Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Λεπτή χειρουργική επέμβαση στην Χίο πριν από 2260 Χρόνια!!!


Ζωηρή εντύπωση σε όλον τον κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση για την εύρεση του ανδρικού κρανίου στην Αρχαία πόλη της Χίου.
Αναφερόμαστε στο πολύ σημαντικό εύρημα, κρανίο, στο οποίο υπήρχαν ίχνη λεπτής χειρουργικής επέμβασης...
που έγινε όμως 250 χρόνια πριν την αρχή της χριστιανικής χρονολόγησης.
Το έτος -250. Συγκεκριμένα βρέθηκε ανδρικό κρανίο με οπή διαμέτρου 1.62 εκατ. στο αριστερό βρεγματικό οστό, που δείχνει ότι ο άνδρας είχε υποστεί λεπτή εγχείρηση εγκεφάλου, γεγονός που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής.

Η αναγνώριση του τρυπανισμού οφείλεται στον ανθρωπολόγο συνεργάτη της Κ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, κ. Αστέριο Αηδόνη.
Το παράξενο είναι ότι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έμαθαν την τόσο σημαντική είδηση από τους Τάιμς του Λονδίνου, όπου πρωτοδημοσιέυτηκε και έκανε τον γύρο του κόσμου, το δε υπουργείο Πολιτισμού, μετά τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα και την δημοσιοποίηση του από τους Τάιμς του Λονδίνου, έβγαλε ανακοίνωση με την οποία συνιστά να αποφεύγεται να εξαχθεί συμπέρασμα και οι τόνοι να διατηρούνται χαμηλοί. Και όμως από όλους αναγνωρίζεται ότι πρόκειται για εύρημα σημαντικό για την Ιστορία της Ιατρικής και επιβεβαιώνει τα κείμενα του Ιπποκράτη.
Τα ίχνη του κρανιοτρύπανου στο κρανίο του ηλικίας περίπου 50 ετών άνδρα δείχνουν ότι το επίπεδο ιατρικής γνώσης ήταν υψηλό, η δε μακροσκοπική εξέταση έδειξε την επιβίωση του ανθρώπου εκείνου επί μακρόν και μετά την επέμβαση. Ο Ανθρωπολόγος Αστέριος Αηδόνης, που εξέτασε το εύρημα, το οποίο χρονολογείτε περί το -250 αναφέρει. «Υπάρχει μια οπή δυο εκατοστών, στο αριστερό πίσω μέρος του κρανίου, η οποία φαίνεται πως επουλώθηκε με τον χρόνο. Τούτο το γεγονός δείχνει πως ο ασθενής έζησε μετά την επέμβαση, ενώ ελάχιστα είναι τα σημάδια μόλυνσης. Πρόκειται για μια πολύ λεπτή επέμβαση, ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα. Και οι πρώτες έρευνες του κρανίου, μας κάνουν να πιστεύουμε πως ο άνθρωπος έζησε πέντε ή έξι χρόνια μετά την επέμβαση και πέθανε περίπου πενήντα ετών». Το συγκεκριμένο εύρημα στην Χίο, παρά την εξέχουσα σημασία του, δεν είναι μοναδικό. Ανάλογη περίπτωση έχει αναφερθεί επίσης στις Αρχάνες της Κρήτης.
Η ανασκαφή έγινε σε ιδιωτικό οικόπεδο στην περιοχή Ατσικής, όπου εκτίνεται η ελληνιστική νεκρόπολη της Αρχαίας Χίου όπου εντοπίστηκαν και κιβωτιόσχημοι τάφοι του -2ου αιώνα. Στους 4 τάφους του οικοπέδου, που δεν είναι οι πρώτοι που ανακαλύπτονται στην περιοχή όπου βρέθηκε το εν λόγω κρανίο, βρέθηκαν ισάριθμοι σκελετοί, τριών ανδρών και μιας γυναίκας. Στον έναν μάλιστα υπήρχαν και κτερίσματα. Ένα διάδημα και μία ζώνη στολισμένα με φύλα χρυσού. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους πρόκειται μάλλον για τάφους εύπορου κατοίκου και των υπηρετών του, που έζησαν πριν από 2260 χρόνια!
Αλήθεια ...; αποτελεί πολυτέλεια να ρωτήσουμε για την τύχη του κρανίου; Όπως πληροφορηθήκαμε, και πάλι στην Χίο στην περιοχή Μ. Λημνιώνα είχε βρεθεί προϊστορικό «μαμούθ» που έφυγε για μελέτη και «εξαφανίστηκε» σε κάποια διαδρομή μεταξύ εργαστηρίων και το πιθανότερο σήμερα κοσμεί κάποιο ξένο μουσείο ...;


Πηγή: Περιοδικό «Ελλάνιον Ήμαρ»
Διαβάστε περισσότερα »

Δείτε: μεγάλες πόλεις τότε και τώρα


Then and NowΜε την πάροδο του χρόνου το πράσινο φεύγει, ουρανοξύστες κάνουν την εμφάνιση τους και οι πόλεις γίνονται αγνώριστες... Όλες οι πόλεις άλλαξαν. Άλλες προς το καλύτερο και άλλες όχι.. Για την Αθήνα τι γνώμη έχετε;

Τόκιο 1945
Τόκιο 1945

Τόκιο 1995
Τόκιο 1995

Ντουμπάι 1998
Ντουμπάι 1998

Ντουμπάι 2011
Ντουμπάι 2011

Σανγκάη 1975
Σανγκάη 1975

Σανγκάη 2008
Σανγκάη 2008

Μελβούρνη 1920
Μελβούρνη 1920

Μελβούρνη 2010
Μελβούρνη 2010

Μεξικό 1950
Μεξικό 1950

Μεξικό 2010
Μεξικό 2010

Σεούλ 1960
Σεούλ 1960

Σεούλ 2011
Σεούλ 2011

Αθήνα 1870
Αθήνα 1870

Αθήνα 2005
Αθήνα 2005

Ατλάντα 1960
Ατλάντα 1960

Ατλάντα 2010
Ατλάντα 2010

Τζακάρτα 1955
Τζακάρτα 1955

Τζακάρτα 2005
Τζακάρτα 2005

Μόσχα 2004
Μόσχα 2004

Μόσχα 2011
Μόσχα 2011

Χονγκ Κονγκ 1970
Χονγκ Κονγκ 1970

Χονγκ Κονγκ 2008
Χονγκ Κονγκ 2008

Νέα Υόρκη 1931
Νέα Υόρκη 1931

Νέα Υόρκη 2003
Νέα Υόρκη 2003

dinfo.gr


Διαβάστε περισσότερα »

Τι βλέπει κανείς με μία βόλτα!!!

    Γράφω για να μοιράζομαι τις σκέψεις μου, αναγνώστη μου.... Ενίοτε και τις εικόνες που συναντώ έξω στο δρόμο, αλλά κυρίως σκέψεις και προβληματισμούς. Ακολουθεί η εξιστόρηση....

   Η ανάγκη για εξοικονόμηση χρημάτων και προσπάθεια αδυνατίσματος σε συνδυασμό με την υποβόσκουσα περιβαλοντική μου συνείδηση με έκανε να αρχίσω να χρησιμοποιώ το ποδήλατο για τις κοντινές διαδρομές. Ευτυχώς ο δήμος στον οποίο κατοικώ έχει τις κατάλληλες υποδομές για την ασφαλή μου μετακίνηση εντός των τειχών του.
    
Σε ένα από τα καθημερινά μου μικρά ταξίδια έγινα μάρτυρας μιας συμβολικής όσο και ουσιαστικής κίνησης από έναν οδηγό ποδηλάτου. Ένας κύριος γύρω στα 45 με το καλό του το κοστούμι, με τη γραβάτα του και το χαρτοφύλακα του, καβαλάει το ποδήλατό του και κατευθύνεται προς το σπίτι του. Ανεβαίνοντας τον ποδηλατόδρομο, ο ήρωας (κυριολεκτικά) αντικρίζει ένα αυτοκίνητο να του κλείνει τον δρόμο και να τον αναγκάζει να κατεβεί στο οδόστρωμα πηγαίνοντας ανάποδα για κάποια μέτρα για να συνεχίσει την πορεία του. Εκείνος αντιλαμβάνεται ότι το αυτοκίνητο έχει μόλις παρκάρει και ο οδηγός του κατεβαίνει για να πάει στο σούπερ μάρκετ που βρίσκεται παράλληλα στον ποδηλατόδρομο.
  
  Με μία απλή κίνηση με έκανε να τον συμπαθήσω απεριόριστα. Περνώντας δίπλα από τον οδηγό του σταθμευμένου αυτοκινήτου, τον κοίταξε μέσα στα μάτια και τον έφτυσε με όλο το μίσος που διέθετε! Χωρίς να πει κουβέντα. Και συνέχισε την πορεία του από τον ποδηλατόδρομο. Όπως καταλαβαίνετε ο άνθρωπος αυτός έκπληκτος από την ενέργεια του ποδηλάτη ξαναμπήκε μέσα στο αυτοκίνητο και έγινε καπνός. Από ντροπή? Για να τον κυνηγήσει? Δεν θα μάθω ποτέ...

  Εγώ χάρηκα γι'αυτό που είδα. Και χάρηκα πολύ. Επιτέλους ρε πούστη μου! Κάποιος αντιδράει. Έστω κι έτσι. Έστω και για κάτι τόσο ασήμαντο! Δεν είναι όλοι υπνωτισμένοι τελικά. Το λογικό επικράτησε για μια φορά. Ναι ρε φίλε, δε γουστάρω να βάζεις το αυτοκίνητο στον ποδηλατόδρομο. Ούτε να παρκάρεις στο ένα μέτρο από το φανάρι, ούτε να το αφήνεις πάνω στη διάβαση πεζών! Αλλά αυτά τα κάνεις επειδή μπορείς και επειδή ο αστυνομικός είναι απασχολημένος.
   
Και περνάω στη δεύτερη ιστορία.... Ο αστυνομικός είναι απασχολημένος λοιπόν. Και είναι απασχολημένος γιατί είναι επιφορτισμένος με το δύσκολο έργο να κόβει κλήσεις σε μηχανάκια 50αρια με κομμένη εξάτμιση και να πουλάει μαγκιά σε 15χρονα κοριτσάκια. Προφανώς δεν κάνουν όλοι τα ίδια και προφανώς δεν είναι όλοι ίδιοι. Αυτό έκανε ο ΜΠΑΤΣΟΣ που βρισκόταν λίγα μέτρα πιο πάνω.

  Αφού το συμβάν με τον συμπαθέστατο ποδηλάτη έληξε συνέχισα την πορεία μου. Λίγα μόλις μέτρα από το σημείο που προανέφερα ένας ΜΠΑΤΣΟΣ (μπάτσος ήταν όχι αστυνομικός) θεώρησε πολύ ύποπτη μια κοπελίτσα 16 χρονών το πολύ, που κρατούσε ένα βιβλίο στο χέρι. Της ζήτησε ταυτότητα και εκείνη του την έδειξε. Αλλά όχι αναγνώστη μου! Το λαγωνικό της Ελληνικής Αστυνομίας δεν αρκέστηκε σε αυτή την ενέργεια (ποιος ξέρει άλλωστε τι παρανομίες και τι αλητείες μπορεί να κάνει ένα κοριτσάκι 16 ετών).
  
  Το λαγωνικό λοιπόν ζήτησε από την κοπέλα να αναποδογυρίσει το βιβλίο που κρατούσε και να ξεφυλλίσει μία-μία τις σελίδες για να διαπιστώσει μήπως κρύβει κάτι εκεί. Είναι πολύ πιθανό να έκρυβε εκεί όπλα ή ναρκωτικά! Η νεαρή, φοβισμένη το έκανε κι αυτό. Έτσι αφού αυτή η διάνοια διαπίστωσε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας άφησε την κοπέλα να φύγει. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ? 


ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα »

Συνελήφθη για φόνο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας Αττικής η διπλή δολοφονίατου καθηγητή Αστρολογίας Μιλτιάδη Μουτάφη και της Παρασκευή Γκέζου, ιδιοκτήτριας εταιρίας πώλησης καλλυντικών μέσω Ιντερνετ, που συστεγαζόταν στο ίδιο χώρο με τον αστρολόγο, που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2009 στο Χαλάνδρι. Ως δράστης συνελήφθη... 36χρονος ιδιοκτήτης καφενείου στον Άγιο Παντελεήμονα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου στο χώρο της νύχτας και του υποκόσμου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 36χρονος είχε βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής και περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδος με την “Εθνική Συσπείρωση”.

Τα κίνητρα του διπλού εγκλήματος δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί ενώ εξετάζεται η εκδοχή “συμβολαίου θανάτου” .

Στόχος του δράστη ήταν ο καθηγητής Αστρολογίας, αλλά σκότωσε και τη γυναίκα, που βρισκόταν στον ίδιο χώρο τη μοιραία στιγμή. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.http://tsiliadoros.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα »

Τι μου αρέσει τώρα με την Κρίση...
-Μ'αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά πεθαίνει στα γέλια. ΄Ασε που έδιωξε κανα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους

-Μ'αρέσει που πολλοί φίλοι μου μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον, γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό. ΄Ασε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές.

-Μ'αρεσει που ακρίβηνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη ,και κουνάω λιγότερο το αμάξι γιατί αυτό σημαίνει ότι θα το έχω για περισσότερα χρόνια, κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ μούρη όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα με το αμάξι στην εθνική.Ασε που όταν πάμε για μπάνιο το καλοκαίρι τσοντάρουν πια όλοι για βενζίνη ενώ παλιά κάναν τον κινέζο.

-Μ'αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.
Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον.-Μ'αρέσει που οι σερβιτόροι άρχισαν να λένε πάλι ευχαριστώ όσα λίγα και να είναι τα τιπς και αν τους δώσουν.
Επιπλέον για τις γυναίκες ,είσαι σίγουρος πια 100% ότι δε σε θέλει για τα λεφτά σου.

-Μ'αρέσει που ο κουλουρτζής έξω από τα μπουζούκια έχει πιο πολύ δουλειά από τη λουλουδού μέσα στα μπουζουκια.

-Μ'αρέσει ο καφές που κερδίζω στο τάβλι με φιλαράκια αποτελεί το 2%του μισθού μου που σημαίνει ότι σε 50 παρτίδες έχω βγάλει ένα μισθό.

-Μ'αρέσει που θα κόψουν τα επιδόματα. Δεν άντεχα να περιμένω σε ουρές όρθιος.

-Μ'αρέσει που το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο, γιατί σε όλους μας έλειπε λίγο πολύ η περιπέτεια στη ζωή μας.

-Μ'αρέσει που στο σούπερ μάρκετ σπάνια περιμένεις πια τον μπροστά να χτυπήσει 2 καρότσια ψώνια, και αν πέσεις σε τέτοιον, του λες να σε καλέσει και σένα στο πάρτυ.

-Μ'αρέσει που βλέπω αυτούς που αποταμιεύαν τόσα χρόνια ,να χάνουν τα λεφτά τους, γιατί νιώθω καλύτερα που εγώ τα χάλαγα πάντα μέχρι τελευταίο ευρώ και τώρα από 'σπάταλος' έγινα 'προνοητικός' γιατί τουλάχιστον πρόλαβα και τα χάρηκα.

-Μ'αρέσει που γίνονται πιο πολλοί πολιτικοί γάμοι, γιατί σε αυτούς τουλάχιστον δε χρεώνουν για τους πολυέλαιους.

-Μ'αρέσει που την έχουν δει ξαφνικά όλοι οικολόγοι, και καλά ότι κάνουν οικονομία γιατί προστατεύουν το περιβάλλον.

-Μ'αρέσει που λένε ότι θα ξαναγυρίσουμε στη δραχμή, γιατί επιτέλους θα ξοδέψω τις δραχμές που είχα φυλάξει για ενθύμιο και μου έσπαγαν τα νεύρα όταν δεν είχα μία και υπολόγιζα ότι αντιστοιχούν σε 60-70 ευρώ αλλά δεν τις άλλαζε πια η τράπεζα.

-Μ'αρέσει που αν πω ότι δουλέυω 2 φορές τη βδομάδα με κοιτούν με συμπάθεια και μου λένε κουράγιο, ενώ πιο παλιά σκεφτόντουσαν 'Ρε τον τεμπέλη'..Διαβάστε περισσότερα »

Απίστευτη φιλική δήλωση ατυχήματος!


Πραγματικά απίστευτος ο τύπος. Διαβάστε τι γράφει και στις 2 φιλικές δηλώσεις…
Το άρθρο το διαβάσαμε στο www.eglimatikotita.gr - Διαβάστε περισσότερα εκεί
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 19/4/2011


1882: Τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα τουΧαρίλαου Τρικούπη.
1961: Αποτυγχάνει η αμερικανικής εμπνεύσεως «Επιχείρηση του Κόλπου των Χοίρων», που ως σκοπό είχε την ανατροπή του Φιντέλ Κάστρο.
1906: Τελετή λήξης της Μεσολυμπιάδαςστην Αθήνα.
1980: 25ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στην Ολλανδία. Νικητής αναδεικνύεται για λογαριασμό της Ιρλανδίας ο Τζόνι Λόγκαν, με τη σύνθεση «What's another year». Η χώρα μας συμμετέχει με το τραγούδι των Νακασιάν/Σοφού «Ωτοστόπ», το οποίο ερμηνεύει η Άννα Βίσση και καταλαμβάνει τη 13η θέση.
1987: Η οικογένεια Σίμσον κάνει την πρώτη εμφάνισή της στη μικρή οθόνη, ως ένθετο στο εβδομαδιαίο βαριετέ «The Tracey Ullman Show» του δικτύου Fox.
2005: Ο 78χρονος γερμανός καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτσινγκερ εκλέγεται νέος πάπας, με το όνομα Βενέδικτος 16ος, διαδεχόμενος τον αποθανόντα Ιωάννη Παύλο ΙΙ.
  • Γεννησεις
1877: Όλε Εβινρούντε, νορβηγός μηχανικός, που επινόησε και κατασκεύασε την εξωλέμβιο μηχανή. [θαν. 12/7/1934]
1903: Έλιοτ Νες, πράκτορας του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών. Η προσωπικότητά του ενέπνευσε τους δημιουργούς της τηλεοπτικής σειράς «Οι Αδιάφθοροι», που πέρασε στη συνέχεια και στη μεγάλη οθόνη. [θαν. 16/5/1957]
1987: Μαρία Σαράποβα, ρωσίδα καλλονή του τένις.
  • Θανατοι
1882: Τσαρλς Ντάργουιν, γνωστός στην Ελλάδα ως Κάρολος Δαρβίνος, βρετανός φυσιοδίφης, «πατέρας» της θεωρίας περί της εξέλιξης των ειδών και της φυσικής επιλογής. [γεν. 12/2/1809]
1906: Πιερ Κιουρί, γάλλος φυσικός. Τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1903. [γεν. 15/5/1859]
1998: Οκτάβιο Παζ, μεξικανός διπλωμάτης και συγγραφέας. Τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1990. [γεν. 31/3/1914]
Διαβάστε περισσότερα »