Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Απετράπησαν 61 αυτοκτονίες το 2010


ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Εξήντα μία αυτοκτονίες απετράπησαν το 2010 από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Πρόκειται για 59 Έλληνες και 2 αλλοδαπούς, ηλικίας 13 μέχρι 67 ετών, οι οποίοι είχαν εκφράσει μέσω του διαδικτύου με διάφορους τρόπους την πρόθεση να αυτοκτονήσουν...

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σημαντικός ήταν ο ρόλος των χρηστών του Ιντερνετ από την χώρα μας, οι οποίοι μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας ενημέρωναν την...


δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για τα μηνύματα απόγνωσης που εντόπιζαν στο διαδίκτυο.

Επίσης, προστίθεται ότι για τις παραπάνω περιπτώσεις «κλήθηκαν ψυχολόγοι από το Χαμόγελο του Παιδιού και την Μ.Κ.Ο «ΚΛΙΜΑΚΑ», με σκοπό να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα απόγνωσης και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά περίπτωση».

Σε όλες τις περιπτώσεις αποτροπής αυτοκτονιών του έτους 2010, σχηματίστηκαν δικογραφίες, προκειμένου να εξασφαλιστούν εισαγγελικές παραγγελίες προς τους παρόχους υπηρεσιών Ιντερνετ, ώστε να εντοπιστούν εγκαίρως οι εν λόγω χρήστες.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, συνολικά και από το έτος 2006 η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει 141 αυτοκτονίες.
http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου