Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αν το Ρεάλ - Μπαρτσελόνα γινόταν στην Ελλάδα!


Οι Έλληνες είναι αναμφίβολα από τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο, όταν το θέλουν. Το πιστεύω και το εννοώ. Μπορούμε να το διαπιστώσουμε όταν τους βλέπουμε στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια ή στα ελληνικά ντέρμπι στα οποία δεν ηλεκτρίζεται η ατμόσφαιρα και οι σύνδεσμοι (που έχουν τη δύναμη) καταφέρνουν να αποτρέψουν τις μαλακίες των θερμόαιμων που κυκλοφορούν ανάμεσά τους. Σε όλα τα υπόλοιπα πράγματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο (γήπεδα, παίχτες, παράγοντες κτλ.) η κατάσταση είναι απελπιστική μέχρι αηδίας.

Και μέρες σαν αυτή, γίνεται ακόμα πιο απελπιστική, όταν αντικρίζουμε από την τηλεόραση παίχτες όπως ο Μέσι, γήπεδο όπως το Μπερναμπέου, προπονητές όπως ο Μουρίνιο… Μόνο στην περιγραφή μάς τα χαλάνε, γιατί δεν είναι αυτού του επιπέδου, αλλά δεν πειράζει.

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα: Το απόλυτο παιχνίδι που θα παρακολουθήσει ακόμα και η μάνα μου (άσχετα αν θα γκρινιάζει και θα λέει τον πατέρα μου να το βάλει στο Mega για να δει τη «Ζωή της άλλης»). Φαντάζεστε ένα τέτοιο παιχνίδι να διοργανωθεί σε ελληνικό γήπεδο ερασιτεχνικής κατηγορίας;










ΥΓ. Μια ιδιαίτερη μνεία για ένα παιδάκι από τα μέρη μου: Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πριν τρία χρόνια έπαιζε σε τέτοια ερασιτεχνικά γήπεδα με την ομάδα του Σβορώνου Πιερίας και φέτος βγάζει μάτια σε στάδια όπως αυτό της Ίντερ, της Ρεάλ, προσεχώς του Μάντσεστερ… Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο καμαρώνουμε εδώ γι’αυτό το παλικαράκι. Ένας μύθος που κυκλοφορεί στην Κατερίνη, λέει πως ενώ τον προσέγγισαν πριν χρόνια ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Λίβερπουλ, ο πατέρας του μικρού τον έστειλε στον Ολυμπιακό, γιατί ο Κόκκαλης του είχε δώσει… μπουγατσάδικο. Επειδή όμως σε επαρχιακές πόλεις όπως η δική μου, η ράδιο-αρβύλα πάει σύννεφο, μη δίνετε βάση. Απλά για το τζέρτζελο σάς το ανέφερα.







http://www.drseeng.com
Διαβάστε περισσότερα »

Βίντεο :Τετράχρονος κάλεσε την αστυνομία να τον βοηθήσει στα μαθηματικά!!!


Ο πιτσιρικάς ζήτησε από την μητέρα του βοήθεια στα μαθηματικά, και εκείνη για να τον προβληματίσει λίγο τον προέτρεψε να πάρει κάποιον να τον βοηθήσει…και ο πιτσιρίκος κάλεσε την αστυνομία…Όλα αυτά διαδραματίζονται στο εξωτερικό. Δείτε το Βίντεο








πηγή
Διαβάστε περισσότερα »

Οι 10 πιο "Άσχετες" Δουλειές μετά το Ποδόσφαιρο





Η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή κάποια στιγμή θα τελειώσει. Μετά τι γίνεται; Κάποιοι έχουν φροντίσει για το επόμενο βήμα, κάποιοι όχι. Δείτε στην συνέχεια 10 ποδοσφαιριστές που διάλεξαν 10 πολύ άσχετα επαγγέλματα μετά το ποδόσφαιρο.




10. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Eamon Dunphy πρώην αρκετά μέτριος παίκτης της Millwall. Στη φωτογραφία τον βλέπουμε να διασκεδάζει με παρέα συμμαθητριών της κόρης του. Φημίζεται για τη λατρεία του στην κοκαΐνη.


9. ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Rudi Kargus ο τερματοφύλακας της τρομερής ομάδας του Αμβούργου τη δεκαετία του 70. Όλοι οι πίνακές του έχουν να κάνουν βέβαια μόνο με το ποδόσφαιρο.


8. ΞΥΛΟΚΟΠΟΣ

Klas Ingesson μέλος της φημισμένης ομάδας των Σουηδών το 1994. Αφού έπαιξε μπάλα σε 6 χώρες αποφάσισε να ασχοληθεί με το κόψιμο των πεύκων και ελάτων της δικής του χώρας..


7. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Berry Van Aerle ο Ολλανδός άσος της Αϊντχόβεν δεν άντεξε το άγχος του ποδοσφαίρου και αποσύρθηκε σε ένα μικρό χωριό όπου και ανέλαβε το ρόλο του ταχυδρόμου.


6. ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ

Tomas Brolin ο μικρόσωμος και χοντρούλης Σουηδός μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση αποφάσισε να συμμετάσχει στα Pop Hits Sing hallelujah και It is my Life με τον Dr.Alban. Και τα δύο τραγούδια πάτωσαν…


5. ΓΙΑΤΡΟΣ

Socrates, ο μεγάλος Βραζιλιάνος και πολυεμφανιζόμενος στα τοπ-10 μας, αποφοίτησε από το Faculdade de Medicina de Ribeirao Preto και τελικά έγινε γιατρός στο Σάν Πάολο μετά την απόσυρσή του.


4. ΙΕΡΕΑΣ

Gavin Peacock ο θεοσεβούμενος Άγγλος πρώην παίκτης της QPR αποφάσισε να αφιερωθεί στην Καθολική Εκκλησία αφού πρώτα έτρεχε ένα γκρουπ για άλλους θεοσεβούμενους ποδοσφαιριστές.


3. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Γιώργος Ανατολάκης, ο πρώην παίκτης των Ολυμπιακού και Ηρακλή κατάφερε με 4.000 ψήφους να εκλεγεί στην ελληνική Βουλή.


2. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

George Weah, ο Λιβεριανός επιθετικός και καλύτερος ποδοσφαιριστής της ΦΙΦΑ για το 1995, κατέβηκε ως υποψήφιος Πρόεδρος της χώρας του το 2005. Δυστυχώς όμως έχασε και απλά έμεινε υποψήφιος και όχι πρόεδρος.


1. ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Vinnie Jones, ο πλέον γνωστός σε όλους κακός της μεγάλης οθόνης. Στο έργο Mean Machine, o Jones είπε ότι απλά έκανε αυτό που είχε συνηθίσει να κάνει στο γήπεδο.


balleto.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Από που προέρχεται η φράση: Αυγά σου καθαρίζουν;


Όλοι μα όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει ή έστω ακούσει την συγκεκριμένη φράση!
Την χρησιμοποιούμε όταν βλέπουμε κάποιον να γελάει χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο ή αιτία.
Ωστόσο η προέλευση της δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται και φυσικά η φράση αυτή έκανε τα πρώτα της βήματα στα βάθη της ιστορίας…
Οι Ρωμαίοι λοιπόν, είχαν καθιερώσει μία γιορτή για τους θεούς τους (την Αφροδίτη και τον Απόλλωνα συγκεκριμένα) η οποία ξεχώριζε από οποιαδήποτε άλλη είχε καθιερωθεί μέχρι τότε.
αυγά μελάταΣτις 15 Μαϊου, λοιπόν, ο λαός έβγαινε στους δρόμους και έπαιζε “πετροπόλεμο” με αυγά μελάτα! Δεν είναι ακριβώς σίγουρο για ποιό λόγο το έκαναν αυτό ή πως συνδεόντουσαν τα αυγά με τους συγκεκριμένους θεούς! Αν μιλάγαμε για τον Διόνυσο θα είχε κάποια βάση!
Τέλος πάντων, επόμενο ήταν ο κόσμος να ξεσπάει σε γέλια! Και το αστείο είναι ότι οι κάτοικοι γελάγαν για εβδομάδες καθώς συζητούσαν για τις εκφράσεις των “θυμάτων”, τα όσα είχαν συμβεί και γενικότερα για την όλοι κατάσταση της οποίας ήταν μάρτυρες!
Βέβαια στην γιορτή αυτή δεν συμμετείχαν όλοι! Πολίτες κατώτερης κοινωνικής τάξης αλλα και ανώτερης όπως άρχοντες, πολιτικοί και στρατηγοί, αυτοκράτορες και δεσποινίδες της πόλης δεν επιτρέπονταν να συμμετάσχουν στον “αυγοπόλεμο”!
Χαρακτηριστικό είναι πως ο αυτοκράτορας Νέρωνας πέταγε αυγά στους αξιωματικούς του … χωρίς να είναι 15, Μαϊου! Έτσι στο ξεκάρφωτο!
γιορτή με αυγά
Η γιορτή αυτή συνεχίστηκε για λίγο καιρό με μεγάλη επιτυχία και στο Βυζάντιο όπυ μάλιστα ήταν και της μόδας! Σε πολλά Βυζαντινά κείμενα υπάρχουν αναφορές, οι οποίες ωστόσο δεν ξεπερνούν τις 10 λέξεις.
Φαίνεται πως η σπουδαία γιορτή των αυγών είχε αρχίσει να χάνει την δύναμη της…
Έτσι, μέσα στους αιώνες χάθηκε το έθιμο αλλά παρέμεινε η φράση: “Αυγά σου καθαρίζουν;” την οποία χρησιμοποιούμε όταν βλέπουμε κάποιον να γελάει χωρίς λόγο και αφορμή!
Διαβάστε περισσότερα »

"Θάβουν" το Βωμό των 12 Θεών


Το μονομελές Πρωτοδικείο, αποφάσισε τη συνέχιση των έργων επιχωμάτωσης των αρχαίων ευρημάτων στο τμήμα της γραμμής του ΗΣΑΠ, Μοναστηράκι-Θησείο και έτσι το “μήλο της έριδος”, ο Βωμός των 12 Θεών, θα καταχωθεί.



Ειδικότερα, το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης που υπέβαλε ο ΗΣΑΠ, αποδεχόμενο την αιτιολόγηση του οργανισμού, που επικαλείται την απόλυτη ανάγκη συνέχισης των έργων για βελτίωση των γραμμών του σιδηροδρόμου, ώστε να μην τίθενται θέματα ασφάλειας των μετακινήσεων, αλλά και την εξυπηρέτηση των επιβατών που κινούνται καθημερινώς στο επίμαχο τμήμα και φθάνουν τους 90 χιλιάδες.

Να σημειωθεί ότι πολίτες είχαν προσφύγει σε βάρος του ΗΣΑΠ, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας να μην καταχωθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα.




Με την υποβολή της αίτησης τους οι πολίτες ζήτησαν και πέτυχαν την έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της οποίας στράφηκε τώρα ο ΗΣΑΠ.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους το εν λόγω μνημείο κρίνεται ως τεράστιας ιστορικής αξίας και ιδιαίτερα σημαντικό για την ανασύσταση της αρχαίας τοπογραφίας, καθώς όπως εκτιμάται αποτελούσε το κέντρο της Αρχαίας Αθήνας.

Επιπλέον, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε άδεια στον ΗΣΑΠ να προχωρήσει τις εργασίες προσωρινής κατάχωσης του μνημείου ζητώντας παράλληλα εφικτές λύσεις για την ανάδειξη του αργότερα, όπως υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών.

Για το θέμα της κατάχωσης του μνημείου, Μη Κυβερνητική Οργάνωση έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου καταγγέλλοντας το κράτος για παραβίαση του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής, της προστασίας του περιβάλλοντος και της θρησκευτικής ελευθερίας.

Από την πλευρά των πολιτών, ο δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση, Γιώργος Κόκκας, σε δηλώσεις του στο cosmo.gr, έκανε λόγο για αντιφατική απόφαση καθώς παραμένουν τα προσωρινά μέτρα ως προς το Υπουργείο Πολιτισμού και προς τον ΗΣΑΠ, ενώ τόνισε ότι ήδη προετοιμάζεται και άλλο δικόγραφο για να ανακληθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου.









cosmo.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Κινούμενες φωτογρφίες....


Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει και εξελίσσεται... Και φαίνεται οτι ακόμα υπάρχουν ανήσυχα μυαλά και άνθρωποι που κάνουν ένα βήμα παραπάνω απ' όλους μας και μπορούν να μας κάνουν να μένουμε με το στόμα ανοικτό.

ΟΛΟΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΙ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ



Δυο καλλιτέχνες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα νεο τρόπο για να καταγράφετε τις προσωπικές σας στιγμές. Φωτογραφίες με κίνηση! Αυτό θα αργήσει να γίνει για το πλατύ κοινό, αφού δεν είναι θέμα φωτογραφικής μηχανής αλλά επεξεργασίας της φωτογραφίας. Δεν παύει όμως να είναι συναρπαστικό!

H ΙΔΙΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΑΘΑΝΑΤΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΟΥΝ




ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΚΟΥΡΕΙΟ



Τις ονόμασαν κινηματογραφίες. Στην αρχή το θέαμα μπορεί να ξενίζει, όμως το μάτι συνηθίζει αμέσως και η εικόνα σε συνεπαίρνει!

Η Τζέϊμι Μπεκ που έβγαλε και τον εαυτό της φωτογραφία, συνεργάστηκε με τον γραφίστα Κέβιν Μπεργκ για να φτιαξουν τις κινηματογραφίες χρησιμοποιώντας το φορμάτ GIF που μοιάζει με τα γνωστά μας JPEG.

Και τώρα, χρησιμοποιώντας την βοήθεια των εφέ μπορούν και δίνουν κίνηση στην εικόνα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η κα Μπέργκ τραβάει τις φωτογραφίες και ο συνεργάτης της "βάζει" κίνηση στην εικόνα με την βοήθεια γραφικών και πολλών κοπιαστικών ωρών μοντάζ.

Για μια και μόνο φωτογραφία μπορεί να χρειαστεί η δουλειά μιας ολόκληρης ημέρας.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ







http://24wro.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 27/4/2011

 1805: Η μάχη της Ντέρνα στη σημερινή Λιβύη, μεταξύ αμερικανών πεζοναυτών υπό τον Γουίλιαμ Ίτον και πειρατών υπό τον Γιουσούφ Καραμανλή, που λυμαίνονταν τις ακτές της Βόρειας Αφρικής. Υπήρξε η πρώτη χερσαία επιχείρηση των ΗΠΑ σε ξένο έδαφος. (Α' Βερβερικός Πόλεμος)
1810: Ο Μπετόβεν ολοκληρώνει την περίφημη πιανιστική του σύνθεση «Fur Elise».
1875: Τη διακυβέρνηση της χώρας αναλαμβάνει για πρώτη φορά ο Χαρίλαος Τρικούπης.
1908: Τελετή έναρξης των 4ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Διαρκούν 6 μήνες έως τις 31 Οκτωβρίου και κατέχουν το ρεκόρ της μεγαλύτερης διάρκειας. Συμμετέχουν 1999 αθλητές και 36 αθλήτριες.
1941: Τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα.
1981: Η αμερικανική εταιρεία XeroxPARC παρουσιάζει το πρώτο ποντίκι προσωπικού υπολογιστή, που είχε ανακαλύψει 17 χρόνια πριν ο δρ Ντάγκλας Ένγκελμπαρτ.
  • Γεννησεις
1737: Έντουαρντ Γκίμπον, γνωστός στην Ελλάδα και ως Γίββων, βρετανός ιστορικός, συγγραφέας του μνημειώδους έργου «Η Ιστορία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας». [θαν. 16/1/1794]
1791: Σάμιουελ Μορς, αμερικανός εφευρέτης και ζωγράφος, δημιουργός του τηλέγραφου και των σημάτων Μορς. [θαν. 2/4/1872]
1906: Γιώργος Θεοτοκάς, συγγραφέας. [θαν. 29/10/1966]
  • Θανατοι
1521: Φερδινάνδος Μαγγελάνος, πορτογάλος εξερευνητής. Σκοτώθηκε στις Φιλιππίνες από ντόπιους υπό τον φύλαρχο Λάπου Λάπου στη Μάχη του Μακτάν. [γεν. 1480]
1864: Γιάννης Μακρυγιάννης, ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης. [γεν. 1794]
1941: Πηνελόπη Δέλτα, συγγραφέας. Αυτοκτόνησε με δηλητήριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάληψη της Αθήνας από τους Γερμανούς. [γεν. 1874]
Διαβάστε περισσότερα »