Όλοι στα blogs μιλάμε για αλλαγές και αλλαγές και πάλι αλλαγές. Διψάμε γι’ αυτές και το δείχνουμε σε κάθε μας ανάρτηση. Οι αλλαγές όμως στα πολιτικά πράγματα και στη ζωή γύρω μας γίνονται μέσω τηςβουλής. Ούτε μέσω καταγγελιών ούτε μέσω σάτιρας και αποκαλύψεων, καθώς τα δελτία ειδήσεων, για παράδειγμα, δεν μπορούν να χτυπηθούν. Βλέπουμε χρόνια και χρόνια γύρω μας το πόσο επηρεάζουν τον κόσμο και τις κάλπες.
Πολλά blog έχουν χιλιάδες αναγνώστες την ημέρα που φτάνουν να ξεπερνάνε ακόμη και παραδοσιακά ενημερωτικά site συγκεντρώνοντας μεγάλη δύναμη στα χέρια τους. Η πιο απλή ερώτηση που έρχεται στο μυαλό κάποιου είναι η εξής : Ποτέ κανείς δεν σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα κόμμα των ''bloggers''; Και η ερώτηση είναι απλή γιατί το όριο εισόδου στη βουλή π.χ. είναι 180.000 ψήφοι, νούμερο πολύ μικρότερο της ημερήσιας επισκεψιμότητας αθροιστικά των μεγάλων ελληνικών blog.
Υπάρχει βέβαια ένα πρόβλημα : τα κομματικά blog. Αλλά και αυτά ακόμη θα αλλάξουν άποψη όταν πιστέψουν ότι η δυναμική τους είναι τεράστια και δεν χρειάζεται να υπηρετούν κανέναν άλλο πέρα από τον εαυτό τους. Όταν νιώσουν την δίψα του κόσμου για κάτι καινούριο και άφθαρτο που θα το πιστέψουν και θα το στηρίξουν βυθισμένοι στην απόγνωση και στην ανυπαρξία εναλλακτικών λύσεων.
180 χιλιάδες ψήφοι στέλνουν 10 bloggers στη βουλή. Αλλά και λιγότεροι να είναι οι ψήφοι η πρώτη γροθιά στο στομάχι της σκληροπυρηνικής επαγγελματικής πολιτικής θα έχει πέσει.
Φίλε μου δεν γίνεται να δημιουργηθεί κόμμα με βάση το χόμπι. Εμείς όλοι που γράφουμε και κάνουμε το κέφι μας στο διαδίκτυο είμαστε, και είναι φυσιολογικό, διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων. Ο καθένας που μιλάει και γράφει για αλλαγές εννοεί αυτές που κατά τη γνώμη του θεωρεί σωστές, για να μη πω αυτές που θεωρεί συμφέρουσες για την πάρτη του. Ο κάθε blogger δεν σημαίνει ότι είναι και κάτι το ξεχωριστό. Στα blogs όπως και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλέπε facebook, twitter κλπ στα λόγια είμαστε όλοι επαναστατημένοι ΤσεΓκεβάρα. Έτοιμοι να δαγκώσουν, να γκρεμίσουν κατεστημένα, πρακτικές και συστήματα δεκαετιών. Αν ήταν αυτή η πραγματικότητα θα είχαμε κάνει ήδη την ανατροπή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω αν ο αριθμός 180.000 είναι σωστός.Για να συνεχίσω την κουβέντα δέχομαι το νούμερο. Αυτός όμως που επισκέπτεται ένα blog δε σημαίνει ότι είναι και ο ίδιος blogger έτσι δεν είναι; Ούτε επειδή το επισκέφτηκε συμφωνεί και με αυτά που διαβάζει; Άρα τα πραγματικά νούμερα είναι άλλα.
Μου αρέσει η, άδολη και ρομαντική σκοπιά - θέλω να πιστεύω - που βλέπεις το θέμα αλλά μου είναι δύσκολο να πεισθώ ότι μπορεί να προχωρήσει κάτι τέτοιο.
Και κάτι τελευταίο σχετικά με το blog σου. Έχεις μόνο «συνολικές προβολές σελίδας» γύρω στις «2380» αλλά δεν αφορούν τους αναγνώστες που σε διαβάζουν. Αυτός ο αριθμός είναι κατά πολύ μικρότερος. Για παράδειγμα στο δικό μου έχω περίπου «37000» «συνολικές προβολές σελίδας» αλλά μόνο «12700» επισκέψεις περίπου.
Χρειάζεσαι ένα τέτοιο gadget για να τους μετράς.
Με εκτίμηση Chrisgio