Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ!

Η επανάσταση των οδηγών Ι.Χ.




Σημαντικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της ανυπακοής των οδηγών αυτοκινήτων Ι.Χ., καθώς υπολογίζεται ότι περίπου το 20% αυτών που καθημερινά κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης αρνείται να καταβάλει το αντίτιμο χρήσης του αυτοκινητοδρόμου στους σταθμούς των διοδίων.

Η αντίδραση αυτή εκδηλώνεται καθημερινά με στοχευμένες καταλήψεις σε σταθμούς διοδίων από οργανωμένες ομάδες πολιτών (Επιτροπές Διόδια STOP, oxidiodia.gr κ.α.), οι οποίες προτρέπουν τους οδηγούς να μην πληρώνουν, καταγγέλλοντας, παράλληλα, τις συμβάσεις παραχώρησης που έχει συνάψει το κράτος με τις εταιρείες εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου.

Μάλιστα, η οργή του επιβατικού κοινού ξεχειλίζει και για την απόφαση των εταιρειών εκμετάλλευσης να κατασκευάσουν σταθμούς διοδίων στις εξόδους και τις εισόδους της εθνικής οδού, γεγονός που ανεβάζει κατακόρυφα το κόστος χρήσης του δρόμου.

Σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογισμό, το συνολικό κόστος σε πληρωμές διοδίων για κάποιον που επιθυμεί να ταξιδέψει από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε 22 ευρώ, κάτι που οι ενώσεις πολιτών και οι εθελοντικές ομάδες χαρακτηρίζουν «ντροπή». Εάν, επομένως, ληφθεί υπ' όψιν ότι ένα αυτοκίνητο μέσου κυβισμού γεμίζει βενζίνη με 50 ευρώ και συνυπολογιστεί το κόστος χρήσης των διοδίων, τότε μπορεί αμέσως να αντιληφθεί κανείς πόσο ασύμφορη καθίσταται η μετακίνηση στο δρομολόγιο Αθήνα –- Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.
Διαβάστε περισσότερα »

Γέννησε μέσα σε αυτοκίνητο στην Αμαλιάδα


Η πρώτη γέννα για το 2011 - που καταγράφηκε στα βιβλία της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας δεν έγινε εντός του νοσοκομείου, αλλά μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο! Ευτυχής μητέρα είναι μια τσιγγάνα από την Ανδραβίδα, την οποία έπιασαν οι πόνοι της γέννας νωρίς το βράδυ της Κυριακής στις 2 Ιανουαρίου.

Όταν διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα επρόκειτο να γεννήσει, μαζί με το σύζυγό της επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο τους και ξεκίνησαν να πάνε στο νοσοκομείο. Μόνο που το μωρό ήταν ιδιαίτερα βιαστικό και μέχρι το ζευγάρι να φθάσει στην Αμαλιάδα, το παιδί είχε γεννηθεί μέσα στο Ι.Χ..

Όταν έφθασαν στο νοσοκομείο οι μαίες έκπληκτες τους είδαν να κρατούν στην αγκαλιά τους το νεογέννητο αγοράκι τους, βάρους 2.720 γραμμαρίων. Η μία μαία έκοψε τον...
ομφάλιο λώρο του βρέφους και εν συνεχεία, το μωρό αφού τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, το οποίο εφημέρευε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος χαίρει άκρας υγείας. Στη συνέχεια, με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου και η ευτυχής μητέρα.


Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/01/blog-post_9207.html#ixzz1A4zRw6rA
Διαβάστε περισσότερα »

Απετράπησαν 61 αυτοκτονίες το 2010


ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Εξήντα μία αυτοκτονίες απετράπησαν το 2010 από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Πρόκειται για 59 Έλληνες και 2 αλλοδαπούς, ηλικίας 13 μέχρι 67 ετών, οι οποίοι είχαν εκφράσει μέσω του διαδικτύου με διάφορους τρόπους την πρόθεση να αυτοκτονήσουν...

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σημαντικός ήταν ο ρόλος των χρηστών του Ιντερνετ από την χώρα μας, οι οποίοι μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας ενημέρωναν την...


δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για τα μηνύματα απόγνωσης που εντόπιζαν στο διαδίκτυο.

Επίσης, προστίθεται ότι για τις παραπάνω περιπτώσεις «κλήθηκαν ψυχολόγοι από το Χαμόγελο του Παιδιού και την Μ.Κ.Ο «ΚΛΙΜΑΚΑ», με σκοπό να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα απόγνωσης και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά περίπτωση».

Σε όλες τις περιπτώσεις αποτροπής αυτοκτονιών του έτους 2010, σχηματίστηκαν δικογραφίες, προκειμένου να εξασφαλιστούν εισαγγελικές παραγγελίες προς τους παρόχους υπηρεσιών Ιντερνετ, ώστε να εντοπιστούν εγκαίρως οι εν λόγω χρήστες.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, συνολικά και από το έτος 2006 η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει 141 αυτοκτονίες.
http://www.trelokouneli.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ποιος είμαι και γιατί είμαι εδώ...

Ένα βράδυ μετά από πολλή κουβέντα με τελείως διαφορετικούς ανθρώπους πήρα την απόφαση να δημιουργήσω κάτι δικό μου. Όσο μπορώ πιο αντικειμενικά θα κλέβω θέματα από άλλους ιστότοπους, αναφέροντας πάντα πηγή, γιατί πιστεύω ότι μπορώ να κλέβω καλύτερα από τους άλλους. Αυτα! Enjoy reading που λένε και στο χωριό μου...
Διαβάστε περισσότερα »