Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Kinder έκπληξη! Απίστευτο βίντεο!


ΔΕΙΤΕ: Μεγάλη έκπληξη

Διαβάστε περισσότερα »

Για δωροδοκία και ξέπλυμα παραπέμπουν τον Τζοχατζόπουλο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!


ΑΚΗ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ;

Κατατέθηκε η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα ερευνήσει το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Η πρόταση, την οποία υπογράφουν 112 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όλοι πλην υπουργών και προέδρου της Βουλής, αναφέρει «ζητάμε να συσταθεί σύσταση Προανακριτικής επιτροπής...ώστε να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Απόστολου – Αθανάσιου Τσοχατζόπουλου σχετικά με την από 15.02.2000 σύμβαση (σύμβαση «Αρχιμήδης» για κατασκευή 3 υποβρυχίων 214)για τις αξιόποινες πράξεις

α) της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και

β) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες με τη μορφή της απόκτησης και κατοχής περιουσίας, εν γνώσει, κατά τον χρόνο κτήσης, του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες δεδομένου ότι ο ανωτέρω κατά παράβαση των καθηκόντων του, ενδεχομένως ζήτησε και έλαβε άμεσα ή με την μεσολάβηση τρίτων προσώπων για τον εαυτό του ωφελήματα οποιασδήποτε φύσεως, προκειμένου να προβεί σε ενέργεια που ανάγεται στα καθήκοντά του και ενδεχομένως απέκτησε ή κατέχει περιουσία, εν γνώσει, κατά χρόνο κτήσης του γεγονότος ότι η περιουσία αυτή προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

Η πρόταση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 όπου θα έχει την ευκαιρία να τοποθετηθεί και ο κ. Τσοχατζόπουλος.http://apolitistosteki.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Θα πιείτε ένα μπουκαλάκι βρώμικο νερό?

Θα πιείτε ένα μπουκαλάκι βρώμικο νερό; Αυτή η ερώτηση θα μπορούσε να είναι φυσιολογική και αναμενόμενη αν γινόταν σε κάποιες άλλες χώρες του κόσμου...Αυτό το νόημα προσπάθησε να περάσει η UNICEF στους κατοίκους της Νέας Υόρκης, εγκαθιστώντας στο δρόμο ένα μηχάνημα πώλησης... μολυσμένου νερού. Διανύουμε τον 21ο αιώνα ζωής μετά Χριστόν και ακόμα και σήμερα δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι πρόσβαση σε καθαρό νερό. Αυτό είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε, ωστόσο επιλέγουμε να αποτελεί ένα θέμα για το οποίο εθελοτυφλούμε.
Έτσι λοιπόν, όταν ένα μηχάνημα πώλησης μολυσμένου νερού με διάφορες γεύσεις όπως μαλάρια, χολέρα και τύφο κάνει την εμφάνισή του σε ένα πολυσύχναστο δρόμο της Νέας Υόρκης, δεν μπορούμε να μην το προσέξουμε. Το αποτέλεσμα ήταν να μαζευτεί ένα εκατομμύριο δολάρια, για την προσπάθεια της UNICEF να βελτιώσει μέσω ειδικών προγραμμάτων τις συνθήκες ζωής σε αναπτυσσόμενες χώρες. Αρκετά αποτελεσματική καμπάνια μπορούμε να πούμε...

queen.gr 

Διαβάστε περισσότερα »

Η Θεοπούλα, η Τζούλια και η Κερατέα!


Οι κάτοικοι της Κερατέας δεν κάνουν push-ups, αλλά σπρώχνουν τη γη προς τα κάτω. Δεν το λέω ειρωνικά, απλά δίνω έμφαση στον θαυμασμό μου γι’αυτούς τους ανθρώπους και τον αγώνα τους. Οι αθεόφοβοι έσκαψαν κομμάτι δρόμου στη λεωφόρο Λαυρίου για να μην μπορούν να περάσουν τα μηχανήματα για την κατασκευή του ΧΥΤΑ! Το τι γίνεται από εκείνη την ώρα στην Κερατέα, το γνωρίζετε οι περισσότεροι. (Υπάρχουν φυσικά και κάποια μεμονωμένα περιστατικά που αμαυρώνουν τις προσπάθειές τους…)

Οι εξυπνάκηδες του πρωινού του ΣΚΑΪ (Λυριτζής – Οικονόμου) αναρωτιούνται: «Ποιος θα πληρώσει αυτή τη ζημιά; Εμείς φυσικά». Όλοι εμείς οι φορολογούμενοι που έχουμε πληρώσει τόσα και τόσα άδικα χαράτσια, υπάρχει περίπτωση να «χαλαστούμε» για την τρύπα στη Λαυρίου; Ας την ανοίξουν όσες φορές θέλουν.

Μια και αναφέρθηκα σε τρύπες… (είναι η μέρα τους φαίνεται): Τα δύο θέματα που κυριάρχησαν χθες στην επικαιρότητα, αφορούν αυτές. Ο «Νίντζα των τρύπιων αποκαλύψεων» θα σας βοηθήσει να τις συνδέσετε:


Το group του dr.SeenG στο Facebook εδώ και το προφίλ του εδώ.

http://www.drseeng.com
Διαβάστε περισσότερα »

Ο τοίχος με τις τσίχλες!


Βρίσκεται στο Σιάτλ των ΗΠΑ, δίπλα από τα ταμεία ενός θεάτρου

Η περίεργη αυτή συνήθεια ξεκίνησε σχεδόν 20 χρόνια πριν, στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Οι άνθρωποι που περίμεναν στην ουρά για το θέατρο, άρχισαν να κολλάνε τις μασημένες τσίχλες στον τοίχο.
Αρχικά, τις χρησιμοποιούσαν για να κολλάνε μικρά νομίσματα, αλλά αυτό ξεχάστηκε με το πέρασμα των χρόνων. Τον πρώτο καιρό, οι υπεύθυνοι του θεάτρου καθάριζαν τον τοίχο αρκετά συχνά, αλλά σύντομα γέμιζε και πάλι.

Το 1999 ο τοίχος με τις τσίχλες ανακηρύχτηκε επισήμως τουριστική ατραξιόν της πόλης του Σιάτλ. Σήμερα είναι καλυμμένος με χιλιάδες χρησιμοποιημένες τσίχλες. Υπάρχουν όλα τα χρώματα που μπορεί κανείς να φανταστεί, διάφορα σχήματα όπως καρδιές , καθώς επίσης και πολλά ονόματα σχηματισμένα με τσίχλα...

http://www.rokakias.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ 2011 στην Αθήνα!

Τις δύο πρώτες βδομάδες του Μάη κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους σε όλο τον κόσμο (περισσότερες από 300 πόλεις έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή φέτος - http://cannabis.wikia.com/wiki/Global_Marijuana_March_2011_map) για να διεκδικήσουν πιο ανθρώπινες, «αντιαπαγορευτικές» πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν την χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά περιορίζουν τις βλάβες στον άνθρωπο και την κοινωνία και οδηγούν στην απεξάρτηση του χρήστη από το παράνομο εμπόριο, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το τελευταίο.

Τα τελευταία 7 χρόνια στην Αθήνα, το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ (http://legaliseprotestival.blogspot.com/) και η “Συμμαχία Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά” συμμετέχουν στις παγκόσμιες εκδηλώσεις και διεκδικούν αυτονόητες ελευθερίες και δικαιώματα.

Tο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ γίνεται ενάντια σε όλες τις απαγορεύσεις και ενάντια σε όλους τους εθισμούς. Τάσσεται ενάντια σε κάθε ναρκο-κουλτούρα, ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών, ενάντια στην καταστολή των ελευθεριών και τη βία από όπου και αν προέρχεται, ενάντια στην ύπνωση, την πολυτοξικομανία, την αλόγιστη, εγωπαθή και υπερβολική χρήση ουσιών κάθε λογής. Είναι ενάντια σε κάθε κουλτούρα νάρκωσης, αποβλάκωσης, φρικαρίσματος, και στρουθοκαμηλισμού.
Σε καμία περίπτωση δεν διαφημίζει τη χρήση καμίας νόμιμης ή παράνομης ουσίας. Αντίθετα γίνεται για να διεκδικήσουμε πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές, για να πληροφορήσουμε τον νέο κόσμο αδογμάτιστα για την επικινδυνότητα των ουσιών που καταναλώνουν και να αντιμετωπίσουμε την εξάρτηση από αυτές ανθρώπινα με βάση την τοξικότητά τους.

Η αυτοργάνωση, η εθελούσια υπεύθυνη συμμετοχή, η απελευθέρωση του Δημόσιου Χώρου και η αντι-εμπορευματική λογική διαπνέουν την λειτουργία του Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ. Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός ανάμεσα στους διοργανωτές, τους καλλιτέχνες και όλους τους παρευρισκόμενους, όλοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς, δεν υπάρχει αντίτιμο ή κερδοσκοπικά οφέλη…

Τα φετινά Αντιαπαγορευτικά Φεστιβάλ (Βόλος: 29-20/4, Θεσσαλονίκη: 30/4-1/5, και Αθήνας: 6-7/5) γίνονται στο πλαίσιο της εκστρατείας "Συμμαχία Αλλάξτε πολιτική για τα Ναρκωτικά"
http://www.facebook.com/pages/Symmachia-Allaxte-Politik-gia-ta-Narkotika/209976831173?ref=ts την οποία στηρίζουν πλήθος πολιτών και φορέων.
Η Συμμαχία έχει αποστείλει μία επιστολή- έκκληση στον πρωθυπουργό,http://iliosporoi.net/index.php?option=com_content&view=article&id=264%3A2009-11-07-17-25-12&catid=52%3A2008-07-31-20-38-41&Itemid=71 στη βάση της οποίας μαζεύονται υπογραφές.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
LIVE:
KALY LIVE DUB [FR] (electro dub), ONE DROP FWD (roots reggae), FUNDRACAR (punk reggae), DIRECT CONNECTION (future dub), ΖΕΝ GARDEN (space tribal), Q ORCHESTRA (funk), MC YINKA & URBANIX (hiphop funk), ANIMANATION (funk reggae), PROFESSOR SKANK w/ MOCA JUNIORS (dub ragga), INSPIRATION PROJECT (space dub), MUSIC SOUP (jazz), VIBRATORE BIZARRO (stoner rock), SKANONTROPO (ska punk), SALONUMUZ KLIMALIDIR (dada folkrock)

SETS:
REGGAE DUB: ANNA MYSTIC & MELODICA GUEST, THC SOUNDSYSTEM, MOCA JUNIORS, CDJ REEKO, RADICAL GEE, NESTA & MRS HCN, MASHDOWN45, MISTAOPERATOR, POPPASTEVE, NIKOS KOUBOUROS, SENSI TOM, INSPIRATION SOUNDSYSTEM, SKITLAB, SELAH, KILLEMIL, BLEND MISHKIN

BREAKS/ D'n'B / DUBSTEP: KERNELCOREMODE (creative space), HARRIS (funxion), DISPHONIA (funxion), ABEND (funxion), DJ FUZZBOX, ARTIZDA (urban danja), FLeCK (breath), INSOM & OZE (urban danja), DJ KREDO (DnB warfare/werk)

TRANCE: IRAKLIS (mcf/Psyacoustics), NAGUAL, ATOMAS, SOTOKKAN MOOD, CONFO (gr.Bom), STEVE SELF (Plasquam records, UK), GREG STAIKOS (Life892.com), CRYSTAL ZERO (Void Network), TRITOSTEP Vs UNDERVERSE, IRAKLIS MINDPHASER (Natural High)

AFRO FUNK / FREESTYLE: MUZAK 7, PARANORMALE, SUCK MY DECK, BOMBA ENERGIA SOUNDSYSTEM

HIP HOP: OMERTA (VEVILOS, MENTIRA, DJ DIFFER), ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ, KURORAT FIKS, OUTKAST EXELLENCE, INTIFADA, VICENTE, BOEM EVERTON 2 PSIXI, TFS

FREEZE MAG CHILL OUT ZONE: JP ILLUSION, STEFAN TORTO, CRYSTAL ZERO, OPTIMUS, CABEIRI, SYGNALS, MEMPHIDOS, MAX MILLION, KINOMATIK, SISSY STARDUST, DJ WAR, DJ CO.P, FISHIMSELF, ALKAN RULLER

αναλυτικό πρόγραμμα και με τα υπόλοιπα δρώμενα σύντομα ...
Διαβάστε περισσότερα »

Βία... (άρθρο του Πιτσιρίκου)


Τον Δεκέμβριο του 2008, σε μια ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ από την πλατεία Εξαρχείων με κατοίκους, καταστηματάρχες, αναρχικούς, δασκάλους και άλλους, μια κυρία είχε πει κάτι πολύ ενδιαφέρον, στο οποίο, βέβαια, κανείς δεν έδωσε σημασία γιατί το είπε ήρεμα και όχι ουρλιάζοντας. Αυτή η καλή κυρία –που νομίζω πως ήταν καθηγήτρια αλλά μπορεί να ήταν και απλή νοικοκυρά (δεν το θυμάμαι)- είχε πει πως ένα παιδί που ζει και μεγαλώνει στα Εξάρχεια υφίσταται τόσες ταπεινώσεις από τους αστυνομικούς, ώστε, μέχρι να γίνει 15 ετών, έχει μάθει να μισεί τους αστυνομικούς.
Είχε αναφέρει παραδείγματα με παιδιά που γυρνούσαν από το σχολείο και τα πήγαιναν οι αστυνομικοί κάθε τρεις και λίγο στο τμήμα επειδή δεν τους άρεσαν τα ρούχα τους, τα μαλλιά τους κλπ. Όποιος κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας –και δεν παρακολουθεί τη ζωή από την τηλεόραση- θα έχει παρατηρήσει αρκετές φορές την άθλια συμπεριφορά κάποιων αστυνομικών απέναντι σε έφηβους και έφηβες.
Θυμήθηκα τα λόγια αυτής της κυρίας, όταν, πρόσφατα, περπατούσα με μια φίλη μου σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας και πέσαμε πάνω σε τέσσερις αστυνομικούς που είχαν σταματήσει τρία μικροκαμωμένα παιδιά –δυο αγόρια και ένα κορίτσι- που δεν ήταν πάνω από 15 ετών. Ο ένας αστυνομικός είχε απομονώσει τον ένα νεαρό και του μιλούσε πολύ άγρια – ο πιτσιρικάς ήταν τρομαγμένος, κοιτούσε κάτω και δεν μιλούσε. Σταματήσαμε λίγα μέτρα πιο κει, έβγαλα τη φωτογραφική μηχανή και κοιτούσα στα μάτια τον αστυνομικό χωρίς να πω λέξη. Σε μισό λεπτό, οι αστυνομικοί άφησαν τα παιδιά να φύγουν. Φύγαμε προς την ίδια κατεύθυνση και ρώτησα τα παιδιά γιατί τα σταμάτησαν. Δεν υπήρχε λόγος – τα σταμάτησαν χωρίς λόγο.
Σε μια από τις συνεντεύξεις που έδωσε το τελευταίο διάστημα ο σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος –με αφορμή την προβολή της ταινίας «Wasted Youth» που περιγράφει μια ημέρα ενός έφηβου και ενός αστυνομικού- είχε πει πόσο τον βοήθησε στα γυρίσματα η ματιά του άλλου σκηνοθέτη της ταινίας, του Γερμανού Γιάν Φόγκελ. Ο Φόγκελ έρχεται από μια χώρα που τα παιδιά δεν μεγαλώνουν μαθαίνοντας να μισούν τους αστυνομικούς – δηλαδή, το αντίθετο απ’ αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα.
Είναι σίγουρο πως η πολιορκία της Κερατέας από τα ΜΑΤ για πάνω από 4 μήνες δεν θα φύγει καθόλου εύκολα από τη μνήμη των παιδιών της Κερατέας. Η επιλογή της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα ΜΑΤ –και όχι τον διάλογο- για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των κατοίκων στη δημιουργία ΧΥΤΑ έχει αποτελέσματα που φαίνονται τώρα και αποτελέσματα που θα φανούν στο μέλλον. Ο τρόπος που θα αντιμετωπίζουν τα σημερινά παιδιά της Κερατέας στο υπόλοιπο της ζωής τους τους αστυνομικούς είναι ένα από αυτά. Και αυτό κανείς δεν μοιάζει να το σκέφτεται.
Όταν τα κυβερνητικά στελέχη δέχονται επιθέσεις, χρησιμοποιούν πάντα ως επιχείρημα το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Από την άλλη, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την Αστυνομία, για να σταματήσει βίαια όποιες άλλες φωνές υπάρχουν. Το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης το έχουν μόνο οι κυβερνώντες και οι ισχυροί– οι υπόλοιποι οφείλουν να υπακούουν στις διαταγές.
Η βία απλώνεται στη χώρα με γρήγορους ρυθμούς και το να την καταδικάζεις φραστικά δεν είναι αρκετό – για την ακρίβεια, είναι ανόητο. Εκτός από τη σωματική βία, υπάρχει η βία της ανεργίας, της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης – ας μετρήσει κάποιος τις αυτοκτονίες.
Επίσης, υπάρχει η λεκτική βία. Το «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου ήταν εξαιρετικά βίαιο. Τα συνεχή ψέματα του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου είναι βία. Η προσπάθεια επιβολής με το ζόρι της μιας άποψης μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ είναι βία• οι συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό και όχι ιδιωτικό, για να γίνεται προπαγάνδα – θα πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις ισότιμα.
Βία είναι και η απόλυτη ατιμωρησία όσων πλούτισαν σε βάρος της χώρας και τώρα κυκλοφορούν ελεύθεροι, συμβουλεύοντας τους πολίτες να κάνουν θυσίες.
Το έγραψα και το ξαναέγραψα πολλούς μήνες πριν πως το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι η χρεοκοπία. Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η κατάργηση της Δικαιοσύνης που οδηγεί στην ανομία. Και αυτή η ανομία ξεκινάει από την πλήρη ατιμωρησία των υπευθύνων για τη χρεοκοπία της χώρας. Αν δεν έχει πάει κανένας πολιτικός στη φυλακή –και ούτε καν σε δίκη- για τη χρεοκοπία της χώρας, δεν μπορείς να βάλεις κανέναν πολίτη στη φυλακή. Έχουν όλοι άλλοθι.
Πόσω μάλλον, όταν όχι μόνο κανένας πολιτικός δεν έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά συνεχίζουν όλοι να είναι στις θέσεις τους, να δίνουν εντολές και να παίρνουν τους παχυλούς μισθούς τους. Αυτή η ατιμωρησία στέλνει το μήνυμα σε όλους τους πολίτες πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και να παραμένουν ατιμώρητοι. Μέχρι να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία, είμαστε όλοι αθώοι για όλες μας τις ενέργειες – και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για τις ζωές όλων μας.
Όσο και να γίνεται αφόρητη προπαγάνδα για την ίση ευθύνη των πολιτών στη χρεοκοπία της χώρας, οι χώρες κυβερνώνται από τους πολιτικούς. Οι πολίτες θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, όταν οι ηγέτες τους αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.
Συναντάω κάθε μέρα τη βία στους δρόμους. Τυφλή βία. Και δεν μπορείς να την αγνοήσεις επειδή δεν έτυχε σε εσένα αλλά σε κάποιον πιο άτυχο ή πιο αδύναμο. Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε να τηλεφωνώ τρεις φορές την ημέρα στη μητέρα μου για να δω αν είναι καλά, αν επέστρεψε σπίτι, αν κλείδωσε και αν έβαλε συναγερμό – θα νομίζει πως είμαι υποχόνδριος.
Η βία δεν αντιμετωπίζεται με τη βία των δυνάμεων καταστολής. Η βία αντιμετωπίζεται με Δικαιοσύνη.
Αυτά είχα να πω. Και ξέρω, βέβαια, πως κανείς δεν θα δώσει σημασία. Όπως δεν είχε δώσει σημασία και στα λόγια της κυρίας στα Εξάρχεια.
http://pitsirikos.net
Διαβάστε περισσότερα »

Σαν σήμερα 15/4/2011


421 π.Χ: Η Σπάρτη και η Αθήνα διακόπτουν τις εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια του πελοποννησιακού πολέμου, υπογράφοντας τη «Νίκειο Ειρήνη»... Θα διαρκέσει μόνο έξι χρόνια.
1850: Άρση του ναυτικού αποκλεισμού των ελληνικών λιμανιών υπό των Άγγλων, εξαιτίας της υπόθεσης Πατσίφικο (Παρκερικά).
1912: Βυθίζεται ο «Τιτανικός», ύστερα από ένα φοβερό χτύπημα με παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό. Από τους 2.340 επιβαίνοντες, χάνονται στα παγωμένα νερά οι 1.595 .
1920: Οι αναρχικοί Νίκολα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι κατηγορούνται ότι σκότωσαν δύο υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια ληστείας ενός καταστήματος υποδημάτων στη Μασαχουσέτη. Θα εκτελεσθούν 7 χρόνια αργότερα και θα περάσουν στη σφαίρα του μύθου.
1955: Ο αμερικανός πλασιέ Ρέι Κροτς ανοίγει το πρώτο του εστιατόριο McDonald's, στο Ντε Πλέινς του Ιλινόι.
1989: Η Τραγωδία του Χίλσμπορο. Λίγο πριν από την έναρξη του ημιτελικού για το Κύπελλο Αγγλίας, Λίβερπουλ - Νότιγχαμ, καταρρέει η εξέδρα του γηπέδου του Σέφιλντ, λόγω υπεράριθμων θεατών, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 96 οπαδοί τη Λίβερπουλ και να τραυματιστούν 250.
  • Γεννησεις
1452: Λεονάρντο ντα Βίντσι, ιταλός ζωγράφος, γλύπτης, επιστήμονας, εφευρέτης, οραματιστής, η προσωποποίηση δηλαδή του αναγεννησιακού ανθρώπου. [θαν. 2/5/1519]
1489: Κοτσά Μιμάρ Σινάν Αγά, γνωστότερος ως Σινάν, ο κορυφαίος αρχιτέκτονας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ελληνικής καταγωγής. [θαν. 9/4/1588]
1748: Αδαμάντιος Κοραής, γιατρός, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού. [θαν. 25/3/1833]
  • Θανατοι
1415: Εμμανουήλ Χρυσολωράς, επιφανής διπλωμάτης του Βυζαντίου και λόγιος. [γεν. 1355]
1896: Γεώργιος Βιζυηνός, ποιητής και πεζογράφος. [γεν. 1849]
1980: Ζαν Πολ Σαρτρ, γάλλος υπαρξιστής φιλόσοφος. Βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1964. [γεν. 21/6/1905]
Διαβάστε περισσότερα »