καναδά για να μειώσουν τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα...
Στόχος να κόβουν ταχύτητα οι οδηγοί και να προσπαθούν να τα αποφύγουν!

Αφού οι κάμερες παρακολούθησης δεν έκαναν τίτοτα, αποφάσισαν να μετακινούν "λακούβες" ανά τακτά χρονικά διαστήματα από δρόμο σε δρόμο!
πηγη a-pistefto
Διαβάστε περισσότερα »

4 εκατομμύρια ευρώ από το fimotro? Την κάτσαμε!


Το mega είναι το κανάλι που γλύφει την κυβέρνηση όσο κανένα άλλο. Υπάρχει κανείς που να διαφωνεί με αυτό? Δε νομίζω. Όταν ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας τους το είπε μες στα μούτρα δεν έδειξαν να θίχτηκαν και πολύ. Αλλά τους έπιασε ο πόνος για το fimotro το οποίο άσκησε κριτική πολύ πιο light από αυτή του βουλευτή. Μια δημοσκόπηση ήταν η αφορμή (όχι η αιτία) για την αγωγή 4 εκατομμυρίων από το κανάλι και όχι κάποια άποψη που εκφράστηκε μέσα από το εν λόγω ιστολόγιο.



Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημά τους δεν είναι η δημοσκόπηση, ούτε καν η κριτική που ασκείται από το συγκεκριμένο blog. Το πρόβλημά τους είναι οι τρομακτικές (γι'αυτούς) διαστάσεις που έχει πάρει η ανεξάρτητη διαδικτυακή ενημέρωση που εκφράζεται κυρίως μέσα από blogs. Η ενημέρωση και η ελεύθερη διατύπωση ιδεών και σκέψεων που μπορεί να προωθηθεί από τα ιστολόγια.

Μετά από όλα αυτά κάτι μου βρωμάει εμένα. Η αρχή έγινε με τη δολοφονία του Γκιόλια. Λίγο πριν με την υπόθεση του Καψαμπέλη και του pressgr. Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι δε θέλουν οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού και έντυπου συστήματος να μπλέκονται με blogs. Γιατί? Γιατί ξέρουν ότι οι δημοσιογράφοι όντας έξω από όλο αυτό το σύστημα των καναλαρχών και μεγαλοεκδοτών θα σταματήσουν να συγκαλύπτουν όλες τις παρανομίες, που βλέπουν και αποσιωπούν για χάρη των συμφερόντων των αφεντικών τους. Με υποθήκη το πλεονέκτημα της ανωνυμίας (δυστυχώς, νομίζω όχι για πολύ ακόμα) μπορούν να τα βάζουν με μεγέθη ασύγκριτα μεγαλύτερα.

Είναι φανερό ότι φοβούνται και γι' αυτό προσπαθούν να φοβίσουν. Ελπίζω όλα αυτά να μην είναι προάγγελος νέας νομοθεσίας περί ανωνυμίας των blog. Ελπίζω. Δεν το πιστεύω όμως και μακάρι να βγω ψεύτης. Τα blog είναι η μόνη αξιόπιστη, ελεύθερη και αντικειμενική πηγή ενημέρωσης που μας έχει απομείνει. Αν παραμείνουν έτσι θα είναι μια τεράστια νίκη.

ΥΓ. Δεν είμαι υπέρ του fimotro. Συνήθως διαφωνώ με τις απόψεις του. Αλλά η ελευθερία λόγου στο διαδίκτυο δεν κοστίζει 4 εκατομμύρια ευρώ όσο την κοστολόγησαν στο mega.


Η εικόνα είναι του Dr Seeng.





ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα »

Επίθεση στον Κώστα Σημίτη και τη σύζυγό του στο Λονδίνο


Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετέβη μετά της συζύγου του Δάφνης για σαββατοκύριακο στο Λονδίνο.

Σύμφωνα όμως με σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, λογάριασαν χωρίς τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των μέτρων λιτότητας...



Εκεί που έκανε λοιπόν βόλτες και shopping στην Oxford Street, εντοπίστηκε από ομάδα Ελλήνων διαδηλωτών, οι οποίοι τον προπηλάκισαν και του πέταξαν κόκκινη μπογιά.

Προκειμένου να γλιτώσει από τη μανία των διαδηλωτών, ο πρώην πρωθυπουργός κατέφυγε σε κάποιο κατάστημα της περιοχής.

Ηθικόν δίδαγμα: Τα κεφάλια μέσα!


Διαβάστε περισσότερα »

Η σέχτα των μεγαλοδημοσιογράφων, η σέχτα των επαναστατών και η αγωγή στο “Φίμωτρο”

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/03/screen_shot_2011-03-27_at_12_38_47_am.png?w=237&h=320“Τα λιοντάρια νόμιζαν ότι ήταν βασιλιάδες, μέχρι που ήρθαν οι δράκοι” αρχαία Κινέζικη παροιμία.http://olympiada.files.wordpress.com/2011/03/cea3ceadcf87cf84ceb1ce95cf80ceb1cebdceb1cf83cf84ceb1cf84cf8ecebd1.jpg?w=229&h=124

Στο “Ολυμπία” έχουμε μία βασική αρχή που την έχουμε τιμήσει. Την έμπρακτη αλληλεγγύη σε όλα τα Blogs, άσχετα εάν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις απόψεις και τις πρακτικές τους. Η λέξη “αρχή” σμιλεύεται σε γρανίτη ώστε να μην είναι α λα καρτ, ξεχειλωμένη κατα το δοκούν.

Η “σέχτα” (κυριολεκτικά ο όρος αφού οι εν λόγω δημοσιογράφοι έδρασαν ως οργανωμένη ομάδα) των μεγαλοδημοσιογράφων του Mega κατέθεσαν αγωγή εις βάρος του blog “Fimotro”. Προχώρησαν όμως ένα βήμα παραπάνω, αφού στην αγωγή κατονομάζουν επώνυμα τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη ως διαχειριστή του blog. Εδώ λοιπόν εντοπίζουμε εμείς το μεγάλο θέμα και όχι στην άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους για να προστατεύσουν την υπόληψη τους.

(κλικ στην εικόνα για να το δείτε).

Εδώ λοιπόν είναι το μείζον θέμα. Οι κύριοι οι δημοσιογράφοι Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Όλγα Τρέμη, Γιάννης Πρετεντέρης, Παύλος Τσίμας και Μανώλης Καψής, κατονομάζουν τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη ως διαχειριστή, γεγονός που σημαίνει ότι διαθέτουν αδιάσειστα στοιχεία.

Εάν δεν διέθεταν τέτοια στοιχεία, δεν θα έκαναν αυτή την υπέρβαση, αφού με τη σειρά του ο Παπαγιάννης μπορεί να τους απαντήσει με ανταγωγές που σίγουρα θα κέρδιζε εάν οι ενάγοντες δεν είχαν κλειδωμένη την υπόθεση.

Τι σημαίνει όμως “αδιάσειστα στοιχεία”;

Ο μόνος που μπορεί να ταυτοποιήσει διαχειριστή ανωνύμου ιστολογίου, είναι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Είναι η μόνη αρχή της οποίας το πόρισμα μπορεί να σταθεί σε δικαστήριο. Υπάρχει τέτοια ταυτοποίηση; Και αν υπάρχει, γιατί δεν την χρησιμοποίησε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος όταν έκανε αντίστοιχα μήνυση και αγωγή πάλι στον Γιάννη Παπαγιάννη κατονομάζοντας τον ως διαχειριστή του ίδιου ιστολογίου; Διαβάστε την υπόθεση ΕΔΩ.

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/03/papagi257e1.jpg?w=499&h=371Ελπίζουμε πραγματικά οι κύριοι δημοσιογράφοι να έχουν αδιάσειστα στοιχεία από την στιγμή που κατονομάζουν τον Παπαγιάννη ως διαχειριστή του ιστολογίου γιατί οι προηγούμενοι που έχουν κατονομάσει τον Παπαγιάννη ως εμπλεκόμενο με το διαδίκτυο είναι η τρομοκρατική οργάνωση “Σέχτα επαναστατών” στην προκήρυξη που έστειλαν μετά την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.Παραθέτουμε αυτούσιο το κομμάτι:

“Με την ραγδαία εξάπλωση του internet και την ολοένα αυξανόμενη προτίμηση ιδιαίτερα των νέων για την ενημέρωση τους από αυτό, δεν άργησε και η εκμετάλλευση του από τα γνωστά λαμόγια της δημοσιογραφίας. Πέρα από τα επίσημα ειδησεογραφικά site που συνήθως είναι ηλεκτρονική μορφή ήδη γνωστών εφημερίδων δημιουργήθηκαν και τα πρώτα ενημερωτικά blogs. Η αμεσότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν ήταν το βασικό χαρακτηριστικό που τα ανέδειξε σε δημοφιλείς ιστοσελίδες. Αυτή η μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης αξιοποιήθηκε και από άτομα που ζούσαν σε απολυταρχικά καθεστώτα σαν προσπάθεια διάρρηξης της λογοκρισίας που επιβαλλόταν από την κυβέρνηση. Σε αντίθεση με τους παραπάνω ανθρώπους, η ίδια ανωνυμία εκμεταλλεύτηκε από συστημικούς δημοσιογράφους όπως ο Γκιόλιας, ο Παπαγιάννης κ. α σαν μέσο εκβιασμού και συκοφάντησης για την στήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που τους χρηματοδοτούν. Η πράξη μας δεν έχει να κάνει με την εναντίωση μας στην ανωνυμία των blogs καθώς αντιθέτως την προτάσσουμε και την θεωρούμε απαραίτητη σαν ασπίδα προστασίας εχθρών του καθεστώτος και ως υγιή συνθήκη πραγματικά εναλλακτικών αυτοδιαχειριζόμενων μέσων ενημέρωσης. Ο Γκίολιας το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν συγκαταλεγόταν στους εχθρούς του καθεστώτος, αλλά ήταν το αφεντικό που κρυβόταν πίσω από την ανωνυμία του blog troktiko ασκώντας από αυτό την συστημική προπαγάνδα του.”

Δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία που διαθέτει η ομάδα των δημοσιογράφων του Mega. Μέχρι στιγμής έχουμε μόνο τηνhttp://www.i-live.gr/wp-content/uploads/2010/07/news-sexta-epanastatwn-dolofonia-giolia.jpg στοχοθέτηση ενός δημοσιογράφου από δύο τελείως διαφορετικά κέντρα, πράγμα βέβαια τραγικά συμπτωματικό.

Όπως τελείως συμπτωματικό ήταν το γεγονός ότι η προκήρυξη της Σέχτας για την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια στάλθηκε στην εφημερίδα “Τα Νέα”, που συμπτωματικά ήταν η μόνη εφημερίδα που είχε αναφερθεί σχεδόν απαξιωτικά στην δολοφονία του Σωκράτη.

Εάν διαβάσουμε την προκήρυξη αντίστροφα, έχουμε τα εξής:

-Σωκράτης Γκιόλιας (δολοφονήθηκε)

-Ομάδα Δίας. Απειλούνται ευθέως οι άνδρες της με τα εξής λόγια:Επειδή γνωρίζουμε πως ένα θυμωμένο γουρούνι βρωμάει περισσότερο από το συνηθισμένο, να πούμε δυο λογάκια στους μαλάκες της ομάδας ΔΙΑΣ. «Τσογλανάκια επειδή το παίζετε ψευτόμαγκες, κάποια στιγμή σε κάποιον τυχαίο από εσάς θα του ανοίξουμε νέες κουμπότρυπες στη στολή του.

Δείτε τώρα ένα βίντεο – ντοκουμέντο, για το τι έλεγαν δύο εκ των εναγόντων που κατονομάζουν τον Γιάννη Παπαγιάννη, για την ομάδα Δίας και το θέμα των αλεξίσφαιρων:

Την συνέχεια την γνωρίζετε, τα παλικάρια της ομάδας Δίας έπεσαν σε ενέδρα θανάτου και έχασαν την ζωή τους επειδή δεν φορούσαν αλεξίσφαιρα. Οι δράστες, όπως και για την δολοφονία του Σωκράτη, δεν βρέθηκαν. Τραγική σύμπτωση και αυτή με τις τοποθετήσεις των κυρίων Καψή και Πρετεντέρη που ανασύραμε από το αρχείο.

Πριν η προκήρυξη φτάσει στο όνομα του Παπαγιάννη, υπάρχει άλλη μία τραγική σύμπτωση. Μιλάμε για την βόμβα που είχε ως στόχο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο υπασπιστής του.

Οι δημοσιογράφοι του Mega λοιπόν, ουδέποτε ανέφεραν την αφορμή της βόμβας, που δεν ήταν άλλη από την δράση των βουλευτών της εξεταστικής για την υπόθεση Siemens που σε συνεργασία με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έκαναν την έφοδο σε σπίτι εμπλεκομένου στην υπόθεση. Η βόμβα λοιπόν εστάλει λίγες ώρες μετά την επέμβαση αυτή και έφερε το όνομα του εμπλεκομένου στην οικεία του οποίου έγινε η έφοδος. Η επίσημη καταγγελία εδώ: Πως οι “εκρηκτικές επιστολές” δουλεύουν για τα λαμόγια που ληστεύουν τον δημόσιο πλούτο.

Αυτή η καταγγελία λοιπόν, όχι μόνο δεν προβλήθηκε από τους ενάγοντες, αντίθετα, είχαμε την κορυφαία στιγμή της Ελληνικής τηλεόρασης όπου η κυρία Τρέμη απείλησε ανοιχτά βουλευτή της πλέον επιτυχημένης εξεταστικής που έγινε ποτέ στην Ελληνική βουλή. Μιλάμε για το ασύλληπτο επεισόδιο με τον κύριο Τζαβάρα ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΓΟΝΤΕΣ!

Βλέπετε τις ξεκάθαρες απειλές του πάνελ των εναγόντων προς τον εκλεγμένο εκπρόσωπο αλλά κυρίως την απόπειρα απαξίωσης της επιτροπής.

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/03/panagiotopoulos1.jpg?w=136&h=200Να σημειώσουμε ότι ο κύριος Παναγιωτόπουλος (εκ των εναγόντων) που φυλάσσεται από αστυνομικούς, ήταν ο πρώτος που οδήγησε Blogger στην δικαιοσύνη, μιλάμε για τον γραφικό “Hardcoremme”, με την κατηγορία της “προτροπής σε κακουργηματική πράξη”. Αυτό επειδή ο blogger αυτός στοχοθέτησε την οικογένεια του. Δεν έδειξε όμως την ίδια ευαισθησία στην απειλή της κυρίας Τρέμη προς τα μέλη της εξεταστικής για τη Siemens.

Για να μην μακρυγορούμε, ο επόμενος στην προκήρυξη της Σέχτας, μετά τον Σωκράτη (δολοφονημένος), τους άνδρες της ΔΙΑΣ (δολοφονημένοι) και τον υπασπιστή του Χρυσοχοΐδη (δολοφονημένος αντί του υπουργού λόγω εξεταστικής), είναι ο Γιάννης Παπαγιάννης. Ακολουθεί (χωρίς ευθεία απειλή) ο Νίκος Χατζηνικολαου, ο Κουρής και ο Κοντομηνάς.

Απουσιάζουν ΠΑΝΤΕΛΩΣ, οποιοσδήποτε από τους ενάγοντες. Δεν γίνεται καν αναφορά στα ονόματα τους, του κυρίου Παναγιωτόπουλου, του κυρίου Πρετεντέρη, του κυρίου Καψή, του κυρίου Τσίμα ή της κυρίας Τρέμη.

Άλλη μία τραγική σύμπτωση.

Εν κατακλείδι, οι ενάγοντες θα πρέπει να είναι πολύ σίγουροι για τα στοιχεία που διαθέτουν, ειδ’ άλλως θα βρεθούν αυτοί κατηγορούμενοι.

Κυρίως όμως, θα πρέπει να προσεύχονται για την σωματική ακεραιότητα του Γιάννη Παπαγιάννη, διότι αυτές οι συντονισμένες ενέργειες και οι τραγικές συμπτώσεις λειτουργούν σαν φυτίλι σε μία τσακισμένη και εξαγριωμένη κοινωνία που έχει βρει στο διαδίκτυο τον τρόπο ανταλλαγής πληροφορίας αλλά και αυτοοργάνωσης, απέναντι στους ενάγοντες.

Τέλος, ας διαβάσουν με προσοχή την παροιμία με την οποία ξεκινήσαμε το άρθρο. Οι αλλαγές που συντελούνται είναι ραγδαίες σε όλα τα επίπεδα. Ένα ζωύφιο μπορεί να νιώθει ασφαλές υπό την σκέπη της πέτρας, όταν όμως αυτή σηκώνεται, καταλαβαίνει ότι είναι απλά ένα ζωύφιο. Η Ελλάδα παραείναι πολύτιμη για να ξεπουληθεί από μερικά λιοντάρια και τις ύαινες που τα ακολουθούν για τα απομεινάρια από το κουφάρι. Ακόμα και αν οι Έλληνες αποδεικνύονται λίγοι ως θεματοφύλακες, το φτερουγισμα των Δράκων ακούγεται πλέον αν και “αυτεπάγγελτο”.





http://olympia.gr

Διαβάστε περισσότερα »

10 gadgets που θα ζήλευε και η Αρβύλα Teleshoping!

Έχουμε δει πολλές φορές αντικείμενα για το σπίτι που είναι περίεργα, έξυπνα αλλά και παράδοξα..

Εδώ σας δείχνουμε τα 10 πιο περίεργα gadgets που βρήκαμε για το σπίτι..

Αν θα τα χρησιμοποιούσαμε; ε αυτό είναι άλλη ιστορία!!

Δείτε τα..









01- Ποτηροκουδούνι - Wine-glass doorbell



Αν νομίζεται ότι αυτό είναι ενα απλό ράφι για ποτήρια κρασιού.. είστε γελασμένοι.. είναι ένα απλό κουδούνι πόρτας!!





02 - Στεγνωτήρας παπουτσιών - USB shoe dryer
Κυκλοφορεί στην Ιαπωνία και είναι ένα απλό στεγνωτήριο παπουτσιών με usb. Τι πιο απλό;


03 - Τραπεζο-ηχείο - It's a speaker!
Μπορεί να μοιάζει με απλό τραπέζι, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα ηχείο!!




04 - Espresso χειρός - Espresso by hand
Όχι δεν είναι τρόμπα για το ποδήλατο μας.. Είναι μια χειροκίνητη μηχανή για καφέ espresso..


05 - Μπριζο-υποβρύχιο - Hub in a storm
Μπορεί να το βλέπεται σαν παιδικό παιχνίδι, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα υποβρύχιο πολλαπλών usb.. Για να τα έχετε όλα σε τάξη..


06 - Λαμπτήρας παρακολούθησης - Surveillance 100 lamp
Εδώ τι να πω; Μια απλή λάμπα είναι...




07 - Πιστόλι καπνού - A smoking Smoking Gun
Μην το βλέπεται σαν εργαλείο για τα μαστορέματα σας.. Είναι ένα πανίσχυρο όπλο για την κουζίνα.
Ένας καπνιστής που με αρωματικά ροκανίδια, διαχέει μια αρωματισμένη νότα στον χώρο..




08 - Ρομποτικός κάδος απορριμάτων - Robotic litter box
Είμαι σίγουρη ότι δεν μπορείτε να βρείτε σε τι ακριβώς χρησιμεύει αυτό..
Για όσους έχουμε κατοικίδια όμως είναι πολύ χρήσιμο, μιας και μαζεύει αυτόματα τα περιττώματα τους και αφήνει τον κάδο της άμμου καθαρό..




09 - Lego καλοριφέρ - Lego-brick radiator
Είναι ιδανικό για παιδικό δωμάτιο και χαρίζει ζέστη. Το νέο καλοριφέρ σε μορφή τουβλάκια της Lego, θα ξετρελάνει όλα τα μικρά παιδιά..




10 - Ο προσωπικός μασέρ μας - RelaxOne massager
Όχι δεν είναι μηχάνημα για αξονική τομογραφία.
Η RelaxOne είναι μια καρέκλα μασάζ με ένα περίτεχνο σύστημα ήχου, για να χαλαρώνετε παρέα με την μουσική που προτιμάτε..




Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 28/3/2011


1854: Γαλλία, Αγγλία και Οθωμανική Αυτοκρατορία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Ρωσία (Κριμαϊκός Πόλεμος).

1871: Εγκαθίσταται η Κομμούνα του Παρισιού, μία μορφή σοσιαλιστικής διακυβέρνησης στη γαλλική πρωτεύουσα, που διήρκεσε έως τις 28 Μαΐου 1871.

1930: Η Κωνσταντινούπολη μετονομάζεται και επίσημα σε Ιστανμπούλ.

1964: Στα διεθνή ύδατα έξω από τις αγγλικές ακτές, εκπέμπει εν πλω ο πρώτος πειρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας, το περίφημο Ράδιο Καρολίνα.

1972: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει όλα τα αξιώματα: του αντιβασιλέα, του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και του προέδρου της Βουλής.

1979: Πυρηνικό ατύχημα, χωρίς θύματα, στο Θρι Μάιλ Άιλαντ της Πενσιλβάνιας. Αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας αργότερα, ανέφεραν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων καρκίνου στην περιοχή.

  • Γεννησεις

1862: Αριστείδης Μπριάν, γάλλος πολιτικός. Υπήρξε 11 φορές πρωθυπουργός της Γαλλίας και εργάστηκε για μια ομοσπονδιακή Ευρώπη. Το 1926 βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης. [θαν. 7/3/1932]

1893: Σπύρος Σκούρας, μεγαλοπαράγων του Χόλιγουντ, πρόεδρος της «20th Century - Fox» από το 1942 έως το 1962. [θαν. 16/8/1971]

1936: Μάριο Βάργκας Λιόσα, περουβιανός συγγραφέας και πολιτικός.

  • Θανατοι

1941: Βιρτζίνια Γουλφ, αγγλίδα συγγραφέας. (αυτοκτόνησε) [γεν. 25/1/1882]

1943: Σεργκέι Ραχμάνινοφ, ρώσος συνθέτης κλασσικής μουσικής. [γεν. 20/3/1873]

1994: Ευγένιος Ιονέσκο, γαλλορουμάνος θεατρικός συγγραφέας, εισηγητής του θεάτρου του παραλόγου («Η Φαλακρή Τραγουδίστρια») [γεν. 26/11/1909]

Διαβάστε περισσότερα »