Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Γιατί πονάει τόσο πολύ το κόψιμο από χαρτί;

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/df599cf1b3a2c13cb93b9dc73a5d5459_M.jpg?t=1304586048Τα δάχτυλα μας είναι εξαιρετικά ευαίσθητα...
Στηριζόμαστε στα δάχτυλά μας για να εξερευνήσουμε το περιβάλλον, για να καθορίσουμε το ζεστό ή το κρύο, τι είναι λείο ή κοφτερό. Έτσι το δέρμα στην περιοχή αυτή πρέπει να είναι πολύ ευαίσθητο, πολύ οξυδερκές.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο εγκέφαλος αφιερώνει τουλάχιστον 10 φορές περισσότερη προσοχή στην αφή στα χέρια από ό,τι κάνει στα χέρια ή στα πόδια. Τα δάχτυλα μας περιλαμβάνουν υψηλή πυκνότητα αλγοϋποδοχέων, δηλαδή νευρικών ινών που σηματοδοτούν το επίπεδο πόνου στην επιφάνεια.

Μπορεί επίσης να φταίει και το χαρτί, το οποίο κάνει οδοντωτό σκίσιμο στο δέρμα, που ερεθίζει περισσότερο τις νευρικές ίνες του πόνου από ό,τι ένα καθαρό κόψιμο.

Επίσης, ένας ξαφνικός τραυματισμός που σας «πιάνει» απροετοίμαστους, προκαλεί συνήθως μεγαλύτερο πόνο.

Βέβαια, η αντιμετώπιση ενός τέτοιου κοψίματος από χαρτί είναι τόσο εύκολη όσο και το να βρείτε ένα χαρτί. Απλά ξεπλύνετε το κόψιμο με σαπούνι και νερό, στη συνέχεια, τυλίξτε το με έναν επίδεσμο. Η έκθεση της πληγής στον αέρα πολλαπλασιάζει τον πόνο, για υτό και είναι καλό να την καλύπτετε. Η πληγή θα έχει θεραπευτεί μέσα σε μια ημέρα ή δύο το πολύ.

queen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου