Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Δείτε τι θα γίνει αν δε μπείτε στο facebook μια βδομάδα


Η εικόνα που ακολουθεί μιλάει από μόνη της...



Διαβάστε περισσότερα »

Σε διαθεσιμότητα 4 αστυνομικοί - Ποινικές διώξεις σε 10 συλληφθέντες


Διασωληνωμένος, σε καταστολή και υπό μηχανική στήριξη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο 31χρονος άνδρας, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία της Τετάρτης.

Ο δεύτερος σοβαρά τραυματίας 29χρονος διαδηλωτής, νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, όπου υπεβλήθη σε σπληνεκτομή και η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά...



"Κάποιοι αστυνομικοί υπερέβαλαν εαυτόν", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, τονίζοντας πως είναι σε εξέλιξη έρευνες, για να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες τραυματισμού των διαδηλωτών. Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί και ο επικεφαλής τους για τα επεισόδια. Ποινικές διώξεις σε δέκα εκ των δώδεκα συλληφθέντων για τα επεισόδια.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ το μεσημέρι της Πέμπτης (12/05), εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας τριών αστυνομικών της ΥΑΤ που φέρονται σύμφωνα με βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο να επιδεικνύουν βάναυση συμπεριφορά σε βάρος πολίτη που συμμετείχε σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

"Οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς και ο επικεφαλής αξιωματικός", προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διασωληνωμένος και σε καταστολή ο 31χρονος διαδηλωτής


Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο ιατρικό ανακοινωθέν, η τελευταία αξονική τομογραφία εγκεφάλου στην οποία υποβλήθηκε ο 31χρονος τραυματίας, έδειξε ότι υπάρχει ακόμη κάποιο αιμάτωμα. Συνεχίζεται η συντηρητική αγωγή του, ενώ αναμένεται να γίνει επανέλεγχος με αξονική τομογραφία.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας νοσηλεύονται ακόμη 4 τραυματίες, από τα επεισόδια της Τετάρτης, η κατάσταση της υγείας των οποίων δεν εμπνέει καμία ανησυχία, σύμφωνα με το ίδιο ιατρικό ανακονωθέν.

Όσον αφορά στον τραυματισμό του πρώτου, 31χρονου άνδρα, επήλθε στην Οδό Πανεπιστημίου, όταν διμοιρία των ΜΑΤ περικύκλωσε μια ομάδα διαδηλωτών που βρίσκονταν μπροστά από πολυκατάστημα και ξεκίνησαν να τους χτυπούν.

Μιλώντας στον "Βήμα 99,5" ο κ. Πάνος Παπανικολάου, νευροχειρούργος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας είπε ότι η κατάσταση του 31χρονου μετά την χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε, παραμένει σταθερή.

"Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος για την πορεία της υγείας του. Τα χτυπήματα που δέχτηκε ο 31χρονος είναι πολύ σοβαρά. Σπάνια έχω δει τόσο βίαια χτυπήματα", τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του 29χρονου διαδηλωτή, κατά δήλωση του ιδίου, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", όπου μετά από ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάκωση σπληνός και υποβλήθηκε σε εγχείρηση σπληνεκτομής.

Μιλώντας στον "ΒΗΜΑ 99,5" ο καρδιολόγος του Ευαγγελισμού, Ηλίας Σιόρας, δήλωσε, ότι ο 29χρονος για να αποφύγει την αστυνομική βία, έπεσε και χτύπησε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με λιποθυμικές τάσεις.

“Είχε μαζική εσωτερική αιμορραγία λόγω ρίξης σπλήνας και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση” σημείωσε.

Διώξεις σε βάρος 10 από τους 12 συλληφθέντες


Εφτά από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο της πορείας την Τετάρτη (11/05) παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά περίπτωση σε βάρος τους, για τα κακουργήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, από δράστη με καλυμμένο πρόσωπο και κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Τρεις ακόμη παραπέμφθηκαν σε δίκη με τις πλημμεληματικές κατηγορίες, ανά περίπτωση, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, απείθεια και παράνομη οπλοφορία, καθώς στην κατοχή κάποιων εξ' αυτών βρέθηκαν ρόπαλα, μαχαίρια, μεταλλική γροθιά και άλλα.

Δύο από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι και παραπέμφθηκαν σε εισαγγελέα ανηλίκων.

ΕΛΑΣ: “Κάποιοι αστυνομικοί υπερέβαλαν εαυτόν”

“Κάποιοι αστυνομικοί υπερέβαλαν εαυτόν”, διαπίστωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θ. Κοκκαλάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά, πως “αμέσως μετά το τέλος της πορείας, κάποιοι που είχαν παρεισφρήσει στο μπλοκ των διαδηλωτών, την ώρα που αποχωρούσαν, επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Εκεί υπήρξε αρχικά άμυνα. Αφετέρου δε, αποκατάσταση της τάξης από αστυνομικούς. Φαίνεται, σε ό,τι αφορά τα επεισόδια, κάποιοι αστυνομικοί υπερέβαλαν εαυτόν. Στο δεύτερο κομμάτι που μας εγνώσθη αρκετή ώρα μετά, τουλάχιστον μετά από 2,5 ώρες, και μετά από δική μας πρωτοβουλία, επειδή επικοινωνήσαμε με το ΕΚΑΒ και ζητήσαμε να πληροφορηθούμε σε ποια νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί τυχόν τραυματισμένοι ιδιώτες, μας αναφέρθηκε και το συγκεκριμένο (σ.σ.: το Γενικό Κρατικό Νίκαιας).

Αμέσως ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, με εντολή της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, παρουσία ισχυρής συνοδείας και εισαγγελικών λειτουργών πήγαν σε όλα τα νοσοκομεία και στο συγκεκριμένο για να αρχίσουν έρευνα. Έτσι όπως φαίνεται, ο τραυματισμός (του διαδηλωτή) προκλήθηκε εκεί κοντά στα επεισόδια.

Το ποιος τον προκάλεσε, αυτή τη στιγμή είναι ένα ζητούμενο. Χθες προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε μια έρευνα και οι ανώτατοι αξιωματικοί και ο εισαγγελέας που βρέθηκαν εκεί προπηλακίστηκαν.

Για κάθε βίντεο ή φωτογραφία που δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο ή κατατίθεται στις δημόσιες αρχές, πολύ ευχαρίστως να την εξετάσουμε, όπως εξετάζεται και κάθε στοιχείο που υπάρχει διαθέσιμο αυτή τη στιγμή από το Διαδίκτυο. Μεταξύ αυτών και ένα βίντεο, όπου φαίνεται ότι κάποιος από τους ανθρώπους που βρέθηκε στο σημείο ξυλοκοπείται από αστυνομικούς. Γι’ αυτό το βίντεο, εμείς έχουμε κάνει έρευνα και να είστε βέβαιοι, ότι θα καταλήξει πάρα πολύ σύντομα”.





http://apolitistosteki.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 12/5/2011


1821: Σημειώνεται η πρώτη μεγάλη μάχη της ελληνικής επανάστασης, η μάχη στο Βαλτέτσι, και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης βρίσκεται προ των πυλών της Τριπόλεως.
1828: Πρεμιέρα της όπερας του Γκαετάνο Ντονιτζέτι «Το ελιξίριο του έρωτα» στο Μιλάνο.
1902: Ιδρύεται στον Πειραιά από τον Νικόλαο και τον Ανδρέα Χατζηκυριάκο το πρώτο ελληνικό τσιμεντοποιείο που ονομάζεται «TITAN». Η πρώτη μονάδα παραγωγής εγκαθίσταται στην Ελευσίνα.
1930: Ιδρύεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την κυβέρνηση Βενιζέλου.
1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο Μακρονήσου, το οποίο προορίζεται κυρίως για τον εγκλεισμό «ύποπτων στρατιωτικών».
1982: Στο ιερό προσκύνημα της Φατίμα στην Πορτογαλία, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ δέχεται τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του. Οι δυνάμεις ασφαλείας συλλαμβάνουν έναν ισπανό ιερέα, λίγο πριν επιτεθεί με την ξιφολόγχη του εναντίον του Ποντίφικα.
  • Γεννησεις
1820: Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, αγγλίδα νοσοκόμα, που καθιέρωσε το λειτούργημα της νοσοκόμας ως επάγγελμα. [θαν. 13/8/1910]
1829: Παύλος Καρέρ, έλληνας μουσουργός από τη Ζάκυνθο. [θαν. 7/6/1896]
1958: Ανδρέας Πετρουλάκης, διακεκριμένος έλληνας σκιτσογράφος.
  • Θανατοι
1884: Μπέντριχ Σμέτανα, συνθέτης, από τους ιδρυτές της τσεχοσλοβάκικης μουσικής εθνικής σχολής, γνωστός για τη σύνθεσή του «Μα Βλαστ» (Η Πατρίδα μου). [γεν. 2/3/1824]
1992: Νίκος Γκάτσος, ποιητής και στιχουργός. [γεν. 30/4/1915]
2001: Αλεξέι Τουπόλεφ, ρώσος αεροναυπηγός, που εξέλιξε το πρώτο υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο (Tu-144). [γεν. 20/5/1925]
Διαβάστε περισσότερα »