Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Εξαφανίζονται οι θρησκείες αυξάνονται οι άθεοι


 Όπως τα εχουν στήσει πανε τα σχέδια τους οι μασώνοι και οι σιωνιστές!!!!

Προς σταδιακή εξαφάνιση θρησκειών οδεύει ο πλανήτης όπως δείχνει έρευνα Αμερικανών επιστημόνων οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως στις αναπτυγμένες κοινωνίες αρκετοί άνθρωποι παύουν να ταυτίζονται πια με κάποια θρησκεία
Οι ερευνητές, που παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους σε συνάντηση της Αμερικανικής Φυσικής Εταιρίας στο Ντάλας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC, ανέφεραν ότι το συμπέρασμά τους συμφωνεί με την παρατηρούμενη σταδιακή αύξηση του αριθμού όσων δηλώνουν ότι δεν ανήκουν σε ......καμία θρησκεία.

Ένας από τους ερευνητές, ο Ντάνιελ Αμπραμς του πανεπιστημίου Northwestern, σε μια ανάλογη μελέτη το 2003, πάλι με τη βοήθεια ενός μαθηματικού μοντέλου, είχε ποσοτικοποιήσει την πιθανότητα σταδιακής εξαφάνισης διαφόρων γλωσσών του πλανήτη μας, που δεν μιλιούνται πια συχνά.

Οι ερευνητές, όπως και στις γλώσσες, έτσι και στις θρησκείες, βασίζονται στην παραδοχή ότι όσο περισσότερο δυναμώνει μια κοινωνική ομάδα (μια γλώσσα ή η ομάδα των άθρησκων), τόσο μεγαλύτερη γίνεται η "χρησιμότητά" της και η ελκυστικότητά της στην κοινωνία, με συνέπεια να απορροφά σιγά-σιγά τις ομάδες που "φυλλοροούν" (όπως οι σπάνιες γλώσσες ή οι θρησκείες).

Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία απογραφών, σε βάθος χρόνου μέχρι και ένα αιώνα πίσω, στις οποίες ο πληθυσμός είχε κληθεί -κατά τακτά χρονικά διαστήματα- να δηλώσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του, στην Ελβετία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Τσεχία, την Φιλανδία, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία.

Όπως ανέφερε ο ερευνητής Ρίτσαρντ Βίνερ της Research Corporation for Science Advancement, «σε ένα μεγάλο αριθμό σύγχρονων εκκοσμικευμένων δημοκρατιών, υπάρχει μια τάση οι άνθρωποι να μην ταυτίζονται πια με κάποια θρησκεία. Στην Ολλανδία το ποσοστό αυτό είναι 40% και στην Τσεχία, όπου είναι το υψηλότερο, φτάνει το 60%».

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα μη γραμμικό δυναμικό μοντέλο, το οποίο τροφοδότησαν με τα στοιχεία των απογραφών, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και στις εννέα χώρες καταγράφεται μια παρόμοια κοινωνική (και μαθηματική) τάση και η θρησκεία φαίνεται να οδεύει προς εξαφάνιση.

Ο Βίνερ διευκρίνισε ότι στους επί μέρους ανθρώπους και τις προσωπικές θρησκευτικές πεποιθήσεις τους η εικόνα είναι ασφαλώς πιο πολύπλοκη, όμως σε επίπεδο κοινωνικού συνόλου, αναφορικά με το μέλλον της θρησκείας, η τάση φαίνεται να είναι αυτή που δείχνει το μαθηματικό μοντέλο.









http://ksipnistere.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα »

Μαριναλέντα. Ένα χωριό της Ισπανίας δείχνει το δρόμο


Ενώ εδώ η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει το πλεόν καταστροφικό και αντιδημοκρατικό σχέδιο της με τον "Καλλικράτη", η ιστορία ενός χωριού της Ισπανίας μας δείχνει τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αν τολμούσαμε...
Τέτοια φαινόμενα φοβούνται προφανώς οι κρατούντες και θέλουν να στερήσουν από τους πολίτες την οποιαδήποτε δυνατότητα ελέγχου της εξουσίας.
Ας πάμε, όμως στη Μαριναλέντα:

-Να πεις για τη μηδενική ανεργία;
-Να αναφερθείς στην εργάσιμη ημέρα των 6 1/2 ωρών;
-Να αναφερθείς στις δίκαιες αμοιβές για όλους;
-Να πεις για τα 12 ευρώ το μήνα που πληρώνουν οι γονείς για τον παιδικό σταθμό;
-Να αναφερθείς στην άμεση δημοκρατία που εφαρμόζεται;
-Να μιλήσεις για το ότι δεν υπάρχει αστυνομία;
Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του χωριού και θα μείνετε έκπληκτοι.

Marinaleda: Una Utopia Hacia la paz! Χωρίς παπάδες και χωροφύλακες... (Δόξα τω Θεώ!)
http://www.spatialagency.net/2010/05/01/marinaleda_2-685x1024.jpg
Η Μαριναλέντα (http://www.marinaleda.com), µια κοινότητα 2.645 κατοίκων στην Ανδαλουσία, δεν έχει ανεργία, δεν έχει αστυνοµικούς και τα σπίτια της νοικιάζονται µε 15 ευρώ τον µήνα. Ο δήµαρχός της, ο κοµµουνιστής Χουάν Μανουέλ Σάντσες Γκορντίγιο, επανεκλέγεται εδώ και 31 χρόνια.
Εδώ και πολλά χρόνια, την εβδοµάδα που οι άλλες πόλεις στην Ισπανία γιορτάζουν το Πάσχα, στη Μαριναλέντα γιορτάζουν την ειρήνη. «Ο δήµαρχός τους είναι τρελός», λένε στο γειτονικό χωριό. «Ενώ εµείς οι άλλοι Ισπανοί κάνουµε θρησκευτικές λιτανείες, εκείνοι κάνουν επί 5 µέρες πάρτι». Πολλοί νέοι από τη Σεβίλλη, τη Γρανάδα, τη Μαδρίτη, πηγαίνουν για να γιορτάσουν µε τους χωρικούς της Μαριναλέντας.
http://antisomata.files.wordpress.com/2010/09/marinaleda.jpg?w=152&h=189 
Οταν εξελέγη για πρώτη φορά, το 1979, ο Γκορντίγιο ήταν ο νεώτερος δήµαρχος στην Ισπανία. Το 1986, έπειτα από 12 χρόνια αγώνων και καταλήψεων κυρίως από τις γυναίκες του χωριού, η Μαριναλέντα κατάφερε να πάρει από ένα γαιοκτήµονα 12.000 στρέµµατα γης και να δηµιουργήσει έναν αγροτικό συ νεταιρισµό από τον οποίο ζει σήµερα σχεδόν όλο το χωριό. «Η γη δεν ανήκει σε κανέναν, η γη δεν αγοράζεται, η γη ανήκει σε όλους!», λέει ο δήµαρχος.
Στον συνεταιρισµό Εl Ηumoso οι συνεταίροι εργάζονται 6½ ώρες την ηµέρα, από τη Δευτέρα ώς το Σάββατο, δηλαδή 39 ώρες την εβδοµάδα. Ολοι έχουν τον ίδιο µισθό, ανεξάρτητα από τη δουλειά που κάνουν. Οι συγκοµιδές (ελαιόλαδο, αγκινάρες, πιπεριές κ.λπ.) συσκευάζονται στο µικρό εργοστάσιο Ηumar Μarinaleda που βρίσκεται στη µέση του χωριού και στο οποίο εργάζονται, σε πολύ χαλαρή ατµόσφαιρα, περίπου 60 γυναίκες και 4-5 άνδρες. Τα προϊόντα πωλούνται κυρίως στην Ισπανία. Τα έσοδα του συνεταιρισµού δεν µοιράζονται, αλλά επενδύονται και πάλι στον συνεταιρισµό για να δηµιουργηθούν δουλειές. Γι’ αυτό στο χωριό δεν υπάρχουν άνεργοι. Οµως ακόµη και σε εποχές που δεν υπάρχουν αρκετές γεωργικές δουλειές για όλους, οι µισθοί καταβάλλονται.
Στη Μαριναλέντα, η στέγαση, η εργασία, ο πολιτισµός, η εκπαίδευση και η υγεία θεωρούνται δικαίωµα. Μια θέση στον παιδικό σταθµό µε όλα τα γεύµατα κοστίζει 12 ευρώ τον µήνα. Από την άλλη, «εδώ δεν έχουµε χωροφύλακες, θα ήταν µια άχρηστη σπατάλη», λέει ο δήµαρχος. «Δεν έχουµε ούτε παπά - δόξα τω Θεώ!», προσθέτει γελώντας. Πάντως η ελευθερία της λατρείας είναι εγγυηµένη και το Πάσχα έγινε µια µικρή θρησκευτική λιτανεία, η οποία πέρασε διακριτικά από τους δρόµους του χωριού, χωρίς θεατές και αποφεύγοντας την πλατεία όπου γινόταν η γιορτή.

«Εφαρµόζουµε µια συµµετοχική δηµοκρατία, αποφασίζουµε για όλα, από τους φόρους ώς τις δηµόσιες δαπάνες, σε µεγάλες συνελεύσεις. Πολλά κεφάλια δίνουν πολλές ιδέες», λέει ο Γκορντίγιο. «Ξέρουµε πως οι άνθρωποι µπορούµε να δουλεύουµε και για άλλες αξίες, όχι αποκλειστικά για το χρήµα».




 stoforos
Διαβάστε περισσότερα »

Αυτοκίνητα – μύθοι!


Θέλετε στο γκαράζ σας τον “Χέρμπυ”, το κατσαριδάκι; Το αμάξι των “Dukes” ή το Delorean από το “Επιστροφή στο μέλλον”; Ή μήπως τον KIT απ’ τον “Iππότη της ασφάλτου”; Μπορείτε να τα αποκτήσετε!


Ο Peter Nelson εδώ και 30 χρόνια έχει ξοδέψει όλη του την περιουσία για να μαζέψει τα κινηματογραφικά αυτά αυτοκίνητα. Έχει μάλιστα φτιάξει και ένα μικρό μουσείο στην πόλη Keswick στην Αγγλία το οποίο και στεγάζει αυτά τα αμάξια.
Με τα χρόνια ο Peter έχει κάνει τις δημόσιες σχέσεις του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, αλλά ιδιαίτερα στο Χόλιγουντ, όπου και παράγεται η πλειοψηφία από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα. Μάλιστα παρευρίσκεται στις “Χρυσές Σφαίρες” κάθε χρόνο.

“Πολλοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι έχω καταφέρει και έχω μεταφέρει όλα αυτά τα αυτοκίνητα εδώ. Υπάρχουν κι άλλα μουσεία με τέτοια αυτοκίνητα αλλά έχουν μόνο δύο, τρία και σε καμία περίπτωση δε φτάνουν το μικρό μου μουσείο”. Ο Peter Nelson έχει στην διάθεσή του 25 αυτοκίνητα!
“Αγόρασα αυτό το γκαράζ με σκοπό να φτιάξω ένα συγκρότημα με διαμερίσματα διακοπών αλλά τελικά σκέφτηκα να κάνω ένα μεγάλο μουσείο αυτοκινήτων. Έκανα μια λίστα με τα αυτοκίνητα που θυμόμουν από τις ταινίες και άρχισα να επικοινωνώ με τις εταιρείες παραγωγής.”
Πολλά από τα αυτοκίνητα, μάλιστα, είναι ακόμα μηχανικά αξιόπιστα! Ακόμα, πάντως, δε ξέρουμε πότε θα δημοπρατηθούν μέσω e-bay…













Διαβάστε περισσότερα »

Όταν ο φωτογράφος έχει κέφια...


Οι φωτογραφίες αυτές δε θα μπορούσαν να είχαν τραβηχτεί σε καλύτερη στιγμή! Δείτε και θα καταλάβετε.
right time photos 13 Funny Photos Captured In The Right Time

right time photos 14 Funny Photos Captured In The Right Time
right time photos 15 Funny Photos Captured In The Right Time
right time photos 16 Funny Photos Captured In The Right Time
right time photos 17 Funny Photos Captured In The Right Time
right time photos 18 Funny Photos Captured In The Right Time
right time photos 19 Funny Photos Captured In The Right Time
right time photos 20 Funny Photos Captured In The Right Time
right time photos 21 Funny Photos Captured In The Right Time
right time photos 22 Funny Photos Captured In The Right Time
right time photos 23 Funny Photos Captured In The Right Time
Α


Πηγή: http://skathari.net
Διαβάστε περισσότερα »

Βρέχει έξω; Ρώτα την οδοντόκρεμά σου!

Πώς θα σου φαινόταν αν η οδοντόκρεμά σου σού έλεγε πριν φύγεις από το σπίτι, αν χρειάζεται να πάρεις ομπρέλα ή όχι; Ή πόσο ζέστη θα κάνει σήμερα; «Έχει τη γεύση βροχής» είναι το όνομα μίας πρωτότυπης οδοντόκρεμας, που ανέπτυξε ο Ντέιβιντ Καρ από το Media Lab του ΜΙΤ...


Στόχος του Καρ και των συνεργατών του είναι η αξιοποίηση χρηστικών αντικειμένων, δίνοντάς τους δυναμικές ιδιότητες (φτιάχνοντας, λόγου χάρη, ένα πορτοφόλι που να γνωρίζει την οικονομική κατάσταση του κατόχου του).
Έτσι προέκυψε και η ιδέα της οδοντόκρεμας, που έχει μία από τρεις προεπιλεγμένες γεύσεις, ανάλογα με τον καιρό. Αν η οδοντόκρεμα έχει γεύση μέντας, ξέρεις ότι κάνει περισσότερο κρύο από την προηγούμενη μέρα. Η γεύση κανέλας σημαίνει περισσότερη ζέστη. Οι μπλε ρίγες, από την άλλη, υποδηλώνουν βροχή.
Το μηχάνημα που βγάζει την οδοντόκρεμα είναι συνδεδεμένο με ένα μικρό υπολογιστή με Linux, απ’ όπου παίρνει την πρόγνωση του καιρού και τη σύγκριση με τη θερμοκρασία της προηγούμενης ημέρας. Στη συνέχεια, το μηχάνημα επιλέγει τη γεύση και βγάζει τη σωστή ποικιλία οδοντόκρεμας.



Διαβάστε περισσότερα »

Στις Βρυξέλλες καταφεύγουν οι “Δεν πληρώνω”



Υπόμνημα και συνάντηση με αρμοδίους στις Βρυξέλλες θα επιχειρήσει να επιτύχει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία.


Οι “Δεν πληρώνω” στο υπόμνημα τους θα επισημαίνουν πως σε μια διαδρομή 450 χιλιομέτρων, δηλαδή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, λειτουργούν 10 μετωπικοί σταθμοί και δεκάδες πλευρικοί.

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, το υπόμνημα θα υποστηρίζει πως το σχέδιο ανάπτυξης των αυτοκινητόδρομων συνδέθηκε με την υποβάθμιση του σιδηρόδρομου και την κατάργηση των δρομολογίων.

Αναφέρεται ενδεικτικά ότι στην ηπειρωτική Ελλάδα αντιστοιχούν 24χλμ αυτοκινητόδρομων για κάθε 100.000 κατοίκους, όταν στην Ελβετία είναι 18χλμ, στη Γαλλία 17χλμ και στη Γερμανία 15χλμ.



Διαβάστε περισσότερα »

Πρώην υπουργός τη ΝΔ με 178 εκατομμύρια καταθέσεις!!!


Τα μέλη της Επιτροπής θα ζητήσουν από τον ΣΔΟΕ τα στοιχεία του πρώην υπουργού που σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει αυτό το τεράστιο ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό. Η κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου των οικονομικών βουλευτών και κομμάτων, που ταυτόχρονα ελέγχει και τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών, ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ και σύμφωνα με τα οποία εντοπίσθηκε «πρώην γαλάζιος υπουργός με τραπεζικές καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ».

Το θέμα ετέθη κατά τη σημερινή, εκτός δημοσιότητας, συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που συνήλθε υπό την προεδρία του Γ΄ αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη με τη συμμετοχή των βουλευτών Ντίνου Βρεττού (ΠΑΣΟΚ), Αθανάσιου Μπούρα (ΝΔ), Αντώνη Σκυλλάκου (ΚΚΕ), Βαΐτση Αποστολάτου (ΛΑΟΣ), Θεόδωρου Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) των αντιπροέδρων του Συμβουλίου Επικρατείας και του Αρείου Πάγου, καθώς και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Από όλες τις πτέρυγες των κομμάτων τονίσθηκε ότι αυτό το θέμα που κυκλοφορεί ως φήμη, κι ούτε διαψεύδεται, ούτε προσωποποιείται, εκθέτει τον πολιτικό κόσμο και, ως εκ τούτου, εξουσιοδοτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος κ.Αργύρης να έλθει σε επαφή με το ΣΔΟΕ και να ζητήσει τα σχετικά στοιχεία.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάστηκαν εκ νέου εκκρεμότητες που υπήρχαν κατά τους πρώτους ελέγχους που είχαν γίνει τον περασμένο Νοέμβριο από την επιτροπή που αφορούσε τη σύγκριση των τραπεζικών λογαριασμών δέκα πρώην υπουργών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν εμπλακεί σε συμβάσεις με την Siemens. Τότε είχαν διαπιστωθεί διαφορές καταθέσεων και δηλωθέντων για τους Αναστάσιο Μαντέλη, Γιώργο Βουλγαράκη, Γιάννο Παπαντωνίου, Βύρωνα Πολύδωρα και Μιχάλη Λιάπη. Τώρα διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος για τα στοιχεία των πρώην υπουργών Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιώργου Αλογοσκούφη, χωρίς να προσδιορίζεται, αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Συνεργάτες του πρώην υπουργού κ. Αλογοσκούφη σχολίαζαν:

«Η προσπάθεια πολιτικού συμψηφισμού είναι απαράδεκτη. Τα στοιχεία του πόθεν έσχες του πρώην υπουργού είναι κατατεθειμένα διαχρονικά με ακρίβεια και σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει αναντιστοιχία μεταξύ εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων, άλλωστε έχει δώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όλες τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του παρότι δεν ήταν υποχρεωμένος». Η επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου την προσεχή εβδομάδα.




newsit
Διαβάστε περισσότερα »

Αρνήθηκαν σε παιδί με σύνδρομο Down να παρελάσει


Δάσκαλοι ενός σχολείου της Λάρισας και συγκεκριμένα, του 25ου Δημοτικού σχολείουαρνήθηκαν σε παιδί με σύνδρομο Down να παρελάσει.
"Πρόκειται για...
ένα πολύ έξυπνο παιδί, με χιούμορ και γεμάτο ζωντάνια", επισημαίνουν φίλοι και γνωστοί του ανήλικου μαθητή.

Ο διευθυντής και ο γυμναστής του σχολείου ανακοίνωσαν ότι δεν θα πάρει μέρος στην παρέλαση και δεν συγκινήθηκαν ούτε όταν το παιδί άρχισε να κλαίει.
Ζήτησαν λοιπόν από τους γονείς χαρτί από γιατρό ότι το παιδί μπορεί να παρελάσει, δηλαδή χαρτί που να λέει ότι το παιδί μπορεί να περπατήσει σε μια ευθεία.
Οι γονείς εξήγησαν στους εκπαιδευτικούς πως αφού ο γυμναστής θα είναι δίπλα στα παιδιά κατά τη διάρκεια της παρέλασης, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ωστόσο, οι ίδιοι ήταν ανένδοτο. Και αφού δεν είχαν άλλη δικαιολογία να βρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, είπαν χαρακτηριστικά: "Η συγκίνηση που θα παρελάσει θα είναι μεγάλη, γι' αυτό και δεν είναι σωστό να λάβει μέρος".



Διαβάστε περισσότερα »

Το πείραμα της Αργεντινής: δείτε το ντοκιμαντέρ του Εξάντα


Το Δεκέμβριο του 2001 στο Μπουένος Άιρες, μεγάλες λαϊκές μάζες κατευθύνονται προς την ιστορική πλατεία «Πλάσα δε Μάγιο.» Η Αργεντινή μία από τις πλουσιότερες οικονομίες στο παρελθόν, έχει χρεοκοπήσει.
Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ο Πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο Δε Λα Ρούα διαφεύγει από το Προεδρικό Μέγαρο με ελικόπτερο μέσα στη θύελλα του οργισμένου λαού που συγκρουόταν με την αστυνομία, έσπαγε τράπεζες, λεηλατούσε σούπερ μάρκετ και φώναζε μαζικά «Να φύγουν όλοι!». Η κοινωνική έκρηξη του 2001, ήταν το τέλος ενός νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου διάρκειας 10 ετών και άφησε πίσω της 35 νεκρούς (δολοφονημένους από την αστυνομία και τους ιδιωτικούς φρουρούς των τραπεζών), 30.000 παράπλευρες απώλειες (ανθρώπους που αυτοκτόνησαν, η υπέστησαν καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια), και περίπου 20.000.000 ανθρώπους (πάνω από το μισό του πληθυσμού) βουτηγμένους στην φτώχεια και τη μιζέρια.

Σχεδόν 10 χρόνια μετά, ο Γιώργος Αυγερόπουλος, που είχε εργαστεί στην Αργεντινή το 2001-2002 κατά την περίοδο της κρίσης, επιστρέφει για μια νέα αυτοψία στην οικονομία, την πολιτική και την κοινωνική κατάσταση της χώρας.

Επιτόπια Έρευνα, Σενάριο, Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος / Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή / Έρευνα & Οργάνωση Θέματος: Μανώλης Φυλακτίδης / Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης / Μοντάζ: Γιάννης Μπιλήρης, Άννα Πρόκου / Μια παραγωγή της Small Planet, για την ΕΡΤ ©2010-2011









πηγή
Διαβάστε περισσότερα »

Οχτώ τραυματίες το βράδυ στο μπλόκο του Λαυρίου.Ξυλοκοπήθηκαν ηλικιωμένοι


Ξυλοκοπήθηκαν ηλικιωμένοι

Οχτώ τραυματίες το βράδυ στο μπλόκο του ΛαυρίουΕπίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ που σταθμεύουν στην περιοχή του Οβριοκάστρου δέχθηκαν λίγο μετά τις 3 και μισή τη νύχτα 8 άτομα τα οποία βρίσκονταν ως ομάδα περιφρούρησης στο μπλόκο του Λαυρίου. 

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πολιτών της Λαυρεωτικής, περίπου 25 αστυνομικοί των ΜΑΤ που έφτασαν με λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν ουρλιάζοντας στα δύο προκατασκευασμένα κιόσκια και άρχισαν με απίστευτα βίαιο τρόπο να ξυλοκοπούν τους κατοίκους, ηλικιωμένους στο σύνολό τους, ενώ προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές στο μπλόκο. 

Οι αστυνομικοί τους οδήγησαν όλους σε ένα ξύλινο παράπηγμα που λειτουργεί ως κυλικείο και έμπαιναν μέσα δύο – δύο για να εκτονώσουν την οργή τους στα σώματα των κατοίκων. Ο ένας από τους κατοίκους του Λαυρίου, λίγο έλειψε να πάθει ανακοπή καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του. Όταν αποχώρησαν οι αστυνομικοί, οι 8 τραυματίες κάλεσαν σε βοήθεια και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: lavreotiki.com
Διαβάστε περισσότερα »

Όταν ο Μητσοτάκης συνάντησε το Χριστό....


Σας έχει τσακίσει η οικονομική κρίση και βρίσκεστε σε απελπισία; Δε χρειάζεται να σκάτε πια. Ετοιμάζεστε να παντρευτείτε σύντομα; Τσάμπα όνειρα κάνετε. Είστε «γαύροι» και περιμένετε τη φιέστα για να πανηγυρίσετε το πρωτάθλημα; Με την όρεξη θα μείνετε. Γιατί; Γιατί αγαπητοί φίλοι…στις 21 Μαΐου έρχεται το τέλος του κόσμου!

Δεν το λέω εγώ, αλλά ένας… περίπου συνομήλικος του επίτιμου από την Αμερική, ο οποίος μελετά εδώ και 70 χρόνια τη Βίβλο και κατέληξε στο συμπέρασμα πως σε 52 μέρες θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες, μπείτε εδώ και διαβάστε περί τίνος πρόκειται.

Ας θεωρήσουμε δεδομένο λοιπόν, ότι θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Και το πρώτο πρόσωπο που θα συναντήσει ο Χριστός, είναι ο Μητσοτάκης. Μπορείτε να φανταστείτε τη συνέχεια; Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» κάνει για εσάς όλη τη βρώμικη δουλειά:






































































http://www.drseeng.com
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 31/3/2011


307: Ο Μέγας Κωνσταντίνος παντρεύεται τη Φαύστα, κόρη του ρωμαίου αυτοκράτορα Μαξιμιανού, μετά το διαζύγιό του με τη Μινερβίνα (Αθηνούλα).
1492: Οι βασιλείς της Ισπανίας Φερδινάνδος και Ισαβέλλα εκδίδουν διάταγμα για την εκδίωξη των Εβραίων από τη χώρα.
1821: Ο Αθανάσιος Διάκος υψώνει τη σημαία της Επανάστασης στη Λιβαδειά.
1946: Διεξάγονται στην Ελλάδα οι πρώτες μεταπολεμικές εκλογές, από τις οποίες απέχει το ΚΚΕ. Το Λαϊκό Κόμμα κερδίζει 250 έδρες, ενώ η χώρα μπαίνει σε τροχιά εμφυλίου πολέμου.
1958: Ο Τσακ Μπέρι κυκλοφορεί τη μεγάλη επιτυχία του «Johnny B. Goode».
1982: Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου βραβεύεται με Όσκαρ για τη μουσική της αγγλικής ταινίας «Δρόμοι της Φωτιάς».
  • Γεννησεις
1596: Ρενέ Ντεκάρτ, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Καρτέσιος, γάλλος φιλόσοφος και μαθηματικός. Έμεινε στην ιστορία και για τη ρήση του «σκέφτομαι, άρα υπάρχω». [θαν. 11/2/1650]
1732: Γιόζεφ Χάυδν, αυστριακός συνθέτης, που συνόψισε στο έργο του την Κλασσική Περίοδο της Δυτικής Μουσικής και ανέδειξε τη μουσική φόρμα της σονάτας. («Η δημιουργία», «Συμφωνία αρ.94») [θαν. 31/5/1809]
1909: Ρομπέρ Μπραζιγιάκ, γάλλος συγγραφέας, που στιγματίστηκε ως συνεργάτης των Γερμανών και εκτελέστηκε το 1945. [θαν. 6/2/1945]
  • Θανατοι
1913: Τζον Πίερποντ Μόργκαν, αμερικανός τραπεζίτης και φιλάνθρωπος. [γεν. 17/4/1837]
1980: Τζέσε Όουενς, αμερικανός μαύρος αθλητής του στίβου, που κέρδισε 4 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου και ανέτρεψε στην πράξη τις θεωρίες του Αδόλφου Χίτλερ περί αρείας φυλής. [γεν. 12/9/1913]
1995: Σελένα, αμερικανομεξικανίδα σούπερσταρ του λάτιν τραγουδιού, που δολοφονήθηκε από την πρόεδρο του φαν κλαμπ της Γιολάντα Σαλντίβαρ.
Διαβάστε περισσότερα »