Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Φεστιβάλ γλυπτών από καρπούζι!!

festival watermelon (10)Φεστιβάλ γλυπτών από καρπούζι; Ναι υπάρχει, και είναι και εντυπωσιακότατο αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες. Διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 2006 όταν και πρωτοξεκίνησε, στην πόληMelounovy στην Τσεχία.Τις ημέρες του φεστιβάλ οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες σκαλίσματος και δημιουργίας γλυπτών από καρπούζι από όλο τον κόσμο, ταξιδεύουν στην Τσεχία για να δείξουν το ταλέντο τους στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους...


Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζια
Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζια
Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζια
Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζια
Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζια
Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζια
Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζια
Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζια
Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζια
Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζια
Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζια
Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζια
Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζια
Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζια
Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζια
Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζια
Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζια
Εκπληκτικά γλυπτά από καρπούζιαwww.dinfo.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η Independent για την Κερατέα και την αναρχία που «ξεσπά στην Ελλάδα»





To άρθρο αναφέρεται στις ταραχές στη Θεσσαλονίκη με τους εξαγριωμένους κατοίκους να δημιουργούν μαζικά οδοφράγματα και να εκσφενδονίζουν βόμβες μολότοφ. Ενώ εκτεταμένη είναι η αναφορά της εφημερίδας και στα επεισόδια στην Κερατέα. " Η προσπάθεια του κράτους να αρχίσει εργασίες για ένα χώρο υγειονομικής ταφής σε κοντινό λόφο, τον Δεκέμβριο προκάλεσαν το θυμό των ντόπιων, μέσω ενός αγώνα που έχει γνωρίσει πρωτόγνωρη κινητοποίηση, από τον δήμαρχο και τον τοπικό ιερέα, έως τους καταστηματάρχες, τους αγρότες, τους δασκάλους και τους εφήβους".


Η εφημερίδα μεταφέρει την εικόνα στην Κερατέα περιγράφοντας μια κατάσταση βίαιη που ξεπερνά την ένταση και το θυμό που μέχρι σήμερα έχει βιώσει η Ελλάδα μέσα από ανάλογες διαδηλώσεις. "Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, οι ντόπιοι έχουν αναπτύξει εφευρετικά οδοφράγματα για να σταματήσουν τους κατασκευαστές.

Έχουν σταθμευμένα φορτηγά στην απέναντι πλευρά του δρόμου και έχουν χτίσει σωρούς από μπάζα. Την Πέμπτη, μασκοφόροι νεαροί πέταξαν μολότωφ και πέτρες στα ΜΑΤ, που απάντησαν με κλομπ από καουτσούκ και επανειλημμένες βολές δακρυγόνων.


"Η πόλη είναι εκτός ελέγχου. Η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει σταματήσει", δήλωσε ο Γιάννης Αδάμης, κάτοικος και μηχανολόγος μηχανικός. "Τα καταστήματα κλειστά. Οι σειρήνες στη διαπασών, οι καμπάνες [εκκλησία] χτυπούν, οι άνθρωποι στους δρόμους. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί." Μέχρι το τέλος της νύχτας, πάνω από 20 άνθρωποι - μεταξύ των οποίων τρεις από τα ΜΑΤ - είχαν διακομιστεί για θεραπεία στο νοσοκομείο. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το σπίτι ενός αστυνομικού δέχτηκε επίθεση με μολότωφ, με αποτέλεσμα τρία αυτοκίνητα να καταστραφούν".


Η κλιμάκωση της βίας στην Κερατέα προκαλεί ανησυχία. Η αίσθηση της παράνοιας έχει εγκατασταθεί πάνω από την πόλη. Οι φήμες αφθονούν ότι βρίσκονται σε υπηρεσία μυστικοί αστυνομικοί , για να συγκεντρώνουν πληροφορίες, ενώ δημοσιογράφοι με κάμερες και φορητοί υπολογιστές, προκαλούν αμέσως υποψίες. Ένας εικονολήπτης από ένα διεθνές πρακτορείο ειδήσεων ξυλοκοπήθηκε από τους ντόπιους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, την Πέμπτη.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, καταδίκασε τη βία, και είπε ότι η κυβέρνηση δεν είχε πρόθεση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για την κατασκευή του χώρου υγειονομικής ταφής αποβλήτων, η οποία, είπε, θα μείωνε τα προβλήματα στον ενιαία σκουπιδότοπο της Αθήνας. "Είμαστε η μόνη αρχή που έχει ολοκληρωμένα σχέδια για [μεγαλύτερη Αθήνα] περιφερειακή ανάπτυξη. Δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια που έχει γίνει και αυτή τη στιγμή γίνεται για τη δημιουργία αυτής της νέας μονάδας", είπε.


Αλλά οι κάτοικοι είναι ανένδοτοι, επισημαίνεται στο άρθρο. "Δεν υπάρχει τρόπος για να υποχωρήσουν. Εάν δε δεχτούν ότι το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να συμβεί, θα είμαστε εδώ για όσο διάστημα χρειάζεται", δήλωσε ο Κώστας Λεβαντής, ο δήμαρχος της πόλης.







http://totefteri.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Φαρσέρ "πείραξαν" τα φανάρια με εξαιρετικό αποτέλεσμα!



Να ανοίξει η γη να τους καταπιεί θέλουν οι υπεύθυνοι κυκλοφορίας στην Ολλανδία καθώς ψάχνουν εναγωνίως να βρουν τους φαρσέρ που κατάφεραν να κάνουν πλάκα με τα φανάρια, τοποθετώντας τον κλασσικό "Γρηγόρη" σε... προσωπικές στιγμές.

Επίδοξοι χάκερ θέλησαν να κάνουν πλάκα παραλλάσσοντας τον παραδοσιακό "Γρηγόρη". Έτσι, στη θέση του κλασσικού πράσινου ανθρωπάκου που ανάβει όταν επιτρέπεται να περάσουν οι πεζοί, εμφανιζόταν ένα ζευγάρι που κάνει σεξ!

Τα ακατάλληλα φανάρια κατάφεραν να αποσπάσουν την προσοχή πεζών και οδηγών προκαλώντας χάος στους δρόμους του Nimwegen της Ολλανδίας.

Οι πεζοί πάταγαν ασταμάτητα το κουμπί για να γίνει πράσινο για να δουν την ακατάλληλη σκηνή με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να σταματά απότομα, ανέφερε ένας αστυνομικός προσθέτοντας ότι είχαν αρκετά παράπονα από τους οδηγούς που έψαχναν για παρακαμπτήριους.

Τώρα οι υπεύθυνοι διεξάγουν έρευνα για το πως οι χάκερ κατάφεραν να σπάσουν το σύστημα και να αλλάξουν την εικόνα των φαναριών.

Ένας εκπρόσωπος του δήμου δήλωσε ότι ψάχνουν να βρουν πως το έκαναν.
news247
Διαβάστε περισσότερα »

Χυμώδης …διαφημιστική πινακίδα


Perierga.gr - Χυμώδης διαφημιστική πινακίδα

Η γαλλική εταιρεία Tropicana παρουσιάζει ένα πολύ έξυπνο και ευχάριστο διαφημιστικό σποτ για την προώθηση των πορτοκαλάδων της. Δείτε πώς κατασκεύασαν μια διαφημιστική πινακίδα από εκατοντάδες πορτοκάλια, τα οποία παράγουν όλο το ρεύμα που χρειάζεται για το φωτισμό της πινακίδας.


http://totefteri.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα »

"H Εκκλήσια έχει χρέος να βοηθήσει και αν χρειαστεί θα πουλήσει και τα καντήλια της"


Η Εκκλησία της Ελλάδας έχει κάνει πρόταση στην κυβέρνηση για αρωγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αμέσως μόλις ξέσπασε η κρίση

"Μόλις ξέσπασε η κρίση απευθύναμε αίτημα προς την κυβερνηση για βοήθεια και σήμερα το επαναλαμβάνουμε. Το λέμε πάντα, ότι σε αυτές τις δύκολες ώρες η Εκκλήσια έχει χρέος να βοηθήσει και αν χρειαστεί θα πουλήσει και τα καντήλια της" αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος στη συνέντευξη.

Αποκάλυψε ότι μετά το Πάσχα θα ζητήσει να δει τον πρωθυπουργό για να του ανακοινώσει ότι η Εκκλησία θέλει να προσφέρει βοήθεια με αξιοποίηση της περιοουσίας της, στην προσπάθεια για να βγει η χώρα από την κρίση.

Από την άλλη πλευρά, αναφέρει ότι "από το 100% της περιουσίας, το 96% έχει πλέον ληστευεί και δημευθεί και τώρα μένει ένα 4%", που όπως αναφέρει "δεν είναι ασήμαντο αλλά είναι δεσμευμένο."

Κάνει λοιπόν έκκληση για αποδέσμευση αυτής της περιουσίας. "Τα έσοδα από την αξιοποίηση να μην πάνε ούτε στις μαύρες τρύπες του κράτους, ούτε να γίνουν μετοχές της εκκλησίας, να φτιάξουμε ένα ταμείο πρόνοιας και όλα τα εισοδήματα να διατεθούν στο λαό μας" αναφέρει.







http://www.on-news.gr
Διαβάστε περισσότερα »

ΠΝΙΓΜΟΣ-ΑΙΤΙΑ-ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ



Στη χώρα μας,κατά τους θερινούς μήνες,ο πνιγμός αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά αίτιο θανάτου από ατυχήματα,μετά τα τροχαία. Αυτό οφείλεται κυρίως,στην έλλειψη κατάλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την πρόληψη και την παροχή πρώτων βοηθειών,καθώς και στην έλλειψη οργανωμένου ελέγχου των ακτών από ναυαγοσώστες



Κινδυνεύει κανείς από πνιγμό,όταν:
α) προηγηθούν μιά σειρά από γεγονότα όπως
  • κατάδυση με γεμάτο στομάχι
  • κατανάλωση αλκοόλ
  • χρήση φαρμάκων ή ναρκωτικών ουσιών
  • υπερκόπωση
β) συμβεί κάποιο ατύχημα,π. χ. να υποστεί κάποιος έμφραγμα ή επιληπτική κρίση.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πόσο απαραίτητη είναι η προληπτική αγωγή και η σωστή ενημέρωση του κοινού.
Καλό είναι να ξέρουμε κάποια βασικά πράγματα.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΠΝΙΓΜΟΥ
  • Η πρώτη ενέργεια είναι να βγεί το θύμα από το νερό,το ταχύτερο δυνατόν.Αυτό θα το κάνει κάποιος που ξέρει καλό κολυμπι και γνωρίζει πως να κρατήσει τον πνιγμένο με το κεφάλι έξω από το νερό,ώστε και το θύμα να αναπνέει και ο διασώστης να είναι ασφαλής.
  • Όταν το θύμα οδηγηθεί έξω από το νερό,πρέπει γρήγορα να αφαιρεθούν από το στόμα του η άμμος ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο.
  • Αμέσως εφαρμόζουμε τον χειρισμό Heimlich,ο οποίος αφορά την πίεση του διαφράγματος.Ο χειρισμός έχει ως εξής:Στεκόμαστε πίσω από τον πάσχοντα και φερνουμε τα χέρια μας γύρω από τη μέση και κάτω από το διάφραγμα.Πιέζουμε με δύναμη για να βγεί το νερό.
  • Μια άλλη μέθοδος είναι να ξαπλώσουμε τον πάσχοντα μπρούμητα,σε κατηφορική θέση,με το κεφάλι χαμηλότερα από το υπόλοιπο σώμα και να πιέζουμε δυνατά και συντονισμένα πίσω και κάτω από την πλάτη.
  • Ας σημειωθεί ότι, αν απουσιάζει η αναπνοή και ο σφυγμός,δεν πρέπει να χαθεί χρόνος γιά την εκκένωση του νερού.Αμέσως αρχίζουμε την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση την οποία εφαρμόζουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.Αναφέρονται περιπτώσεις θυμάτων πνιγμού που επανήλθαν στη ζωή μετά από πολλές ώρες

Absolut

kokoraki
Διαβάστε περισσότερα »

Για πρώτη φορά πράσινος καγκελάριος στη Γερμανία?

Η Γερμανία μπορεί να αποκτήσει τον πρώτο Πράσινο καγκελάριο ...
στην ιστορία της στις επόμενες εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.
Για πρώτη φορά οι Πράσινοι προηγούνται κατά μία ποσοστιαία μονάδα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), που θεωρείται το άλλο μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης, και τα δύο κόμματα μαζί συγκεντρώνουν 10% περισσότερο από τον κυβερνώντα κεντροδεξιό συνασπισμό.

Οι Πράσινοι και το SPD συγκεντρώνουν μαζί 47%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της TNS Emnid, σε σύγκριση με 37% του συγκεντρώνει ο συνασπισμός της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.
Ο συνασπισμός της Μέρκελ – Χριστιανοδημοκράτες θα βρίσκονται στην εξουσία μέχρι τις επόμενες εκλογές που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν το 2013.
Οι Πράσινοι, που τάσσονται κατά των πυρηνικών, έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά τους από την ημέρα που σημειώθηκε το πυρηνικό δυστύχημα στην Ιαπωνία και πρόκειται να διορίσουν τον πρώτο πρωθυπουργό τους κρατιδίου μετά το εκλογικό αποτέλεσμα - ρεκόρ που εξασφάλισαν τον περασμένο μήνα στο νότιο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.
Οι αναλυτές διερωτώνται αν ο χαρισματικός "Πράσινος" πρώην ΥΠΕΞ, Γιόσκα Φίσερ, θα επιστρέψει στην πολιτική ως υποψήφιος του κόμματός του για την θέση της Μέρκελ, ωστόσο ο ίδιος απορρίπτει το ενδεχόμενο.

 newsbomb

Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 17/4/2011

1937: Ο Ντάφι Ντακ κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο.
1944: Διαρκούσης της γερμανικής κατοχής, δυνάμεις του ΕΛΑΣ εκτελούν στο Κλήμα Δωρίδος τον δημοκρατικό αξιωματικό Δημήτριο Ψαρρό και διαλύουν την αντιστασιακή του οργάνωση ΕΚΚΑ και το στρατιωτικό της σκέλος. Το έγκλημα αυτό προκάλεσε τον γενικό αποτροπιασμό.
1961: Αρχίζει η αμερικανικής εμπνεύσεως «Επιχείρηση του Κόλπου των Χοίρων», με σκοπό την ανατροπή του Φιντέλ Κάστρο.
1961: Ο Μάνος Χατζιδάκις βραβεύεται με Όσκαρ τραγουδιού για «Τα Παιδιά του Πειραιά», που έγραψε για την ταινία του Ζιλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή».
1964: Οι πρώτοι Έλληνες στρατιώτες της μεραρχίας που προορίζεται να ενισχύσει την άμυνα της Κύπρου φτάνουν μυστικά στη Μεγαλόνησο.
1967: Οι Rolling Stones στην Αθήνα. Δίνουν συναυλία στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η οποία έχει άδοξο τέλος.
  • Γεννησεις
1863: Κωνσταντίνος Καβάφης, ποιητής. [θαν. 29/4/1933]
1935: Θεόδωρος Αγγελόπουλος, διεθνούς φήμης έλληνας σκηνοθέτης. («Ο Θίασος»)
1957: Άφρικα Μπαμπάαταα, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Κέβιν Ντόνοβαν, αμερικανός μουσικός, από τους πρωτοπόρους του χιπ-χοπ.
  • Θανατοι
487: Πρόκλος, νεοπλατωνικός φιλόσοφος. [γεν. 8/2/412]
1790: Βενιαμίν Φραγκλίνος, αμερικανός εφευρέτης, πολιτικός και διπλωμάτης. [6/1/1706]
Διαβάστε περισσότερα »