Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Η Αθήνα θέλει ποδήλατα

Η Αθήνα θέλει ποδήλατα

Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να ικανοποιήσει το αίτημα των πολιτών

Η παράταξη «Επιμένουμε Αθήνα» του Γιώργου Αμυρά, κατέθεσε τη δική της πρόταση για τη δημιουργία δύο ποδηλατοδρόμων και δημοτικού συστήματος ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Αθήνα.

Οι δύο διαδρομές που προτείνονται είναι η σύνδεση της Ακαδημίας Πλάτωνος, μέσω των οδών Μοναστηρίου και του πεζόδρομου της οδού Σαλαμίνος, με την Τεχνόπολη στο Γκάζι και το Ζάππειο, μέσω των πεζόδρομων Ερμού, Αποστόλου Παύλου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, σχηματίζοντας μια κυκλική διαδρομή 7,8 χλμ.

Επίσης η σύνδεση του Πάρκου της πρώην Χωροφυλακής στη Μεσογείων, απέναντι από το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, μέσω της Μιχαλακοπούλου με το πάρκο Ριζαρείου στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, σχηματίζοντας επίσης κυκλική διαδρομή 2,5 χλμ. που περνάει μέσα από αλσύλλια του δήμου.

Θετικός είναι ο δήμαρχος Αθηναίων και στην άλλη πρόταση που κατέθεσε η παράταξη «Επιμένουμε Αθήνα», που αφορά στην ενοικίαση ποδηλάτων προς τους τουρίστες της πόλης, σύμφωνα με τα πρότυπα που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Συγκεκριμένα προτείνεται δωρεάν χρήση για δημότες, που κατοικούν εντός του ιστορικού κέντρου, ως κίνητρο για την κατοίκηση του, κυρίως από νέους και την ενοικίαση έναντι συμβολικού τιμήματος για όσους κατοικούν εκτός.
Μία ακόμη πρόταση της παράταξης «Επιμένουμε Αθήνα», που ετοιμάζεται να προωθήσει ο δήμος Αθηναίων είναι η χρήση ποδηλάτων από την δημοτική αστυνομία 
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου