Κυριακή 17 Απριλίου 2011

"H Εκκλήσια έχει χρέος να βοηθήσει και αν χρειαστεί θα πουλήσει και τα καντήλια της"


Η Εκκλησία της Ελλάδας έχει κάνει πρόταση στην κυβέρνηση για αρωγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αμέσως μόλις ξέσπασε η κρίση

"Μόλις ξέσπασε η κρίση απευθύναμε αίτημα προς την κυβερνηση για βοήθεια και σήμερα το επαναλαμβάνουμε. Το λέμε πάντα, ότι σε αυτές τις δύκολες ώρες η Εκκλήσια έχει χρέος να βοηθήσει και αν χρειαστεί θα πουλήσει και τα καντήλια της" αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος στη συνέντευξη.

Αποκάλυψε ότι μετά το Πάσχα θα ζητήσει να δει τον πρωθυπουργό για να του ανακοινώσει ότι η Εκκλησία θέλει να προσφέρει βοήθεια με αξιοποίηση της περιοουσίας της, στην προσπάθεια για να βγει η χώρα από την κρίση.

Από την άλλη πλευρά, αναφέρει ότι "από το 100% της περιουσίας, το 96% έχει πλέον ληστευεί και δημευθεί και τώρα μένει ένα 4%", που όπως αναφέρει "δεν είναι ασήμαντο αλλά είναι δεσμευμένο."

Κάνει λοιπόν έκκληση για αποδέσμευση αυτής της περιουσίας. "Τα έσοδα από την αξιοποίηση να μην πάνε ούτε στις μαύρες τρύπες του κράτους, ούτε να γίνουν μετοχές της εκκλησίας, να φτιάξουμε ένα ταμείο πρόνοιας και όλα τα εισοδήματα να διατεθούν στο λαό μας" αναφέρει.







http://www.on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου