Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Για πρώτη φορά πράσινος καγκελάριος στη Γερμανία?

Η Γερμανία μπορεί να αποκτήσει τον πρώτο Πράσινο καγκελάριο ...
στην ιστορία της στις επόμενες εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.
Για πρώτη φορά οι Πράσινοι προηγούνται κατά μία ποσοστιαία μονάδα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), που θεωρείται το άλλο μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης, και τα δύο κόμματα μαζί συγκεντρώνουν 10% περισσότερο από τον κυβερνώντα κεντροδεξιό συνασπισμό.

Οι Πράσινοι και το SPD συγκεντρώνουν μαζί 47%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της TNS Emnid, σε σύγκριση με 37% του συγκεντρώνει ο συνασπισμός της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.
Ο συνασπισμός της Μέρκελ – Χριστιανοδημοκράτες θα βρίσκονται στην εξουσία μέχρι τις επόμενες εκλογές που είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν το 2013.
Οι Πράσινοι, που τάσσονται κατά των πυρηνικών, έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά τους από την ημέρα που σημειώθηκε το πυρηνικό δυστύχημα στην Ιαπωνία και πρόκειται να διορίσουν τον πρώτο πρωθυπουργό τους κρατιδίου μετά το εκλογικό αποτέλεσμα - ρεκόρ που εξασφάλισαν τον περασμένο μήνα στο νότιο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.
Οι αναλυτές διερωτώνται αν ο χαρισματικός "Πράσινος" πρώην ΥΠΕΞ, Γιόσκα Φίσερ, θα επιστρέψει στην πολιτική ως υποψήφιος του κόμματός του για την θέση της Μέρκελ, ωστόσο ο ίδιος απορρίπτει το ενδεχόμενο.

 newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου