Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Τι λες ρε φασίστα; Τι λες ρε αριβίστα;

Άρθρο του Αργύρη Κωστάκη


Η μάταιη προσπάθεια δεν είναι μια άχρηστη προσπάθεια. Ή όπως έλεγε ο Σενέκας, επειδή το μήνυμα μπορεί να μην φτάσει στον παραλήπτη δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το στείλουμε. Θα προσπαθήσω, λοιπόν, με λόγια ψυχής να αγγίξω το θέμα των οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα.

Για δεκαετίες αυτή η χώρα χρησιμοποίησε ή και εκμεταλλεύτηκε τους οικονομικούς μετανάστες. Όργωναν τα χωράφια, ξεχορτάριαζαν οικόπεδα, έκτιζαν στις οικοδομές, φρόντιζαν ηλικιωμένους, καθάριζαν σκάλες. Κι όλα αυτά για ψίχουλα. Γιατί είχαν ανάγκη τα χρήματα, αλλά και γιατί οι Έλληνες έκαναν, πλέον, μόνο επαγγέλματα πολυτελείας και ευωχούνταν. Σπούδαζαν διοίκηση επιχειρήσεων, δημοσιογραφία, νομικά ή κυνηγούσαν μια θέση στο δημόσιο. Κι έτσι, όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού, μείναμε άφωνοι. Χιλιάδες δικηγόροι, δημοσιογράφοι, μάνατζερ, μοντέλα, χρηματιστές και ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι.

Φυσικά και είμαι αντίθετος στις απόψεις ορισμένων ηλίθιων ψευτοαριστερών, που λένε «ανοίξτε τα σύνορα για όλους». Αλλά το ίδιο αντίθετος είμαι και στην υστερία «διώξτε τους όλους». Ποιον να διώξουμε ρε φασίστα; Τον άνθρωπο που ήρθε εδώ πριν από είκοσι χρόνια, δουλεύει σκληρά κάθε ημέρα κι εδώ γεννήθηκαν τα παιδιά του; Από την άλλη, τι λες ρε αριβίστα; Να έρθουν όλοι οι μετανάστες εδώ; Δεν θα γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών.

Ισορροπία. Αλήθεια. Ψυχραιμία. Λέξεις άγνωστες για το εξωνημένο στην πλειονότητά του πολιτικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία.

Φυσικά και φοβάμαι όταν περνάω τα βράδια καμιά φορά από το κέντρο – γκέτο της Αθήνας. Φυσικά και αγανακτώ όταν σε κάθε φανάρι, σε όλο το λεκανοπέδιο, υπάρχουν αλλοδαποί που κάτι πουλάνε ή καθαρίζουν τζάμια. Είναι απάνθρωπο, όμως, και να βλέπω ηλικιωμένους να ζητιανεύουν και Έλληνες αστέγους να τρώνε στα συσσίτια της εκκλησίας.

Η κοινωνία μας εξελίχθηκε σε αυτό που λέμε «πολυπολιτισμική». Σε μία δεκαετία η Ελλάδα δεν θα είναι ίδια. Ήδη σήμερα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτή της δεκαετίας του ’80. Η Αθήνα θυμίζει πλέον τη βιβλική Βαβέλ, καθώς εμφιλοχώρησαν εκατομμύρια αλλοδαποί. Μέσα σε αυτό το χάρτη, λοιπόν, γνώρισα και πραγματικά σπουδαίους ανθρώπους, οι οποίοι ζούνε στη χώρα μας εδώ και είκοσι χρόνια. Από τους δεκάδες ωραίους ανθρώπους που δεν έχουν ελληνική ταυτότητα, αλλά είναι Έλληνες στην καρδιά, αναφέρω ενδεικτικά μόνο τρεις.

- Τον Μπεν από την Αλβανία, έναν τίμιο οικογενειάρχη, με δύο υπέροχα παιδιά, που αγωνίζεται κάθε μέρα για την επιβίωση και πάντα έχει έναν καλό λόγο στο στόμα.

- Τη Βίλυ από τη Βουλγαρία, που νίκησε το τευτονικό τέρας της εξουσίας. Μια μορφωμένη γυναίκα με αθώα ψυχή και απαράμιλλο ήθος, που δεν το έβαλε κάτω παρά τις αντιξοότητες και περπατά με ψηλά το κεφάλι.

- Και τον Αλί από την Αφρική. Έναν «πολεμιστή» της ζωής – αθλητή, που είχα τη χαρά να γνωρίσω στα γήπεδα του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της Αθήνας. Ακόμη κερδίζει το ψωμί του παίζοντας ποδόσφαιρο σε ομάδες της περιφέρειας.

Και αυτούς δεν τους υποστήριξε κανένας «αλληλέγγυος». Αυτοί δεν εκβίασαν κανέναν. Αυτοί δεν είχαν καμία πολιτική ομπρέλα από πάνω τους.


http://www.aixmi.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Πορτραίτα από βίδες! Απίστευτη τέχνη...


Ο Andrew Myers δημιουργεί απίστευτα πορτραίτα τριων διαστάσεων χρησιμοποιώντας απλά βίδες και ένα ταμπλό. Παίρνει 8.000 με 10.000 βίδες για να φτιάξει ένα γλυπτό, τις βιδώνει και στη συνέχεια βάφει το κεφάλι κάθε βίδας για να δημιουργήσει το 3D effect!



TNSite
Διαβάστε περισσότερα »

Στο σκαμνί για διαφθορά (21 διορισμούς!) ο Ζακ Σιράκ...

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει στο διάστημα μεταξύ 7 Μαρτίου και 8 Απριλίου 2011 ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ, για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και κατάχρηση εξουσίας.
Ο 77χρονος πρώην πρόεδροςκατηγορείται ότι διέπραξε τα αδικήματα αυτά στο διάστημα της θητείας του ως Δημάρχου Παρισίων 1977 – 1995.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται ότι...
στο διάστημα 1992 -1995 διόρισε στο Δήμο 21 κομματικούς του φίλους, οι οποίοι προσέφεραν εργασία στο κόμμα του UMP και όχι στο Δήμο από όπου και πληρώνονταν. Μία πρακτική δηλαδή που στη χώρα μας ανέκαθεν εφαρμόζεται στη Γαλλία είναι αδίκημα και τιμωρείται.
Η ποινή που μπορεί να αντιμετωπίσει ο 77χρονος πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας είναι ακόμη και κάθειρξη 10 ετών καθώς και πρόστιμο 150.000 ευρώ.
Ο Δήμος Παρισίων απέσυρε τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του, όταν προχθές Δευτέρα συμφώνησε με τον πρώην πρόεδρο και το UMP να καταβάλουν στον Δήμο Παρισίων αποζημίωση ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Η συμφωνία για αποζημίωση δεν σημαίνει και ματαίωση της δίκης. Ο Σιράκ έχει διατελέσει πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας από το 1995 μέχρι το 2007.


Από το kentri.gr
Διαβάστε περισσότερα »

17 φράσεις που θέλει να ακούσει ο κάθε άντρας από την γυναίκα του...




1) Αγάπη μου είσαι σίγουρος ότι ήπιες αρκετά; Μήπως πρέπει να πιεις μία μπύρα ακόμη;

2) Καλά, τι γαμάτη κλανιά ήταν αυτή; Ρίξε άλλη μία!

3) Αποφάσισα ότι δεν θα φοράω πλέον ρούχα μέσα στο σπίτι...



4) Πάω μια στιγμή να φτιάξω τη πόρτα που χάλασε.

5) Μα καλά, δεν σε περιμένουν οι φίλοι σου να πάτε για μπύρες και κανένα γκομενάκι; Τι κάθεσαι εδώ;

6) Το ξέρω ότι είναι κάπως σφιχτά τα ...οπίσθιά μου, αλλά δεν το δοκιμάζουμε άλλη μια φορά?

7) Είσαι τόσο sexy όταν είσαι πιωμένος!

8) Ε, σιγά, και του χρόνου θα έχω γενέθλια, φυσικά και να πάς σήμερα γήπεδο με τα παιδιά το ρωτάς;

9) Αχ, βαριέμαι, δεν έχω και τίποτα να κάνω, ας σου πάρω μία π...α

10) Αφού αγάπη μου εγώ κερδίζω αρκετά χρήματα, σταμάτα να δουλεύεις!

11) Αχ, μωρό μου, αυτό πρέπει να το δεις ... μόλις βγήκε η νοστιμούλα κόρη του γείτονα στο μπαλκόνι, και δεν φοράει σχεδόν τίποτα ... δεν είναι πολύ πρόστυχη;

12) Όχι, όχι, θα το πάω απλά στο συνεργείο, γιατί θέλει λάδια.

13) Λοιπόν, λέω σήμερα να νοικιάσουμε μια τσόντα, να πάρουμε και ένα κασόνι μπύρες, και να φωνάξω και την κολλητή μου που χαλβαδιάζεις τόσο καιρό, να κάνουμε στο σπίτι ένα τρίο.

14) Ασε τώρα τον άγιο Βαλεντίνο, και πάρε μου άμα θες για δώρο ένα διαρκείας για τον γαύρο..!!!!

15) Αγάπη μου ξεκίνησα γιόγκα για να τα καταφέρω να βάζω σωστά τα πόδια μου πίσω από το κεφάλι!

16) Φυσικά και δε με πειράζει που ξέχασες το καπάκι της τουαλέτας κατω...

17) Πάω να μαγειρέψω κάτι.. Δε παίζεις λίγο με το Playstation όσο θα είμαι στη κουζίνα..;





Διαβάστε περισσότερα »

VIDEO: Πάνω στο καθήκον μαστούρωσε...πολύ γέλιο!!!

Κάποιοι θα σκότωναν για να ήταν στη θέση του!
Στο βίντεο που θα δείτε είναι μια είδηση στην οποία ένα... κτίριο πήρε φωτιά. Έλα όμως που το κτίριο είχε χώρο όπου επεξεργάζονταν ναρκωτικές ουσίες και πήραν φωτιά οι ουσίες και έκαναν ντουμάνι και οι πυροσβέστες μαστούρωσαν...

Η συμπεριφορά του πυροσβέστη που κάνει δηλώσεις είναι όλα τα λεφτά...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ






Διαβάστε περισσότερα »

Δωρεάν αλεξίσφαιρα στην ΕΛ.ΑΣ από το ΛΑΟΣ

troktiko    Δωρεάν αλεξίσφαιρα στην ΕΛ.ΑΣ από το ΛΑΟΣ
Την απόφασή του να αναστείλει την έκδοση κάθε ενημερωτικού κομματικού εντύπου καθώς επίσης και ευχετηρίων …καρτών για το Πάσχα, προκειμένου … τα χρήματα αυτά να διατεθούν για την αγορά αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. προέτρεψε τους οπαδούς του κόμματος αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη ο οποίος επιθυμεί να ενημερωθεί για τη δραστηριότητα και τις θέσεις του κόμματος να κάνει χρήση των διαδικτυακών μέσων.


Διαβάστε περισσότερα »

Σαν Σήμερα: 08/03/2011



1849: Γεννιέται στη Βιζύη της Θράκης ο Γεώργιος Βιζυηνός.

1907: Γεννιέται στην Πρώτη Σερρών ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

1950: Ο στρατάρχης Βοροσίλοβ ανακοινώνει ότι η Σοβιετική Ένωση κατασκεύασε ατομική βόμβα.

1952: Στις ΗΠΑ, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου της Φιλαδέλφειας ανακοινώνουν την τοποθέτηση της πρώτης τεχνητής καρδιάς σε ασθενή.

1958: Γεννιέται ο Γκάρι Νιούμαν, από τις χαρακτηριστικότερες φωνές του βρετανικού νιου γουέιβ.

1965: Οι πρώτες αμερικανικές δυνάμεις φτάνουν στο Βιετνάμ.

1983: Ο αμερικανός πρόεδρος Ρίγκαν αποκαλεί για πρώτη φορά τη Σοβιετική Ένωση «αυτοκρατορία του κακού».

1995: Ο Κωστής Στεφανόπουλος ορκίζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Διαβάστε περισσότερα »